Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да смеся тези RAM памети?

Препоръчан отговор

Здравейте.

Преди известно време си сглобих компютър, който е с HX432C16FB3/16. Сега искам да му добавя още една 16-ка. Въпросът ми е дали мога да сложа KF432C16BB/16, понеже един приятел може да ми я даде? Тоест, каква е разликата между двата типа и ще има ли проблем ако работят заедно? Ако не е добра идея, просто ще си закупя същата, която имам аз.

Благодаря! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принципно няма проблем да работят заедно но понеже и 2 те рам са различни марки няма да работят в двуканален режим

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, vlado1985 написа:

Принципно няма проблем да работят заедно но понеже и 2 те рам са различни марки няма да работят в двуканален режим

И как го реши това? Освен това марката е една и съща - kingston, не че има значение за двуканалния режим. Ако тръгнат заедно, ще работят без проблеми в двуканален режим, но за XMP профила не е сигурно, трябва да се тества и евентуално да се настроят ръчно напрежения, тайминги и честоти, ако XMP не сработи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей вземи от приятеля ви, въпросната RAM ако работи я взимаш ако ли не. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Искам първо да проуча, за да не го занимавам излишно. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Traxex написа:

Искам първо да проуча, за да не го занимавам излишно. :)

Ако живее на близо просто го помоли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

99,9% двете памети ще работят заедно. Принципно няма никаква предпоставка да не работят заедно ако са изрядни върху изрядно дъно.

Дали тези две ще работят максимално близо до две еднакви (ако изобщо намериш точно същата) - божа работа, но понякога тестовете показват, че две разнородни памети дават по-добри стойности от две еднакви (може да е изключение, но се е случвало). И тъй като ти не гониш някакви рекорди - разликите ще са без значение.

Ако цената ти е добра и наистина сте приятели - действай, ако не си купи от търговец.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, които се отзоваха. Ще помисля и ще преценя какво да направя. :) Ако има още нещо, което можете да добавите, ще го прочета с интерес.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Traxex написа:

Ще помисля и ще преценя какво да направя.

Тези неща - с мислене не стават! Стават с пробване.

Поражението е ... „50:50“ - или „да“, или „не“!

преди 5 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Ако паметта е здрава - ще работи.

Друг въпрос е - в какъв режим!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Какви опции предлага кристалната топка?

И ти ли  ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, jhoro написа:

Тези неща - с мислене не стават! Стават с пробване.

Преди да пробваш първо трябва да помислиш. За теб очевидно не се отнася.

преди 6 часа, Traxex написа:

Благодаря на всички, които се отзоваха. Ще помисля и ще преценя какво да направя. :) Ако има още нещо, което можете да добавите, ще го прочета с интерес.

Не си упоменал модел на дънната платка. Има обикновено лимитиращи изисквания към паметите. Твоите са DS, докато на приятеля ти - SS. Поразгледайте, попрочетете и след това си пробвайте на воля. Да не стане проба-грешка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, Jorge написа:

Не си упоменал модел на дънната платка. Има обикновено лимитиращи изисквания към паметите. Твоите са DS, докато на приятеля ти - SS. Поразгледайте, попрочетете и след това си пробвайте на воля. Да не стане проба-грешка.

Този момент - изобщо не го коментираме! Говорим за дъно, което поддържа поне 32 GB!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Traxex написа:

Здравейте.

Дъното е ASRock B450M PRO4. :)

Токущо видях дънототи и погледнах каква памет подържа тази твойта с която си я има само последните цифри са други но това мисля че не чак толкова важно. При теб последните числа са 16 а в сайта на дъното е 8 последното число. За другата рам която е същата не я видях в листа с подържаните памети но все пак можеш да вземеш тази рам от приятеляти и да я пробваш да ли ще захапе

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, vlado1985 написа:

Токущо видях дънототи и погледнах каква памет подържа тази твойта с която си я има само последните цифри са други но това мисля че не чак толкова важно. При теб последните числа са 16 а в сайта на дъното е 8 последното число. За другата рам която е същата не я видях в листа с подържаните памети но все пак можеш да вземеш тази рам от приятеляти и да я пробваш да ли ще захапе

Хайде спри с компетентните си отговори! Още не си ми отговорил на горния въпрос! Какво значение има дали паметта е в списъка със съвместимите на дънната платка? Мислиш ли, че всеки производител на хардуер може постоянно да тества с хилядите марки и модели памети дали дадено дъно ще работи? Няма причина паметта да не е съвместима, освен ако не е друг тип - DDR3/2/1/5!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Raze написа:

Хайде спри с компетентните си отговори! Още не си ми отговорил на горния въпрос! Какво значение има дали паметта е в списъка със съвместимите на дънната платка? Мислиш ли, че всеки производител на хардуер може постоянно да тества с хилядите марки и модели памети дали дадено дъно ще работи? Няма причина паметта да не е съвместима, освен ако не е друг тип - DDR3/2/1/5!

Ако погледнеш в страницата с съвместимите памети ще видиш сам че втората памет я няма в листа и плюс това паметта е ддр4 не ддр3 правиш ли разлика между ддр4 и ддр3 ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Ако погледнеш в страницата с съвместимите памети ще видиш сам че втората памет я няма в листа и плюс това паметта е ддр4 не ддр3 правиш ли разлика между ддр4 и ддр3 ?

Ти изобщо преведе ли си какво съм написал или да ти го нарисувам?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, vlado1985 написа:

Нарисувай 

... ми овца!

Paredes 360 Peel & stick etiquetas de la pared: Le Petit Prince el cordero  : Little Prince: Amazon.es: Bricolaje y herramientas

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно няма да успея да взема същата, понеже никъде я няма налична. Вече имало друга, която я замества. Мисля, че темата приключи. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...