Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Lavalier Mic или Shotgun Mic За Заснемане на YT видеа?!

Featured Replies

Здравейте всички. Аз съм YouTuber, който току-що премина от Gaming Content към IRL Content. Имам нужда от помощ при избора на добър микрофон, който ще ми даде най-добра производителност и е около 100лв. Мисля между Lavalier микрофон и Shotgun микрофон, но не мога да реша кой ще бъде по-добър за мен. Най-вече ще снимам влогове, публични интервюта, pranks и challenge видеа с други хора, така че няма да съм единственият, който говори. На този етап мисля, че Lavalier-a ще бъде по-добрия вариант, но не съм много запознат с микрофоните, така че бих искал да ми препоръчате някой Lavalier микрофона или микрофони за камера (Shotgun). Кажете ми, кой вариант е по-добър. Благодаря предварително!

Според мен, ще Ви трябват повечко. При гейминга е лесно, всичко е пред Вас, нямате звук на 1 метър от микрофона и друг звук, на 5 метра от него. Чисто аматьорски съм правил видеа с вградените микрофони на слушалките. Последния път водих едно интервю на един човек, като го записвах с един телефон в джоба му и микрофонът на слушалките на закопчалките на якдето. Защото имаше мемонти, когато съм на 20 метра от него, а той говори. Отделно в мен имах друг телефон, с микрофон на якдето ми, и снимах с него. По този начин с постпродукция насложих освен видеото, и аудиото. Имах ясно аудио и от двамата. Звукът е като светлината - намалява за еддиница разстояние. И това е в условията на  пълна тишина. Ако има и шум наоколо (вятър, автомобили), може нищо да не чуете/запишете.

За пранкове, много е важно къде и на каква площ ще бъдат. В този случай е най-добре многоооо микрофони, скрити, за да имате относително изразителен звук без значение къде е мръднала "жертвата" и то при условие на пълна тишина. Ако има много шум, може да се наложи да слагате микрофони на всеки квадратен метър. Как? Сложна работа, ако искате да се невидими.

• Автор
преди 4 часа, snood написа:

Според мен, ще Ви трябват повечко. При гейминга е лесно, всичко е пред Вас, нямате звук на 1 метър от микрофона и друг звук, на 5 метра от него. Чисто аматьорски съм правил видеа с вградените микрофони на слушалките. Последния път водих едно интервю на един човек, като го записвах с един телефон в джоба му и микрофонът на слушалките на закопчалките на якдето. Защото имаше мемонти, когато съм на 20 метра от него, а той говори. Отделно в мен имах друг телефон, с микрофон на якдето ми, и снимах с него. По този начин с постпродукция насложих освен видеото, и аудиото. Имах ясно аудио и от двамата. Звукът е като светлината - намалява за еддиница разстояние. И това е в условията на  пълна тишина. Ако има и шум наоколо (вятър, автомобили), може нищо да не чуете/запишете.

За пранкове, много е важно къде и на каква площ ще бъдат. В този случай е най-добре многоооо микрофони, скрити, за да имате относително изразителен звук без значение къде е мръднала "жертвата" и то при условие на пълна тишина. Ако има много шум, може да се наложи да слагате микрофони на всеки квадратен метър. Как? Сложна работа, ако искате да се невидими.

Реално погледнато всичко това е така, но това са високо бюджетни продукции, за които няма все още как да се направи такава инвестиция и специално за пранковете освен Lavalier микрофон няма какво друго да свърши работа. Поне аз смятам, че няма какво друго да свърши работа особенно Shotgun микрофон, защото ще се снима от далеч. Та въпроса ми е може ли да ми препоръчат добър Lavalier микрофон около 100лв? 

Скъп и по-евтин вариант. Вторият се намира и "двоен" вариант.

Rode Lavalier Go

Микрофон Boya BY-M1

За свързване към смартфон:

Микрофон Boya BY-M3

Rode SmartLav+

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.