Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Папагалско пеене

Featured Replies

Цитат

Много се радвам на деца, които знаят Адел, а не знаят коя е Глория, Ивана и т.н Да, кахърна е, но децата не разбират текстовете! Все пак не всички на 7-10- 12г си превеждат!

Редно ли е според вас такова поведение спрямо малки деца? Да бъдат насърчавани да пеят песни на английски език, без да знаят какво точно пеят, за какво се пее в англоезичните песни? Лично аз съм отвратена от подобно мнение на "майка"!

Моята сестра и до днес е запалена по англоезичната музика и само такава слуша, за нещастие покрай нея - и племенницата ми.:(

Аз като малка покрай сестра ми, и защото беше модерно, също слушах англоезична музика - групата EAST 17.  Сестра ми слушаше и тях, както и "TAKE THAT", " Продиджи", "Нирвана" и "Металика". Тази музика изобщо не беше по мой вкус. Често въртеше една песен и веднъж я попитах как се казва тази песен. Като ми каза отговора, се отвратих и отказах да слушам повече англоезична музика, защото не исках да пея песни с неприлични думи и изрази.

Вярно е, че сега в попфолка или по - точно подобието на попфолк има такива текстове, но аз не ги слушам новите, а и не мога. Но, да ми критикуваш точно Глория и Ивана които имат изключително стойностна дискография, с каквато не могат да се похвалят доста от "певиците" на Запад си е................лицемерие и отврат. Значи, говориш за морал, но държиш детето ти да знае боклуците на Адел, Риана и Бионсе, вместо страхотните мелодични и стойностни песни на Глория и Ивана като "Шампанско и сълзи", "Безумна цена", "Носталгия", "сто карата любов", "Прави любов, а не война", "Ние сме № 1", "Това е парчето"................

Като беше малка, племенницата ми харесваше Магда и много танцуваше на нейни песни - "Има нещо", "Любовно постижение", "Невъзможно"..................

Много, ама много съм против децата да учат папагалско пеене. Не мисля, че нещо ще им стане, ако пеят песните на Райна и Преслава. Конкретно Райна има страхотни песни, тип "тийнейджърски" - "Ти ме лъжеш най - добре", "Хиляди жени", "Добра новина", "Добре си, но ще се оправиш", "Агресия", "Фреш от портокал", "Любов по скалата на Рихтер", "Това ми е специалността", "По всяко време", "Глезената, гледаната", "Много се лъжеш".

Това  са любимите танци и музика на Полито!

А това отдолу за нея е пропаганда. Вие как мислите.

преди 49 минути, Anneliese написа:

Много, ама много съм против децата да учат папагалско пеене. Не мисля, че нещо ще им стане, ако пеят песните на Райна и Преслава. Конкретно Райна има страхотни песни, тип "тийнейджърски" - "Ти ме лъжеш най - добре"

:lol6::lol6::lol6:

преди 49 минути, Anneliese написа:

Добре си, но ще се оправиш"

Полинке пускай теми за другаря РадеФ и другарката Нинова там си по- добре :giggle1:

• Автор

Тя пък изби на чалгия а аз очаквах да драска за концелагера в Белене :lol6:

Верно тези в БрИНС са непредвидими :)

преди 1 час, Coco1 написа:

Полинке пускай теми за другаря РадеФ и другарката Нинова там си по- добре :giggle1:

И там  е същия зян

• Автор
преди 9 минути, Coco1 написа:

To че развитие при комунягите никога не е имало е ясно.

Нямало развитие, а? Една прекрасна и страхотна песен на Деси Слава с англоденс елементи, жалко, че остана без видеоклип:

преди 2 минути, Anneliese написа:

Нямало развитие, а? Една прекрасна и страхотна песен на Деси Слава с англоденс елементи, жалко, че остана без видеоклип:

Разбра ли защо комунягите не ви искат никъде

Ся ша спорим кое е простотията и кое не в музиката?

Защо повечето хора не си дават сметка че във всеки стил си има както качественото така и простотията?

