Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщане на преписка от окръжна в районна прокуратура

Препоръчан отговор

Здравейте. Одеве разговарях с деловодството на окръжна прокуратура. Казаха ми, че преписката е върната в районна. Всъщност това беше и молбата ми до прокурор в окръжна. 

От деловодството, обаче не можаха да ми обяснят причината за връщане към районна. Възможно ли е просто да е прекратена, или...

Ако някой знае нещо, моля да помогне, че събота и неделя ще стоя в напрежение.

Благодаря предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Coco1 написа:

Чекай да се съберат врачките и щи кажат :D

Какви врачки??? Колко хора са минали по този път... Да не съм първата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, valka79 написа:

Какви врачки??? Колко хора са минали по този път... Да не съм първата.

Петък вечер и самотата ви налази

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Coco1 написа:

Петък вечер и самотата ви налази

Какво общо има самотата с прокуратурата???

току-що, valka79 написа:

🤔🤔🤔

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, valka79 написа:

🤔🤔🤔

И ти как си представяш отдел "Деловодство" да има информация по същество по даден казус? Ами просто е: има преписка - върната е. Наемаш си адвокат (ако нямаш достатъчно надежден вътрешен човек)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, NewRedDragon написа:

И ти как си представяш отдел "Деловодство" да има информация по същество по даден казус? Ами просто е: има преписка - върната е. Наемаш си адвокат (ако нямаш достатъчно надежден вътрешен човек)

преди 17 минути, NewRedDragon написа:

Отдел деловодство знае всичко, вижда всяко движение и дава информация. Поради ковид кризата информация се дава по телефона . Пак питам, какво следва, ако окръжна прокуратура приключи преписката? Връща я в районно, или уведомява жалещия? Какво значи връщане на преписка?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом е върната в Районна, значи най-вероятно е за доуточнява, доизясняване.

ако окръжна прокуратура приключи преписката?

Директно по някое време ще получите писмо уведомяващо ви за ситуацията. (Прекратена поради липса на...)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отдел деловодство знае всичко, вижда всяко движение и дава информация

Не знае всичко - знае само движението на документите и дава тази информация! 

преди 3 минути, valka79 написа:

Поради ковид кризата информация се дава по телефона .

Не е вярно - в 2 дела съм замесен в момента!

преди 4 минути, valka79 написа:

Какво значи връщане на преписка?

Значи, че Окръжна е режила, че има пропуски, или че непълноти, или че не в нейна компетенция, или...... още поне 30 причини

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, NewRedDragon написа:

Не знае всичко - знае само движението на документите и дава тази информация! 

Не е вярно - в 2 дела съм замесен в момента!

Значи, че Окръжна е режила, че има пропуски, или че непълноти, или че не в нейна компетенция, или...... още поне 30 причини

Защото същото деяние, поради което е преписката, се повтори, но този път успях да го запиша на видео. Сигурно за това е върната.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото същото деяние, поради което е преписката, се повтори, но този път успях да го запиша на видео. Сигурно за това е върната.

Не! На такива неща никой не обръща внимание! Най вероятно Окръжния е решил, че не му се занимава - има това право! Районния да му мисли!

ПС: За видеото - нали знаеш, че не важи пред съда? Освен в някои случаи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, valka79 написа:

Изпратих запис и помолих прокурора да я върне в районна, тъй като не съм доволна от разследването на полицията. Можете ли да си представите, икономическа полиция водеше разследването и съответно стана много по - зле, отколкото беше.

Написах на окръжен прокурор да започне ново разследване с полиция, отговарящи за криминални случаи, а не за икономически.

Да се смееш ли, да ревеш ли...

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Не! На такива неща никой не обръща внимание! Най вероятно Окръжния е решил, че не му се занимава - има това право! Районния да му мисли!

ПС: За видеото - нали знаеш, че не важи пред съда? Освен в някои случаи

В кои случаи?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изпратих запис и помолих прокурора да я върне в районна, тъй като не съм доволна от разследването на полицията. Можете ли да си представите, икономическа полиция водеше разследването и съответно стана много по - зле, отколкото беше.

