Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавна скорост Tplink 1043ND - 450Mbit - N standard

Featured Replies

Здравейте!

Интересувам се как мога да върна първоначалната скорост (обхват) който рутера ми е давал, според мен след толкова време работа - около 3.5 години и вече не дава същата продуктивност.

Нета го преизпълва - 1Gbit/sec но на мен изходните устройства освен телефоните не ми поддържат ac стандарта така че за "по-мощен" не ми трябва откъм скорост. Дори на няма и метър от рутера преди ми е давал скорост от  144Mbit/sec, но сега на няма и 10-на метра ми дава 1Mbit/sec., докато преди държеше стабилно 50-60Mbit/sec на това разстояние.

Не съм включвал/ползвал QoS , нямам и намерение.

Дали да не му забия един ресет но ще ми се изгубят всички настройки на вързаните устройства.

Сменях каналите на 1,6,11, без резултат. Сложих го само на N mode на 40Mhz, но без ресултат...

Моля за мнения.

Благодаря!

• Отговори 54
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

По-добре си сложи AP-та. Не е задължително да са Mesh. И където имаш възможност слагай кабел.

• Неговият не е от най дъртите, но вече е старичък  Tplink 1043ND Към  Viiipeer ! Отвори капака на рутера и го свали. След това го остави да поработи 2-3 часа със захлюпен (не завит) капак. От

• Емо! Компютъра и лаптопа му поддържат стандарта - 1 гигабит. Телефонът - също. Какво му остава на човека - явно както сам е казал - един добър двубандов рутер с ac стандарт Този примерно хич

Публикувани изображения

преди 27 минути, Viiipeer написа:

Дали да не му забия един ресет но ще ми се изгубят всички настройки на вързаните устройства.

Сменях каналите на 1,6,11, без резултат. Сложих го само на N mode на 40Mhz, но без ресултат...

Настойките на рутера ще си ги върнеш от Backup-a, след ресет-а. Прослушай ефира и използвай най-чистия канал, независимо, че е от препокриващите се

Тествай и с кабел, да не би доставчика нещо да ти е ограничил скоростта. Направи различни тестове към различни сайтове.

• Автор

По кабел нямам проблем. Единствено безжичната скорост е много ниска, особенно в помещението където преди "хващах" 50-60Мбит/сек, сега няма и 10Мбит/сек.

преди 25 минути, Raze написа:

Тествай и с кабел, да не би доставчика нещо да ти е ограничил скоростта

И да искат нямат право и е незаконно .

преди 14 минути, Viiipeer написа:

Единствено безжичната скорост е много ниска, особенно в помещението където преди "хващах" 50-60Мбит/сек, сега няма и 10Мбит/сек.

Колко чертички показва отдолу сигнала на wi fi .

Нямат, ама имат, освен ако не плащаш за гарантирана висока скорост. Виж колко ти е гарантираната минимална скорост по договор. И нищо не можеш да направиш, евентуално някакви жалби с несигурен ефект, пробвал съм го и накрая смених доставчика. Но като гледам, проблема не е там.

• Автор
преди 13 минути, adersa написа:

И да искат нямат право и е незаконно .

Колко чертички показва отдолу сигнала на wi fi .

Показва 1 черта на обхват.... преди пак толкова но скоростта беше 50-60Мбит/сек, а сега няма и 3-4.

преди 10 минути, Raze написа:

Нямат, ама имат, освен ако не плащаш за гарантирана висока скорост. Виж колко ти е гарантираната минимална скорост по договор. И нищо не можеш да направиш, евентуално някакви жалби с несигурен ефект, пробвал съм го и накрая смених доставчика. Но като гледам, проблема не е там.

Не е от доставчика - 900Mbit/sec по кабел. Става въпрос за проблем с рутера.

Тия "чертички" са само за красота - никаква информация. Виж какво има в ефира и избери максимално чист канал. Освен това е интересно колко децибела е нивото на сигнала на проблемното място.

• Автор

Каналите които се препоръчват според Wi-Fi Analyzer са точно тези, които съм настроил. Сега му набих един ресет, малко по-добре се държи но пак не е това която трябва да е.... относно децибелите, показва доколкото може да се вярва на телефона (чрез него проверявам) - пише 70db.

преди 2 часа, Viiipeer написа:

на мен изходните устройства освен телефоните не ми поддържат ac стандарта

Телефоните, свързани на 2.4GHz и те ли са с ниска скорост?
Направи тест - телефон и компютър от една точка еднаква скорост ли постигат на 2.4GHz

преди 9 минути, Viiipeer написа:

Каналите които се препоръчват според Wi-Fi Analyzer са точно тези, които съм настроил. Сега му набих един ресет, малко по-добре се държи но пак не е това която трябва да е.... относно децибелите, показва доколкото може да се вярва на телефона (чрез него проверявам) - пише 70db.