Децата не слушат толкова англоезична музика, колкото цигании, разни песни включващи звуци, които обичайно издават, кравари, овчари и каруцари към добитъка си.
Аз слушам предимно чужда музика по простата причина, че у нас не се създава нищо качествено в последните десетилетия. Каква музика се създава у нас? Разбира се това е чалгата, но през 90-те имаше парчета доближаващи се повече до поп, докато днес всичко е максимално клонящо на кючек и все по-мазни и ориенталски стават. Другата крайност са някакви надраскани от глава до пети с татуси пикльовци, дето го играят големите гангстери - биячи и правят уж рап. 

Не мога да си обясня, как се зароди този консерватизъм в българската музикална индустрия? Уж младите днес имат нет, имат достъп до абсолютно всякаква музика, могат да се учат и да заимстват от най-доброто, но не го правят. На времето като всичко е било далеч по-ограничено музикантите явно са влагали повече желание, имали са повече хъс да излязат от консервативните рамки и им се е получавало успешно. 

преди 26 минути, Soviet Soldier написа:

Децата не слушат толкова англоезична музика, колкото цигании, разни песни включващи звуци, които обичайно издават, кравари, овчари и каруцари към добитъка си.
Аз слушам предимно чужда музика по простата причина, че у нас не се създава нищо качествено в последните десетилетия. Каква музика се създава у нас? Разбира се това е чалгата, но през 90-те имаше парчета доближаващи се повече до поп, докато днес всичко е максимално клонящо на кючек и все по-мазни и ориенталски стават. Другата крайност са някакви надраскани от глава до пети с татуси пикльовци, дето го играят големите гангстери - биячи и правят уж рап.

И си прав и не си.

Прав си за това че в последно време(Разбирай едно 15 години), всичко се прави така че да докара пари на момента, а пари се правят като хванеш окото на колкото се може повече люде. Затова повечето днешна музика е опа опа, бум бум, тралала, Ъ Ъ ГАНГСТА бейби и т.н. глупости които се помнят от ден до пладне.
Не си прав за това че тия неща са само в България.
Ся факт е, че родната...
...хмм... поп музика е пълна трагедия, но когато звездите на един стил са Мара Илиева и Владо Ампов друго какво да очакваш?
Но като се огледаш и навън все е същото, вече много ама много рядко излиза нещо стойностно, аз затова предпочитам старата музика(70те 80те 90те, дори и по-стара), хем е по хубава като звучене, хем е по смислена във всеки един стил, а аз в стилове не се ограничавам.

преди 3 минути, JKirilov написа:

При родители-чалгари, какви да са децата? България бавничко си отива. Единствено можем да се радваме, че Сорос няма да го доживее...

Да бе точно заради чалгата си отива.:topsecret:

преди 6 минути, JKirilov написа:

Заради образованието, мехурий, мизли малко! Прост човек какъе да е освен чалгар?

Заради обрзованието е, факт, ама познавам и много необразовани и прости металяги, техно... как им викаха там, "Гангста" лумпени и т.н.
Всичко е до родителя и най вече до системата която така е уредена, че чаветата са абсолютно безконтролни.

• Автор

Аз нямах предвид днешната простотия, която бълват от "Пайнер". Имах предвид златните им поп - фолк хитове. Не ми казвайте, че са боклуци. Текстовете знаете ли ги?

преди 9 минути, JKirilov написа:

Ти ми покажи поне един много необразован, който е моцартяга, или шопеняга, или брамсяга? Или пък да е пинкфлойтяга?

Това вече е сложна работа.

Како толкова си захлюпена, че пет пари не давам какво си слушала като малка. Още по-малко да имаш някакви претенции, че си компетентна какво би трябвало да слушат младите.

Одата за чалгата на форумната ни принцеса нещо не се получи...

Абе къде са папагалите? То само магистралки

По-малоумна музика от чалгата няма. Трябва да си пълен ретард и неграмотник, за да ѝ се кефиш. Има чат-пат и някоя хубава чалга балада, но огромната част от тази тенденция е пълен боклук. 

преди 49 минути, васил козарев написа:

По-малоумна музика от чалгата няма. Трябва да си пълен ретард и неграмотник, за да ѝ се кефиш. Има чат-пат и някоя хубава чалга балада, но огромната част от тази тенденция е пълен боклук. 

Ама как така бе? Тя Полито иска да учи бъдещото поколение на България на чалга?

Това за нея е нещо като Религия, Светия Грал, Исус Христос! Какви ги говориш? Това е бъдещето според Поля!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.