Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не се вижда SSD, при опит за инсталиране на ОС

Featured Replies

преди 16 минути, Детелин Василев Кирчев написа:

навремето съм работил с Hirens Boot CD

Там ти е решението. Правиш си флашка с хиренс, зареждаш си софтуер за работа с дискове и си инициализираш диска. Не ти трябва обновление на биоса за сега.

Хиренс имат нов инструмент и в сайта има всичко необходимо да си направиш бутваща флашка -> Download | Hiren's BootCD PE (hirensbootcd.org)

Цитат

Hard Disk Tools – Partition Tools

AOMEI Partition Assistant v9.2.1

Macrorit Partition Extender v1.5.0

Macrorit Partition Expert v5.6.1

DiskGenius v5.4.2.1239

EaseUS Partition Master v14.5

• Отговори 123
  • Прегледи 28,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Богатир
    Богатир

Благодаря за включването друже! Вече избързах, оставих дяловете ОЕМ , създадох нови дялове от незадленото пространство и ..всичко е наред! ЛЕК И УСПЕШЕН ДЕН!

• Тая глупост със стартирането с отваряне на капака е настройка в биос - Flip to BOOT, която ще изключиш с Disable и запаметяване на настройката. След като бутнеш от флашката трябва да инициализира

• Аз на автора на темата бих му повярвал само при едно условие:  Ако покаже поне гаранционна карта на негово име с клеймо 10.08.2021 година. Забелязал съм, че поне 90% от постовете му са  от този тип. Т

Публикувани изображения

преди 4 минути, Детелин Василев Кирчев написа:

нямам идея как ще стане това ? Как да вмъкна .ехе-то в Стрелеца и как да инсталирам ?!!?

не знаеш как да добавиш файл в коя да е флашка, а искаш да ъпдейтваш BIOS
я по добре връщай лаптопа или бягай в сервиз

И аз съм съгласен че не необходимо да се обновява биоса, най-добре е да направиш някоя лайв дистрибуция на флашка, без значения каква ще е. Да го форматираш този  ссд диск, и тогава би трябвало да ти го покаже и в биоса.

то това е хубаво, ама дали ще го видят за да го инициализират
не съм пробвал и не знам

При всичко това което казва автора на темата, излиза че няма диск, или че конфигурацията не може да го разпознае. След формат на диска, би трябвало да се появи и във биоса. Ако изобщо има такъв. Не вярвам че ще монтират такъв, без да има някакво наименование, по вероятно е да не се разпознава.

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

При всичко това което казва автора на темата, излиза че няма диск, или че конфигурацията не може да го разпознае. След формат на диска, би трябвало да се появи и във биоса. Ако изобщо има такъв. Не вярвам че ще монтират такъв, без да има някакво наименование, по вероятно е да не се разпознава.

Поредния, който си драска без да чете и да гледа:

3.jpg

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Поредния, който си драска без да чете и да гледа:

3.jpg

Това го видях, дъното разпознава някакъв диск Самсунг Мазало, но във бот менюто липсва или не се разпознава или е там, но е без никакво име. Затова и казах ако.

• Автор
преди 9 минути, ДзВяРа! написа:

Това го видях, дъното разпознава някакъв диск Самсунг Мазало, но във бот менюто липсва или не се разпознава или е там, но е без никакво име. Затова и казах ако.

всички комбинации използвах - не се и не се появява в буут менюто 
то ако се появяваше там - щеше да го вижда и Уиндоус инсталатора 
Изтеглих Сергей Стрелец , четох , гледах картинките , последователно правя всичко , но не ми се получава буут флашката  
Не че със Стрелеца ще се получи нещо , но кой знае - това оства последно  
Някой ако има желание да му дам ай пи и пасс през Тийм вийвъра да влезе да ми покаже как се прави буут стрелец флашка 

преди 38 минути, Детелин Василев Кирчев написа:

Изтеглих Сергей Стрелец , четох , гледах картинките , последователно правя всичко , но не ми се получава буут флашката 

в архива  освен исото трябва да има и програмата UltraIso за запис на бутваща флашка
има и картинки във папката

• Автор
преди 23 минути, дръндю написа:

в архива  освен исото трябва да има и програмата UltraIso за запис на бутваща флашка
има и картинки във папката

image.png.5cedfd54cb4b17d69fb0d9cb6f5c9ced.png

стигам до тука 
и сега трябва от папката да взема .iso файла и да дам да записва 
нооооооооо не го вижда , не ми позволява 
искам да дам ALL FILES но само txt ми излиза , къде бъркам ? 

успях , тръгна !

кво замлъкна ве?
викаш лаптопа се прецака а?!

• Автор

това е всичко , край ! 
Опитах и със Стрелеца ........ 
Инсталирах и най-новия упдейт за БИОС-а .............. 
Нито Сергей го вижда , нито никой ! 
Пътува за Техномаркет 

IMG_20210811_211724.jpg

IMG_20210811_211754.jpg

IMG_20210811_211916.jpg

IMG_20210811_212012.jpg

IMG_20210811_214914.jpg

IMG_20210811_215534.jpg

преди 14 минути, Детелин Василев Кирчев написа:

Нито Сергей го вижда , нито никой ! 
Пътува за Техномаркет 

а флашката с инсталационния джам, вижда ли го?

