Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложения за магазини или сайтове по време на Черен петък.

Препоръчан отговор

Здравейте,
тъй като предстои след 2 месеца Черен петък, Кибер понеделник и не знам си какво още, можете ли да предложите магазини и/или сайтове за техника, които правят истински намаления. А не от сорта на: нормалната цена преди Черен петък - 900лв, нормалната цена по време на Черен петък - 1200лв, но с намалението - 899лв, примерно.
Може да предложите и по принцип добри магазини, от които сте доволни, без да е свързано с Черния петък (освен Технополис, Техномаркет, Зора и Тек Март, тъй като те са всеизвестни).

По-конкретно искам да купя скоро смарт телевизор 55 инча (ЛЕД, за да не е много скъп). 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Просто си си следиш и проверяваш за реални намаления и промоции, голяма част от магазините пускат често такива, но на коя ще се спреш и коя ще ти допадне най-много си е лично твой избор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, Scoodj написа:

По-конкретно искам да купя скоро смарт телевизор 55 инча (ЛЕД, за да не е много скъп). 

Ето ти прилични марки с най-ниски цени за 55" 4К:

LG 55UN71003LB телевизори - Цени, мнения, LG тв магазини (pazaruvaj.com)

Samsung UE55TU7042 телевизори - Цени, мнения, Samsung тв магазини (pazaruvaj.com)

Xiaomi Mi TV 4S 55 телевизори - Цени, мнения, тв магазини (pazaruvaj.com)

TCL 50C715 телевизори - Цени, мнения, тв магазини (pazaruvaj.com)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Набележи си няколко модела и им следи цените. Освен големите известни, не очаквай другаде намаления. А техните наистина добри намаления ще са няколко стотин бройки и ще свършат в първите минути. Ако не ги хванеш, вече остават стоки намалени с десетина %, които можеш да хванеш и без Черния петък.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Черен Петък е мит!
Ако искаш телевизор, да ти дам моят неупотребяван 3D телевизор. Такъв няма да намериш никога, а ще ходиш само по кината за да мечтаеш за 3D вкъщи. Понеже всичко ми върви на компютър, телевизорът реално не е влизал в употреба, освен да се изгледат десет 3D филма. И тук идва най-интересното - цената на този телевизор. Колко даваш? Защото колкото повече дадеш, толкова съм по-склонен да се лиша от него. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Черен Петък е мит!
Ако искаш телевизор, да ти дам моят неупотребяван 3D телевизор. Такъв няма да намериш никога, а ще ходиш само по кината за да мечтаеш за 3D вкъщи. Понеже всичко ми върви на компютър, телевизорът реално не е влизал в употреба, освен да се изгледат десет 3D филма. И тук идва най-интересното - цената на този телевизор. Колко даваш? Защото колкото повече дадеш, толкова съм по-склонен да се лиша от него. ;)

да, след петъка следва, нормална събота където си казваш - защо го купих, след като не ми трябва

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Реалните намаления са лятото, тогава и цените са по-ниски и намаленията са реални. По разните черни петъци евтино може да вземеш само залежали модели телевизори, на новите модели са нацепили цената още от септември и после ти правят "отстъпка"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е много относително - в един магазин може да намериш каквото търсиш още сега на 500лв, в други за 700 и на Черен петък да е "намалено" на 600. Има огромна разлика в цените на едни и същи неща в зависимост от магазините. Преди 3 години във Виваком Mi A2 Lite с 3GB RAM беше 550лв. В Jar, с 4GB RAM - 420лв.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Ето ти прилични марки с най-ниски цени за 55" 4К:

"най-ниски" сред предложенията на pazaruvaj

Първият пример - 818лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, snood написа:

"най-ниски" сред предложенията на pazaruvaj

Не. Най-ниски според критерия 55" 4К. 

Нищо не пречи да търси и по-ниски цени за конкретен модел. Примерите са условни, след като не е дал бюджет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Не. Най-ниски според критерия 55" 4К. 

Това написах, според pazaruvaj това са цените. А има по-ниски и сайтът не ги показва. Далеч съм от мисълта, че не могат да си напишат един читав скрапер за jar.bg, защото имат, но не показва всичко. Като всеки комерсиален сайт, има причина да показва "подбрани" предложения с определени цени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Scoodj написа:

о-конкретно искам да купя скоро смарт телевизор 55 инча (ЛЕД, за да не е много скъп). 

