Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Висшето дава ли по-голяма заплата?

Препоръчан отговор

Здравейте. Вярно ли е, че хората, които имат завършено висше образование, получават по-голяма заплата от работник, който е на същия пост, но няма висше образование?

Примерно, имаме двама касиери, имащи еднакъв брой години трудов стаж, работещи като колеги в един и също предприятие. Единия касиер има завършено висше образование, без значение какво е висшето образование. Другия касиер няма завършено висше образование.

Касиера с висшето, ще взема ли по-голяма заплата от касиера, който няма висше? Ако отговора е да, има ли значение дали работникът работи на държавна работа или в частна фирма? Ако е в частна фирма, а не на държавна работа, ще взема ли пак по-голяма заплата?

Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, това са просто митове от старото време. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Ясно. Мерси за отговора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, bootlicker написа:

Здравейте. Вярно ли е, че хората, които имат завършено висше образование, получават по-голяма заплата от работник, който е на същия пост, но няма висше образование?

Примерно, имаме двама касиери, имащи еднакъв брой години трудов стаж, работещи като колеги в един и също предприятие. Единия касиер има завършено висше образование, без значение какво е висшето образование. Другия касиер няма завършено висше образование.

Касиера с висшето, ще взема ли по-голяма заплата от касиера, който няма висше? Ако отговора е да, има ли значение дали работникът работи на държавна работа или в частна фирма? Ако е в частна фирма, а не на държавна работа, ще взема ли пак по-голяма заплата?

Благодаря.

Зависи, но в повечето случаи да .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Зависи, но в повечето случаи да .

Зависи от какво? Може ли да ми дадеш повече детайли?

И ако е вярно, защо другия потребител каза че не е вярно и че е мит от старото време?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, Емил Костов написа:

Никога не е било вярно! Ако беше вярно - нямаше да съществува вица

Цитат

Един професор по математически анализ се прибрал и видял че кранът на мивката в кухнята му капе. Извикал водопроводчик. Водопроводчикът затегнал една тръба за 5 минути работа и кранът спрял да капе. Професорът се зарадвал, но усмивката му бързо увехнала, когато видял сметката.
- Боже, това е една трета от месечната ми заплата! - възкликнал на глас той.
Е, все пак платил и прибирайки парите, водопроводчикът му казал:
- Пич, ясна ми е твоята работа. Професор по математика... Не взимаш много пари. По-добре стани водопроводчик и ще вземаш много повече. В наш`та фирма си търсим нови. Заповядай. Само като кандидатстваш за позицията, пиши че си завършил само седми клас, че там не се кефят много на умници.
Професорът така и направил. Работата била лесна. Парите - добри. Позамогнал се и започнал да живее нормално. Един ден директорът на фирмата решил, че не е много културно всичките му работници да нямат даже и основно образование и решил да ги прати на вечерна гимназия, та поне да имат завършен осми клас. Професорът, за да не се издаде, също трябвало да ходи. На първия час по математика, учителят решил да изпита някои от водопроводчиците, за да се запознае с познанията им. Първият му въпрос бил за лице на окръжност и по случайност посочил нашия професор. С усмивка на лице професорът понечил да я каже, но за негов ужас се усетил, че я е забравил. "Е, помислил си той, това не е толкова фатално. Все ще мога да я изкарам". Започнал да пише по дъската, постепенно я напълнил с интеграли, диференциали и формули и накрая получил: -πr². Този минус обаче въобще не му харесал и започнал да пише още интеграли и да смята... но пак получил същото. С отчаяние се обърнал към останалите водопроводчици и ги видял всички да му подсказват със знаци и шепнене:
- Размени границите на интервала, на интеграла!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, jhoro написа:

Никога не е било вярно! Ако беше вярно - нямаше да съществува вица

Е хубаво давайте примери. Аз съм си казал мнение. Да не говорим, че сега излизат едни вишисти ( ще си замълча).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Важно е какво ти е образованието в главата, а хартията и да я имаш, като не можеш нищо и 5 кинта няма да изкараш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Bubbles написа:

Важно е какво ти е образованието в главата, а хартията и да я имаш, като не можеш нищо и 5 кинта няма да изкараш.

Обясни го точно и ясно!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Е хубаво давайте примери. Аз съм си казал мнение. Да не говорим, че сега излизат едни вишисти ( ще си замълча).

Кой е този висшист, за който говориш?

преди 9 минути, Bubbles написа:

Аз попитах дали самата хартия носи парите. Доколкото разбрах, самия факт, че имаш хартията, щял да ти увеличи заплатата.. Така чух - вярно ли е, не е ли вярно - не знам.

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Обясни го точно и ясно!!

Тогава как да направя така, че да получавам по-голяма заплата, щом висшето образование няма да помогне за увеличаването на заплатата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, bootlicker написа:

Аз попитах дали самата хартия носи парите. Доколкото разбрах, самия факт, че имаш хартията, щял да ти увеличи заплатата.. Така чух - вярно ли е, не е ли вярно - не знам.