• Автор
преди 2 минути, дръндю написа:

а флашката с инсталационния джам, вижда ли го?

не 
никъде 
нито Уиндоус 
нито Стрелеца 
нито Буут БИОС 
нещо е дефектирало SSD-то 

ами, това беше от мен
друго не мога да направя за теб

преди 18 минути, Детелин Василев Кирчев написа:

това е всичко , край ! 

Май не можеш да си направиш правилно бутващата флашка.С микрософската им програма явно не ти се получава.Затова опитай с друга програма,която е доказала че работи без грешка.Например направи си бутващата флашка с Rafus

преди 6 минути, Димитър 59 написа:

Май не можеш да си направиш правилно бутващата флашка.С микрософската им програма явно не ти се получава.Затова опитай с друга програма,която е доказала че работи без грешка.Например направи си бутващата флашка с Rafus

Аз ще предложа със риск да ме нападнете, инсталирай на една флашка, някоя Линукс дистрибуция и провери дали няма да видиш диска?

Само за проба, пет минутки ще ти отнеме, а иначе бих предпочел да си им го занесеш в магазина от който си го купил и не трябваше да преинсталираш биоса. Това не им го казвай, че като знам как се заяждат за най дребното.

Хора, по-горе има един куп скрийншотове, в които не се вижда SSD-то, а би трябвало. Какво повече е нужно?...

Има дефект, да носят лаптопа за рекламация. И нито дума за ъпдейтнатия BIOS, освен ако не ги попитат.

• Автор
преди 11 минути, Димитър 59 написа:

МИТКО , МИТКОООООООООООО ............ МИТКО ! 

на 10.08.2021 г. в 17:46, Детелин Василев Кирчев написа:

от флашка от флашка 
най-новия Уин 10 от сайта им

С уиндоус,изтеглен от сайта им,не тръгва нормално инсталацията в такива случаи,когато в ssd не е имало никога инсталирана система!Резултатът е стига до някъде,след което се прекратява поради някаква измислена от тях причина.Ако копието е регистрирано и има връзка с интернет,за да си тегли допълнителни файлове по време на процеса,ще се инсталира,но с нов ssd е невъзможно.Брал съм същите ядове със Samsung ssd и лаптоп леново.Затова ви  гледах сеира.Знам решението също,но ти като се правиш на умник,бягай в магазина да ти инсталират там системата.

Когато не ми свети крушката в банята, първо гледам да не е изгоряла, и я сменям. Ако трябва ще я сложа в кухнята за проверка. Крушката бе! Ако случайно не е изгоряла тогава търся причината защо не свети в банята!

преди 11 минути, Hristo52 написа:

Когато не ми свети крушката в банята, първо гледам да не е изгоряла, и я сменям. Ако трябва ще я сложа в кухнята за проверка. Крушката бе! Ако случайно не е изгоряла тогава търся причината защо не свети в банята!

И туй кво общо има с темата ? гледаш да осереш хубавата до сега тема ли ? колкото да се намериш на приказка я си гледай политическият форум и далеч стой от хардуера .

преди 38 минути, adersa написа:

И туй кво общо има с темата ? гледаш да осереш хубавата до сега тема ли ? колкото да се намериш на приказка я си гледай политическият форум и далеч стой от хардуера .

Ами то трябва да мислиш! А не само да говориш! Това SSD в изправност ли е а? Това че се вижда някакво инфо съвсем не значи, че е в изправност! То човека го е написал!

преди 13 часа, Rudy M. написа:

Хора, по-горе има един куп скрийншотове, в които не се вижда SSD-то, а би трябвало. Какво повече е нужно?...

Има дефект, да носят лаптопа за рекламация. И нито дума за ъпдейтнатия BIOS, освен ако не ги попитат.

Само дето някой трябва да мисли!

преди 1 час, Hristo52 написа:

Ами то трябва да мислиш! А не само да говориш! Това SSD в изправност ли е а? Това че се вижда някакво инфо съвсем не значи, че е в изправност! То човека го е написал!

Само дето някой трябва да мисли!

А дали SSD си е изправно а самия автор е със 2 леви ръце и неможе да създаде буутваща флашка ?

Само няколко думи от мен. Лаптопа, който инсталирах преди около 20 дни беше донесен от Германия - не от България и купен от магазин с намаления (около 180 евро) по думи на притежателя му, който внася стоки от Германия. Като застанеш пред лаптопа,от дясната му страна има бутонче с надпис "NOVO"" С помоща  на бутончето, след като направиш операциите една след друга описани в линка(те са няколко и много лесни) ,с натискането му, по всяко време можеш да извикаш "Boot" менто на дисплея. Настройката е такава, че започва със стандартната процедура и първото, което трябва да направиш е да избереш последното мен " Ex it""Вижда се че е посочена само Win8.  Трябва да се избере друга операционна система или по долното мен. Под всяка картинка от линка  са посочени действията, за настройката, а те са само 3 или 4. След привършване на тази "настройка" всичко е готово за избора на "Boot" От там нататък всичко е лесно, следвайки инструкциите на екрана. Едва ли му е фалшива флашката. По вероятно е дискът да не е в ред. Дискът, който беше в лаптопа на "моя"  лаптоп беше 250 гигабайта ADATA. 

ScreenShot001.jpg

ScreenShot002.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.