Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да прехвърля файлове от хард диск на лаптоп?

Featured Replies

Здравейте!

Днес докато почиствах открих старият ми настолен компютър от 2009. (тежка носталгия)

Доколкото не ме лъже паметта мисля, че е със изгорял захранване или дъно  (не съм сигурен на 100% , само знам че не тръгва).

Бих желал да знам дали има вероятност (и ако да, как) да прехвърля информацията от хард диска директно на лаптопа ми.

Предполагам ще е нужно да закупя определен набор от кабели и прочие ... !?

преди 1 минута, trasha написа:

Здравейте!

Днес докато почиствах открих старият ми настолен компютър от 2009. (тежка носталгия)

Доколкото не ме лъже паметта мисля, че е със изгорял захранване или дъно  (не съм сигурен на 100% , само знам че не тръгва).

Бих желал да знам дали има вероятност (и ако да, как) да прехвърля информацията от хард диска директно на лаптопа ми.

Предполагам ще е нужно да закупя определен набор от кабели и прочие ... !?

Да може да се прехвърли информацията. Кажи модел на хард диска на настолната машина за начало.

Това ще ти свърши отлична работа:

bd4316e7b9e706f589bc2cdab990239234342056

Ако имаш свободно компютърно захранване го свържи диска (ако е 3.5 му подай захранване от компютърно захранване) към него, а не към адаптера който върви в комплект с устройството тъй като са направени много некадърно и още с включването им моментално изгарят.

Модели няма смисъл. Просто е нужно да се знае дали е 3.5", понеже ако е с такъв размер ще се нуждае и от външно захранване. Например:

Кутия за твърд диск ORICO 3.5" - 3569S3-BK 3569S3-BK - на топ цена — Ardes.bg

Кутия 3.5 8.89 cm SP00100 - ниска цена от JAR Computers

само не е ясно дали в комплекта има захранване, най-добре като се свържеш с търговеца да питаш. На тази има:

Кутия 3.58.9 cm LogiLink UA0107 - ниска цена от JAR Computers

Цитат

Contents: USB 3.0 cable
+ Power Supply (12V/2A)

Цитат

• Included External Power Supply 12V, 2A

Едно ей такова е готино:

Sata-Ide-USB адаптер гр. Варна Център • OLX.bg

Аз имам същото, моето го взех по-евтино, защото няма индикаторни светодиоди, но това са екстри. Просто тогава нямаха наличен въпросния модел.

USB 2.0 към SATA / IDE, Захранване, 3.5 и 2.5", СD-ROM и DVD - eMAG.bg

преди 2 минути, Freem@n написа:

Едно ей такова е готино:

Аз имам същото, моето го взех по-евтино, защото няма индикаторни светодиоди, но това са екстри. Просто тогава нямаха наличен въпросния модел.

Поръчах едно такова от китайците и адаптера гръмна при първото включване. Направих рекламация и ми пратиха още едно, но адаптера изобщо не съм го пробвал, включих си диска на десктоп захранването. Само дето ми излезе около 7 лева.

Моето работи, поне засега... не че го ползвам всеки ден де. Май загрява много, ама то е поне донякъде нормално за такива адаптери.

току-що, Raze написа:

Поръчах едно такова от китайците и адаптера гръмна при първото включване. Направих рекламация и ми пратиха още едно, но адаптера изобщо не съм го пробвал, включих си диска на десктоп захранването. Само дето ми излезе около 7 лева.

Всичките са такива боклуци, иначе адаптера е железен. По-добре да се взема ако може без захранването.

преди 8 минути, trasha написа:

Western Digital

Това е марката на диска, модела е някъде след този надпис.

Добре е да се знае дали е IDE или SATA. Добре е да се знае общия обем на важните за теб неща.

Ако е SATA можеш да го закачиш на компютъра на почти всеки твой приятел и там да свършите работата. Дали към интернет или към USB памет, а може и към лаптопа ти - може да ви трябва мрежови кабел според зависи каква е мрежата му.

• 7 месеца по-късно...
на 6.09.2021 г. в 18:28, Freem@n написа:

Едно ей такова е готино:

на 6.09.2021 г. в 18:31, Raze написа:

Да се "похваля", и моето гръмна одеве :D

Снощи успешно инсталирах с него едно Ubuntu (ползвах хард на USB вместо флашка), но днес не успя да завърши другата инсталация която предприех. ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.