Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам ли право да къртя вратата на имот, в който имам собственост?

Препоръчан отговор

Имам ли право да къртя вратата, с цел проникване, в имот, в който имам идеални части, но ме ме допускат? Искам да направя снимки и видео на целия имот, за да покажа снимките и видеото на един човек, който ще ми каже дали имота е делим или неделим, кое е делимо и кое не. Аз ще отида на имота, но нямам ключ за входната врата, а съсобствениците много ме мразят и има вероятност да не бъда допуснат доброволно. Ако не ме допуснат доброволно, какво да правя - да се обадя в полицията, или да къртя врата или прозорец и след това да вляза?

Ако не къртя, а се обадя в полицията, това ще гарантира ли че ще бъда допуснат в имота да си свърша работата със снимките и видео клипа? Как полицията ще направи така, че да ми пуснат?

Питам, защото не искам да давам пари за билет, а след това да се окаже, че трябва да се прибирам, без да съм свършил работата, за която съм отишъл.

Нямам ключ, защото преди време им сложил силикон и малка тел в ключалката, за която имах ключ, а след това те я смениха с нова ключалка, за която нямам ключ.

Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разпределение на имота няма ли?

Снимки и видео - ако ти живееш там би ли дал някой просто така да си влиза и да снима всичко? Виж ако беше казал да влзеш и заедно да снемете размери и т.н. на помещения е едно, но да ми правиш снимки - нещо не ми е ясна тази работа, а от видеото пък какво ще разберете ...

Може би е по-добре да пратиш направо човека който разбира ... ще каже, че е закъсал с колата и му е паднала батерията - трябва ми контакт и така ... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Разпределение на имота няма ли?

Снимки и видео - ако ти живееш там би ли дал някой просто така да си влиза и да снима всичко? Виж ако беше казал да влзеш и заедно да снемете размери и т.н. на помещения е едно, но да ми правиш снимки - нещо не ми е ясна тази работа, а от видеото пък какво ще разберете ...

Може би е по-добре да пратиш направо човека който разбира ... ще каже, че е закъсал с колата и му е паднала батерията - трябва ми контакт и така ... :)

Няма разпределение. Имота все още не е разделен по съдебен път. Целта е да направя снимки тук там, и да направя видео докато се разхождам вътре в имота, за да го заснема, за де се види кое как е разпределено, къде има входове, изходи, стай, къде е тавана, и така нататък, за да се разбере кое може и кое не може да се дели. За долния етаж е почти сигурно, че може да се дели, но за избата, тавана и горния етаж, човекът иска да види подробно кое как е разположено, за да даде отговор дали и делимо или неделимо.

Нотариалните актове не вършат работа, защото наскоро бяха направени допълнителни малки постройки, които не са описани от нотариалните актове от преди 10 и 16 години. Тези нови постройки може да правят нещата делимото вече неделимо, или обратно - това, което преди не е било делимо, сега да е делимо. Например, нова тераса със стълби добавя вход към стая, към която преди е нямало вход - така долния етаж сега има два входа.

преди 6 минути, bulljo написа:

Това че си съсобственик не ти дава право да влизаш в имота с взлом, друг е пътя.

Какъв е другия път?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, bootlicker написа:

Какъв е другия път?

Идеалния вариант е да се разберете вие и да наемете човек да ви свърши работа, другия е чрез съда той ще назначи нужните експертизи, аз втори път не се хващам на туй хоро, също е важно колко процента от имота притежавате вие и заслужавали си всичките главоболия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, bulljo написа:

Идеалния вариант е да се разберете вие и да наемете човек да ви свърши работа, другия е чрез съда той ще назначи нужните експертизи, аз втори път не се хващам на туй хоро, също е важно колко процента от имота притежавате вие и заслужавали си всичките главоболия.

Опитвах доброволно за почти 6 години - нищо не стана. Човекът казва, че ще делим, а като дойде време да се разберем, бяга и не си вдига телефоните. той иска да лъже, бави и отлага, тъй като знае, че това ме дразни, което му доставя удоволствие. Той е проблемен човек.

Доброволно няма да стане.

Да, трябва да заведа дело. Проблемът е, че не искам да плащам на адвокати, такси и други такива, преди да съм на сто процента сигурен, че е делимо. Не искам да стане така, че да плащам, а след това да се окаже, че не е делимо. Затова искам да направя клип и снимки - за ди види, мой познат, и да ми каже дали е делимо, и ако е делимо, кое е делимо.