От тези стартират моделите които си заслужават. 

https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/sony/bravia-kd-55xh9096-p551455287/

https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/samsung/qe55q70ta-p544528452/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, ined написа:

Реалните намаления са лятото, тогава и цените са по-ниски и намаленията са реални.

Специално телевизорите се обвързват със спортни събития: ЕПФ, СПФ, олимпиада etc. Технобакалиите имат предварително заложен алгоритъм на ценообразуване за такива ситуации. Само трябва да разбереш кога, как, колко.:D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, snood написа:

според pazaruvaj това са цените.

Пак не си разбрал и си знаеш ганкиното. Последен опит - цени не се коментират все още, а зададени единствено 55"

преди 5 часа, Scoodj написа:

Да не би да ти плащат от джар, за да си захапал толкова здраво да ги рекламираш като "евтин" сайт, какъвто не са ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, Joss Bomon написа:

Пак не си разбрал и си знаеш ганкиното. Последен опит - цени не се коментират все още, а зададени единствено 55"

Кое не съм разбрал? Ти не си разбрал, прочети пак темата на автора. Той точно от това се опасява, което ти му пробутваш. Търси сайтове с истински намаления, а не "намаления" преди Черния петък. Ти му показваш сайт със избран от администриращите го списък с цени. Те още сега са силно завишени. Сиреч по Черен петък и да направят процент отстъпка може и да не е "отстъпка" - точно от каквото се опасява авторът.. Същият модел телевизор, в момента, без отстъпка е 819лв. В предоложения от теб сайт е между 859 и 959лв.

преди 50 минути, Joss Bomon написа:

а не би да ти плащат от джар, за да си захапал толкова здраво да ги рекламираш като "евтин" сайт, какъвто не са ?

Предполагам това е за мен. Не работя за тях, от много време единственото, което ме свързва за България и българите, е този портал. Единственият  начин за проверка - отиваш да купиш. Ето примера с телевизора - отиди, онлайн, обади се по телефона и попитай за цена в предложенията от Пазарувай, същото направи и в Жар. Възможно е да греша, не само аз. Проверката е висша форма на доверието. Мога да ги разправям тука колко е евтино в Jar и как последните ми 20 години в БГ само от там пазарувах, за роднините ми също. Възможно е да лъжа. Ето, първият пример. Смятам фактите говорят достатъчно, няма какво да ги коментираме. Дал си сайт, който си "подрежда" в един правоъгълник предложения, други са видими, трети трябва да се "кликат", за да се видят. За бутона "Подредба" няма да коментирам. Сега, големият въпрос е дали ти не работиш за Пазарувай? Направи точно това, което авторът на темата искаше да избегне - наби му сайт "справка за цени на отделни продавачи", който е всичко друго, не не и по цена. На едни и същи продукти! Ся, да не ме зачекнеш, че "LG Телевизор lg led 55un71003lb (55un71003lb)" е по-качествен в "топмаркет" или "електронбг" отколкото в Jar... ??

И, логичният въпрос и отговорът към ватора - познай какво е намалението на този телевизор, по Черен петък и къде ли, ако е над 819лв. Познай и сега какво "уапане" пада, за да го пробутат само него на 859, 959 или 889лв. в предлоенията от Пазарувай.ком. Те и Jar навярно уапат, не са фондация, ама от примерите от Пазарувай явно уапат мноу. С гУвано У. Чак се давят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Човек, не знам на какво си, но ти предлагам да успокоиш топката!

преди 5 минути, snood написа:

единственото, което ме свързва за България и българите, е този портал.

Не виждам това какво общо има, но имам усещането, че се мъчиш да откриваш топлата вода и си твърде въодушевен от откритията си...

Намери си друга занимавка - например да си инсталираш линукс на мака и после обратното... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, въпреки възникналите странични дискусии, все пак прочетох полезна информация, която ме интересуваше.
Благодаря за съветите. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Scoodj написа:

Благодаря, въпреки възникналите странични дискусии, все пак прочетох полезна информация, която ме интересуваше.
Благодаря за съветите. 

