Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми твърд диск с опция за usb към телевизора за гледане на филми

Featured Replies

Имам колекция от копирани двд, обаче май са се износили нещо и възнамерявам да ги прехвърля на твърд  диск, като от време на време го допълва с нови. Идеята е да мога после директно да го свържа с телевизора и да гледам. Не ми се дават много пари за това идеята е да с много памет, много качествен за малко пари.

преди 10 минути, Граф Монте Кристо написа:

Имам колекция от копирани двд, обаче май са се износили нещо и възнамерявам да ги прехвърля на твърд  диск, като от време на време го допълва с нови. Идеята е да мога после директно да го свържа с телевизора и да гледам. Не ми се дават много пари за това идеята е да с много памет, много качествен за малко пари.

Идеята ти е добра, но не искаш да кажеш колко много памет искаш и колко малко пари ти се дават. Аз ти предлагам да си потърсиш нещо около 4 терабайта( не те знам като обем какво имаш ) Хитачи, сигейт,WD. Поне в Нидерландия няма да имаш проблем с намирането им по магазините за ком'три. И погледни дали на телевизора ти има ограничение за максимален обем на диска.

Избери си първо по цена,после ще видим на какво си се спрял и какъв ти е бюджета.Ето виж колко много има: тук ,тук ,тук ,тук ...

преди 1 час, Граф Монте Кристо написа:

после директно да го свържа с телевизора

Телевизорът ти има ли LAN/wifi? Ако има - най-доброто е да си купиш и закачиш в мрежата един NAS

А до колко най много памет може да чете телевизора ти?
Също е важно какви формати чете и ако си мислиш че ще ти прочете VOD файловете на едно DVD да си знаеш че няма да стане.

преди 35 минути, Bubbles написа:

А до колко най много памет може да чете телевизора ти?
Също е важно какви формати чете и ако си мислиш че ще ти прочете VOD файловете на едно DVD да си знаеш че няма да стане.

Те на този формат не излъчват чалгии, така че него не го притеснява а и сега го чува за първи път. Ама той изчезна и не каза нищо. Пък може вече да се е сдобил с някой диск и да прави експерименти. Все ще се обади това лудото Графче!

А тука е бе. Ей го отдолу. Появил се е!

преди 48 минути, цър-вул написа:

Телевизорът ти има ли LAN/wifi? Ако има - най-доброто е да си купиш и закачиш в мрежата един NAS

Ам я виж тук какво е написало момчето? Търси, евтинийка. Той и телевизорът му ще е такъв - за 200  - 300 лева - от България. Уж Панасоник де!

"...много качествен за малко пари."

Ето ти например тук USB дискове, избери си според предпочитанията ти за размер и цена:

https://ardes.bg/komponenti/tvardi-diskove/usb-3-2,usb-3-2-gen1

DVD на телевизора, без да ги конвертираш в някакъв друг формат, който се чете от телевизора, няма да стане работата.

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Първо може да вземете една USB памет и да опитате да поставите един филм на нея - вижте дали успявате да го гледате така.

То това ще се укаже като че ли най доброто предложение. Макар че не е казал обшия обем на DVD дисковете, както е написал, излиза че са от миналия 20-ти век, което значи по 600-700 мегабайта всеки. В такъв случай на една 250 гигабайтова флашка ще събере 300-350 филма и последната може спокойно да му седи под ръка на ключодържателя на BMV - то, което ще е добра мобилност за Графчето.  А и цената и е по джоба му, без значение дали е милионер или не. Момчето мълчи, чете ли, чете и ни наблюдава отстрани, подсмихвайки се!

преди 18 минути, Kolev71 написа:

600-700 мегабайта всеки

преди 6 часа, Граф Монте Кристо написа:

колекция от копирани двд, обаче май са се износили нещо и възнамерявам да ги прехвърля на твърд  диск

Освен ако не са 4,7GB DVD дискове, които трябва да се прекодират , за да се прехвърлят на ътвърд диск и да се четата от TV..

преди 35 минути, цър-вул написа:

Освен ако не са 4,7GB DVD имиджи

"Имам колекция от копирани двд, обаче май са се износили нещо и възнамерявам да ги прехвърля на твърд  диск,"

Само ТОЙ, може да каже. Ние все още гадаем, а той - мълчи! Пита, но отговор не иска!