С други думи, нужно е да знам дали е делимо, преди да си позволя да плащам тук и там.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, JKirilov написа:

В общината няма ли скица на застроеното? Със снимки май няма да се разбере достатъчно.

Има, но скиците са стари, и не описват новите, допълнителни постройки. А както вече казах:

преди 21 минути, bootlicker написа:

наскоро бяха направени допълнителни малки постройки, които не са описани от нотариалните актове от преди 10 и 16 години. Тези нови постройки може да правят нещата делимото вече неделимо, или обратно - това, което преди не е било делимо, сега да е делимо. Например, нова тераса със стълби добавя вход към стая, към която преди е нямало вход - така долния етаж сега има два входа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тогава общината да изиска нови скици! Само да не се окаже, че е незаконостроено, че...

Което обаче ще разреши въпроса из основи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази информация, я търси в кадастъра, ако имота е законен всички скици на имота, двор, сграда с габаритите им трябва да са достъпни, всички останали пристройки и барачки в имота са без значение за това дали е делим, важното е лицето (към улицата) на дворното място да има необходимия минимум дължина и може ли сградата да се ползва без да си пречите един на друг.

Все пак от любопитство, за колко голям дял от имота се бориш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JKirilov написа:

Тогава общината да изиска нови скици! Само да не се окаже, че е незаконостроено, че...

Което обаче ще разреши въпроса из основи.

Ами точно незаконно е и той като съсобственик може да подаде молба до главния архитект на Созопол да ги бутне общината и става много весело. После баща му трябва да плати за бутането на фирма пратена от общината, ако не си ги бутне сам доброволно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, Белгиеца написа:

Ами точно незаконно е и той като съсобственик може да подаде молба до главния архитект на Созопол да ги бутне общината и става много весело. После баща му трябва да плати за бутането на фирма пратена от общината, ако не си ги бутне сам доброволно.

Всичко е законно. Веднъж подадох сигнали - провериха - нищо не бутнаха.

Още чакам отговор на основния въпрос по тази тема - имам ли право да къртя или не?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, bootlicker написа:

Още чакам отговор на основния въпрос по тази тема - имам ли право да къртя или не?

Не, разбира се, ще се вкараш в приключение, могат да те съдят после.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, bootlicker написа:

имам ли право да къртя или не?

Нямате право! Води се саморазправа! Ще се води причиняване на имуществени вреди. = Ще си направите по-големи проблеми при положение, че Ви мразят другите съсобственици. 

Правилния начин: Заведете иск в съда. След като докажете, че сте съсобственик на имота, то се назначава от съда експерт, който установява делимостта на имота и при неделимост завеждате иск за изплащане на идеалните части. 

За повече информация се обърнете към действащ съдия-изпълнител или адвокат. 

Успех! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отиваш и плащаш на адвокат да ти отговори на тъпотиите и глупостите, с които наводни форума.

В първите теми искаше да се отървеш от имота, за да не плащаш данъци, след това реши нещо друго, сега дори и налита на самоуправство, без да ти е ясно кое и заради какво следва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, bootlicker написа:

Всичко е законно. Веднъж подадох сигнали - провериха - нищо не бутнаха.

На какъв въпрос чакаш отговор бе ?
Ако е законно и си съсобственик ти издават ( от общината) копие от плановете на къщата, така както ги е начертал архитекта и виждаш точно до милиметър кое как и къде е.
Това вече ти го писах в една от другите ти безбройни теми, ама то си трябва и акъл за да го проумееш и разбереш. А акъл не се налива с фуния у черепна кутия. Или го имаш или го нямаш. Ако го нямаш отиваш при кожудерите адвокати да ти приберат много пари и объркат всичко, щото те се изхранват ако успеят да те навият дело да заведеш в съд.
Не е лесно да си жив. Особено когато не успяваш да се ориентираш правилно в сложни ситуации. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
на 30.12.2021 г. в 0:53, bootlicker написа:

Имам ли право да къртя вратата, с цел проникване, в имот, в който имам идеални части, но ме ме допускат?

Ето - и Върховния касационен съд ти отговаря!

ВКС: Един съсобственик може да предяви ревандикационен иск за предаване на владението срещу друг

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...