А, за нищо. Питай @Joss Bomon за някоя програмка, "побългарена" из торентите, да те светне как да не коментираш цените из българските сайтове. Слушай го него, да прокопсаш и не дей мисли много. Кликай където ти е казал и това е, ще останеш доволен.

Ся по темата, ако наистина искаш да купиш харесана от теб стока, но не държиш да е веднага, трябва да съобразиш няколко фактора.

1. След 1-2 месеца може и да е изчерпана.

2. След 1-2 месеца цената може да е променена. За целта си набелязваш няколко или повече сайтове и проверяваш ежеседмично. Ако те мързи, правиш си или караш някой да ти скрапва съдържанието на сайтовете.

По мои наблюдения, не само в БГ и не само на ИТ техниката, както някой написа по-горе, "залежалата" стока се продава "с отстъпка" по тези празници. Ако търсиш телевизор топ модел с голямо търсене като цяло, малко вероятно е да има отстъпка. Например последен модел (пиша на фантазия) телевизор, телефон и т.н. на Самсунг, няма да имат отстъпка. Или ако имат, ще са в сайтове като предложените от @Joss Bomon  с космически цени, та после като сложат нормална цена, да могат да я украсят с "беше 900лв. само сега 850". И в други магазини да е 800лв. Иначе модели отпреди 2-3 години може да са на отстъпка и 70%, защото никой не би ги купил днес. По тези дни най-големи отстъпки, според мен, имат услугите. Например VPN за 3 години за 50 кинта, вместо стандартна "такса" по 30 кинта на година. От личен опит, каквото съм купил, на Черен петък цената му бе по-висока. Тук влиза колело, процесор, машинка за бръснене, миксер и кантар. Колелото го купих за 360 кинта (началото на юли), някъде по това време на годината го вдигнаха на 460 и на Черен петък беше "намалено" на 400. Единственото важно нещо е да държиш под око цените на конкретните продукти в колкото се може повече магазина. Само така можеш да прецениш кога и каква гаргара си правят с цените.

п.с Забравих да спомена, че мисля, но не съм 100% сигурен, че заради ЕС не могат да променят цените в посления момент. В смисъл, за да напишат "отстъпка", "черен петък" и т.н. цената трябва да е билва различна за поне 2 месеца.  И поради тази причина масово вдигат цените 2 месеца преди Черния петък, за да могат да сложат нормални цени с надпис "отстъпка" на Черния петък. Та, според мен, в тези 2 месеца преди Черния петък е най-негодното време да пазаруваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някъде имахме сайт, който показваше с диаграма как във времето са се движели цените на даден продукт. Нямам никакъв спомен кой беше този сайт, който предоставя статистика на цената. Много полезно, но така и не съм обърнал внимание. А сега разбирам, че е важно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, snood написа:

А, за нищо

:lol6:Топла е топлата вода, нали... ? Къде те бяха вързали до сега, та се пръкна да сееш простотии във всяка тема ? От друга страна е добре че се появи, че да видим нагледно какво се случва с психиката след втора доза ваксина! Боже, слез си прибери версиите!

преди 3 часа, B-boy/StyLе/ написа:

Някъде имахме сайт, който показваше с диаграма как във времето са се движели цените на даден продукт. Нямам никакъв спомен кой беше този сайт, който предоставя статистика на цената. Много полезно, но така и не съм обърнал внимание. А сега разбирам, че е важно.

Сайта с графиките е точно този, срещу който Панделката сипе помията си в горните постове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, Scoodj написа:

Здравейте,
тъй като предстои след 2 месеца Черен петък, Кибер понеделник и не знам си какво още, можете ли да предложите магазини и/или сайтове за техника, които правят истински намаления. А не от сорта на: нормалната цена преди Черен петък - 900лв, нормалната цена по време на Черен петък - 1200лв, но с намалението - 899лв, примерно.
Може да предложите и по принцип добри магазини, от които сте доволни, без да е свързано с Черния петък (освен Технополис, Техномаркет, Зора и Тек Март, тъй като те са всеизвестни).

емаг. Миналата година си взех 32" ТВ за 130 лева. Тази година ще гледам за лаптоп. И така...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...