Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми при възпроизвеждането на видео клипове и файлове

Препоръчан отговор

Здравейте! :)
Имам малко по-бавен лаптоп с ОС Windows XP, на който искам да гледам филми и сериали поне от Вбокс и Замунда, но не знам, поради каква причина не става. Най-вероятно, заради стария модел и версия.

Клиповете в сайтовете, които посещавам изобщо не тръгват (с изключение на YouTube, но не вървят гладко).
Изтеглих mkv филм от Замунда, отначало BS.Player нямаше такъв кодек, изтеглих K-Lite кодек пакет (заедно с mkv), но отново ми излиза, че няма.
Имам добавка на браузъра, с която успешно изтеглям mp4 клипове от вбокс (според мен е добра), но не почват.
Преди теглих вбокс клипове от един сайт, но вече не, защото не ми ги конвертира в mp4 формат, а имам и такива, прехвърлени от флашка и всички те си вървят нормално.

Ако нищо не разбрахте досега, отдолу са въпросите ми:
Защо клиповете в сайтовете не тръгват и се налага да ги изтеглям?
Как мога да гледам mkv филми?
Как мога да изтеглям клипове от Вбокс и да се възпроизвеждат без проблем?

Ще съм много благодарна, ако напишете нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хайде сега кажи модела на лаптопа и всичко да приключи. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Хайде сега кажи модела на лаптопа и всичко да приключи. 

Моделът е Acer Aspire 3630, а ОС - Windows XP Professional, версия 2002, Service Pack 3

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, marina_g6 написа:

Моделът е Acer Aspire 3630, а ОС - Windows XP Professional, версия 2002, Service Pack 3

На тази машина вече нищо не може да работи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, marina_g6 написа:

1. Защото браузъра Ви по всяка вероятност е много стар и не поддържа възпроизвеждане директно от сайта, но може и да е просто липса на нещо по системата. Дори и да тръгнат обаче, много трудно бихте могли да гледате видео директно в браузъра - най-вероятно ще насича, звука ще бяга и т.н.

2. Принципно това най-вече зависи от софтуера - с правилния плеър и кодек ще може да ги стартирате, след това не се знае как биха работили те заради слабия хардуер, все пак може би филми с по-ниска резолюция и някой по приятелски настроен кодек към стар хардуер могат взе още да вървят на вашия стар лаптоп (все пак навремето гледахме филми на Celeron 333 Mhz (ех какви времена бяха). Но висчко това отново с много уговорки.

3. Отдавна спрях да ползвам този сайт, но отново има две неща:

- първо дали правилно е изтеглен файла - може един файл да го копирате на USB и да го пуснете на друга система - приятел, роднина, служебен (не съм ви дал аз тази съвет) и т.н. - ако файла работи там значи проблема е в стъпка 2

- второто е отново плеър и кодеци - има голям шанс при вас да са леко омазани и след това отново стигаме до това дали системата ви може да ги плейва без забавяне и насичане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Емил Костов написа:

На тази машина вече нищо не може да работи.

Е не с лошо де, аз на 98 експериментално успявам да подкарам видео, та на ХР да не може.

Автора да влезе ей тука : http://videolan.org и да си изтегли плеъра, ако случайно не му тръгва версията тогава тегли от тук : http://www.oldversion.com/windows/vlc-media-player-0-6-0

Може да потърси и друг софтуер на същия адрес.

Също да влезе тук и да си изтегли нужните драйвери : https://driverscollection.com/?H=Aspire 3630&By=ACER

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, marina_g6 написа:

Здравейте! :)
Имам малко по-бавен лаптоп с ОС Windows XP, на който искам да гледам филми и сериали поне от Вбокс и Замунда, но не знам, поради каква причина не става. Най-вероятно, заради стария модел и версия.

Клиповете в сайтовете, които посещавам изобщо не тръгват (с изключение на YouTube, но не вървят гладко).
Изтеглих mkv филм от Замунда, отначало BS.Player нямаше такъв кодек, изтеглих K-Lite кодек пакет (заедно с mkv), но отново ми излиза, че няма.
Имам добавка на браузъра, с която успешно изтеглям mp4 клипове от вбокс (според мен е добра), но не почват.
Преди теглих вбокс клипове от един сайт, но вече не, защото не ми ги конвертира в mp4 формат, а имам и такива, прехвърлени от флашка и всички те си вървят нормално.

Ако нищо не разбрахте досега, отдолу са въпросите ми:

Ще съм много благодарна, ако напишете нещо.

