Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли доживотна в българия?

Препоръчан отговор

Има ли доживотна присъда в България? Доколкото знам, 30 години е максималната присъда, без значение какво престъпление е извършено, дори и брутални убийства да са извършени, присъдата няма да е повече от 30 години.

Кажете кое е вярното - 30 години е максималната присъда в България, което означава, че няма доживотни присъда, или има доживотна присъда?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, ncl написа:

Има.

Ако мразиш някой, заради неща, които ти е направил в миналото, и го убиеш сега, години по-късно, това ще доведе ли до доживотна присъда?

Ако едно убийство е мотивирано от омраза и желание за отмъщение, това смята ли се за "смекчаващи вината" обстоятелства?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Чл. 37. (1) Наказанията са:
1. доживотен затвор;
1а. лишаване от свобода;
2. пробация;
3. конфискация на налично имущество;
4. глоба;
6. лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност;
7. лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
9. лишаване от право на получени ордени, почетни звания и отличия;
10. лишаване от военно звание;
11. обществено порицание.
(2) За най-тежките престъпления, които заплашват основите на републиката, както и за други особено опасни умишлени престъпления като временна и изключителна мярка се предвижда доживотен затвор без замяна.

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

Някои хора смятат, че бракът е „две в едно“ - доживотно, до животно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, bootlicker написа:

Ако мразиш някой, заради неща, които ти е направил в миналото, и го убиеш сега, години по-късно, това ще доведе ли до доживотна присъда?

Ако едно убийство е мотивирано от омраза и желание за отмъщение, това смята ли се за "смекчаващи вината" обстоятелства?

По-скоро не.

Не.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много е лесно- пишеш в търсачката "Наказателен кодекс" и четеш ,вместо да задаваш ........ въпроси. А пък дали ще те осъдят на доживотен зависи от прокурори, съдии и не на последно място от адвокати. Зависи и как си го убил- ако си го увесил на ченгела и  си го разпарчетосал  жив ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, bootlicker написа:

Човек спри с глупостите моля те.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, lupis написа:

Много е лесно- пишеш в търсачката "Наказателен кодекс" и четеш ,вместо да задаваш ........ въпроси. А пък дали ще те осъдят на доживотен зависи от прокурори, съдии и не на последно място от адвокати. Зависи и как си го убил- ако си го увесил на ченгела и  си го разпарчетосал  жив ...

Ясно. Мерси за отговора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, lupis написа:

Зависи и как си го убил- ако си го увесил на ченгела и  си го разпарчетосал  жив ...

Ако каже:

Цитат

- Беше нещастен случай! Ставам си аз сутринта, взимам ножa, за да си намажа филията с масло, ножът пада на пода. Тъщата ми идва, подхлъзва се и пада върху ножа. И така - 7 пъти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Максималната присъда в момента е "доживотна присъда без право на замяна", но искат да отпадне и да остане само по-леката "доживотна присъда" която допуска преразглеждане след определен срок за добро поведение в затвора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, ined написа:

която допуска преразглеждане след определен срок за добро поведение в затвора

Само, че в тоя случай трябва да се върне и смъртното наказание, за да има наказание и за недобро поведение в затвора. ;) 

Те ти тогава да има преразглеждане .... :) 

Въпросната "доживотна присъда"  е за индивиди които не подлежат на "превъзпитание", т.е. има голяма вероятност да извършат рецидив спрямо престъпването на законността с голямо обществено значение или вече извършили множество рецидиви по отношение на предишно или друго престъпление. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

30 календара малко ли е? Да не е заради твоите роднини къде водите дела за оная съборетина. Не си заслужава. Аз на мойте им оставих всичко доброволно. Даже и 12 декара обработваема площ, която ми е еднолично наследство от майка ми исках да им подаря. Бог си знае работата да знаеш. Единия умря като куче в болницата, другия с някаква болест на бъбреците, живее в мизерна гарсониера. Аз здрав като бик, дори и обикновен грип не ме лови, имам си собствен апартамент в Нидерландия, на висока позиция съм в една от най-големите американски фармацевтични компании, карам си колата и мотора всеки ден нося си хубавите дрехи, думкам си хубави п&&ки всеки ден, пия си метаксата 7 ******* пуша си пурите Чърчил Сайс, а душманите ми божията ръка ги застига лека по-лека. Бог дава на всеки това, според което е заслужил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Христофор_първи написа:

... на висока позиция съм в една от най-големите американски фармацевтични компании ...

