Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плюсовете и минусите на сушилните за дрехи

Featured Replies

С това простиране вътре не може да се насмогва с прането, та се  замислям да взема да купя една сушилня и да реша проблема кардинално. Обаче ползвах два пъти обществена и дрехите въобще не миришеха на хубаво след на това. Бяха сухи, обаче намерисваха на мухъл.Обаче като ги оставя да си изсъхнат на простора го няма този проблем. Ухаят на ариелче. А и според мен по-малко се амортизират дрехите. Напълно безплатно е.😃 Обаче човек трябва си разполага с отделна стая за целта. 

Мисля да заложа на висок клас сушилня Миеле или Бош. Вероятно зависими от сушилнята. Мисля да заложа на тия модели, които си изпомпват водата в канализацията. Загледах се по това Миеле https://www.bol.com/nl/nl/p/miele-tsb-143-wp-warmtepompdroger/9200000129049588/?Referrer=ADVNLPPcef34400cdbf92970065bba51d000003606&utm_source=3606&utm_medium=Affiliates&utm_campaign=CPS&utm_content=txl#product-reviews

Споделяйте плюсовете и минусите на сушилните за дрехи.

Моята сушилня е бош, вади се едно като чекмедже и се излива водата от него в една ЖЪЛТА сплескана фуния , която е забучена в 4 см отвор на пластмасовата тръба с едно S да не мирише на канализация в помещението за пералните и сушилнята.
Те дрехите са топли като ги вадиш от сушилнята, щото тя си ги развърта за кратко от време на време, доста време и след като са готови, вероятно за да не се намачкат от собствената им тежест.

преди 45 минути, Бял Кон написа:

От името на темата се предполага, че говориш за отделен уред - сушилня, а не комбиниран.

преди 45 минути, Бял Кон написа:

Обаче ползвах два пъти обществена и дрехите въобще не миришеха на хубаво след на това. Бяха сухи, обаче намирисваха на мухъл.
Обаче като ги оставя да си изсъхнат на простора го няма този проблем. Ухаят на ариелче. А и според мен по-малко се амортизират дрехите. Напълно безплатно е.😃
Обаче човек трябва си разполага с отделна стая за целта. 

ОБАЧЕ ... (явно - паразитен израз при теб) - виж как в едно изречение и питаш, и сам си отговаряш!
„Ключът за палатката“ са думите - „обществена (сушилня)“. Кой знае, този преди теб - какви парцали е прал, с какъв препарат и пр.
Ако само ти ползваш сушилнята - няма да има този проблем!

А за простор - разполагам с 5 метра южна лоджия, не простирам в стая!
Даже в момента съхнат дрехи - на слънце!

преди 39 минути, Белгиеца написа:

Моята сушилня е бош, вади се едно като чекмедже и се излива водата от него в една ЖЪЛТА сплескана фуния ...

Интересно - ако е СИНЯ или ... КАРАМБОЗОВА - дали ще пречи?

преди 56 минути, Бял Кон написа:

С това простиране вътре не може да се насмогва с прането, та се  замислям да взема да купя една сушилня и да реша проблема кардинално. Обаче ползвах два пъти обществена и дрехите въобще не миришеха на хубаво след на това. Бяха сухи, обаче намерисваха на мухъл.Обаче като ги оставя да си изсъхнат на простора го няма този проблем. Ухаят на ариелче. А и според мен по-малко се амортизират дрехите. Напълно безплатно е.😃 Обаче човек трябва си разполага с отделна стая за целта. 

Мисля да заложа на висок клас сушилня Миеле или Бош. Вероятно зависими от сушилнята. Мисля да заложа на тия модели, които си изпомпват водата в канализацията. Загледах се по това Миеле https://www.bol.com/nl/nl/p/miele-tsb-143-wp-warmtepompdroger/9200000129049588/?Referrer=ADVNLPPcef34400cdbf92970065bba51d000003606&utm_source=3606&utm_medium=Affiliates&utm_campaign=CPS&utm_content=txl#product-reviews

Твоята пералня само пере ли? Няма ли опция и за сушене? Не е ли комбинирана?

