Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

за последните 1 макс 2 годни с коя програма сте СЪЕДИНЯВАЛИ две клипчета ?

Featured Replies

Здравейте , 

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Най-често с Avidemux, FormatFactory и Adobe Premiere Pro

Оле, колко си демоде, от където си започнал, там си и свършил! :no-no: Сигурно и конвертираш / прекодираш за да получиш желания ефект.
С ffmpeg, MKVToolNix, QuickTime, Machete, tsMuxer, VideoReDo, MPEG Video Wizard.

• Автор

Опитах с "Wondershare Filmora X" - обачееееееее излиза водния знак , който загрозява всичко 
Нещо без воден знак и крак и т.н. - няма ли 😇

преди 6 часа, B-boy/StyLе/ написа:

Оле, колко си демоде, от където си започнал, там си и свършил! :no-no: Сигурно и конвертираш / прекодираш за да получиш желания ефект.
С ffmpeg, MKVToolNix, QuickTime, Machete, tsMuxer, VideoReDo, MPEG Video Wizard.

Ти си демоде. Явно не знаеш, че Avidemux може да не прекодира, ffmpeg се ползва и от FormatFactory, както ползва и tsMuxer, а MKVToolNix е само при определени ситуации и прави изходящия файл винаги MKV.

QuickTime за Win е архаична. Най-малкото заедно с браузъра им Safari не са имали нови версии за Win от десетилетие.

Голям разбирач се извъди и ти завалията.

Adobe Premiere Pro пък никога няма да е демоде или за теб гроздето е кисело? Седни я научи. Аз поне я ползвам професионално от над 15 години. Тръгнал той на мен да обяснява.

И дори не съм изброил всички които ползват. Solveig също имат добър софтуер без прекодиране, но безплатната версия май можеше само да изрязва излишните участъци.

преди 3 часа, Dalaidido Lama написа:

Опитах с "Wondershare Filmora X" - обачееееееее излиза водния знак , който загрозява всичко 
Нещо без воден знак и крак и т.н. - няма ли 😇

Еми ще има воден знак. Това е платена програма. Лесна е колкото Movavi, но си е демо версия. Без воден знак сме ти казали достатъчно програми.

Явно не знаеш, че Avidemux може да не прекодира

Знам, само съм изумен колко много си ограничен, за да се осланяш единствено на него. Затова ти казах - с него започваш, с него и свършваш.

QuickTime за Win е архаична. Най-малкото заедно с браузъра им Safari не са имали нови версии за Win от десетилетие.

Само ти ли не знаеш, че разработката на програмата е прекратена, a специфичните му формати са актуални и днес...? OMG!

ffmpeg се ползва и от FormatFactory

ffmpeg се ползва от 1000 и повече програми от цял свят! Не казваш нищо ново под слънцето. Всичко друго казваш, не и фронтмена зад нещата. Има хора, които не искат допълнителен софтуер за елементарни цели.

Adobe Premiere Pro пък никога няма да е демоде или за теб гроздето е кисело? Седни я научи. Аз поне я ползвам професионално от над 15 години. Тръгнал той на мен да обяснява.

Да нямаш случайно апел обикновеният потребител да се превръща във видео монтажист? Айде леко с космическите си изисквания. Не са нужни никому!

И колко пъти трябва да те цитира човек, навсякъде си сгазил лука. Остаряваш ли?!

преди 15 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Знам, само съм изумен колко много си ограничен, за да се осланяш единствено на него. Затова ти казах - с него започваш, с него и свършваш.

Ама ти си много хабен наистина. Това, че съм казал само 3 програми не означава, че с тях се изчерпа списъка. Нали не смяташ, че ще седна да ти ги изреждам всичките. Наивник. Не можеш да определяш някого без да познавам нито възможностите му, нито без да знаеш с какво разполага в арсенала ти. И преди ти го казах, имам толкова неща в колекцията си от инструментариум, че ти дори не си и сънувал.

преди 16 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Само ти ли не знаеш, че разработката на програмата е прекратена, a специфичните му формати са актуални и днес...? OMG!

Но ти не си споменал за формата, а за софтуера бе. Какво си го изброил сред програмите тогава хаха. Мале колко си зле.

преди 17 минути, B-boy/StyLе/ написа:

ffmpeg се ползва от 1000 и повече програми от цял свят! Не казваш нищо ново под слънцето. Всичко друго казваш, не и фронтмена зад нещата. Има хора, които не искат допълнителен софтуер за елементарни цели.

Еми ползва се...какво тогава ми се фукаш и си я изредил в списъка си...Не си открил топлата вода. Дали ще е с GUI или без все тая. Пък и за всеки влак си има пътници. Той събира мнения и накрая ще си прецени какво да ползва. А тя щото FILMORA няма допълнителни неща пък ползва нея за тези елементарни цели. Направо си е почти пълноценен video editor.

преди 20 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Да нямаш случайно апел обикновеният потребител да се превръща във видео монтажист? Айде леко с космическите си изисквания. Не са нужни никому!

И колко пъти трябва да те цитира човек, навсякъде си сгазил лука. Остаряваш ли?!

Абе многознайко, аз съм казал какво АЗ ползвам ВЕ. Не съм казал друг да го ползва. На така зададен въпрос, така съм отговорил. Ти си ползвай каквото си искаш. Всеки според възможностите си. :D

Ми спри да ме цитираш шизофреник. Пий си там хапчетата, че днес пак си в криза.

преди 57 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Абе многознайко, аз съм казал какво АЗ ползвам ВЕ. Не съм казал друг да го ползва. На така зададен въпрос, така съм отговорил. Ти си ползвай каквото си искаш. Всеки според възможностите си. :D

Ми спри да ме цитираш шизофреник. Пий си там хапчетата, че днес пак си в криза.

