Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да използвам цифрите на клавиатурата на лаптопа, защо?

Featured Replies

Lenovo G-50 Windows 10 Home.  Нямаше проблеми до преди няколко дена, или повече от седмица, сега изведнъж бутоните отказаха да работят, горните цифри от 1 до 0- нулата включително дори и въпросителния и другите символи които се натискат с шифта, а даже и от дясно цифрите също не работят, трябва да натискам по няколко пъти за да ми изпише дадената цифра или символ, иначе с спейса ентъра и останалите клавиши буквите нямам проблеми, защо така и какво да направя?

преди 30 минути, Reckitjesok написа:

Lenovo G-50 Windows 10 Home.  Нямаше проблеми до преди няколко дена, или повече от седмица, сега изведнъж бутоните отказаха да работят, горните цифри от 1 до 0- нулата включително дори и въпросителния и другите символи които се натискат с шифта, а даже и от дясно цифрите също не работят, трябва да натискам по няколко пъти за да ми изпише дадената цифра или символ, иначе с спейса ентъра и останалите клавиши буквите нямам проблеми, защо така и какво да направя?

А като натиснеш FN бутона+ бутоните от 1 до 0 какво се случва?

• Автор
преди 2 часа, Емил Костов написа:

А като натиснеш FN бутона+ бутоните от 1 до 0 какво се случва?

Същата работа

преди 2 часа, NewRedDragon написа:

На първо време включи външна USB клавиатура - ако всичко е нормално с нея, сменяш клавиатурата на лаптопа

Защо? Възможно ли е клавиатурата да се бъгне и да не работят точно и определено всичките бутони и то само цифри, и то и горните и тези в дясно

преди 2 часа, Reckitjesok написа:

Повредени - матрица или контролер!

преди 7 минути, Reckitjesok написа:

Възможно ли е клавиатурата да се бъгне и да не работят точно и опрезелено всичките бутони и то само цифри, и то и горните и тези в дясно

Да!

Пп. Виж как работи Компютърна клавиатура

• Автор
току-що, jhoro написа:

Повредени - матрица или контролер!

И какво зависи от мене от сега на татъка, сам мога ли да реша проблема или на сервиз

преди 5 минути, Reckitjesok написа:

И какво зависи от мене от сега на татъка, сам мога ли да реша проблема или на сервиз

Сам  - да си смениш модула „клавиатура“ - ако има с какво.
Иначе - сервиз.

На практика - клавиатура не се поправя - подменя се.

преди 28 минути, jhoro написа:

На практика - клавиатура не се поправя - подменя се.

На теория, но, си прав, че е по-прагматично. ;) 

п.п. Десния клавиш на "вградената мишка" на моя лаптоп се "бъгна". Вчера поръчах и ще подменя. Все пак имам умения. 

Към автора: Не мисли, а към сервиз! (Характерното в случая е, че при други клавиши го няма проблема.)

Успех!

п.п.

преди 36 минути, jhoro написа:

контролер

дали знае какво е?! 

Клавиатурата е "просто устройство". Там няма матрици, а "цк" ключета. 

преди 3 часа, Reckitjesok написа:

шифта

Въпросния клавиш може да е проблематичен ... 

преди 11 минути, dioib написа:

Май ти ... си по-просто!

Я помисли - как се предава „позиционен код“ - по „една жичка“?

преди 13 минути, dioib написа:

п.п. Десния клавиш на "вградената мишка" на моя лаптоп се "бъгна". Вчера поръчах и ще подменя. Все пак имам умения. 

Ако е отделен микро-ключ - може, ама - ако има само контактни зони ... какво ще сменяш?

Ако нямаш под ръка USB клавиатура, пробвай да извикаш екранната клавиатура -> в търсачката напиши/копирай OSK или Екранна клавиатура.

Ако с външна клавиатура или с екранната всичко е наред -> Търсене на: "Lenovo G50" в категория Клавиатури за лаптоп - eMAG.bg

преди 4 часа, Reckitjesok написа:

Пробвай да деинсталираш драйвера на клавиатурата от управление на компютъра следтова му дай рестарт. И като стартира ос сама ще си намери и качи драйвера за клавиатурата

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

Ако нямаш под ръка USB клавиатура, пробвай да извикаш екранната клавиатура -> в търсачката напиши/копирай OSK или Екранна клавиатура.

