Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети при избор на климатик

Гост

Препоръчан отговор

• Отговори 86
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 1 час, Neext написа:

С 5г години гаранция ли е?

Цитат
Гаранция:
24/60 месеца

5г. е когато ги викаш на "профилактика" всяка година.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

5г. е когато ги викаш на "профилактика" всяка година.

Смисъл? И нещо да кажеш за този сайт мисля от него да поръчам ...

https://www.estetik-klima.com/invertoren-klimatik-gree-GWH12ACC-K6DNA1D-fairy-wifi-12000-btu

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Neext написа:

Смисъл? И нещо да кажеш за този сайт мисля от него да поръчам ...

Смисъл - гаранцията е стандартна от 2г., но с допълнително споразумение се удължава до общо 5. ако от фирмата идват всяка година да ти вземат 50лв. за профилактика.

За сайта надали някой може нещо да ти каже... гледам, че монтажа им е безплатен, което ти спестява 150-180лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Смисъл - гаранцията е стандартна от 2г., но с допълнително споразумение се удължава до общо 5. ако от фирмата идват всяка година да ти вземат 50лв. за профилактика.

За сайта надали някой може нещо да ти каже... гледам, че монтажа им е безплатен, което ти спестява 150-180лв.

Във какво точно се изразява тая профилактика мият ли го к'во го праят?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Neext написа:

Във какво точно се изразява тая профилактика мият ли го к'во го праят?

В 99% само питат има ли проблеми, свалят и мият филтрите и сменят батериите на дистанционното.../нали все пак нещо трябва да свършат, за да ти поискат 50лв./. Ако са малко по-съвестни, ще го напръскат с обезмаслител и вода и евентуално антибактериален спрей.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

В 99% само питат има ли проблеми, свалят и мият филтрите и сменят батериите на дистанционното.../нали все пак нещо трябва да свършат, за да ти поискат 50лв./. Ако са малко по-съвестни, ще го напръскат с обезмаслител и вода и евентуално антибактериален спрей.

Филтрите на вътрешното тяло ли? Те затова , ако ми поискат 50 лв. ще ги изпратя със шутове 🤣🤣🤣

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Neext написа:

Филтрите на вътрешното тяло ли? Те затова , ако ми поискат 50 лв. ще ги изпратя със шутове 🤣🤣🤣

Избора си е твой. Дали да си с 2 или 5г. гаранция. Това е условието, независимо дали ти харесва или не.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, Neext написа:

Тя тая работа не е като оная работа, но виждам, че знаеш всичко, та - успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, JKirilov написа:

Тя тая работа не е като оная работа, но виждам, че знаеш всичко, та - успех!

Нз за какви знания претендирам , но все пак благодаря за безмислено заядливото коментарченце

преди 40 минути, Joss Bomon написа:

Избора си е твой. Дали да си с 2 или 5г. гаранция. Това е условието, независимо дали ти харесва или не.

Просто ми стана смешно заради естеството на т.нар. профилактика ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Смешно ти е, защото не разбираш. Но не виждам проблем в това. Проблем виждам, че не отговаряш на въпросите и не се самообразоваш по въпроса.

Едно приятелче му мухлясваше вътрешното тяло. Дайкин за около 2300 лв. Смениха му целия климатик, после два пъти сваля турбината и я миха специално, после нова турбина...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, JKirilov написа:

Смешно ти е, защото не разбираш. Но не виждам проблем в това. Проблем виждам, че не отговаряш на въпросите и не се самообразоваш по въпроса.

Едно приятелче му мухлясваше вътрешното тяло. Дайкин за около 2300 лв. Смениха му целия климатик, после два пъти сваля турбината и я миха специално, после нова турбина...

