Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Верно ли е , че всъщност асцендентът на човек /който зависи от часа на раждане/ е по-определящ

Featured Replies

Срещнах се тези дни с моя позната, която е завършила Астрология към Московски универститет / или нещо от сорта/ и ми каза, че всъщност не само датата, но и часа на раждане определят какво точно ще ни се случи и какви сме всъщност. Т. е. асцендентът на човекът, а не зодията. Искаше ми да и кажа точния час на раждане, и мястото където съм родена и датата. И тогава ми направи съвсем различни предсказания от това, което очаквах. Гледаше някакви графики и схеми. Не знам дали наистина така може да се познава бъдещето. И що е то асцендент. 

Вярно е на 100%. Учил съм във въпросния университет.

KoNe.jpg

Какво ще ти се случи не зависи в повече от часа на раждане от това дали вчера е валяло дъжд в Занзибар

преди 3 часа, Веси Филипова написа:

Срещнах се тези дни с моя позната, която е завършила Астрология към Московски универститет / или нещо от сорта/ и ми каза, че всъщност не само датата, но и часа на раждане определят какво точно ще ни се случи и какви сме всъщност. Т. е. асцендентът на човекът, а не зодията. Искаше ми да и кажа точния час на раждане, и мястото където съм родена и датата. И тогава ми направи съвсем различни предсказания от това, което очаквах. Гледаше някакви графики и схеми. Не знам дали наистина така може да се познава бъдещето. И що е то асцендент. 

Не, не е вярно. Няма никакви - нито емперични, нито експриментални доказателстава за съществуването на подобни зависимости = там зодии, именни дни други подобни 

Въпрос: Защо ли Ванга определяше имена на новородени (естествено при поискване) според времето на раждане на новородение?

Първо: Зодиите са 13.

Второ: Да, и часа е определящ. 

Трето: Комбинацията от зодия и асцендентът се комбинира и с географските координати на раждане. 

Сети се, че по московско време е едно, а по българско е друго. ;) Да не говорим, че има и Разлика Юг-Север ...

Затова и всеки човек е уникален. 

Четвърто: Предсказването не е 100%. Дава само "вектор", а не посока, която определено може да се промени след като се сблъскаш с човек на който "вектора" му е пораснал, заради това, че повече е живял на този свят. 

Припомни си тези неща след 50 години и пак ще беседваме дали е била вярна "оценката" на твоята съдба.

Успех! 

преди 14 часа, Веси Филипова написа:

асцендентът

Тази дума,какво означава на Български език?Аз например знам нейното значение само от Испанския език(accidente),където буквално се превежда „злополука,инцидент,употребявана при катастрофа на превозни средства или бедствия“.

преди 26 минути, Димитър 59 написа:

Тази дума,какво означава на Български език?Аз например знам нейното значение само от Испанския език(accidente),където буквално се превежда „злополука,инцидент,употребявана при катастрофа на превозни средства или бедствия“.

Ascend - изкачвам се, издигам се. Това е изгряващият зодиакален знак по време на раждането, т.е. знакът, който се намира на хоризонта на изток в този момент.

преди 3 часа, Димитър 59 написа:

Тази дума,какво означава на Български език?Аз например знам нейното значение само от Испанския език

:) - иначе две стъпки - маркиране и кликване с десен бутон, и в менюто се избира "търси в гугъл"... Вероятно много знания трябват в 'българския език'...

Иначе за конспирации или религиозни фантазии... и други подобни модни чалгарии, на всички езици, няма проблем.

Интересно е - дали блондинка ще попита що е това "астрология"? От друга страна - защо й е? Но пък - не пречи да си пита. 

преди 29 минути, _ramus_ написа:

:) - иначе две стъпки - маркиране и кликване с десен бутон, и в менюто се избира "търси в гугъл"... Вероятно много знания трябват в 'българския език'...

Иначе за конспирации или религиозни фантазии... и други подобни модни чалгарии, на всички езици, няма проблем.