В повечето случаи не е вярно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, bootlicker написа:

Всички вишисти в момента излизат с диплома и не могат да правят абсолютно нищо. Няма кадри и специалисти никъде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Получаваната заплата няма нищо общо - с дипломите. В много случаи даже - с обема и качеството на работа!

Емо пита за примери - мога да дам доста. Когато пряк ръководител - със средно образование и ниска обща култура, ръководи по-опитни и по-образовани от него хора. И получава по-висока заплата.

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Всички вишисти ...

Тези думички - „всички“, „винаги“, „никои“, „никога“ ... - ги използвай много предпазливо! Най-добре - изобщо не ги ползвай!

Говорим за виСшисти - вишистите са друга бира!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, bootlicker написа:

Не.
Този номер минава само ако "Имаш вуйчо".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Bubbles написа:

Не.
Този номер минава само ако "Имаш вуйчо".

Цитат

Мутра, шеф на голяма компания се обръща към новия си заместник:
- Едва преди година, вие, дойдохте при нас в качеството си на прост инженер. Два месеца по-късно станахте шеф на плановия отдел, след още два се превърнахте във финансов мениджър, а сега аз ви назначавам за свой заместник. Какво ще кажете за това?
- Благодаря… тате!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, bootlicker написа:

Тогава как да направя така, че да получавам по-голяма заплата, щом висшето образование няма да помогне за увеличаването на заплатата?

Тапията ти дава само щанс да заемеш по-сериозен, респективно платен пост!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Емил Костов написа:

Всички вишисти в момента излизат с диплома и не могат да правят абсолютно нищо. Няма кадри и специалисти никъде.

Защо няма кадри и специалисти? Няма работни места в самата държава, или има друга причина?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, bootlicker написа:

Защо няма кадри и специалисти? Няма работни места в самата държава, или има друга причина?

Защото доста специалности вече не се учат или просто се взема диплома. Няма и преподаватели. 

преди 46 минути, jhoro написа:

Получаваната заплата няма нищо общо - с дипломите. В много случаи даже - с обема и качеството на работа!

Емо пита за примери - мога да дам доста. Когато пряк ръководител - със средно образование и ниска обща култура, ръководи по-опитни и по-образовани от него хора. И получава по-висока заплата.

Тези думички - „всички“, „винаги“, „никои“, „никога“ ... - ги използвай много предпазливо! Най-добре - изобщо не ги ползвай!

Говорим за виСшисти - вишистите са друга бира!

Хубу де, правописна грешка. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Хубу де, правописна грешка. 

При теб е правописна грешка (от глад), ама някои ... са убедени, че така се пише!

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Защото доста специалности вече не се учат или просто се взема диплома. Няма и преподаватели. 

На истинският висшист - преподаватели не му трябват!

Имах един - казваше:
„В началното училище - човек са учи да знае. Да чете, да пише, да смята ...
В средното - да може. Различни умения - в зависимост от профила.
Във висшето се учи да мисли! По принцип и конкретно!“

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, jhoro написа:

При теб е правописна грешка (от глад), ама някои ... са убедени, че така се пише!

На истинският висшист - преподаватели не му трябват!

Имах един - казваше:
„В началното училище - човек са учи да знае. Да чете, да пише, да смята ...
В средното - да може. Различни умения - в зависимост от профила.
Във висшето се учи да мисли! По принцип и конкретно!“

Да бе не му трябвали! 

1. В началното училище вече не знаят да четат и пишат. За знаене няма да коментирам.

2. В средното училище го изтикват до 12 клас. Даже сега вече до 10 клас.

3. Във ВУЗ-а му дават диплома и той киха пари. После с нея не може да си изтрие и гъза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

абе - трявба си - дедите са ни го завещали - само дипломата ти гарантира светлото бъдеще :https://www.kaldata.com/forums/topic/307434-висшето-дава-ли-по-голяма-заплата/#

272073526_5095361953863341_1799407035233450404_n.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега мойка. Учен не значи умен. На мой авер брат му, отличник на випуска завършва за инжинер с отличие сега подържа в Плевен на някакво предприятие машините. Живее като цар плъх в някаква кавартира няма кола, абе преживява ден да мине друг да дойде дет са вика. Аз завърших уличния университет. Хората ходеха на времето с учебници и тетрадки в техникума, аз ходех само с готиния парфюм и мобифона Нокия в ръка. Офиса ми беше на 100 метра от техникума в близкото кафене на моя другарка. Бях изключително много самоуверен, и си казах диплома не ми трябва само с акъл ще успея. Тогава зам директорката ме убеждаваше да не си оставям училището, щото майка са беше амбицирала да завърша и пусна връзки в просветата.Обаче аз бях много своенравен и много мразех някой да ми дава акъл и да ми тури заповед. В крайна сметка сега аз съм най-добре от всичките отличници на випуска. Универиситета на улица е голяма работа мой човек. Там не майкати, а ми и вуйчо владика да имаш нямаш ли акъл и мускули си бита карта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Христофор_първи написа:

Виж сега мойка. Учен не значи умен. 

Аз завърших уличния университет. 

Само че ако не си умен трудно се става инженер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...