Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подарък за дядо и баба

Featured Replies

Здравейте! Понеже съм непълнолетен, искам да попитам имам ли право да купя стар трабант за подарък на баба и дядо без да имам книжка и без да го регистрирам защото така или иначе те ще ходят само до магазина с него! Питам защото си мисля че за стари много стари автомобили не се изисква регистрация. Благодаря предварително! 

преди 4 часа, slavij69 написа:

имам ли право

Не! Понеже си непълнолетен.

По-добре им купи магаре с каручка.

Успех!

преди 7 часа, slavij69 написа:

Здравейте! Понеже съм непълнолетен, искам да попитам имам ли право да купя стар трабант за подарък на баба и дядо без да имам книжка и без да го регистрирам защото така или иначе те ще ходят само до магазина с него! Питам защото си мисля че за стари много стари автомобили не се изисква регистрация. Благодаря предварително! 

Наместо да даваш 50 лева за това чудо, можеш да им го направиш от картон. Ако си сръчен, долу,горе, ще го докараш на изглед.

преди 8 часа, slavij69 написа:

Здравейте! Понеже съм непълнолетен, искам да попитам имам ли право да купя стар трабант за подарък на баба и дядо без да имам книжка и без да го регистрирам

нямаш право

а от къде са тези пари

ако мога да попитам

преди 1 час, Kolev71 написа:

Наместо да даваш 50 лева за това чудо, можеш да им го направиш от картон.

пропуснал си няколко нули

След като видях този Трабант и това магаре  и след като искаш да им направиш подарък, то считам, че за парите които си отделил най-добрия подарък ще е нещо иновативно като това. Е, ще го ползват разделно, но ...някакво решение.

Ако родителите ти помогнат, то може да им вземете и това, за да са двамата към магазина.

Отново помисли и разбери, че за законен Трабант ги задължаваш да имат свидетелство за управление, а за другото не се изискват "по-специални' законосъобразни документи. 

Успех!

преди 3 часа, нушо написа:

Ако живеят на баир, може да им направи лагерна количка.

А, на връщане?! ;) Затова по-добре иновативните. Пак са с лагери, но могат и да катерят. :)  

преди 3 часа, Kolev71 написа:

Ако си сръчен

Ако е сръчен, то може да им направи ел. триколка. Не е нещо особено, трябват му стари велосипеди, иновативното предно колело и батерии ...  

преди 2 часа, Banesc написа:

а от къде са тези пари

Може родителите му да са  ги дали като подарък за рождения му ден ... 

преди 21 минути, dioib написа:

а може и дядо му и баба му да са ги дали от пенсиите

което ще е доказаталство и ще  е компромат

че пенсиите са високи и трябва да се намалят

да му натрия носа на един в друга тема 

преди 1 минута, Banesc написа:

а може и дядо му и баба му да са ги дали от пенсиите

Да, вариант е, но за разлика от младите, то възрастните имат пари за черни дни .... ;) 

Та, в тоя случай е оправдан да помисли как да им направи подарък с техните пари, защото знае, че родителите му ще се погрижат за погребенията им. 

Или какво, ти разчиташ на младите, че ще имат пари за погребението ти ли?! При тези теглени кредити ... мда ... нов ли да откриват?! 

преди 8 минути, dioib написа:

Или какво, ти разчиташ на младите, че ще имат пари за погребението ти ли?! При тези теглени кредити ... мда ... нов ли да откриват?! 

не ме мисли мен

ще ставам киборг

като робокоп

железа

само дpъндю да ми е далече

някоя нощ ще ме издаде  в някой пункт докато спя 

• Автор
преди 1 час, dioib написа:

След като видях този Трабант и това магаре  и след като искаш да им направиш подарък, то считам, че за парите които си отделил най-добрия подарък ще е нещо иновативно като това. Е, ще го ползват разделно, но ...някакво решение.

Ако родителите ти помогнат, то може да им вземете и това, за да са двамата към магазина.

Отново помисли и разбери, че за законен Трабант ги задължаваш да имат свидетелство за управление, а за другото не се изискват "по-специални' законосъобразни документи. 