Интересно е - дали блондинка ще попита що е това "астрология"? От друга страна - защо й е? Но пък - не пречи да си пита. 

Баш ти ли ще ми показваш,стъпки...с кои бутони,маркиране,меню и т.н.,се търси?Гугъл,по-добре ли знае български език,от един Българин?Да ти давам ли смешни преводи за доказателство?Да си беше мълчал...!

Стига с идиотщините. Думата не е българска и както и "астрология" се ползват непроменени сред глобала. И дори не разбра, че търсенето не става с преводни думи, нито за превод някакъв става въпрос...,  но поне толкова ти е и общата и цифровата култура. За елементарната граматика и препинателните знаци - вече е видимо и с "тая култура" как си.

за първолаците и блондинките - ето малко от чалга-припева, с посочените "(с)тъпки":

actualno.com

Какво е асцендент?

Зодията до голяма степен предопределя характера и съдбата на човек, но онова, което има по-силно отражение върху качествата, които развиваме и проявяваме в живота си, е асцендентът. Показва слънчевия ни знак. Нарича се още изгряващ знак. Асцендентът или изгряващият знак е астрологичният знак, който се намира на източния хоризонт в момента на раждането.

По какво се различават зодията и асцендентът?

Съвпадането на зодия и асцендент е рядкост. В огромен процент от случаите асцендентът е различен от зодията. Докато зодията се определя от датата и месеца на раждане, асцендентът се определя от неговия час и от географското положение – града, в който сте родени. Зодията предопределя характера ни, познат за околните, а асцендентът – онези черти от него, които са познати само за най-близките ни хора.

Какво предопределя асцендентът и за какво е отговорен?

• Черти от характера ни, които разкриваме само пред най-близките си хора.
  • Начина на възприемане на света, мирогледа.
  • Целите и мечтите ни.
  • Първото впечатление, което оставяме у другите. Предопределя до голяма степен дори външния ни вид.
  • Предопределя таланта ни, развитието, способностите, пътя, който ще поемем.
  • Сочи посоката, в която ще развиваме творческите си заложби.

Как да изчислите асцендента си?

Задачата е трудна, тъй като асцендентът зависи от мястото на раждане и точния час. Променя се на около 2 часа по време на всички 24 часа от денонощието. За улеснение и точност са създадени онлайн калкулатори, в които, след като се въведе роден град и час, както и дата и месец на раждане, се показват зодията и асцендента на личността. 

Освен зодията и асцендентът влияние върху мирогледа, характера, живота, силните и слабите черти, начина, по който мислите, действате и сте възприемани от околните, оказват и местоположенията на Луна, Венера и Марс в часа и деня на раждането ви. Това обяснява защо хората от една и съща зодия и дори с един и същи асцендент се различават по някои свои черти на характера и поведението си и нямаме еднакви личности.

=======

Чалгичка, от чалга-сайт, и дори в него е в рубриката "лайфстайл". :) Между точната информация има тук-там и глупости, но за чалга това не се брои, защото такъв е таргета.

преди 26 минути, _ramus_ написа:

Какво е асцендент?

Смешен,аз не питах това,а как се превежда самата дума.Отговорено ми е съвсем точно,преди теб.Не се мъчи повече да търсиш поводи за диалог! Май си търсиш някой,с когото да разтягаш локумите си.Отпиши ме!

Ми дали има значение в коя държава си се родил,Занзибар или Канада.

средата,в която израстваш е определяща.

Хората,с които общуваш е определящо и т.н.

Има и "Био-ритни" ...

Цитат

От 50-те години в научните среди се говори за биоритмите с продължителност 23, 28 и 33 дни. По един или друг начин, те продължават да са актуални и днес. Често се казва, че на "еди-кого-си му влияе Луната", че "днес не му е добър ден". Тези заключения от ежедневните разговори, намират свое научно потвърждение в теорията за физическите, емоционалните и интелектуалните ритми.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.