Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Появи се някакво виене в колата ми

Featured Replies

преди 2 минути, JKirilov написа:

На всички скоростни кутии в някакъв момент започва да вие основния преден лагер. На Хонда Джаз след подмяна трябват само 30000км и пак почва...

Нещо върти ли се, все някога ще почне да вие. :)

преди 39 минути, JKirilov написа:

че не знам какво е виене... Хората не знаят!

Още малко търпение де, скоро е пълнолудие! :D 

Като няма доверен майстор, да си кара, то ще си покаже! 

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Kога е пълнолуДие? Че да се подготвя :lol6:

Тее ... не остана! :D Мани ми и Венера е ретроградна, смятай! :lol6:

image.png.181a8493f55a252f3750a0b1007a819e.png

на 14.12.2021 г. в 16:46, DeadMan23 написа:

Автомобилът е Нисан Алмера 1.5 dCi 2003 хечбек.

От няколко дена набюдавам едно виене,когато се прибирам от работа. Странно,но като отивам няма такова виене. Започва от 20-30 километра и като стигна 60-70 изчезва и след това ако пак карам на по-ниски скорости не вие. Проверих из форумите,но уви никой не се оплаква от такова виене,което да е само за първата минута,в която запаля автомобила докато не му дам малко газ и единствено като се прибирам от работа. Знам,че в сервиз най-точно ще ми кажат какво е,но искам да чуя вашето мнение. Също така е интересно да спомена,че автомобилът е за смяна на демпферен маховик,а с него и съединител.

Благодаря Ви предварително!

Първо казвате, че наблюдавате "виене" ,което цитирам ви:Започва от 20-30 километра и като стигна 60-70 изчезва и след това ако пак карам на по-ниски скорости не вие.После твърдите че, пак ви цитирам:Проверих из форумите,но уви никой не се оплаква от такова виене,което да е само за първата минута,в която запаля автомобила докато не му дам малко газ .В този ред на мисли, не става ясно, дали колата Ви вие когато я запалите или само когато е в движение?От гореописаното може да се направи заключение, че може да има два различни проблема.Ако "вие" лагер, то той няма да спре да вие, а"виенето" ще се увеличава пропорционално на скоростта, тоест с увеличаване на скоростта ще "вие" повече.При скорост 20-30 км го има после при 60-70 км изчезва, на 20-30км сте на на първа или втора скорст, на на 60-70 км може да сте от 3та- до 5та скорост, което говори,че най-вероятно имате проблем само на определена предавка(примерно 3-та или 4-та),после обаче твърдите,че пак ви цитирам:От няколко дена набюдавам едно виене,когато се прибирам от работа.Ако нещо "вие" ,то няма да спре да вие, независимо дали отивате или се връщате от работа.Най-вероятно имате проблем с определена предавка в скоростната кутия и друг с някоя ролка на мотора.Проблемът ви, не може да се разреши с писане по форуми-отидете в севиз.

• Автор
преди 13 минути, fitterman написа:

Първо казвате, че наблюдавате "виене" ,което цитирам ви:Започва от 20-30 километра и като стигна 60-70 изчезва и след това ако пак карам на по-ниски скорости не вие.После твърдите че, пак ви цитирам:Проверих из форумите,но уви никой не се оплаква от такова виене,което да е само за първата минута,в която запаля автомобила докато не му дам малко газ .В този ред на мисли, не става ясно, дали колата Ви вие когато я запалите или само когато е в движение?От гореописаното може да се направи заключение, че може да има два различни проблема.Ако "вие" лагер, то той няма да спре да вие, а"виенето" ще се увеличава пропорционално на скоростта, тоест с увеличаване на скоростта ще "вие" повече.При скорост 20-30 км го има после при 60-70 км изчезва, на 20-30км сте на на първа или втора скорст, на на 60-70 км може да сте от 3та- до 5та скорост, което говори,че най-вероятно имате проблем само на определена предавка(примерно 3-та или 4-та),после обаче твърдите,че пак ви цитирам:От няколко дена набюдавам едно виене,когато се прибирам от работа.Ако нещо "вие" ,то няма да спре да вие, независимо дали отивате или се връщате от работа.Най-вероятно имате проблем с определена предавка в скоростната кутия и друг с някоя ролка на мотора.Проблемът ви, не може да се разреши с писане по форуми-отидете в севиз.

А ако имам проблем на определена предавка,то съответното виене би трябвало да се върне когато превключа на въпросната скорост.

Точно така.

Обаче в описаният от Вас проблем има доста противоречия, надявам се, че четете какво съм написал?

В общи линии няма как като отивате на работа, проблема да го няма, а когато се връщате да го има.

• Автор
преди 19 минути, fitterman написа:

Точно така.

Обаче в описаният от Вас проблем има доста противоречия, надявам се, че четете какво съм написал?

В общи линии няма как като отивате на работа, проблема да го няма, а когато се връщате да го има.

Да,разбира се.
Аз не отварям теми да се заяждам,а търся информация и гледам да има дискусия.
Както и да е най-точно ще ми кажат в сервиз...

• Автор
преди 44 минути, fitterman написа:

Надявам се, не мислите, че аз се заяждам?Опитвам се да помогна.

Съвсем не си го мисля и оценявам усилието. :)

Вижте, аз съм автомонтьор от 30+ години, професионално съм "изкривен", много хора не правят разлика между виене,скърцане,стържене,чегъртане и т.н.Случвало ми се е някой да каже "чувам едно тропане тука отпред в дясно", а да се окаже ,че му вие лагер отзад в ляво...Мога да пиша с часове какво "чува" клиента и какво се случва в деиствителност.Пак ще се повторя-отидете в сервиз,още по-добре и в друг, потърсете няколко мнения, няма лошо да питате и във форуми, обаче във форумите се пишат и откровени глупости.Кажете ми например как би могла да "вие" джанта,каквото мнение,някой бе споделил  тук?Как по дяволите ше вие джантата?От крива джанта може да има вибрации, ако е много крива и се подпира в спирачен апарат например , може да чегърта ама как ше вие?

Между другото сетих се за един невероятен случай, в който един човек ми се оплака, че чува странен шум, който не може да опише точно какъв е и едновременно с това усеща и някаква вибрация.И това се случва познайте кога? Само когато отива на работа и то само на определен участък от пътя :)

Та, повозихме се до местоработата му и се оказа, че настилката има някакъв дефект и точно на определено място колата наистина шумеше ...

И още един такъв "невероятен" случай.Приятел твърдеше, че колата му вие само като изпреварва и то на магистрала :) Човека просто чуваше шумът от маркировката на платното.

Друго, което се сетих: когаго се връщате от работа попадате ли в трафик? Би могло просто колата да загрява повече и прсто да чувате електрическата перка на радиатора за охлаждане-примерно :)

• Автор

Тази тема започва да ме измаря,хаха.
Накрая ще взема да заснема този звук и да го пусна тук та да продължи дискусията.

• 3 месеца по-късно...
преди 9 минути, DeadMan23 написа:

UPDATE:звукът изчезна от самосебе си като се стопли времето. :D

Значи е лагер или нещо, което се смазва. При топло време маслото и греста са си в нормалното състояние.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.