Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Папагалско пеене

Anneliese

Препоръчан отговор

Цитат

Много се радвам на деца, които знаят Адел, а не знаят коя е Глория, Ивана и т.н Да, кахърна е, но децата не разбират текстовете! Все пак не всички на 7-10- 12г си превеждат!

Редно ли е според вас такова поведение спрямо малки деца? Да бъдат насърчавани да пеят песни на английски език, без да знаят какво точно пеят, за какво се пее в англоезичните песни? Лично аз съм отвратена от подобно мнение на "майка"!

Моята сестра и до днес е запалена по англоезичната музика и само такава слуша, за нещастие покрай нея - и племенницата ми.:(

Аз като малка покрай сестра ми, и защото беше модерно, също слушах англоезична музика - групата EAST 17.  Сестра ми слушаше и тях, както и "TAKE THAT", " Продиджи", "Нирвана" и "Металика". Тази музика изобщо не беше по мой вкус. Често въртеше една песен и веднъж я попитах как се казва тази песен. Като ми каза отговора, се отвратих и отказах да слушам повече англоезична музика, защото не исках да пея песни с неприлични думи и изрази.

Вярно е, че сега в попфолка или по - точно подобието на попфолк има такива текстове, но аз не ги слушам новите, а и не мога. Но, да ми критикуваш точно Глория и Ивана които имат изключително стойностна дискография, с каквато не могат да се похвалят доста от "певиците" на Запад си е................лицемерие и отврат. Значи, говориш за морал, но държиш детето ти да знае боклуците на Адел, Риана и Бионсе, вместо страхотните мелодични и стойностни песни на Глория и Ивана като "Шампанско и сълзи", "Безумна цена", "Носталгия", "сто карата любов", "Прави любов, а не война", "Ние сме № 1", "Това е парчето"................

Като беше малка, племенницата ми харесваше Магда и много танцуваше на нейни песни - "Има нещо", "Любовно постижение", "Невъзможно"..................

Много, ама много съм против децата да учат папагалско пеене. Не мисля, че нещо ще им стане, ако пеят песните на Райна и Преслава. Конкретно Райна има страхотни песни, тип "тийнейджърски" - "Ти ме лъжеш най - добре", "Хиляди жени", "Добра новина", "Добре си, но ще се оправиш", "Агресия", "Фреш от портокал", "Любов по скалата на Рихтер", "Това ми е специалността", "По всяко време", "Глезената, гледаната", "Много се лъжеш".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, Anneliese написа:

Много, ама много съм против децата да учат папагалско пеене. Не мисля, че нещо ще им стане, ако пеят песните на Райна и Преслава. Конкретно Райна има страхотни песни, тип "тийнейджърски" - "Ти ме лъжеш най - добре"

:lol6::lol6::lol6:

преди 49 минути, Anneliese написа:

Добре си, но ще се оправиш"

Полинке пускай теми за другаря РадеФ и другарката Нинова там си по- добре :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тя пък изби на чалгия а аз очаквах да драска за концелагера в Белене :lol6:

Верно тези в БрИНС са непредвидими :)

преди 1 час, Coco1 написа:

Полинке пускай теми за другаря РадеФ и другарката Нинова там си по- добре :giggle1:

И там  е същия зян

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Coco1 написа:

To че развитие при комунягите никога не е имало е ясно.

Нямало развитие, а? Една прекрасна и страхотна песен на Деси Слава с англоденс елементи, жалко, че остана без видеоклип:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Anneliese написа:

Нямало развитие, а? Една прекрасна и страхотна песен на Деси Слава с англоденс елементи, жалко, че остана без видеоклип:

Разбра ли защо комунягите не ви искат никъде

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ся ша спорим кое е простотията и кое не в музиката?

Защо повечето хора не си дават сметка че във всеки стил си има както качественото така и простотията?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Децата не слушат толкова англоезична музика, колкото цигании, разни песни включващи звуци, които обичайно издават, кравари, овчари и каруцари към добитъка си.
Аз слушам предимно чужда музика по простата причина, че у нас не се създава нищо качествено в последните десетилетия. Каква музика се създава у нас? Разбира се това е чалгата, но през 90-те имаше парчета доближаващи се повече до поп, докато днес всичко е максимално клонящо на кючек и все по-мазни и ориенталски стават. Другата крайност са някакви надраскани от глава до пети с татуси пикльовци, дето го играят големите гангстери - биячи и правят уж рап. 

