Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игри за стар компютър

Featured Replies

Здравейте, търся някоя зарибяваща игричка, може и онлайн която да подкарам на тази машина.

Видеокарта: ATI Radeon Sapphire R7 250X 1GB GDDR5

Процесор: AMD Radeon A8-3870K Quad Core, 3.00gHZ intergrated with AMD RADEON 6550HD

RAM: 4GB Corsair 1333Mhz

HDD:600GB

Единствено малкото RAM памет може да правят проблеми в някои игри - да има сериозни насичания или изобщо да не тръгнат. Добави поне още 4 GB, цените на такава стара памет са доста ниски. Евентуално едно SSD за системен и някоя олекотена ОС ще подобрят доста нещата също.

Сега като видях и процесора, той няма дори SSE4 инструкции, да не говорим за AVX. Доста стари игри ще трябва да търсиш, от преди поне ~7-8 години.

AMD A8-Series A8-3870K - AD3870WNZ43GX / AD3870WNGXBOX (cpu-world.com)

Евентуално и някои от по-новите може да тръгнат, но си е на късмет.

• Автор
преди 14 минути, Raze написа:

Единствено малкото RAM памет може да правят проблеми в някои игри - да има сериозни насичания или изобщо да не тръгнат. Добави поне още 4 GB, цените на такава стара памет са доста ниски. Евентуално едно SSD за системен и някоя олекотена ОС ще подобрят доста нещата също.

Сега като видях и процесора, той няма дори SSE4 инструкции, да не говорим за AVX. Доста стари игри ще трябва да търсиш, от преди поне ~7-8 години.

AMD A8-Series A8-3870K - AD3870WNZ43GX / AD3870WNGXBOX (cpu-world.com)

Евентуално и някои от по-новите може да тръгнат, но си е на късмет.

Попринцип знам. Машината е от 2013 година, работи бързо но вече остаря. Аз съм фен на World of Warcraft The Lich King, играта върви перфектно на 60 FPS, но проблема е че когато се събере доста голяма популация от хора в един град, fps-то пада под 40 и това ме смущава доста, явно процесорът не може да смогне на информацията, което е нормално за стойностите си. И това не се влияе от качеството на картината и на високи и на минимум ефекти извода е един и същ. Ще разгледам клипчета в интерент да видя какво може да тръгне. А за RAM плочката го обмислям както и SSD-то защото наистина HDD-то кара особено някои определени игри да работят по малко по тромав начин.

преди 12 минути, Ouladsa написа:

Аз съм фен на World of Warcraft The Lich King, играта върви перфектно на 60 FPS, но проблема е че когато се събере доста голяма популация от хора в един град, fps-то пада под 40 и това ме смущава доста, явно процесорът не може да смогне на информацията, което е нормално за стойностите си. И това не се влияе от качеството на картината и на високи и на минимум ефекти извода е един и същ.

Наистина "мирише" на спъване от процесора. Лесно можеш да го провериш - пускаш Task Manager и гледаш натоварването на нишките на процесора в такъв един момент - и ако "опират" на 100% за дълго и в същото време видеокартата не е 100% натоварена, значи спънката е там.

• Автор
преди 1 минута, killchain написа:

Наистина "мирише" на спъване от процесора. Лесно можеш да го провериш - пускаш Task Manager и гледаш натоварването на нишките на процесора в такъв един момент - и ако "опират" на 100% за дълго и в същото време видеокартата не е 100% натоварена, значи спънката е там.

Ами точно там където има висока популация от хора и фпс-то пада, видеокартата е с 4% натоварването и 90+ от процесора. Точно от task managera го видях.

преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако не е тайна какъв ти е бюджета за ъпгрейд?

За момента нулев. Нямам голямо време вече за гейминг, стига ми да си намеря някоя интересна игра да цъкам от време на време, която да подкарам на тази машинка.

преди 44 минути, Ouladsa написа:

Здравейте, търся някоя зарибяваща игричка, може и онлайн която да подкарам на тази машина.

Видеокарта: ATI Radeon Sapphire R7 250X 1GB GDDR5

Процесор: AMD Radeon A8-3870K Quad Core, 3.00gHZ intergrated with AMD RADEON 6550HD

RAM: 4GB Corsair 1333Mhz

HDD:600GB

Лично моето мнение че няма смисъл да ъпгрейдваш тази машина. По - добре да си събереш бюджет около 900-1000 лева има стабилни машини, който съвременните игри ще вървят перфектно. Като съм длъжен да споделя, че тази машина ще ти бъде без видеокарта. Но вграденото видео на АМД не е никак лошо. И след време да дадеш пари за един видео карта от типа на 1660 супер или пък 3060. И има перфектен компютър за игри и за всичко останало.

Не си струва на сегашната ти конфигурация да сменяш части, тъй като ще дадеш едни пари, който можеш да досъбереш и да вземеш нова машинка и да си гледаш кефа. Да не е лесно събирането на толкова пари, но да купуваш части на тази конфигурация, аз лично не бих инвестирал. По  - добре си стой с нея и играй каквото можеш и събирай средстава и си вземи машина, дори и без видеокарта отново ще играе по - добрите заглавия, отколкото да инвестираш в тази. 

Age 2 беше много интересна игра на времето, Spectromancer също е много интересна. Обаче зависи на теб какво ти допада. Щом системата ти е от 2013 - гледай игри от тази година и по-стари (тези със сигурност трябва да вървят) ако не по метода на опит грешка - отваряш някой сайт за "най-добри игри през 201х година, прочиташ набързо за какво става дума, ако някоя те грабне - гледаш един клип в нета за нея, проверяваш минималните изискрания и действаш.

Наличната ти памет 1х4GB или 2х2GB e? Ако е първото аз бих добавил поне една 2GB, ако е второто и имаш още два слота - може да се сложат още 2х2GB.

Надявам се имаш качественно захранване.

Всички игри, на които отговаряш на recomended requirements ще ти вървят без проблем.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.