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Твоята пералня само пере ли? Няма ли опция и за сушене? Не е ли комбинирана?

Това е голяма глупост!

преди 8 минути, jhoro написа:

Това е голяма глупост!

Кое глупост? Пералня само да пере ли? Има, мисля, че такива модели. Но повечето са комбинирани.

Комбинирано 2/1 пералня сушилня парите му много а ефекта слаб, отделно много мои познати техници бяла техника споделят, че са кекави и не рентабилни за ремонт, както за тях така и за клиента, по-добре отделна сушилня, но пак не може да избегнеш простира, не ги вади като за гардероба, колкото и да е добра пак си трябва да ги проснеш за кратко.

преди 29 минути, АСПЕКТ написа:

Кое глупост? Пералня само да пере ли? Има, мисля, че такива модели. Но повечето са комбинирани.

Ако малко помислиш ... ако изобщо можеш да мислиш ...
Няма комбиниран уред - с еднакъв капацитет, на пране и сушене!

преди 17 минути, bulljo написа:

Комбинирано 2/1 пералня сушилня парите му много а ефекта слаб, отделно много мои познати техници бяла техника споделят, че са кекави и не рентабилни за ремонт, както за тях така и за клиента, по-добре отделна сушилня, но пак не може да избегнеш простира, не ги вади като за гардероба, колкото и да е добра пак си трябва да ги проснеш за кратко.

Ако дрехата има нужда от гладене - даже се овлажняват допълнително! Трикотажа си е за гардероба направо!

Но това - само сушилня!

Нормално в обществена пералня да ти се случи подобно нещо. Плюсовете са ясни. Минусите са, че трябва да вложиш пари. Трябва да правил и профилактика, особено ако се използва постоянно.Сушилната работи на принципа на хладилника. Няма как да ти амортизира дрехите.

И не вземай комбиниран уред ( пералня+сушилня).

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Нормално в обществена пералня да ти се случи подобно нещо. Плюсовете са ясни. Минусите са, че трябва да вложиш пари. Сушилната работи на принципа на хладилника. Няма как да ти амортизира дрехите.

Харесах ти поста - като цяло, ама това - подчертаното???

Сушилната работи на принципа на ... сешоара! Ако чакаш - изсъхване,чрез отделяне на конденза ... 

преди 6 минути, jhoro написа:

Сушилната работи на принципа на ... сешоара! Ако чакаш - изсъхване,чрез отделяне на конденза ... 

Ето малко информация:

преди 1 час, Бял Кон написа:

Ще се родите. И да , добре е да се насочите към висок клас уред. Лично аз поразпитах познати по сервизи , кои модели на кои марки най рядко влизат за някакъв вид ремонт. Имах почти еднозначен отговор , който до някъде леко ме учуди и това бе LG ! Доверихме се и мисля не сме сбъркали с избора си.

преди 1 час, jhoro написа:

Интересно - ако е СИНЯ или ... КАРАМБОЗОВА - дали ще пречи?

Ако сушиш гащи с много жълто и кафяво по тях фунията задължително трябва да е ЖЪЛТА щото иначе става паприкаш

преди 14 минути, jhoro написа:

Всъщност и двамата сте прави, след нагряването парата от дрехите се събира в контейнер в който циркулира студена вода, там парата кондензира и се оттича в канала.

преди 2 минути, bulljo написа:

Всъщност и двамата сте прави, след нагряването парата от дрехите се събира в контейнер в който циркулира студена вода, там парата кондензира и се оттича в канала.

Ето ти я. Чист хладилник. Да, не работи като него, но е на същия принцип.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 7 минути, bulljo написа:

А, термопомпа какво е?

https://www.bosch-home.bg/experience-bosch/articles/washing/autoclean/difference-heat-pump-dryers

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Ето ти я. Чист хладилник. Да, не работи като него, но е на същия принцип.

