Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем при Update на биос Dell

Featured Replies

Здравейте,

чисто нов компютър, а аз нищо не разбирам от компютри та точно затова предполагам и проблема.

Регистрирах си лаптопа на сайта на DELL и те веднага ми казват имаш 4 ъпдейта, 3 от които са много спешни. Аз си викам щом са спешни давай да ги инсталирам. Единия беше за биос ъпдейт (после разбрах че като не разбираш не трябва да го правиш, даже май въобще не си струвало да го правиш).

Та какво стана инсталира си каквото си искаше компютърчето и вече 2 часа стои следния екран показан  на снимката по-долу.

Има ли оправия това според вас?

IMG-8d85d0d891385049d765c35587ad9718-V(1).jpg.6c191fa8a9136aee447ab259fe48f097.jpg

• Автор
преди 9 минути, plamen_petrov_80 написа:

Остава да рестартираш и дано да имаш късмет.

Процедурата не може да трае повече от 5 мин.

Благодаря за отговора.

Как да рестартирам? Никакви клавиши не му влияят.

При някои машини авторесета го няма ,щом е изписало че ъпдейта е успешен би следвало да запали .

преди 3 часа, iiivvvooo написа:

чисто нов компютър

Рекламация!!! Не пипайте!!! В сервиз!!!

Успех!

преди 20 минути, dioib написа:

Рекламация!!! Не пипайте!!! В сервиз!!!

Успех!

И познай колко ще влиза в гаранцията това, че на своя глава е решил да си обновява Биос!

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

И познай колко ще влиза в гаранцията това, че на своя глава е решил да си обновява Биос!

Зависи за каква гаранция е платил. ;) 

преди 33 минути, dioib написа:

Зависи за каква гаранция е платил. ;) 

Нищо не виси - няма такава гаранция за ъпдейт на BIOS - производители навсякъде пишат - извършвате на своя отговорност и риск.

преди 4 минути, цър-вул написа:

Нищо не виси

Contact Information | Dell Bulgaria

преди 2 минути, dioib написа:

Тъпичко за отговор...

преди 1 час, Ивайло Димов написа:

При някои машини авторесета го няма ,щом е изписало че ъпдейта е успешен би следвало да запали .

Явно изискат студен старт.

преди 8 минути, цър-вул написа:

Тъпичко за отговор...

:offtopic_s:Ме обичам острите неща!!! ;) = Не съм жена ... :) 

преди 54 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Това е много вероятно да е в следствие на дейност на фабрично инсталиран Dell SupportAssist и след рестарт. 

Аз лично не виждам никаква драма тук! Щом ъпдейта е от официалния сайт на производителя и вероятно поправя или добавя нещо значи е ОК .А съдейки по надписа на дисплея това за мен означва успешен ъпдейт на БИОС .Сега повечето производители си имат собствен туул за сваляне и префлашване не биос под ОС ,повечето от вас знаят каква е процедурата и как протича самия процес .Ако този ъпдейт не е бил нужен нямаше да е там .

преди 2 минути, Ивайло Димов написа:

повечето производители си имат собствен туул за сваляне и префлашване не биос под ОС

преди 2 часа, цър-вул написа:

Dell SupportAssist

• Автор

Всичко вече е наред.

Изключих зараждането. Падна батерия и компютъра се изключи. Други възможности за изключване нямаше.

Преинсталацията на биоса не беше успешна. Наложи се да извърша биос рекавъри с флаш съгласно указанията на сайта на производителя. След като с биоса всичко беше наред, windows-a не стартираше. Направих преинсталация и сега всичко е наред.

на 29.01.2022 г. в 21:51, Ивайло Димов написа:

Аз лично не виждам никаква драма тук! Щом ъпдейта е от официалния сайт на производителя и вероятно поправя или добавя нещо значи е ОК .А съдейки по надписа на дисплея това за мен означва успешен ъпдейт на БИОС .Сега повечето производители си имат собствен туул за сваляне и префлашване не биос под ОС ,повечето от вас знаят каква е процедурата и как протича самия процес .Ако този ъпдейт не е бил нужен нямаше да е там .

Не е точно така. Това, че нещо е там не означава, че непременно трябва да се използва. Ако системата работи добре и промените в БИОС-а (обикновено си пише какви са те) не са необходими за решаване на някакъв хардуерен проблем или добавена поддръжка на някоя част или поправена някоя уязвимост за side-channel атаките, то е добре да не се префлашва безразборно. Ето примерен текст за AsRock да речем:

* User will not able to flash to previous BIOS once upgrading to this BIOS version.
** We don't recommend users to update the BIOS if their system is already running normally.

За моето дъно има версия 4.20, аз си карам на 3.30, защото съм установил, че за момента тя е най-добрата поне за моята конфигурация.

Човека първо твърди ,че нищо не разбира от компютри но после прави префлашване на биос под дос след като стария не е заредил ,обаче бекъпа не си разпознава диска със Уиндоус :) ...............Машала ,хвала на такива будни и бързоучещи се младежи .

Другарите от HJT Team пазете си хляба :) .

преди 8 часа, Ивайло Димов написа:

Туй не ми е хляба, но да го взимат. И без това имам нужда от заслужена почивка. :D

Чисто метафорично де ,не ме чети чак толкова буквалистичностно

• Автор
на 1.02.2022 г. в 18:27, Ивайло Димов написа:

Човека първо твърди ,че нищо не разбира от компютри но после прави префлашване на биос под дос след като стария не е заредил ,обаче бекъпа не си разпознава диска със Уиндоус :) ...............Машала ,хвала на такива будни и бързоучещи се младежи .

Това е късмет на начинаещия. 12 часа четох, гледах видеа кое как. Едва ли ще взема хляба на някого. Спокойно! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.