Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнение за вирус

Препоръчан отговор

Изчезнаха ми списъка на предпочитаните страници в Опера, в Лисицата всичко се отваря много бавно, хард диска работи непрекъснато, зарежда бавно Уиндоус и страници от нета, изчезнаха ми адресите на електронната поща и паролите които би трябвало да са съхранени в Kasperski Password Manager. ОС е седмица 64 бита. Имам оригинален инсталационен уиндоус диск. 

Addition.txt FRST.txt

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че проблемите ви се дължат на зловреден софтуер. Предишния път също се оплакахте от подобни проблеми и сини екрани. Те наистина бяха софтуерни и ги решихме тогава, но аз така и не видях DMP файловете ви, за които ви бях писал за да ги анализирам. Възможно е сега да е хардуерен проблема. Какво е положението с SMART статуса на диска? Проверка за грешки и лоши сектори правена ли е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А резултата от проверката къде е? Обикновено се пази в Event Viewer-а.

А и не казахте все пак какъв е SMART статуса на диска. Дайте една снимка от CrystalDiskInfo.

https://osdn.net/projects/crystaldiskinfo/downloads/76547/CrystalDiskInfo8_14_2.zip/

В лог файловете така или иначе няма никаква зловредна активност. Има остатъци от различни специализирани инструменти.

Изтеглете fixlist.txt и го запазете в папката, където сте свалили FRST.exe.

Стартирайте FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж!

След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - Fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата в същата папка в която се намира и FRST.exe.

Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Скрипта се е изпълнил коректно. Има ли някаква промяна?

Не е зле да изключите Windows Defender, който според Security Center-a съща е активен в реално време. Няма нужда да работи съвместно с Kaspersky. Ето как (обясненията са с картинки за да се ориентирате):

https://www.simplehelp.net/2009/03/11/how-to-disable-windows-defender-in-windows-7/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ОК, изключих Windows Defender.   Като стартирам FireFox получавам съобщение, че функция на Касперски блокира някои функции и забавя действията на браузера... Това пък защо?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, nikolaustirol написа:

ОК, изключих Windows Defender.   Като стартирам FireFox получавам съобщение, че функция на Касперски блокира някои функции и забавя действията на браузера... Това пък защо?

Не ви знам настройките, нито защо сте се насочили точно към Total Security вместо към Kaspersky Security Cloud FREE!! И все пак системата ви е слабичка (особено процесора). Няма как да очаквате от двуядрен процесор на 13 години да се представя адекватно в момента.

Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7600 @ 3.06GHz
Percentage of memory in use: 67%
Total physical RAM: 7902.23 MB

Така или иначе проблемите ви казвам за пореден път не са причинени от зловреден софтуер и повече няма как да ви помогна в тази насока. Ако искате си отворете в раздел Windows. Пробвайте и след деинсталирането на Kaspersky дали има промяна и ако да, се насочете към по-лека антивирусна (или просто стойте без такава, но си направете бекъп на важните неща на външни носители). При стара система се изисква да се правят компромиси за съжаление.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам и един стар E8400, който може да ви подаря (не знам дали работи още де, защото е в една кутия), но ъпгрейда пак би бил минимален (около 9%). И все пак ако го намеря ако искате ще ви го пратя по куриер за ваша сметка. И без това само събира прах. Имах и Q9550, който би бил доста по-добър ъпгрейд (защото е 4-ядрен), но мисля, че вече съм го подарил него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, nikolaustirol написа:

Колко ще струва куриерската услуга и как да Ви изпратя парите?

Идея си нямам. Мога да питам в Еконт или Спийди и да ви кажа. Какви пари да ми изпращате? Аз ви го подарявам, плащате си само на куриера при получаването. Но нека да питам колко би била доставката първо, защото ако сте в Италия може и да не си струва цялото начинание.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, не. Имам човек в Пловдив и в Ямбол. Пътуват редовно и ми носят нещата. Така, че доставката ще е до един от двата града. Ще видя кой ще тръгне пръв насам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре. Аз го намерих. Но пак казвам не знам дали работи, защото нямам съвместимо дъно да го пробвам. Би трябвало, защото стои в кутия и не се ползва, но все не давам гаранция. Нито, че разликата ще е голяма. Най-много до 9% на места. Но все е нещо. Жалко, че съм подарил вече Q9550 - с него разликата би била вече до 30% като производителност и 50% като ядра, но това имам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че на този етап това е нужно (в смисъл работи си, но винаги можете да го оставите за storage и да си сложите едно SSD). Разликата ще е осезаема, а след това винаги можете да си го пренесете на новата система (като си закупите такава).

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.
Бележка: Вашата публикация изисква одобрение от модератор, преди да стане видима за всички.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...