Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли нещо нередно в това родителите да купуват първите коли на децата си?

Featured Replies

TDI без турбо. Е тва ще е интересно да се види. 

• Отговори 56
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Започнал съм да работя всяко лято след 7ми клас, като в 11ти вече бях на договор 4 часов според това коя смяна съм. След казармата изкарах шофьорски курсове , теглих кредит и си купих кола! Хубаво е с

• Емил Костов
    Емил Костов

Всичко е според зависи. За едни е нормално, за други не. Няма общ калъп. Мога да кажа само едно БРАВО! Така трябва да бъде при всички! Тогава знаеш как да цениш това, което имаш!

• Само че в ония времена никой не гледаше на колко си, ако можеш нещо да правиш вземаха те и толкоз. Днес 13-14 годишен и да иска не може да помирише работа законно,  глобите и изобщо последствията са

преди 43 минути, fitterman написа:

.... ако детето го заслужава !

Какво ще рече това? Малко са родителите, които искат невръстните им деца да се качат зад волана на тази крехка и "луда" възраст !

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Какво ще рече това? Малко са родителите, които искат невръстните им деца да се качат зад волана на тази крехка и "луда" възраст !

А, най-вероятно Вие сте се родил научен?Относно въпроса Ви - това ще рече, че аз съм дал необходимото възпитание на децата си и освен ,че са изкарали книжка съм се погрижил да навъртят достатъчно километри с мен, че да имам основание да им се доверя да карат сами.

преди 7 минути, fitterman написа:

А, най-вероятно Вие сте се родил научен?Относно въпроса Ви - това ще рече, че аз съм дал необходимото възпитание на децата си и освен ,че са изкарали книжка съм се погрижил да навъртят достатъчно километри с мен, че да имам основание да им се доверя да карат сами.

Питам какво означава заслужил или не ? Въобще не става въпрос за възпитание, а за хормони!

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Питам какво означава заслужил или не ? Въобще не става въпрос за възпитание, а за хормони!

Явно говорим на различни езици...

преди 4 минути, fitterman написа:

Явно говорим на различни езици...

Вероятно ... темата е конкретна и се визира определена възраст, а не принципто , както си я тълкувате темата!

На моя,му купих първата кола(VLW-Polo) когато беше на 17.За експерименти.С мен на естакадата,до Панчарево.Когато взе книжка,му взех едно А4.Сега...Кара съвсем друго.И трите съм му ги купил аз.И не съжалявам,за нито една покупка.Искам да кажа-Когато детето заслужава,защо не?

преди 4 минути, adobeaa написа:

На моя,му купих първата кола(VLW-Polo) когато беше на 17.За експерименти.С мен на естакадата,до Панчарево.Когато взе книжка,му взех едно А4.Сега...Кара съвсем друго.И трите съм му ги купил аз.И не съжалявам,за нито една покупка.Искам да кажа-Когато детето заслужава,защо не?

Явно Джон3волта не може да дигне напрежението до 4 волта и да купи кола на детето си...

преди 5 минути, fitterman написа:

Явно Джон3волта не може да дигне напрежението до 4 волта и да купи кола на детето си...

Така е ! Ще кара моментно една от колите, които имаме. Като иска негова да си купи каквото душа му иска!

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Така е ! Ще кара моментно една от колите, които имаме. Като иска негова да си купи каквото душа му иска!

Е,най на края стинахме до едно мнение .

преди 3 минути, fitterman написа:

Мииииии,той си ми е бебенцето.Още малко и ще стане,на двадесет.До сега,си правим заедно нашите неща и ми казва, "Тати".Какво  да искаш,повече отп живота.

Това може да бъде една доста разширена тема в случай,че започнем да взимаме предвид многото гледни точки.
Примерно детето е на 18-20 години студент и се счупи демпферния маховик и барабар с него трябва да се смени съединителя. Еми ето ти едни 1000 лева за ремонт.

