Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Черен екран след сглобяване на нова конфигурация

Featured Replies

Здравейте, сглобих си нова машина, но при включване не виждам образа от BIOS-a. Пробвах да свържа към работещ монитор чрез HDMI, DVI и Display портовете. Няма картина нито през видео картата, нито през конекторите на дънната платка. Преките въртят, не се чува никакъв звуков сигнал от дъното. Възможно ли е да трябва да се флашне дънното, за да сработи с процесора или проблемът е някъде другаде? 

Компонентите са:
Кутия: be quiet! Pure Base 500DX Midi Tower
Дънна платка: MSI B550M PRO-VDH WIFI, AM4, B550, DDR4
Захранване: EVGA GD SERIE 700 GD 700W 100-GD-0700-V2
Процесор: AMD Ryzen 7 5700G 8x 3.80GHz So.AM4
Видео карта: NVIDIA GeForce GTX 1650 Super
РАМ Памет: Crucial Ballistix BL2K16G32C16U4R 3200 MHz, DDR4
Crucial P1 2TB 3D NAND NVMe PCIe M.2 SSD

Screenshot_1.jpg

Възможно е, трябваше да го пуснеш дъното само с процесор и рам за да видиш дали тръгва и тогава да го сглобяваш.

Много красива кутия, но от красотата и не можем да си направим изводи какво не е наред, снимай я отзад, отвътре, ега видим какво не е наред, ти ли си я сглобява или някой друг.

• Автор
преди 7 минути, Rudy M. написа:

С коя версия на BIOS ти е дъното? Трябва да е последната (отбелязана в сайта като 7C95v28.zip ), за да работи с този процесор.

Има ли вариант да разбера версията на BIOS-a, при текущата ситуация? 

Иначе съм изумен колко е тиха тази кутия в сравнение с другата ми на Lian Li. Почти нищо не се чува, а в нея работят 4 големи вентилатора. 

• Автор

Би трябвало да може да се флашне дъното директно с този процесор, без да е нужно да търся друг за самия процес.
Безопасен ли е този метод? Някой пробвал ли е, да потвърди, преди да оплескам нещата? 

Screenshot_2.jpg

Имам дъно MSI с процесор Ryzen 5 3600. Флашването на БИОС-а е фасулска работа.

Трябва ти една флашка и друг компютър, на който да изтеглиш биос-а и да го поставиш на флашката.

Примерно, биосът е с име E7B86AMS.MD1. Преименуваш файла на MSI.ROM и го записваш на флакшата.

Отзад, на дъното би трябвало да имаш едно малко бутонче за флашване на БИОС-а. Поставяш флашката в правилния слот, натискаш бутончето и чакаш. До тук съм инсталирал нов БИОС поне 4 пъти без никакви проблеми.

• Автор
преди 17 минути, A.com написа:

Трябва ти една флашка и друг компютър, на който да изтеглиш биос-а и да го поставиш на флашката.

Примерно, биосът е с име E7B86AMS.MD1. Преименуваш файла на MSI.ROM и го записваш на флакшата.

Отзад, на дъното би трябвало да имаш едно малко бутонче за флашване на БИОС-а. Поставяш флашката в правилния слот, натискаш бутончето и чакаш. До тук съм инсталирал нов БИОС поне 4 пъти без никакви проблеми.

Благодаря!

преди 28 минути, JKirilov написа:

Нищо не флашвай докато не тръгне!!!!

За начало извади видеокартата. Дъното има ли си пищялчица?

И, как ще тръгне с тоз процесор без ъпдейт на биос, ще го чака да порасне и проходи ли.

преди 3 часа, bulljo написа:

как ще тръгне с тоз процесор без ъпдейт на биос, ще го чака да порасне и проходи ли

Виж другата тема SlowBoot и ще ти се доизясни!

Там човекът пораства и прохожда за 24 секунди...

преди 58 минути, JKirilov написа:

Виж другата тема SlowBoot и ще ти се доизясни!

Там човекът пораства и прохожда за 24 секунди...