Аз като гледам лаптопа не е кой знае колко дърт колко  му е рамта ако е малко можеш да помислиш да му добавиш допълнително още рам и да си качиш една седмица или 10ка. За филми пробвай с GOM PLAYER аз с и ползвам него и KMPLAYER макар че втория плеър не всеки път го ползвам 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Bubbles написа:

Е не с лошо де, аз на 98 експериментално успявам да подкарам видео, та на ХР да не може.

Автора да влезе ей тука : http://videolan.org и да си изтегли плеъра, ако случайно не му тръгва версията тогава тегли от тук : http://www.oldversion.com/windows/vlc-media-player-0-6-0

Може да потърси и друг софтуер на същия адрес.

Също да влезе тук и да си изтегли нужните драйвери : https://driverscollection.com/?H=Aspire 3630&By=ACER

Успех на автора и да живее фантастиката. ( тук не говорим за твоите умения и знания и какво можеш да направиш ако решиш, само че авторът на темата не си ТИ).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, vlado1985 написа:

Аз като гледам лаптопа не е кой знае колко дърт колко  му е рамта ако е малко можеш да помислиш да му добавиш допълнително още рам и да си качиш една седмица или 10ка. За филми пробвай с GOM PLAYER аз с и ползвам него и KMPLAYER макар че втория плеър не всеки път го ползвам 

рамта е 448 мб. как е? пробвала съм и с kmplayer, и с vlc. пак нищо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, TheDirtyCleaner написа:

WTF

Нормално, има 512MB RAM от където краде вградената на SIS видео карта...

А може би вие гледате друг лаптоп?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, marina_g6 написа:

Рамта определено ти е много малко за да работи гладко и да не ти забива ти трябват поне 2-4гб

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, marina_g6 написа:

С толкова много малко оперативна памет няма как да се получат нещата изобщо.

Плюс това те спъва и това че търдият диск е IDE/PATA което означава че е бавен много а и не се знае в какво състояние е той.

Като гледам спецификациите и характеристиките на лаптопа - виждам че го дават че поддържа до 2 ГБ оперативна памет, незнам дали си струва изобщо да се ъпдейтва оперативната памет като се има в предвид че процесора е доста слаб и бавен а и отделно пак повтарям че диска е IDE/PATA което допълнително влошава нещата.

Направо помисли за по-нов лаптоп с по-добри параметри.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Нормално, има 512MB RAM от където краде вградената на SIS видео карта...

Това е ясно.Но,2022г.

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

А може би вие гледате друг лаптоп?

Не знам,как да отговоря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички! 

Филми, сериали и т. н. просто ще се гледат на таблета. Иначе с другите неща се справя горе-долу добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лаптопа е стар - това е факт.

WinXP също е стара и една добре инсталирана OS взема около 100MB памет от наличните 400+ не е проблем.

С някой правилен браузър като MyPal - паметта няма да се препълни, но пък си трябва и процесор, а той си е слабичак вече особенно за плейване на видео в браузър където се яде много повече ресурс от локално гледане.

Диска - да бавен е най-вероятно (ама колко точно да е бавен?) това, че интерфейса му е PATA не му е основния проблем, да не кажа никакъв проблем - предполагам сте наясно колко MB/s може да минат през PATA интерфейс и какъв трасвер може да извади като цяло един механичен диск - така, че коментара е излишен.

Наистина би било добре да си намерите "нов" употребяван лаптоп - на които просто ще работите. На този конкретно дори аз не бих се пробвал да постигна желаните цели (а аз като цяло познавам и употребявам до последно един хардуер - както казват някой хора - няма нещо което да не мога да накарам/поправя да работи - малко преувеличено, но все пак има и доста истина в това).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, marina_g6 написа:

Благодаря на всички! 

Филми, сериали и т. н. просто ще се гледат на таблета. Иначе с другите неща се справя горе-долу добре.

Лаптопа си е морално остарял няма какво да се лъжем. То само като му отворите браузера и отворите 2-3-4 таба се е запъхтял от зор и забива максималната памет която може да му се инсталира е 2гб процеосра е супер смешен целерон уж 2 ядрен на 1.5гхц ама е голавода. Ако процесора беше някой пентиум щеше да е малко по добре макар че и той е същото дърво като целерона. Най добре се ориентирайте към нова машина не си струва просто да влагате в този лаптоп ще ви излезне по скъпо отколкото да си вземете нов с гаранция

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, vlado1985 написа:

целерон уж 2 ядрен на 1.5гхц ама е голавода.

Ти определено гледаш грешния лаптоп!

Къде го видя този процесор като дву-ядрен?

Уж си 85 набор, а изобщо не познаваш старите процесори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ти определено гледаш грешния лаптоп!

Къде го видя този процесор като дву-ядрен?

Уж си 85 набор, а изобщо не познаваш старите процесори.

