Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Camtasia 8 да конвертира клипове в резолюция 4К

Featured Replies

Здравейте. Може ли някой да ми обясни как да намеря кодек, който да позволи на Camtasia 8 да конвертира клипове в резолюция 4К, след като тези клипове бъдат записани с Camtasia 8? Също, искам клипове, които са свалени от интернет също да може да им се увеличава качеството. В момента, максимума е 720p (mp4 player up to 720p).

Всъщност, дайте ми кодек, който позволява за най-високо качество, дори то да е повече от 4К, например 8К. Искам програмата да конвертира в най-високото възможно качество.

От 8K видео може да направиш всякакво качествено видео с по-ниска резолюция с правилен кодек, но от ниска резолюция как очакваш да стане качественно 4K или повече видео? От къде кодека ще измисли липсващите неща?

От 100х100 пиксела снимка - можеш ли да направиш фото тапет?

Няма, как да се получат нещата добре (upsclale/ изкуствено увеличаване на резолюцията) с програма.

Иска си хардуер т.е. видео-то да е записано с висока резолюция. Обратното е възможно както ти отговориха.

• Автор
преди 1 час, Mr. ?? написа:

Няма, как да се получат нещата добре (upsclale/ изкуствено увеличаване на резолюцията) с програма.

Иска си хардуер т.е. видео-то да е записано с висока резолюция. Обратното е възможно както ти отговориха.

Когато запиша видео с Camtasia 8, и го запазя като натисна "Save and edit" излиза ето този прозорец:

9hzCDTJjeEsH.png.48b3e5d87e65974ba08cb08edd7d6eca.png

Както се вижда, имам право да избера какво да е качеството на видеото, нали? Има ли кодек, който да добавя нови опции - опции за 4К или 8К?

Отделно, като избера "Produce and share", ми излиза ето този прозорец:

faxKTCrr260X.png.fb968770aeb176d3052bedb438cf65b9.png

Тези опции не са ли с цел увеличаване на качеството? Примерно, ако си записал видео с качество 420р, няма ли видеото да стане 720р, ако избереш опцията за 720р? Или тези опции са само за деградиране на качеството. Примерно, ако запишеш видео с качество по-високо от 720р, видеото ще стане 720р, ако избереш опцията 720р? Това означава ли, че качеството само може да отива надолу, но не и нагоре?

Когато видеото е записано но още не е конвертирано, файла е тип ".camrec", и все още не е видео. Факта, че видеото все още не е видео преди да се конвертира, не означава ли, че мога да избера качество, което е по-високо от качеството при което видеото е било записано, и така видеото да стане с по-високо качество, дори и видеото да е записано с ниско качество? Примерно, видео с 420р може ли да бъде превърнато във видео с 720р?

преди 9 минути, vallakvallak написа:

Както се вижда, имам право да избера какво да е качеството на видеото, нали? Има ли кодек, който да добавя нови опции - опции за 4К или 8К?

Не избираш качеството, а резолюцията. 

Не няма да стане, ще се uspscale резолюцията софтуерно ,ако от видео 480p го конвертираш във 720p, например.

т.e. видеото ще се пикселизира. Това е все едно да пуснеш на Full HD (монитор или телевизор) 480pм (SD) и да мислиш че гледаш 1080p.

Аз се чудех защо не съм гледал филми от преди 50г в 4к и стигнах до извода,че не са се сетили да ги обработят с този софтуер:))

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

Аз се чудех защо не съм гледал филми от преди 50г в 4к и стигнах до извода,че не са се сетили да ги обработят с този софтуер:))

От кинолентите има много стари филми, които стават Full HD! До този момент 40-50 години са ги давали само SD и то срязано 4:3. С навлизането на блурей и Hi-Fi телевизори филмите са обработени отново и са цифровизирани в най-високата резолюция.

преди 4 часа, NewRedDragon написа:

Я ми покажи един "блурей" телевизор :) 

Луд ли си? Или не довиждаш? Говориш за две различни неща, хем съм написал и двете поотделно!

• Автор

Може ли някой да ми обясни къде да намеря кодек, който да позволи на Camtasia 8 да записва клипове в 1080р (Fulld HD), 4000К и 8000К, и следователно да може клиповете да се конвертират в такава резолюция, като се добави допълнителната опция за 1080р, 4000К и 8000К там където са опцийте, които съм показал на скрийншота в горния си пост?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.