Дрън дрън ярина.

Нищо общо между двете теми, там дъно поддържащо процесора по подразбиране, стартиращ компютър, работещ уиндоус, просто на пича биоса изгрява на друг монитор, и той чака да цъфнат налъмите, а тук ситуацията е друга, всички видео изходи са пробвани и резултата е един. 

преди 29 минути, JKirilov написа:

Покажи къде го пише или се скрий сред мишките!

Сега пък и да те уча да четеш, какво съм виновен,че четеш по диагонал и бързаш да дадеш "компетентно" мнение.

• Автор
на 30.01.2022 г. в 17:11, A.com написа:

Нещо не е наред. Флашнах дъното в най-новия BIOS, а именно 7C95v29, като разкачих всичко, без кабела на захранването. Както е показано във видеото. Преименувах файла на MSI.ROM и го качих на флашка, която беше форматирана под FAT32. Процесът мина успешно, след което компа се рестартира. 
Слагам процесора и една плочка RAM, но изкарва отново черен екран и забелязвам, че диод с CPU остава да свети в бяло, въпреки че е сложен процесора. Някой да помогне с идеи? 

Screenshot_5.jpg

Не можах да разбера как флашнахте дъното без да сте ползвали друг процесор и респективно как разбрахте , че е имало процедура?

• Автор
преди 26 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не можах да разбера как флашнахте дъното без да сте ползвали друг процесор и респективно как разбрахте , че е имало процедура?

Следвах това видео, като самата флашка която ползвах е USB 2.0 и има светеща индикация, когато чете и записва. 

Май не е добре, да се действа по този начин на сляпо. 
Имам компютър с Ryzen 3600, но ме домързя да го отварям и да го ползвам. Сега осъзнавам, че може би е било грешка и сигурно утре ще му извадя процесора, да пробвам да флашна дъното с него. 

На дъната с опцията BIOS flashback, не е необходим процесор за да се флашне BIOS. Само захранване свързано към дъното и флашка на FAT32 с BIOS версията (за модела на дъно и съответната ревизия .rev).

Но, преди процедурата за обновяването трябва да се ресетне BIOS (изваждане на CMOS батерията), щом е имало монтиран процесор или друг хардуер.

Процедурата не винаги  е напълно сигурна.

преди 2 часа, ConZoli написа:

Следвах това видео, като самата флашка която ползвах е USB 2.0 и има светеща индикация, когато чете и записва. 

Май не е добре, да се действа по този начин на сляпо. 
Имам компютър с Ryzen 3600, но ме домързя да го отварям и да го ползвам. Сега осъзнавам, че може би е било грешка и сигурно утре ще му извадя процесора, да пробвам да флашна дъното с него. 

Вече ми се изясни ... навремето подобна процедура я правихме с дискета и клавишна комбинация !

преди 3 часа, ConZoli написа:

Нещо не е наред. Флашнах дъното в най-новия BIOS, а именно 7C95v29, като разкачих всичко, без кабела на захранването. Както е показано във видеото. Преименувах файла на MSI.ROM и го качих на флашка, която беше форматирана под FAT32. Процесът мина успешно, след което компа се рестартира. 
Слагам процесора и една плочка RAM, но изкарва отново черен екран и забелязвам, че диод с CPU остава да свети в бяло, въпреки че е сложен процесора. Някой да помогне с идеи? 

Screenshot_5.jpg

Аз флашвам с поставен процесор. Опитай и така. И не изключвай варианта да ти се е паднал дефектен процесор и затова да имаш подобни проблеми.

Виж тук:

https://forum-en.msi.com/index.php?threads/cant-flash-firmware-on-msi-mpg-b550-gaming-edge-wifi-am4.355480/

Цитат

Also in the picture do you have the CPU power unplugged. It needs both the 24pin and the CPU 8 pin in

Ти пишеш, че си оставил само кабела със захранването(предполагам 24 пиновия). В тази тема пише, че трябва и захранването на процесора да е включеено.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.