Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добавяне на плочка RAM

Featured Replies

• Автор
преди 6 минути, цър-вул написа:

Моя синтактична грешка - тази команда:

да се чете

Върти-суче, едно си баба знае.
2х2GB е по-добре от 1х4GB.

Е и това вярно. 1GB отгоре си е 1GB отгоре, ама 3 отгоре са по-добре. За съжаление обаче изобщо не мога да намеря такъв тип RAM, която да е по-голяма от 2GB. Тази в OLX е продадена, оттам нататък навсякъде всичко е 2 и надолу.

• Отговори 51
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На посочената машина, няма да върви гладко Windows 10, защото е с доста слаб хардуер.  Да не говорим, че ще имаш проблеми с драйверите Затова, след като добавиш новата плочка, му инсталирай

• https://www.google.com/search?q=4gb+ddr2+sodimm Пример: https://www.olx.bg/d/ad/ram-pamet-4-gb-sodimm-so-dimm-ddr2-800-mhz-CID632-ID8EV4U.html#3294278706 И на 4 работи, но е добре да е LTSB

Публикувани изображения

• Автор

Явно така ще стане в крайна сметка. Иска ми се да е 4-ка, ама като няма, няма. 2-ка + SSD-то и една 10-ка, пък да видим.

• Автор
на 7.10.2021 г. в 22:20, цър-вул написа:

LTSB 2016 1607

Така, след като вече SSD-то и и допълнителния 1GB RAM са вече при мен, възниква следващият въпрос. Съществува ли вариант да срещна проблем при инсталацията или при използването на Windows 10 на машинката, имайки предвид нейната възраст(минимум 10г.)?

• Автор
току-що, цър-вул написа:

Хм, проблем винаги може да възникне. Зависи основно от твоите умения...Направа на флашка с инсталатор, настройка на BIOS.

Флашката е готова. Създал съм си образ директно през сайта на Windows, който на тоя етап няма да активирам. Каква настройка през BIOS би могла да се изисква?

• Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

Зависи в какъв режим ще инсталираш- MBR или uefi/gpt.

Ясно. Предполагам, че просто ще инсталирам на режима, който е бил до момента.

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Зависи в какъв режим ще инсталираш- MBR или uefi/gpt.

Един финален въпрос, просто за да си припомня поредността на нещата.
Свалям харда и на негово място слагам SSD-то. Слагам USB Stick-а, на който имам подготвен Windows 10 и през BIOS настройвам да буутва от него, за да мога да стартирам инсталацията. Инсталирам върху създадените на SSD-то дялове(C, разбира се) и ъпдейтвам драйвърите през Windows 10. Нали така?

• Автор
преди 4 минути, Rudy M. написа:

Ако SSD-то е ново, няма да има дялове на него, и ще трябва да ги създадеш. 

Иначе - да, това е технологията :) . 

Ново ще бъде, избрах ей това ADATA SSD SU650 240GB | Компютърни компоненти | Megamag - Онлайн магазин . Иначе в момента се опитвам да разбера защо флашката, която записах през сайта на Windows и техния туул, не иска да тръгне, след като съм я настроил през BIOS да е с приоритет. Освен да си дръпна 1 ISO и да го запиша с Rufus.

преди 4 минути, nedqlkow написа:

оято записах през сайта на Windows и техния туул, не иска да тръгне

Увеличиха се оплакванията за това тулче докладвайте на микрософт за проблем .

• Автор
току-що, Rudy M. написа:

Ами най-вероятно не се е записала добре, и не е буутваща. Как изглежда буут менюто ти в BIOS?

Ами, лаптопчето е HP Presario CQ-56. При настройване на BIOS за старт през USB, се визуализира логото на Windows 10 буквално за 1 стотна и после минава на черен екран с мигаща стрелка, вследствие от който не се случва нищо.

• Автор
преди 2 минути, Rudy M. написа:

Ясно. Правѝ я наново.

Ще си я запиша с Rufus, да видим дали ще промени нещата това.

• Автор
преди 1 час, Rudy M. написа:

Ясно. Правѝ я наново.

Странно. И след записване с Rufus, ситуацията е абсолютно същата.
Тъй като съм лаик по темата, както е видимо, възможно ли е това да се дължи на факта, че не съм сложил все още SSD-то в машинката(поради липса на подходящата отвертка), а се опитвам да стартирам флашката пробно, при положение, че в лаптопа има HDD с инсталирана 7-ца на него?

Не. Ако флашката е буутваща, би трябвало да се опита да инсталира върху наличния диск. А ти въобще не стигаш дотам. 

Иначе, ако опиташ просто да пуснеш лаптопа, работи ли? Зарежда ли Windows?

• Автор
преди 24 минути, Rudy M. написа:

Не. Ако флашката е буутваща, би трябвало да се опита да инсталира върху наличния диск. А ти въобще не стигаш дотам. 

Иначе, ако опиташ просто да пуснеш лаптопа, работи ли? Зарежда ли Windows?

Пробвах и gpt и mbr, разликата е никаква. В BIOS нямам опция за пускане или спиране на Legacy Mode. Засича флашката, стартира от нея, показва се логото на УИН 10 за стотна от секундата и минава към черен екран с едно мигащо тире и не се случва нищо.

Лаптопът си работи иначе, стартира си от 7цата на харда и си работи както до момента.

Започнах да мисля за варианти за инсталиране на друго място на Уиндоус и само свързване към лаптопа, когато е инсталиран.

• Автор
преди 6 минути, цър-вул написа:

Можеш ли да свалиш диска и да стартираш от флашката?

Ще го опитам утре сутрин. Идеята ми беше да експериментирам дали изобщо ще подкара инсталатора от флашката, което така и не се случи.

• Автор
преди 3 минути, цър-вул написа:

Точно това е идеята на стартиране на флаката на бездискова машина.

Тоест на машина без инсталирана ОС? Тъй като то и като свържа ССД, пак ще има свързан диск, на който ще стане инсталацията?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.