Не искам да почвам да разсъждавам в тая тема,защото ще стане голямо и тежко. Според мен няма лошо родителите да купуват колите на децата си или да им помогнат с някакви пари,за да закупят първия си автомобил,но съм на мнение,че един собственик на каквото и да е превозно средство трябва да полага грижа за него. Когато караш кола за 5000 лева и ти излезе някакъв ремонт за 500 лева,трябва да можеш да ги дадеш според мен.

Нека така да формолирам финално моята теза, която е че не е редно да се купува кола на дете докато не завърши средното си образование. Да, може да си изкара курс за водач на МПС и да ползва от време на време семеен или някой от семейните автомобили при нужда или при пътувания да сяда да шофира просто за затвърждаване и подобряване на своите знания и умения . Когато продължи образованието си във висше училище, започне работа съобразено с неговият студентски статус и се налага да пътува ежедневно с цел да се пести време и нерви по транспорти, може да се намери общо решение за закупуване на лично мпс, ако няма възможност сам да го придубие!

на 16.12.2021 г. в 21:41, adobeaa написа:

Мииииии,той си ми е бебенцето.Още малко и ще стане,на двадесет.До сега,си правим заедно нашите неща и ми казва, "Тати".Какво  да искаш,повече отп живота.

На мен ми викат "сър". 😎  И още не съм им купил коли, представяш ли си?

преди 14 минути, Лудар написа:

На мен ми викат "сър". 😎  И още не съм им купил коли, представяш ли си?

Е,вие от югозападен Лондон,сте с други разбирания.Ние,сме си гашници.

преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Когато продължи образованието си във висше училище, започне работа съобразено с неговият студентски статус и се налага да пътува ежедневно с цел да се пести време и нерви по транспорти, може да се намери общо решение за закупуване на лично мпс, ако няма възможност сам да го придобие!

Ами точно за пътуването до университета ще си кара новата кола сина ми, да се фука пред мацките там , че е голям вече и е паралия.
Абе друго си е да го качиш русото маце на кола да си го закараш до вкъщи, знаем ги ние татковците как стават свалките. В мой интерес е синчето да си свали подходяща за майка на внуците ми, та трябва си кола.

на 14.12.2021 г. в 12:42, Белгиеца написа:

А ни будалкаш от години че бил директор на завод баща ти, пък той най-обикновен лузър зарзават продавал.

Два договора по пет години  смени като главен изпълнителен в СССР до 1989, когато дойде Горбачов, и му предложи да го направи несменяем член на борда на директорите с пожизнена рента, но бащата избра да бъде патриот, така е възпитан. За тия десет години на 500 български семейства даваше хляб, на своето построи палат с гараж за две коли и всички модерни съоръжения за времето, дюшаме канадски бор и прочие, бароково обзавеждане. Две чисто нови коли смени от завод производител със собствени изкарани пари, а не да лежи и да чака жена му да му купи и да му остава джобни сутрин на масата. После от зарзавата купи за осем месеца апартамент. Ех Белжо Белжо, сто живота да живееш и една десета от тия неща никога няма да ти постигнеш, защото си слаб индивид. Освен за подлога и прислуга на жените за друго не ставаш.

преди 45 минути, Христофор_първи написа:

После от зарзавата купи за осем месеца апартамент

Яко е лъгал и мазал! Я дай адреса да изпратя НАП?

преди 8 часа, JKirilov написа:

Яко е лъгал и мазал! Я дай адреса да изпратя НАП?

То тогава в ония шантави години то банки нямаше той НАП……..

Големите пари обаче почнаха, като зареждаше няколко магазина в София с месо. Бях на 8г. като си взимах болничен от даскало и ходех да му помагам. Мечтата му беше общ бизнес. В 2 сутринта скачаме в 3 упрягаме, пистолета под седалката и дим да ни няма. До 2 следобед сме приключили, после цял ден бръмчим по Витошка. Вечерта се забием в някой хотел, хапване пийване в ресторанта, и на сутринта упрягай към Дунавската равнина.

преди 1 час, Христофор_първи написа:

Големите пари обаче почнаха, ...

Това е минало бешело време, я кажи нещо за бъдещето.
Ти кога ще му купиш кола на твоето бъдещо дете ?
Че тая плоска земя там на север иска нови поколения да ти плащат пенсията.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.