Изобщо не ти хващам мисълта! Фатката беше , че ми стана смешно колегата като каза в какво се изразява тая профилактика ти къде отиде не те знам! Кое е това дето не го разбирам? Изобщо къде ме чу да се правя на разбирач нямам представа!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.technopolis.bg/bg/Invertorni-Split-sistemi/Invertoren-klimatik-HAIER-AS35TADHRA-CLC-1U35MEEFRA/p/651109

Купих такъв преди 2 месеца. Беше на промоция 850 лева и с 5 години гаранция. Използвах го в големите жеги /края на юли/. Справи се перфектно. При зададени 25 градуса на охлаждане, държи точно 25 градуса по метеостанция Hama, на 1.5 метра от пода на помещението. За отопление тепърва ще видим. Стая на първи етаж, 17 квадрата в къща без изолация, с ПВЦ дограма. Има нагревател на външното тяло, видях го с очите си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали има модел без нагревател? Ако няма - трябва да обърне процеса и да започне да охлажда стаята, за да се стопли външното тяло. Втория вариант е да чака пролетта да го размрази... ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, andreygg написа:

Има нагревател на външното тяло, видях го с очите си.

Видял си част от ламелите и тръбите на топлообменника на външното тяло и си помислил,че е нагревател.

Няма как да видиш нагревател по една съвсем тривиална причина:- такъв просто няма и не съществува.

преди 7 часа, JKirilov написа:

Не знам дали има модел без нагревател?

За нямане - няма.Обаче няма марки и модели с нагревател за обезскрежаване.Медал за брой безсмислени постове няма кой да ти даде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, Neext написа:

То по хубаво сам да си ги почистя ако ще е за 50 лв .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, badr написа:

Видял си част от ламелите и тръбите на топлообменника на външното тяло и си помислил,че е нагревател.

Няма как да видиш нагревател по една съвсем тривиална причина:- такъв просто няма и не съществува.

За нямане - няма.Обаче няма марки и модели с нагревател за обезскрежаване.Медал за брой безсмислени постове няма кой да ти даде.

Това на снимката, какво е. Продължава по цялото дъно. Аз съм посочил, че съм го видял с очите си. Ти ми обясняваш врели-некипели. Аман от "разбирачи".

IMG_20210910_104946.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JKirilov написа:

badr е специалист.

Вместо обаче да обясни кое как става, той обижда? :angry:

Ти си обиден по рождение никой не обича лаладжий като тебе , които плямпат общи приказки ей тъй за спорта ... Когато нямаш какво смислено да кажеш най добре не казвай нищо щото само разводняваш темите с подобни коментари!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, andreygg написа:

Това на снимката, какво е. Продължава по цялото дъно. Аз съм посочил, че съм го видял с очите си. Ти ми обясняваш врели-некипели. Аман от "разбирачи".

Това на снимката е илюстрация на това колко много мъка има по този свят.Нека те цитирам за да не би отново съм виновен.

преди 18 часа, andreygg написа:

Справи се перфектно. При зададени 25 градуса на охлаждане, държи точно 25 градуса по метеостанция Hama, на 1.5 метра от пода на помещението. За отопление тепърва ще видим. Стая на първи етаж, 17 квадрата в къща без изолация, с ПВЦ дограма. Има нагревател на външното тяло, видях го с очите си.

Все пак може и да обясниш какво отношение към справянето при отопление има нагревателя на тавата служещ да не замръзне  вода, която по неведоми пътища не се е оттекла.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, Neext написа:

Фатката беше , че ми стана смешно колегата като каза в какво се изразява тая профилактика ти къде отиде не те знам! Кое е това дето не го разбирам? Изобщо къде ме чу да се правя на разбирач нямам представа!

Виж хватката къде е.Едно е какво би трябвало да бъде, а съвсем друго реализация по нашенски.

Идеята е следната: -Хладилните машини имат ред особености при експлоатацията.Затова е необходимо специалист да погледне и оцени режима на работата на машината.Присъединяването на вътрешното към външното тяло е чрез развалцовани тръби и резбови съединения.Колкото и добре да са направени конусите те си имат норми на изпускане на фреон.Евентуалния недостиг на последния може да доведе до ред проблеми в работата на климатика и дори да прегрее компресора(макар да се случва твърде рядко).Замърсяването на топлообменниците също може да влоши работата на компресора.Възможни са замръзвания, заледявания, чупене на перка на вентилатора и още ред други.

Та целта е човек с необходимата компетентност да прецени дали всичко е наред.Разбира се това е разход за търговеца или вносителя и т.н.

Вместо това в болшинството случаи  обикалят едни момчета и от нямане на какво - мият филтри.Истинска простотия.

Истинското измиване на вътрешното тяло е трудоемка и съвсем не лесна операция и може да се наложи дори демонтаж на тялото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...