• Автор

Телевизорите са два. Леден и плазма.И двата са на Панасоник. Иначе повече си тача плазмата и предпочитам да си гледам всичко на него.А и ми в спалнята и там гледам почти винаги. Хола само за гости. Иначе флашка не може директно на плазмата. Имам към нея кутийка за ip телевизия базирана на андроид, и тя има два изхода за usb. Там хаквам флашката и се гледам перфе. Един единствен път имах проблем с някакъ формат даваше го на забавен каданс.А на ледения си вървеше нормално. Повечето DVD в колекцията са 4.7GB , но мисля да обърна торентите и да видя кои филма бих могъл да намеря в BLU-RAY формат и ако го имам на DVD, което си стандартна резолюция го изхвърлям и хаквам блу рая на хардиска. Нека да е 1 TB диска. По-добре да има повече. Обаче как да разбера максимум капацитета на кутията за ip tv? На ледения може да се намери лесно инфото. Но кутията е някаква куча марка купих я от един арабин на един битак нещо като Капалъ чаршия.

И защо реши блу-рей, на таз плазма всички формати ще изглеждат почти еднакво, само място ще заемат, колко голяма колекция от филми трябва да събереш щото, ако е голяма и държиш да е блу-рей рип и четири терабайта няма да те оправят.

DVD стандарта е максимум 720x576 и то с архаично MPEG2 кодиране. Не знам и кои плеъри ще се справят с LPCM звук ако някои имат. Тъй че извади от гюма някой архаичен чекрък (плеър) и си ги гледай на него. Таман ще са ти достъпни всичките екстри на стандарта като меню с навигация през него, чаптъри и т.н.

Като не вярваш запиши някое DVD на флашката и виж андроидската кутийка какво ще възпроизведе. И не очаквай ще вградените плеъри на архаичните ти телевизори ще изкарат повече. А флашката можеш да я пробваш и на телевизора. 

@Филипов, що пишеш глупости, без да четеш?

преди 10 часа, Граф Монте Кристо написа:

Имам колекция от копирани двд, обаче май са се износили нещо и възнамерявам да ги прехвърля на твърд  диск

• Автор
преди 2 часа, bulljo написа:

И защо реши блу-рей, на таз плазма всички формати ще изглеждат почти еднакво, само място ще заемат, колко голяма колекция от филми трябва да събереш щото, ако е голяма и държиш да е блу-рей рип и четири терабайта няма да те оправят.

Плазмата е full HD 1080p каквато е и резолюцията на блу-рей.  Вчера гледах два едни и същи филма единия с хаде резолюция другия с обикновенна. Разликата е балкан. На хадето се виждат даже порите на кожата на лицата на артистите. Голяма работа са плазмите. Който не е имал плазма той не е имал никога истински телевизор.

преди 21 минути, Граф Монте Кристо написа:

Плазмата е full HD 1080p каквато е и резолюцията на блу-рей.  Вчера гледах два едни и същи филма единия с хаде резолюция другия с обикновенна. Разликата е балкан. На хадето се виждат даже порите на кожата на лицата на артистите. Голяма работа са плазмите. Който не е имал плазма той не е имал никога истински телевизор.

Ти ако видиш някой OLED телевизор 4К, където на качествен запис можеш да видиш и космите по порите на лицето, тогава сигурно ще излетиш в космоса! Плазмите са с много висока яркост на картината, но им липсва висока резолюция и образа е доста зърнест.

Има и Blu ray дискове на 4К:

преди 1 час, Граф Монте Кристо написа:

full HD 1080p каквато е и резолюцията на блу-рей

докато повечето плазми са с HD резолюция.

Plasma display - Wikipedia

Цитат

Early high-definition (HD) plasma displays had a resolution of 1024x1024 and were alternate lighting of surfaces (ALiS) panels made by Fujitsu/Hitachi.[28][29] These were interlaced displays, with non-square pixels.[30]

Modern HDTV plasma televisions usually have a resolution of 1,024×768 found on many 42 inch plasma screens, 1280×768, 1,366×768 found on 50 in, 60 in, and 65 in plasma screens, or 1920×1080 found in plasma screen sizes from 42 inch to 103 inch. These displays are usually progressive displays, with non-square pixels, and will up-scale and de-interlace their incoming standard-definition signals to match their native display resolution. 1024×768 resolution requires that 720p content be downscaled in one direction and upscaled in the other.[31][32]

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.