Wi-Fi Analyzer винаги ще ти препоръчва 1,6,11, защото те не се препокриват.

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Wi-Fi Analyzer винаги ще ти препоръчва 1,6,11

По принцип от 1 д0 6 не са ли по натоварени ? аз моя го оставям на 7 или на 10 канал , а по някой път на автоматик.

Ако наистина проблема е в рутера на автора да пробва с един TP LINK Archer с 3 антени .

Аз имам такъв от 1 година и съм доволен ако сдаде багажа ще си взема гигабитов.

преди 2 часа, Viiipeer написа:

но сега на няма и 10-на метра ми дава 1Mbit/sec., докато преди държеше стабилно 50-60Mbit/sec на това разстояние.

Защо ли ме съмнява дали проблема не е в безжичната карта на лаптопа . И друго виждам , че не е питано Firmware скоро да си ъпгрейдвал ? също е много препоръчително.

Най- натоварени са каналите с най- много близки рутери. А автоматик е най- непрепоръчително.Каква ти е кодировката? Пробвай скоростта с временно изключена защита.

А аз бих проверил пак нивото на сигнала - примерно с лаптоп и inSSIDer Home. Тези 70 db (-70 dbm най вероятно) са на границата за някаква прилична комуникация... И не на последно място - за добро WiFi покритие, особено в силно урбанизирани райони и изключително замърсения ефир на 2,4....рашението е граничен рутер>кабел/и> свястно АР

• Автор
преди 2 часа, adersa написа:

Измести малко рутера на по централно място или близко до помещението което си .

Ще повторя че преди при същото положение не се е наблюдавало спад на скоростта.

преди 2 часа, adersa написа:

По принцип от 1 д0 6 не са ли по натоварени ? аз моя го оставям на 7 или на 10 канал , а по някой път на автоматик.

Ако наистина проблема е в рутера на автора да пробва с един TP LINK Archer с 3 антени .

Аз имам такъв от 1 година и съм доволен ако сдаде багажа ще си взема гигабитов.

Защо ли ме съмнява дали проблема не е в безжичната карта на лаптопа . И друго виждам , че не е питано Firmware скоро да си ъпгрейдвал ? също е много препоръчително.

Колкото повече чета по темата, толкова повече заприличва на "развален телефон" толкова много предположения далеч от реалността. Първо не съм споменал че е за лаптоп, второ на компютъра е по кабел и там нямам проблем защото е Desktop PC, и най-вече теста се осъществява посредством телефон на 2.4, не случайно в темата си пише за рутер 2.4 N standard, отделно защо меря с телефон, ами защото в стаята където сигнала е слаб сега, а беше силен преди се ползва от Smart TV.

Firmware-а на рутера от самото му пускане няма нова налична версия.

В самия рутер има опцията Survey. Тя ще ти покаже, кои канали са натоварени.

image.png.b4cef1d61c11ebcd5d69ec08bba57b49.png

• Автор

Моя модел няма такава опция през новия (син) интерфейс.

преди 6 минути, Viiipeer написа:

image.png.b15db217a2f14a00de08dc0d73ea823f.png

• Автор

1043ND няма опция за bridge mode.

преди 2 минути, Viiipeer написа:

1043ND няма опция за bridge mode.

Това пък за какво ти е? Или този рутер е сложен скед операторско устройство? А дали има или няма...зависи...

• Автор
преди 15 часа, NewRedDragon написа:

Това пък за какво ти е? Или този рутер е сложен скед операторско устройство? А дали има или няма...зависи...

Наистина стана като "развален грамофон/телефон" Да съм казал че ми е необходимо, това са инструкциите при това ненужни постнати от колегата , за да се появи пустият му "Survey" mode...

Доставичка е Coolbox 1Gbit/sec моя рутер е сложен след техния който е в режим на "bridge mode" Но се отказвам от темата, защото със всеки следващ пост, стават по-абсурдни постовете.

Здраве на всички!

Поздрави!

преди 32 минути, Viiipeer написа:

Но се отказвам от темата,....

Твое право! Проблемите са си твои. Аз моето мнение съм казал - класически рутер, суичове и всичко,моето е възможно по кабел. За телефоните и разните смарт джаджи - свестни АР-та - колкото трябват за да се покрие периметъра. Сапунерки не ползвам от години.

• Автор
преди 58 минути, NewRedDragon написа:

Твое право! Проблемите са си твои. Аз моето мнение съм казал - класически рутер, суичове и всичко,моето е възможно по кабел. За телефоните и разните смарт джаджи - свестни АР-та - колкото трябват за да се покрие периметъра. Сапунерки не ползвам от години.

Я пак?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.