Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Recycle Bin

Featured Replies

От известно време имам този много странен проблем - когато се опитам да изпразня кошчето, не всичко се изтрива от него, и се появява това:

untitledrv8.jpg

От по-малко от две седмици започна тази простотия. Другото странно нещо е, че ако изтрия нещата в него ръчно(т.е. вляза в него и ги изтрия) то все още е с икона за пълно, а ако се опитам да го изпразня ми дава съобщение от типа на "наистина ли сте сигурни, че искате да изтриете 'WINDOWS'?" И последно - забелязах, че една част от файловете, които се опитам да изтрия(особено по-големите) всъщност остават на място(т.е. не се преместват в кошчето), но не могат да се отварят! Кошчето се изпразва при рестарт, тези файлове също изчезват. Известно време работи ок(час-два), и пак се скапва.

Windows-а ми е много млад (не повече от 1-2 месеца). Тогава форматирах и го инсталирах наново(стария беше на 2 години, но такъв проблем никога досега не съм имал!!!)

Наскоро бях инсталирал и 2 експлорера (подобни на Norton Commander), за да заместя Windows Explorer, но не ми харесаха, и ги махнах. От тогава е и този проблем, но в същото време(когато ги махнах) имаше и една купчина Windows-ъпдейти които инсталирах, така че нямам идея какво го е причинило.

Windows XP Pro SP2, Kaspersky

Претърсих нета - не намерих разрешение sad.gif

На мен ми се е случвало иконката на кошчето да показва че има нещо,но като дам "open" вътре няма никой.

Пробвай да си пуснеш някоя програмка за профилактика да поразчисти,аз ползвам ccleaner

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Наскоро бях инсталирал и 2 експлорера (подобни на Norton Commander), за да заместя Windows Explorer, но не ми харесаха, и ги махнах.

Кои са тези експлорери?

От тях ще е. Повече не слагай такива, които не си сигурен дали наистина са добри. Пробвай с някоя чистачка, както ти препоръчаха.

KiriL Cox това ти са е случвало може би защото не си триеш правилно файловете в кошчето с десен ботон и изпразни кошчето или влизаш в кошчето и ги триеш?Кой от двата начина използваш?Трябва да ги триеш с десен ботон и изпразни кошчето за да не ти показва, че в кошчето има файлове.

Ако искаш, задай на Windows-a да изтрива фаиловете директно:

1pm8.th.png

Често се случва ако дадените файлове се използват от процеса explorer.exe-то...Защо не пробваш да "изпразниш" кошчето под SAFE MODE след като обаче си изключил функцията "SYSTEM RESTORE"...

Пробвай да почистиш регистрите с Advanced WIndowsCare V2 beta 3.6,защото често това е причината (особено след като си де-инсталирал програми и по-точно заместници на Windows EXPLORER - оставят невалидни ключове и стойности както и SHELL EXTENSION).Пробвай с Unlocker 1.84 да отлютиш файловете и да ги изтриеш или DELETE DOCTOR - трябва да ги възстановиш на оригиналното им място...

ShellExView за разчистване на контекстните менюта

shexview.gif

Download:

http://www.nirsoft.net/utils/shexview.zip

Advanced WindowsCare V2 beta 3.6 за пълна оптимизация на Операционната Система

Download:

http://www.qwerks.com/download/8642/AWCSetup.exe

Unlocker 1.84 за отлючване на файлове

http://ccollomb.free.fr/unlocker/unlocker1.8.4.exe

Delete Doctor за отлючване на файлове

Delete-Doctor_1.png

http://www.theabsolute.net/sware/files/deletedr.exe

И накрая не е зле да пуснеш един CheckDisk на хард-а за грешки...като сложиш и двете отметки които ти се предлагат

• Автор
' date='25.08.2006г. в 13:05' post='274218']Често се случва ако дадените файлове се използват от процеса explorer.exe-то...Защо не пробваш да "изпразниш" кошчето под SAFE MODE след като обаче си изключил функцията "SYSTEM RESTORE"...

Пробвай да почистиш регистрите с Advanced WIndowsCare V2 beta 3.6,защото често това е причината (особено след като си де-инсталирал програми и по-точно заместници на Windows EXPLORER - оставят невалидни ключове и стойности както и SHELL EXTENSION).Пробвай с Unlocker 1.84 да отлютиш файловете и да ги изтриеш или DELETE DOCTOR - трябва да ги възстановиш на оригиналното им място...