Не мога да си обясня, как се зароди този консерватизъм в българската музикална индустрия? Уж младите днес имат нет, имат достъп до абсолютно всякаква музика, могат да се учат и да заимстват от най-доброто, но не го правят. На времето като всичко е било далеч по-ограничено музикантите явно са влагали повече желание, имали са повече хъс да излязат от консервативните рамки и им се е получавало успешно. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Soviet Soldier написа:

Децата не слушат толкова англоезична музика, колкото цигании, разни песни включващи звуци, които обичайно издават, кравари, овчари и каруцари към добитъка си.
Аз слушам предимно чужда музика по простата причина, че у нас не се създава нищо качествено в последните десетилетия. Каква музика се създава у нас? Разбира се това е чалгата, но през 90-те имаше парчета доближаващи се повече до поп, докато днес всичко е максимално клонящо на кючек и все по-мазни и ориенталски стават. Другата крайност са някакви надраскани от глава до пети с татуси пикльовци, дето го играят големите гангстери - биячи и правят уж рап.

И си прав и не си.

Прав си за това че в последно време(Разбирай едно 15 години), всичко се прави така че да докара пари на момента, а пари се правят като хванеш окото на колкото се може повече люде. Затова повечето днешна музика е опа опа, бум бум, тралала, Ъ Ъ ГАНГСТА бейби и т.н. глупости които се помнят от ден до пладне.
Не си прав за това че тия неща са само в България.
Ся факт е, че родната...
...хмм... поп музика е пълна трагедия, но когато звездите на един стил са Мара Илиева и Владо Ампов друго какво да очакваш?
Но като се огледаш и навън все е същото, вече много ама много рядко излиза нещо стойностно, аз затова предпочитам старата музика(70те 80те 90те, дори и по-стара), хем е по хубава като звучене, хем е по смислена във всеки един стил, а аз в стилове не се ограничавам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При родители-чалгари, какви да са децата? България бавничко си отива. Единствено можем да се радваме, че Сорос няма да го доживее...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, JKirilov написа:

При родители-чалгари, какви да са децата? България бавничко си отива. Единствено можем да се радваме, че Сорос няма да го доживее...

Да бе точно заради чалгата си отива.:topsecret:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, JKirilov написа:

Заради образованието, мехурий, мизли малко! Прост човек какъе да е освен чалгар?

Заради обрзованието е, факт, ама познавам и много необразовани и прости металяги, техно... как им викаха там, "Гангста" лумпени и т.н.
Всичко е до родителя и най вече до системата която така е уредена, че чаветата са абсолютно безконтролни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз нямах предвид днешната простотия, която бълват от "Пайнер". Имах предвид златните им поп - фолк хитове. Не ми казвайте, че са боклуци. Текстовете знаете ли ги?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, JKirilov написа:

Ти ми покажи поне един много необразован, който е моцартяга, или шопеняга, или брамсяга? Или пък да е пинкфлойтяга?

Това вече е сложна работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Како толкова си захлюпена, че пет пари не давам какво си слушала като малка. Още по-малко да имаш някакви претенции, че си компетентна какво би трябвало да слушат младите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Одата за чалгата на форумната ни принцеса нещо не се получи...

Абе къде са папагалите? То само магистралки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-малоумна музика от чалгата няма. Трябва да си пълен ретард и неграмотник, за да ѝ се кефиш. Има чат-пат и някоя хубава чалга балада, но огромната част от тази тенденция е пълен боклук. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, васил козарев написа:

По-малоумна музика от чалгата няма. Трябва да си пълен ретард и неграмотник, за да ѝ се кефиш. Има чат-пат и някоя хубава чалга балада, но огромната част от тази тенденция е пълен боклук. 

Ама как така бе? Тя Полито иска да учи бъдещото поколение на България на чалга?

Това за нея е нещо като Религия, Светия Грал, Исус Христос! Какви ги говориш? Това е бъдещето според Поля!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...