Прав си моя грешка 1 ядрен е процесора сигурно се заблудих щото гледах и друг процесор. Ама как позна че съм 85 и да ли съм

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Прав си моя грешка 1 ядрен е процесора сигурно се заблудих щото гледах и друг процесор. Ама как позна че съм 85 и да ли съм

На дву-ядрен Celeron и лаптоп поддържащ до 2GB RAM - лесно щях да кажа, че филмите могат да се гледат, но това е съвсем друго поколение процесори. Въпреки, че са пряк потомак точно на този "смешен целерон", а не на P4 (ама ти тези неща си ги знаеш, нали?).

И да си и да не си - отвори и прочети.

Информация от друг форум:

https://hardwarebg.com/forum/showthread.php/297850-Acer-Aspire-3630-на-боклука-или?p=5278913&viewfull=1#post5278913

"Инсталирах и оптимизирах едно ХП, което заема само 90мб рам. Сложих едни Сафари браузър и смело мога да кажа че става за сърфиране стига да не се отварят много табове наведнъж. Филми 720Р си вървят без проблем. Засега ще се ползва.
Харда дава 22мб/сек скорост на теста а и времето за достъп е високо. Не знам дали се продават още АТА ССД, гледах че е имало едно време.
Това е - от 16 годишен лаптоп не може да се очакват чудеса. "

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, plamen_petrov_80 написа:

На дву-ядрен Celeron и лаптоп поддържащ до 2GB RAM - лесно щях да кажа, че филмите могат да се гледат, но това е съвсем друго поколение процесори. Въпреки, че са пряк потомак точно на този "смешен целерон", а не на P4 (ама ти тези неща си ги знаеш, нали?).

И да си и да не си - отвори и прочети.

Информация от друг форум:

https://hardwarebg.com/forum/showthread.php/297850-Acer-Aspire-3630-на-боклука-или?p=5278913&viewfull=1#post5278913

"Инсталирах и оптимизирах едно ХП, което заема само 90мб рам. Сложих едни Сафари браузър и смело мога да кажа че става за сърфиране стига да не се отварят много табове наведнъж. Филми 720Р си вървят без проблем. Засега ще се ползва.
Харда дава 22мб/сек скорост на теста а и времето за достъп е високо. Не знам дали се продават още АТА ССД, гледах че е имало едно време.
Това е - от 16 годишен лаптоп не може да се очакват чудеса. "

В този същия форум и аз четох за този модел но каквото и да му се слага да се оптимизира няма смисъл пак ще забива

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Дефинирай - забива!

Да ти дефинирам забива викаш та ти сам виждаш какъв е процесора колко е рамта е според теб ще забивяа или няма да забива? Айде стига сме писали глупости и да мислим малко

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Да ти дефинирам забива викаш та ти сам виждаш какъв е процесора колко е рамта е според теб ще забивяа или няма да забива? Айде стига сме писали глупости и да мислим малко

Ако хардуера е коректно работещ, ако OS и драйвери са инсталирани коректно и ако се пусне видео файл който е по силите на наличния хардуер - дори да е 10 часов филм - ще работи или ще забие?

Ако тази система трябва да сметне някаква задача, да прекодира аудио или видео и се ползват неща от времето на лаптопа или преди това - ще ги сметне или ще забие? Ако трябва да смачка с архиватор 2GB игра - ще се справи ли или ще забие? - не забравяй, че всички тези неща са правени от хората дори когато е нямало по-бързи процесори от 1GHz (да не казвам и по-малко).

Това разбира се не прави лаптопа съвременна машина с прилично представяне във всичко, но си има неща които може и не може да прави.

Забивала била системата му ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако хардуера е коректно работещ, ако OS и драйвери са инсталирани коректно и ако се пусне видео файл който е по силите на наличния хардуер - дори да е 10 часов филм - ще работи или ще забие?

Ако тази система трябва да сметне някаква задача, да прекодира аудио или видео и се ползват неща от времето на лаптопа или преди това - ще ги сметне или ще забие? Ако трябва да смачка с архиватор 2GB игра - ще се справи ли или ще забие? - не забравяй, че всички тези неща са правени от хората дори когато е нямало по-бързи процесори от 1GHz (да не казвам и по-малко).

Това разбира се не прави лаптопа съвременна машина с прилично представяне във всичко, но си има неща които може и не може да прави.

Забивала била системата му ...

Ти явно пак неможеш да схванеш че като отвори браузера само независимо кой и като отвори и някой друг прозорец процесора ептем ще се узори. Всеки един едноядрен процесор ще се справи разархивиране на програма ама при по тежко натоварване и той най вече в браузера този едноядрен процесор ще види голям зор нали се сещаш че било то и ютуб д отвори само веднага ще скочи на 100% ами за оналйн филми какво правим?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...