Успех!

А, на връщане?! ;) Затова по-добре иновативните. Пак са с лагери, но могат и да катерят. :)  

Ако е сръчен, то може да им направи ел. триколка. Не е нещо особено, трябват му стари велосипеди, иновативното предно колело и батерии ...  

Добре а това дете което е все още непълнолетен как си е купил над 5 автомобила че го дават и по телевизията

https://m.youtube.com/watch?v=rklhjbyhBU0&t=117s

преди 2 минути, slavij69 написа:

Добре а това дете което е все още непълнолетен как си е купил над 5 автомобила

И защо вярваш, че е истина?

• Автор
преди 1 минута, dioib написа:

Защото го дават по телевизията 

преди 3 минути, slavij69 написа:

Защото го дават по телевизията 

Нещо се правиш на инфлуенсър ли?

п.п. Дадох ти разумно решение!!!

преди 2 минути, dioib написа:

видя ли видеото 

богатата пенсионерка

2 трабанта щела да купи

е по добре е от да ги хвърля парите през тересата

ПЕНСИИТЕ  СА  ВИСОКИ!

намаляване на пенсииитета до 200 лв таван 300 и ще се оправи  държавата другите пари да ги пренасочи към бонуси към заплатите на работещите 

преди 1 минута, Banesc написа:

видя ли видеото 

И ти ле се правиш на инфлуенсър? :) 

• Автор
преди 2 минути, dioib написа:

Нещо се правиш на инфлуенсър ли?

Не защо? Казвам щото според мен не би трябвало да е лъжа по националната телевизия нали? 

Простички въпроси - те имат ли СУМПС? Годни ли са да управляват? Кой ще плаща ГО, винетка, ГТП, поддръжка, сервиз и т.н.? Горивото кой ще го плаща? Наблизо има ли бензиностанция? Така че разходите никак не са малки и нещо 30+ годишно на цената на скрап е най-малката сума.

Така че предложението за ПС със животинска тяга е съвсем уместно. Има малко разходи за изхранване и малко упражнения във вид на фитнес за изриване на изпражненията.

За без СУМПС и други може нещо като мотокултиватор с прикечен инвентар  като ремарке. Стига да няма много мангусти из ваше село да го краднат. Отнася се и за каруцата с добичето.

Не защо? Казвам щото според мен не би трябвало да е лъжа по националната телевизия нали? 

може да са купени като вторични суровини без право на каране

може да се водят на друго име и да са му казали твои са

свържи си с човека и уточни

Щото такъв ти е въпроса въобще, т.е. някой направил нещо и ти да го лансираш в мрежата. 

п.п. Дори не последвах линка ти, така, че дори телевизията да е национална, то не означава, че е достоверна, все пак в националния ефир има и частни телевизии ... 

преди 3 минути, Филипов написа:

мотокултиватор

Това също е удачен вариант!

• Автор
преди 5 минути, Филипов написа:

Простички въпроси - те имат ли СУМПС? Годни ли са да управляват? Кой ще плаща ГО, винетка, ГТП, поддръжка, сервиз и т.н.? Горивото кой ще го плаща? Наблизо има ли бензиностанция? Така че разходите никак не са малки и нещо 30+ годишно на цената на скрап е най-малката сума.

Така че предложението за ПС със животинска тяга е съвсем уместно. Има малко разходи за изхранване и малко упражнения във вид на фитнес за изриване на изпражненията.

За без СУМПС и други може нещо като мотокултиватор с прикечен инвентар  като ремарке. Стига да няма много мангусти из ваше село да го краднат. Отнася се и за каруцата с добичето.

Добре ами аз гледам от няколко месеца ей тоз tutorial за това бъги то дали ще е законно без регистрация книжка и т.н. А и то е на ток. 

Хлапе, слез от черешата където са те метнали и прочети малко. Например какво и при какви условия може да се кара по пътищата за обществено ползване. https://lex.bg/laws/ldoc/2134649345

преди 14 минути, slavij69 написа:

аз гледам

Гледай това и това и прочети!!!

п.п. И това!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.