Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми при възпроизвеждането на видео клипове и файлове

Featured Replies

Кой говори за online филми?

Явно и сега лаптопа отваря интернет страници, така че ... и скачането на един процесор на 100% = забила система?

преди 5 часа, marina_g6 написа:

Здравейте! :)
Имам малко по-бавен лаптоп с ОС Windows XP, на който искам да гледам филми и сериали поне от Вбокс и Замунда, но не знам, поради каква причина не става. Най-вероятно, заради стария модел и версия.

Клиповете в сайтовете, които посещавам изобщо не тръгват (с изключение на YouTube, но не вървят гладко).
Изтеглих mkv филм от Замунда, отначало BS.Player нямаше такъв кодек, изтеглих K-Lite кодек пакет (заедно с mkv), но отново ми излиза, че няма.
Имам добавка на браузъра, с която успешно изтеглям mp4 клипове от вбокс (според мен е добра), но не почват.
Преди теглих вбокс клипове от един сайт, но вече не, защото не ми ги конвертира в mp4 формат, а имам и такива, прехвърлени от флашка и всички те си вървят нормално.

Ако нищо не разбрахте досега, отдолу са въпросите ми:
Защо клиповете в сайтовете не тръгват и се налага да ги изтеглям?
Как мога да гледам mkv филми?
Как мога да изтеглям клипове от Вбокс и да се възпроизвеждат без проблем?

Ще съм много благодарна, ако напишете нещо.

Опита ли да сложиш ОС - Седмица?

преди 3 минути, dimy написа:

Опита ли да сложиш ОС - Седмица?

За 7-ца е добре да има поне 1GB RAM, а най-добре максималните поддържани от лаптопа - 2GB.

Не съм гледал дали този SIS (а и не само) има поддръжка за 7-ца.

Всъщност - мисля, че драйвери за Седмица - има. Че и по-нови дори.

Само трябва да си намери една - две плочки РАМ. Няма да е много скъпо.

преди 5 минути, dimy написа:

Всъщност - мисля, че драйвери за Седмица - има. Че и по-нови дори.

Само трябва да си намери една - две плочки РАМ. Няма да е много скъпо.

Някак не го вярвам това ... този умрелия SIS с драйвери за Win10 64 bit ...

The SIS Mirage / SIS 661FX is an onboard graphics card in the SIS M661FX chipset. Because of bad drivers and a slow performance, the Mirage is not suited for 3D games. Even the very old Doom 3 and UT 2004 did not run fluently on a test sample (or even had severe graphical errors). Only Quake 3 Arena and the Aquamark (Aquanox 2 benchmark) ran with the lowest detail settings with acceptable framerates.

Due to missing pixel shaders (DirectX 9), the M661FX is not capable of displaying Aero effects in Windows Vista and Windows 7.

Но все пак явно някак драйвера работи поне със 7.

преди 20 минути, marina_g6 написа:

Не съм.

Ми кво чакаш?

• Автор
преди 28 минути, dimy написа:

Ми кво чакаш?

За седмицата трябва да имам 1 гб рам, а ми е по-малко. Ако го преинсталирам ще се подобри ли?

• Автор

WinXP последно инсталиран преди 2010, предполагам от моя роднина.

Не съм много наясно с инсталацията, но ако разбера как става, мисля че мога да се справя.

Нямам важни файлове, а дори и да имам, мога да ги прехвърля.

преди 12 минути, marina_g6 написа:

WinXP последно инсталиран преди 2010, предполагам от моя роднина.

Не съм много наясно с инсталацията, но ако разбера как става, мисля че мога да се справя.

Нямам важни файлове, а дори и да имам, мога да ги прехвърля.

Съжалявам, че така грубо ще го кажа, но малко ме съмнява да можете да намерите чист Win7 sp1, да създадете зареждащ носител (дано лаоптопа наистина да има dvd-rw и то да работи коректно), да намерите правилните драйвери за хардуера си, да активирате и оптимизирате и ъпдейтнете OS-a - да има обяснения за това, но .. това са доста и специфични неща с които вие явно нямате опит, при всеки един появил се проблем, дори и елементарен - не се знае как ще може да ви се помогна, но да кажем, че имате вече OS 7-ца. Ако работи по-зле? Ще правите всичко това + инсталирането на нужния ви софтуер за WinXP?

Добавяне на оперативна памет - не е сложно, но дали можете да си намерите и да я подмените? Честно сигурно съм виждал такива памети да се подаряват, явно дори целия лаптоп се е подарявал (може да питате човека дали ще го ползва и ако не - там има 1GB RAM, ще имате всичко по две и както се казва на единия може да се пробва XP на другия 7 ... накрая оставяте този който работи по-добре - аз бих го опитал, но вие - не знам).

Бих ви предложил и диагностика на сегашния ви лаптоп, но така от разстояние ще е много трудно. Трябва да се види защо не тръгва никакво видео при вас, дали е видео драйвер, дали е плеър, кодеци и т.н. - все някак трябва да тръгват, може да не вървят както трябва, но това е съвсем друго.

Помислете добре.

• Автор
преди 5 часа, plamen_petrov_80 написа:

Съжалявам, че така грубо ще го кажа, но малко ме съмнява да можете да намерите чист Win7 sp1, да създадете зареждащ носител (дано лаоптопа наистина да има dvd-rw и то да работи коректно), да намерите правилните драйвери за хардуера си, да активирате и оптимизирате и ъпдейтнете OS-a - да има обяснения за това, но .. това са доста и специфични неща с които вие явно нямате опит, при всеки един появил се проблем, дори и елементарен - не се знае как ще може да ви се помогна, но да кажем, че имате вече OS 7-ца. Ако работи по-зле? Ще правите всичко това + инсталирането на нужния ви софтуер за WinXP?

Добавяне на оперативна памет - не е сложно, но дали можете да си намерите и да я подмените? Честно сигурно съм виждал такива памети да се подаряват, явно дори целия лаптоп се е подарявал (може да питате човека дали ще го ползва и ако не - там има 1GB RAM, ще имате всичко по две и както се казва на единия може да се пробва XP на другия 7 ... накрая оставяте този който работи по-добре - аз бих го опитал, но вие - не знам).

Бих ви предложил и диагностика на сегашния ви лаптоп, но така от разстояние ще е много трудно. Трябва да се види защо не тръгва никакво видео при вас, дали е видео драйвер, дали е плеър, кодеци и т.н. - все някак трябва да тръгват, може да не вървят както трябва, но това е съвсем друго.

Помислете добре.

Имам друг лаптоп-Prestigio Smartbook 133s. Когато го ползвах, клавиатурата не работеше, бях му махнала администраторския профил и зарядното не работи. Може да се купи ново, но другото как да оправя

Като пуснеш проблемното видео виж си хронологията на производителността на RAM, CPU, Хард Диск по време на възпроизвеждане.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.