Не е необходимо да ме убеждаваш, съгласен съм с теб, отделно ютуб канала, който даваш е един от малкото с наистина кадърно съдържание по темата.

преди 17 минути, bulljo написа:

Това - само при сушилня, с изход към канал!
А тези - дето имат само захранващ кабел? Нито изходящ маркуч, нито - „комин“ към вентилацията?

преди 27 минути, Емил Костов написа:

Ето малко информация:

Емо - признал съм ти две неша:

• много си разбираш твоята работа - телекомуникации,електроника и про.
  • не можеш да обясняваш - даже и за първото!

На този принцип, с конденза - работят основно едни други уреди - влагоабсорбатори!
Един такъв, от помещение с близо 100% влага на въздуха - заден „вади“ 10-12 литра вода!
В пералнята слагам 7 кг сухо пране и вадя 2-2 литра вода бонус.  Я обясни - как тази вода ще изчезне за час - час и половина?

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

В статията изобщо не се говори или сравняват различните видове сушилни, а си е реклама на тяхна технология за самопочистващи се кондензатори в системата им на сушене, има и без кондензаторни сушилни, но не са толкова ефективни.

преди 10 минути, bulljo написа:

Не е необходимо да ме убеждаваш, съгласен съм с теб, отделно ютуб канала, който даваш е един от малкото с наистина кадърно съдържание по темата.

Аз не убеждавам теб. Просто под коментара ти пуснах клипчето да се види какво представлява една сушилня. А който се смее си е негов проблем. Не е лично към теб!

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Аз не убеждавам теб. Просто под коментара ти пуснах клипчето да се види какво представлява една сушилня. А който се смее си е негов проблем. Не е лично към теб!

Да се види какво представлява ЕДИН ОТ ВИДОВЕТЕ сушилни!

преди 7 минути, jhoro написа:

А тези - дето имат само захранващ кабел? Нито изходящ маркуч, нито - „комин“ към вентилацията?

И, къде според тебе отива влагата?

преди 9 минути, jhoro написа:

Емо - признал съм ти две неша:

• много си разбираш твоята работа - телекомуникации,електроника и про.
  • не можеш да обясняваш - даже и за първото!

На този принцип, с конденза - работят основно едни други уреди - влагоабсорбатори!
Един такъв, от помещение с близо 100% влага на въздуха - заден „вади“ 10-12 литра вода!
В пералнята слагам 7 кг сухо пране и вадя 2-2 литра вода бонус.  Я обясни - как тази вода ще изчезне за час - час и половина?

В момента и ти си говориш колко да не заспиш.

преди 1 час, jhoro написа:

А за простор - разполагам с 5 метра южна лоджия, не простирам в стая!
Даже в момента съхнат дрехи - на слънце!

Е то така е най-добре. При мен климата е с чести превалявания и не става за сушене на вън. Иначе като сравнявам пералните Бош Миеле като качество на изпиране са на едно ниво, обаче Миелето е по дуракоустойчева. За сушилните е същото предполагам. Спрял съм се на една от двете марки. И някаква система за гладене да не излизат дрехите на дармадан.

преди 1 час, bulljo написа:

И, къде според тебе отива влагата?

Ти кажи - нали си специалист!
Аз не разбирам, ама гледам една AEG - баш така си е!

преди 1 час, bulljo написа:

В момента и ти си говориш колко да не заспиш.

Искаш да се заяждаме ли? Само кажи!

преди 1 час, Бял Кон написа:

Е то така е най-добре. При мен климата е с чести превалявания и не става за сушене на вън. Иначе като сравнявам пералните Бош Миеле като качество на изпиране са на едно ниво, обаче Миелето е по дуракоустойчева. За сушилните е същото предполагам. Спрял съм се на една от двете марки. И някаква система за гладене да не излизат дрехите на дармадан.

Знам го и този вариант! Доста време съм живял на Острова, а там ... понятия тераса и простор на практика няма!

Там първата беше Whirlpool, за другите -не съм сигурен!
Задължително отделна и задължително - обема на сушилнята, поне 1,5 обема на пералнята.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.