Отваряне на екранната клавиатура

Цитат

Отидете на Старт image.png.45dcd9e575b557cd35726acf3d7b90da.png, след което изберете настройки image.png.eacb0e51e7d443dc59831bbb14bd7ca7.png > улеснен достъп image.png.181f2e80c7dd1affff8851831b21c50e.png > клавиатурата и включете превключвателя под използване на екранната клавиатура. Клавиатура, която може да се използва за придвижване по екрана и въвеждане на текст ще се появи на екрана. Клавиатурата ще остане на екрана, докато не я затворите.

преди 8 минути, vlado1985 написа:

Пробвай да деинсталираш драйвера на клавиатурата от управление на компютъра следтова му дай рестарт. И като стартира ос сама ще си намери и качи драйвера за клавиатурата

Въпросния Уиндоус най-вероятно е OEM - кой би си инсталирал Retail Home Edition?
А точно тези драйвери - не са от „най-чупливите“!
При повреден драйвер - няма да се държи така.

преди 1 час, jhoro написа:

Май ти ... си по-просто!

Да, и какво?! Не можеш боравиш с нещо просто ли?! Значи си неинтелигентен ...

преди 2 часа, dioib написа:

Ако компютъра ти е такъв, може и да се съглася че са ЦК ключета

1280px-Altair_8800,_Smithsonian_Museum_(

преди 2 часа, dioib написа:

Там няма матрици, а "цк" ключета.

Допълващ въпрос!

Правиш ли разлика, между „це-ка“ (двупозиционен) ключ и бутон (без самозадържане)?

• Автор

Отворих екранната клавиатура която е от гугъл търсачката и се натиска с мишката, тя си работи нормално, е сега?

преди 1 минута, Reckitjesok написа:

Отворих екранната клавиатура която е от гугъл търсачката и се натиска с мишката, тя си работи нормално, е сега?

Сега  - нищо. Утре - в сервиза!

Или в „магазина“ - за нова външна. Има доста евтини, жични.

преди 32 минути, jhoro написа:

Сега  - нищо. Утре - в сервиза!

Или в „магазина“ - за нова външна. Има доста евтини, жични.

Стига бе.....гледам по 35-40 лв са клавиатурите за модела (по скоро серията, щото модела не го знаем), Общо 6 болтчета са да се развият за да се смени клавиатурата (едното е скрито при някои)

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Стига бе.....гледам по 35-40 лв са клавиатурите за модела (по скоро серията, щото модела не го знаем), Общо 6 болтчета са да се развият за да се смени клавиатурата (едното е скрито при някои)

За толкова пари си купих безжичен комплект - клавиатура и мишка!

Освен това - в сервиза не работят безплатно!

преди 4 минути, jhoro написа:

За толкова пари си купих безжичен комплект - клавиатура и мишка!

Освен това - в сервиза не работят безплатно!

Е така е.... ама лаптоп с външна.... не, че не става.... А за сервиза - аз затова казах, че са 6 болтчета - за 10 мин работа е

преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Е така е.... ама лаптоп с външна.... не, че не става.... А за сервиза - аз затова казах, че са 6 болтчета - за 10 мин работа е

6 ВИНТЧЕТА са, ама за теб (и мен). Не всеки се наема, да човърка!

А външни клавиатура и мишка + външен монитор = перфектно е!

Подобен случай и в наше село.Отказаха ми 4-5 цифри от клавиатурата. Подключихме външна клавиатура. Всичко беше 6+. Отидох във фирмен сервиз ( Леново ). Срещу скромните 285лв и чакане 10 дни получих чисто нова клавиатура с 6 месеца гаранция. Може би ако бях отишъл в сервиз, различен от фирмения и бях поискал основно почистване на клавиатура, щях да мина по-тънко. Но се оказа, че най-близо до нас е точно сервизът на марката лаптоп. И те така.   

преди 8 часа, 5kof написа:

Подобен случай и в наше село.Отказаха ми 4-5 цифри от клавиатурата. Подключихме външна клавиатура. Всичко беше 6+. Отидох във фирмен сервиз ( Леново ). Срещу скромните 285лв и чакане 10 дни получих чисто нова клавиатура с 6 месеца гаранция. Може би ако бях отишъл в сервиз, различен от фирмения и бях поискал основно почистване на клавиатура, щях да мина по-тънко. Но се оказа, че най-близо до нас е точно сервизът на марката лаптоп. И те така.   

Я кажи кой е този сервиз точччно. Това е, меко казано, подигравка с клиента. Не може клавиатурата (с труда) да струва 285 лв. Махаме ДСС - стават 228 лв. Да кажем 1 час труд (нали се брои всеки започнат) - 40 лв....излиза, че клавиатурата е 188 лв - абсурд!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.