Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма, с която да се упражнявам в бързо писане на български език.

Featured Replies

Добър ден. Търся програма, с която да се упражнявам да пиша бързо на клавиатурата на български език. Може ли някой да ми даде съвет? Благодаря предварително ...

преди 8 минути, JulianGibson написа:

Добър ден. Търся програма, с която да се упражнявам да пиша бързо на клавиатурата на български език. Може ли някой да ми даде съвет? Благодаря предварително ...

Notepad 😀

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

mIRC ..

Краен вариант - пускаш си народното събрание и правиш стенограма.

Преди така правехме сега за съжаление повечето са факабуковци.

преди 2 часа, killchain написа:

https://monkeytype.com

Натискаш Esc, търсиш "language" и си избираш "Bulgarian".

току що пробвах, ама не знам кое какво означава
1441398963_.JPG.d123528888b2d05aae595e2c7bf7498d.JPG

Каква е целта на занятието? Защо трябва да се пише бързо? Как стои въпросът с грешките и кой ще ги коригира?

За стенография има специални клавиатури и техника. Общо взето клавиатурните подредби са правени за съответния език - БДС (машинописна), QWERTY (англоезична), фонетична, руска, немска и т.н. Общо взето в казармата имах норматив за руска (телеграфен апарат СТ35), след това научиш латинската и съответната фонетична и след това отказах да се моря с БДС.

Общото за всички е сляпо писане с участието на всички пръсти за равномерното им натоварване.

• Автор
преди 12 часа, Филипов написа:

Общото за всички е сляпо писане с участието на всички пръсти за равномерното им натоварване.

Точно от това имам нужда 🙂
Искам да подобря уменията си по български език по този начин, тъй като това умение ми е необходимо за работата ми. 

Благодаря ви много за ценните съвети 🙂

Пиши постоянно с някой авер или любовница по фейс или скайп. Така ще се научиш да пишеш бързо и почти без грешка. Ако постоянно пишеш като бабичка без никакви усилия няма как да стане

преди 2 часа, PsyManDelic написа:

Пиши постоянно с някой авер или любовница по фейс или скайп. Така ще се научиш да пишеш бързо и почти без грешка. Ако постоянно пишеш като бабичка без никакви усилия няма как да стане

Най-важно е да е по "фейс" - за нула време вдигаш до 240 знака на смесен текст :) 

На следващия линк има препратки към дузина програми за самообучение по машинопис. И още няколко пъти по толкова - линкове към сайтове със същия предмет:

https://www.typingstudy.com/bg-bulgarian_phonetic-3/list_of_free_touch_typing_software_and_online_resources

На същия сайт има и уроци - и за БДС, и за фонетична:

https://www.typingstudy.com/bg-bulgarian_typewriter-1/lesson/1

https://www.typingstudy.com/bg-bulgarian_phonetic-3/lesson/1

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.