Затова ти казвам, че си ограничен. Пак не си ме разбрал! Сега хвърли "атомната бомба" за да убиеш мравката, която ти лази по нервите! Всичко или нищо! ;)

преди 5 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Затова ти казвам, че си ограничен. Пак не си ме разбрал! Сега хвърли "атомната бомба" за да убиеш мравката, която ти лази по нервите! Всичко или нищо! ;)

Еми то си странен за разбиране. По-скоро ти не си разбрал какво се пита:

преди 12 часа, Dalaidido Lama написа:

Абе многознайко, аз съм казал какво АЗ ползвам

Какво не му е нормално в отговора....човека пита, кой какво ползва. Еми това ползвам в момента. За другите какво ползват и какво ще им допадне не смятам да гадая.

• 2 месеца по-късно...

До сега ми се е налагало да съединявам 2 видео файла в ts формат. За това не използвам програма, а bat файл. Прикачвам файла, ако случайно на някой му потраябва. Ето и как се използва:

В една и съща папка слагате bat файла и клиповете, които искате да съедините в 1 по-голям видео файл. Препоръчвам имената на видео файловете да са номера(примерно 1.ts, 2.ts и т.н.). Пускате bat файла и той започва да съединява файловете без прекодиране или някакви др. действия. Процеса не отнема много време.

Join TS Files.bat

преди 2 часа, Losh_Chovek написа:

До сега ми се е налагало да съединявам 2 видео файла в ts формат. За това не използвам програма, а bat файл. Прикачвам файла, ако случайно на някой му потраябва. Ето и как се използва:

В една и съща папка слагате bat файла и клиповете, които искате да съедините в 1 по-голям видео файл. Препоръчвам имената на видео файловете да са номера(примерно 1.ts, 2.ts и т.н.). Пускате bat файла и той започва да съединява файловете без прекодиране или някакви др. действия. Процеса не отнема много време.

Join TS Files.bat 28 B · 1 изтегляне

Повече никога не прави тази грешка! И се закълни в майка си, че спираш с този батч файл да съединяваш и никога повече няма да го пипнеш до края на дните си! Този вид съединяване е въображаемо или казано по-точно фиктивно! Често изходното видео изглежда работещо, но понякога се случват случки да се възпроизвежда само началото на видео клипа, а уеб плеъри го изпълняват до средата, където си съединил. Няма начин за справяне с батч, дори с други специализирани програми. За съединяване на TS заповядвам да се използва само VideoReDo!!! Останалите инструменти, включително MKVToolNix също издишат. Тествано и доказано, многократно! Този въпрос е приключил! Ако настояваш мога да ти пратя два файл за да тестваш, че никой не ги слива! Освен VideoReDo, който работи повече от интелигентно и при нужда поправя с кодиране само мястото, което е проблем.

преди 18 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Повече никога не прави тази грешка! И се закълни в майка си, че спираш с този батч файл да съединяваш и никога повече няма да го пипнеш до края на дните си! Този вид съединяване е въображаемо или казано по-точно фиктивно! Често изходното видео изглежда работещо, но понякога се случват случки да се възпроизвежда само началото на видео клипа, а уеб плеъри го изпълняват до средата, където си съединил. Няма начин за справяне с батч, дори с други специализирани програми. За съединяване на TS заповядвам да се използва само VideoReDo!!! Останалите инструменти, включително MKVToolNix също издишат. Тествано и доказано, многократно! Този въпрос е приключил! Ако настояваш мога да ти пратя два файл за да тестваш, че никой не ги слива! Освен VideoReDo, който работи повече от интелигентно и при нужда поправя с кодиране само мястото, което е проблем.

Не знам кое те кара да мислиш, че съединението на TS файлове е "въображаемо или казано по-точно фиктивно". При мен изходящото видео е с подходящ размер и си работи екстра. А след обработка с Handbrake или някой от продуктите на Pazera видеото става още по-добре(като рамер и качество). Не знам къде си качвал съединения TS файл и с какви програми си го възпроизвеждал, но с SMPlayer не съм имал никакъв проблем. Тествал съм 2 съединени от точно този bat файл видеа(като съм ги изгледам от самото начало до самия край) и нямаше никакви проблеми. 

Хвърлих 1 бърз поглед на VideoReDo. Мисля да я пробвам. Определено описанието на програма(в официалния сайт) привлече вниманието ми. Но все пак нямам намерение(поне за сега) да се отказвам и от метода с батч файла след като той е лесен, бърз и безплатен.

преди 6 минути, Losh_Chovek написа:

Хвърлих 1 бърз поглед на VideoReDo. Мисля да я пробвам.

Не бързай да я сваляш. Скоро излиза нова версия! Разбирай - утре. :) 

Като цяло споделям мнението, че copy /b не е фективно средство за целта. Файловете трябва да са с едно и също разширение и еднакви пропорции за да сработи. И често прави проблеми с header-a на файловете, които съединява,. Става за basic ситуации, но само толкова.

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Като цяло споделям мнението, че copy /b не е фективно средство за целта. Файловете трябва да са с едно и също разширение и еднакви пропорции за да сработи. И често прави проблеми с header-a на файловете, които съединява,. Става за basic ситуации, но само толкова.

Явно за това ми върши работа. Файловете ми са с едно също разширение и еднакви пропорции. И точно за това, че НА МЕН ми върши добра работа реших да я споделя. Все пак съм пробвал и с др. програми, но все имаше някакви проблеми(доста често ми се случваше разминаване между звук и картина)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.