Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Болка в тила

Featured Replies

от сутринта имам болка в тила и замаяност. ниска температура 35 градуса, никаква кашлица или простуда, но главата боли зверски. какво може да е това?

преди 32 минути, Веси Филипова написа:

от сутринта имам болка в тила и замаяност. ниска температура 35 градуса, никаква кашлица или простуда, но главата боли зверски. какво може да е това?

Кръвното мерила ли си?

Ниско кръвно налягане и температура: причини и възможни основни заболявания

мисля че трябва да сложи краката в гореща вода
причините за свиване на кръвоносните съдове са много
https://bg-m.iliveok.com/health/zashcho-telesnata-temperatura-e-po-niska-ot-36-355-koeto-oznachava-kakvo-da-pravya_128360i15952.html

пп

по-добре е да вика спешна помощ
тази температура е рискова

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

Тумор. Или аневризма, която води до смъртоносен масивен инсулт, от каквото умря Димитър Цонев, който се гледал на скенерите, но не открил опасността. Ако и ти усещаш, значи е време да се гледаш на скенери, но не разчитай, че ще покажат точно.

Ако ти предложат да ти отворят черепа - не се съгласявай! После цял живот ще влачиш като инвалид и пак няма да доживееш.

35 градуса? Ако човек се намира навън в голям студ и премери температурата си може да бъде толкова.Но в стая трябва да е 36 минимума.С друг термометър пробва ли,да не се окаже че сегашния ти е повреден?

Няма как да ви е ниска температурата. Сменете си термометъра. Колкото до замаяността и болката причините може да са най-различни. Като за начало е хубаво да си премерите кръвното.

Пий едно прахче + топла вода и сол за краката и на другият ден ще си ТОП .Хванал тее течението последните дни имаше доста силен вятър в цялата страна и аз бях така миналата седмица .

преди 14 часа, Веси Филипова написа:

при тест за ковид ще даде положителен, при мен беше същото, включително и температурата (независимо че експерта по всичко ЕмилЛостов твърди друго) 

преди 4 часа, Веси Филипова написа:

наистина ще взема нещо от аптеката за простуда. Може да ми е измръзнала главата.

Не се прави така, а се ходи да ти поставят диагнозата. Иначе само се почесвате. Като не искате да знаете какво ви е - ваш проблем. При по-лек вариант с Омикрон температурата не е задължителна. Ще ви изследват, ще ви назначат лечение и ако не се случва ще бъдете карантинирана в ковид отделенията с други заразени. Там ще ви помогнат, по-бързо да ви изпишат, защото има и други на опашка. Най-вероятно да се влошите и пак да се върнете, ще полежите още малко в ковид отделението и при добър късмет, ако не са ви заразили по-интензивно (количествено) в болницата, да се надяваме, че ще ви освободят за постоянно.

ЗАБЕЛЕЖКА: Преди да постъпите в болница си подгответе завещания и препоръки към близките. Успех.

преди 4 часа, Веси Филипова написа:

наистина е възможно да е омикрон, Ще си взема антибиотик.

Кой ви каза да взимате антибиотик? Най-малкото трябва да сте прочела че антибиотик е срещу БАКТЕРИИ а не срещу ВИРУСИ. 
Говорете с личния си лекар и не се правете на идиот. 

преди 6 часа, rostislaf написа:

при тест за ковид ще даде положителен, при мен беше същото, включително и температурата (независимо че експерта по всичко ЕмилЛостов твърди друго) 

Електронните термометри ширпотреба са пълен бошлаф. Мериш с живачен- 10 минути под мишницата. Ако мискаш да знаеш колко ти е температурата и да не драскаш идиотщини, че имаш 35 градуса.

п.п. Понеже живачните не се продават вече у нас, същата работа върши и галиев термометър.

• Автор
преди 12 минути, Лудар написа:

Електронните термометри ширпотреба са пълен бошлаф. Мериш с живачен- 10 минути под мишницата. Ако мискаш да знаеш колко ти е температурата и да не драскаш идиотщини, че имаш 35 градуса.

п.п. Понеже живачните не се продават вече у нас, същата работа върши и галиев термометър.

окей, откъде да си купя такъв термометър?

преди 4 минути, Веси Филипова написа:

окей, откъде да си купя такъв термометър?

Галиеви продават във всяка аптека. Малко трудно се изтръскват, но показват точно.

• Автор

Намерих в чекмеджето и галиев термометър. Измерих температурата си- 36, 6 градуса. Дано да е за добро.Лягам си си успокоена. Мерси много за съветите ви и лека нощ!

преди 32 минути, Веси Филипова написа:

Дано да е за добро. Лягам си си успокоена.

Това с главата никак не е добре. Всичко друго, не и в главата. Но вие си знаете. Живейте си докато издържи.

преди 9 часа, Лудар написа:

явно трябваше да кажа че съм с живачен и затова съм толкова сигурен

• Автор
преди 11 часа, Клонинга написа:

Това с главата никак не е добре. Всичко друго, не и в главата. Но вие си знаете. Живейте си докато издържи.

пропуснах да кажа, че понякога спя по малко и може би главоболието е от преумора. Графикът ми на работа не е много читав, и затова понякога ме боли глава,. Не е тумор или мигрена, както се опитвате да ми обясните. Защото в момента след сън 9 часа не ме боли нищо.

на 30.01.2022 г. в 10:47, Веси Филипова написа:

пропуснах да кажа, че понякога спя по малко и може би главоболието е от преумора. Графикът ми на работа не е много читав, и затова понякога ме боли глава,. Не е тумор или мигрена, както се опитвате да ми обясните. Защото в момента след сън 9 часа не ме боли нищо.

В такъв случай означава, че кръвното вече започва да пробива съдовете ви в главата. Недостатъчен сън и психическото натоварване водят до безвъзвратна Хипертония и поддържане на високо кръвно налягане, от там идват инсултите. Всеки случай няма как да знаете какво ви има в главата за да ви боли. Няма такъв сценарий без причина. Хората изпитват болка в главата и умират, ако някой ги блъсне/удари - в главата. А вие сами си умирате, от главоболие, без някой да ви блъска. Това е болест. И помагате тя да се вкорени, без да се лекувате. Изглежда, че тайните на дълголетието не са ваш приоритет. Едни ще живеят повече, други ще живеят само за кратко. Пътят си избирате вие. И дали въобще ще очертаете някаква роля в живота си или ще бъде просто - роди се и умря. Животът е достатъчно кратък за да се надявате, че всичко сте овладели като мъдър човек.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.