Написах на окръжен прокурор да започне ново разследване с полиция, отговарящи за криминални случаи, а не за икономически.

Да се смееш ли, да ревеш ли..

Ами ясно - тая преписка я пиши в кръглата папка! Мога да си представя - кой ще е разследващ орган, не зависи от твоето желание, а от целесъобразност, спрямо фактологията. Изобщо, вече си в 9-та глуха, явно

преди 4 минути, valka79 написа:

В кои случаи?

Когато имаш и факти - примерно документи или достатъчно надеждни свидетели....всичко зависи на какъв адвокат/и ще платиш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В кои случаи?

Двама наркомани се опитват да ми счупят прозореца отвън, с пръчка около 3 метра. Полицията спори с мен, че не било възможно, а аз ги засичах на място, и ги виждах с очите си, а няма как да се докаже. Сложих вътрешна камера, гледаща направо срещу прозореца и успя да запише удрянето, но на камерата не се вижда кой го прави, ако и аз да виждам.

Тези двамата отиват в полицията, отричат всичко тотално и така аз няма как да докажа, защото в района няма камери.

Смятам да поставя външна камера, която да гледа направо в прозореца, който се опитват да счупят

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, valka79 написа:

Двама наркомани се опитват да ми счупят прозореца отвън, с пръчка около 3 метра. Полицията спори с мен, че не било възможно, а аз ги засичах на място, и ги виждах с очите си, а няма как да се докаже. Сложих вътрешна камера, гледаща направо срещу прозореца и успя да запише удрянето, но на камерата не се вижда кой го прави, ако и аз да виждам.

Тези двамата отиват в полицията, отричат всичко тотално и така аз няма как да докажа, защото в района няма камери.

Смятам да поставя външна камера, която да гледа направо в прозореца, който се опитват да счупят

Успех! С камери няма да стане - освен ако не смяташ сам да раздаваш правосъдие

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А как се доказва подобно нещо без камера?

току-що, valka79 написа:

Това практически е недоказуемо.

преди 36 минути, valka79 написа:

В кои случаи?

Пак питам, в кои случаи може да се използва видео от камера в съда?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това практически е недоказуемо.

Е тогава защо се занимаваш с глупости? Хващаш ги, бой по канчетата и викаш ченгетата да дажещ, че си ги намерил в безпомощно състояние в храстите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, NewRedDragon написа:

Е тогава защо се занимаваш с глупости? Хващаш ги, бой по канчетата и викаш ченгетата да дажещ, че си ги намерил в безпомощно състояние в храстите

Ами те са двама, мъж и жена, доста по - високи от мен. Физически как да им посегна? Иначе това е ясно. Като няма друго решение...

А от полицията ми казаха и аз да започна да удрям по техния прозорец.? Представяте ли си???

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе ти не беше ли с надупчената стена?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, petie1 написа:

Само не виждам нищо смешно тук! Ако с наркоман можеш да се разбереш... То е индивид, който не се усеща, няма оросяване. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, valka79 написа:

Само не виждам нищо смешно тук! Ако с наркоман можеш да се разбереш... То е индивид, който не се усеща, няма оросяване. 

Къде видя да кажа че има нещо смешно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, petie1 написа:

То това е цял сериал, като тия от Бразилия. Сега сме на 3 или 4 серия. До края има ощв 4996.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Kolev71 написа:

То това е цял сериал, като тия от Бразилия. Сега сме на 3 или 4 серия. До края има ощв 4996.

Аа значи кат сериала "Принцеса Полинс" на Калдата Пикчърс на който още не му се вижда опашката :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, petie1 написа:

Аа значи кат сериала "Принцеса Полинс" на Калдата Пикчърс на който още не му се вижда опашката :)

Приличат си, но тук сжета е малко по друг.. Ще го гледаме. Аз си направих пуканки и ще чета! Да не забравяме, че днес е петък и може да има по 2 серии.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...