Ето - кой ни пробутва ваксините!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Заради пари и материални неща не си заслужава. Пари се изкарват и те са преходно нещо, Днес си на върха утре си клошар спиш под мостовете, други ден си пак на върха. Ковчег джобове няма. Ей го взех един комплект чистачки за отпред и отзад един литър масло за доливане, напълних резервоара и 150 тукмака отидоха ала минут.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, Христофор_първи написа:

Бог дава на всеки това, според което е заслужил.

Което си го е поискал. ;) Само, където не е предвидил цената която трябва да плати. 

Наскоро някъде чух (по-вероятно) или прочетох една максима на един значим в американското общество. (Не обърнах внимание на името..), та то бе в тоя смисъл изказано на български език:

Ако желаеш да си нахранен, да се грижат за здравето ти и да не работиш, то затвора е твоето място. Цената която трябва да платиш е "лишаване от свобода". 

Уви за мен да си свободен е ценно. И затова съм на правилото: Винаги за свободата, но не и против закона! Законите действат сред обществото. Направи така, че да си извън него и ти е позволено всичко. Цената която трябва да платиш е "самота". 

= Все още има територии които са държавна обществена собственост, където спазвайки закона на джунглата може да живееш свободно и да реализираш личността си без да е покварена от закона на хората. Уви, там слаботелесни и слаби не оцеляват.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, dioib написа:

Което си го е поискал. ;) Само, където не е предвидил цената която трябва да плати. 

Наскоро някъде чух (по-вероятно) или прочетох една максима на един значим в американското общество. (Не обърнах внимание на името..), та то бе в тоя смисъл изказано на български език:

Ако желаеш да си нахранен, да се грижат за здравето ти и да не работиш, то затвора е твоето място. Цената която трябва да платиш е "лишаване от свобода". 

Уви за мен да си свободен е ценно. И затова съм на правилото: Винаги за свободата, но не и против закона! Законите действат сред обществото. Направи така, че да си извън него и ти е позволено всичко. Цената която трябва да платиш е "самота". 

= Все още има територии които са държавна обществена собственост, където спазвайки закона на джунглата може да живееш свободно и да реализираш личността си без да е покварена от закона на хората. Уви, там слаботелесни и слаби не оцеляват.  

Парата е преход. Света е малък, животът кратък. Човек за човека е вълк или овца….. Овцата, положителен герой в българската литература…. Където я водиш ба? Да я пасъ ба?Къде я водиш ба? Да я доя ба! 

Тая тема обаче требе да е изфилосостфаме на хубави тежки вина и готина скара. Със сутрешното кафе не върви ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Христофор_първи написа:

Парата е преход. Света е малък, животът кратък. Човек за човека е вълк или овца….. Овцата, положителен герой в българската литература…. Където я водиш ба? Да я пасъ ба?Къде я водиш ба? Да я доя ба! 

Тая тема обаче требе да е изфилосостфаме на хубави тежки вина и готина скара. Със сутрешното кафе не върви ;)

Все повече си развалям мнението за теб!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Христофор_първи написа:

OIP.t192sNuCPI4xOxhPRMWN0QAAAA.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, nickolaycho написа:

OIP.t192sNuCPI4xOxhPRMWN0QAAAA.jpg

Не го затруднявай! По-скоро

Читанка за 1. клас - 2016. Голямото приключение (жълт с гъба) - Пенка  Димитрова (Просвета Плюс) | Ozone.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, Христофор_първи написа:

Парата е преход.

Интересен е българския език. От една страна парата е агрегатно състояние на водата и определено е свързано с някакъв преход. 

От друга страна означава финансови средства. = Кач пара бе бате? ебъмъмуму бе блътчет чорнах го от хадин залюън ... :) 

В действителност парата вкараш ли я в парна машина = егати как може да мести камъни без да се налага да се мориш ... :) 

В действителност силата на парите е да са в обращение. НО, това при положение, че нема бирници. ;) 

Има ли бирници, то по-добре да си я харчим за алкохол, хубаво ядене, по жени и ред други човешки благинки. ;) Останалите са "въздух под налягане" които не са толкова еластични като водата и в един момент пуф и ги нема на този свят. :) Кел файда, че са скътали или инвестирали парата си, като децата им ги профукат за лекарства. 

Се, нищо против твоята професия блятчет ... ;) Не тъ знам дали правиш лекарства или ментета ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...