ShellExView за разчистване на контекстните менюта

shexview.gif

Download:

http://www.nirsoft.net/utils/shexview.zip

Advanced WindowsCare V2 beta 3.6 за пълна оптимизация на Операционната Система

Download:

http://www.qwerks.com/download/8642/AWCSetup.exe

Unlocker 1.84 за отлючване на файлове

http://ccollomb.free.fr/unlocker/unlocker1.8.4.exe

Delete Doctor за отлючване на файлове

Delete-Doctor_1.png

http://www.theabsolute.net/sware/files/deletedr.exe

И накрая не е зле да пуснеш един CheckDisk на хард-а за грешки...като сложиш и двете отметки които ти се предлагат

Много благодаря, не съм пробвал да изпразня кошчето под SAFE MODE след като съм изключил "SYSTEM RESTORE". Ще го пробвам. Но то си е празно, поне иконата му е "празно". Като вляза в него няма нищо. Обаче особеното е, че "Empty Recycle Bin" е активен! След рестарт всичко е ок. Кошчето е празно, файловете, които са набелязани за изтриване са изтрити, "Empty Recycle Bin" е неактивно... и след известно време(час-два) пак се скапва! Току що прочистих с Advanced WindowsCare V2 beta 3.6

UNLOCKER го ползвам от доста време - странното е, че показва, че файлове се използват от четири EXPLORER-а!?!

Много благодаря, не съм пробвал да изпразня кошчето под SAFE MODE след като съм изключил "SYSTEM RESTORE". Ще го пробвам. Но то си е празно, поне иконата му е "празно". Като вляза в него няма нищо. Обаче особеното е, че "Empty Recycle Bin" е активен! След рестарт всичко е ок. Кошчето е празно, файловете, които са набелязани за изтриване са изтрити, "Empty Recycle Bin" е неактивно... и след известно време(час-два) пак се скапва! Току що прочистих с Advanced WindowsCare V2 beta 3.6

UNLOCKER го ползвам от доста време - странното е, че показва, че файлове се използват от четири EXPLORER-а!?!

Това е така защото всеки процес има различен PID...затова се ползва от 4-explorer-a

Недей да позлваш програмка като Norton SystemWorks тя създава също Norton Protected Recycle Bin също може да доведе до "сбозване"...Пусна ли проверка за грешки...всичките 5 фази...както и почистване със самото средство вградено в Windows-a Disc Cleanup...и после с CCleaner...

• Автор
' date='25.08.2006г. в 13:41' post='274259']Това е така защото всеки процес има различен PID...затова се ползва от 4-explorer-a

Недей да позлваш програмка като Norton SystemWorks тя създава също Norton Protected Recycle Bin също може да доведе до "сбозване"...Пусна ли проверка за грешки...всичките 5 фази...както и почистване със самото средство вградено в Windows-a Disc Cleanup...и после с CCleaner...

Всичко пуснах, и направих както ми каза - не помогна sad.gif

Вече нямам идея! Мислех, че ХР е имунизиран срещу кретенски програмки,но....

P.S. Между другото открих какви експлорери бях инсталирал - Ace Explorer. и Total Commander.

Редактирано от Axel (преглед на промените)

А пробва ли да махнеш отметките за скритите файлове и да видиш дали ще излезне нещо...

Ето как става(Windows Explorer =>Tools => Folder Options => View махни отметката пред "Hide file extensions for know file types". Можеш да включите и "Show hidden files and folders" и да изключиш "Hide protected operating system files (Recommended)"....

Може наистина да се е получило както казва и delphipro

Проблема може да е в това че преди да инсталираш новия Windows е имало нещо в кошчето от друг партишън и да се получава някакъв конфликт.

Оосвен да спреш System Restore не е зле и да изтриеш все пак останалите точки за възстановяване(макар че след изключването на тази опция трябва да се изтрия повечето точки за възстановяване) Операционната Система невинаги го прави колкото и странно да звучи...

Disk%20Cleanup%2004.gif

Пробвай и с този ключ:

Replace/Repair the Recycle Bin in Windows XP

http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits...erecyclebin.reg

Пробвай с универсалното System Mechanic Professional 6, като гледам всичко си пробвал, няма да ти навреди и то :ph34r:

Сканирай за регистри, повредени файлове и препратки, остатъци от файлове т.е. за каквото се сетиш :wors: Даже ще ти открие ненужните файлове!

успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.