Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за лаптоп

Featured Replies

Здравейте, искам да закупя лаптоп 2ра ръка на който ще се играе League of legends. Спрял съм се на три варианта:

- евтин(вариант) - I5 3210m, 8GB RAM, Nvidia GT 640m за около 320лв

-среден(вариант) - i7-4710HQ, 8GB RAM, Nvidia GTX 850M за около 500лв

-скъп(вариант) - i5-1035G1, 8GB RAM, Nvidia MX230 за около 600лв

Питането ми е на какви настройки ще върви играта при всеки от вариантите. Както и ако може вие да ми предложите нещо до тези пари. Благодаря предварително. Държа лаптопа да е 15,6 инча.

преди 10 минути, PetkoT написа:

Здравейте, искам да закупя лаптоп 2ра ръка на който ще се играе League of legends. Спрял съм се на три варианта:

- евтин(вариант) - I5 3210m, 8GB RAM, Nvidia GT 640m за около 320лв

-среден(вариант) - i7-4710HQ, 8GB RAM, Nvidia GTX 850M за около 500лв

-скъп(вариант) - i5-1035G1, 8GB RAM, Nvidia MX230 за около 600лв

Питането ми е на какви настройки ще върви играта при всеки от вариантите. Както и ако може вие да ми предложите нещо до тези пари. Благодаря предварително. Държа лаптопа да е 15,6 инча.

Ето ти сайт, където се вижда какви са изискванията на играта. Гледаш препоръчителните.

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Ето ти сайт, където се вижда какви са изискванията на играта. Гледаш препоръчителните.

И... нищо няма да види за мобилен компютър...

Ако пък се вторачи в честотите...

image.png.61660b94d9418928797d614a95c8af3a.png

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

И... нищо няма да види за мобилен компютър...

Какво значи мобилен компютър? Гледа какви изисквания иска играта. Това е достатъчно.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Какво значи мобилен компютър? Гледа какви изисквания иска играта. Това е достатъчно.

Да де, и като нищо не му говорят моделите карти, ще погледне честотите на процесорите и хоп... картинката от по-горе ще му покаже, че по-силния процесор е по-слаб.

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Да де, и като нищо не му говорят моделите карти, ще погледне честотите на процесорите и хоп... картинката от по-горе ще му покаже, че по-силния процесор е по-слаб.

Има възможност да сравнява както и да пита!

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Той ако можеше да сравнява, нямаше да пита тук.

Е хубаво де, ето че пита! :)

• Автор

Ясно ми е коя видеокарта колко е силна, сравнявал съм ги в userbenchmark. Питането ми е дали си струва разликата в парите за производителността която дават една спрямо друга ?

преди 14 минути, PetkoT написа:

Ясно ми е коя видеокарта колко е силна, сравнявал съм ги в userbenchmark. Питането ми е дали си струва разликата в парите за производителността която дават една спрямо друга ?

Не ти е ясно, защото по-евтината машина е с по-добро видео, а по-скъпата е с по-добър процесор!

GeForce GTX 850M vs MX230

Core i7-4710HQ vs Core i5-1035G1

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

Не ти е ясно, защото по-евтината машина е с по-добро видео, а по-скъпата е с по-добър процесор!

GeForce GTX 850M vs MX230

Core i7-4710HQ vs Core i5-1035G1

Някак не му вярвам на този сайт ..

AMD Turion 64 X2 TL-66

по-добър от i7 .. и от кога?

Какво се захвана с този турион?! Сравнението в линковете ми не е ли ревалентно, че правиш от мухата слон?!

Ето ти сравнение и пак търси под вола теле:

https://technical.city/en/cpu/Core-i7-4710HQ-vs-Core-i5-1035G1

https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i7-4710HQ-vs-Intel-i5-1035G1/2243vs3558

https://technical.city/en/video/GeForce-GTX-850M-vs-GeForce-MX230

https://www.videocardbenchmark.net/compare/GeForce-GTX-850M-vs-GeForce-MX230/2859vs4036

Ако се опитваш да се дърлиш, или да разтягаш локуми, пусни си тема: "Най-достоверните сайтове за сравнения на хардуер" и си пиши в нея! В случая, важно е сравнението, а то е коректно. Точка!

И както сам виждаш, дори в дадените от теб тестове не винаги единия процесор е по-добрия от другия.

Как да вярваш на сайт - като ти казва, че 2 ядрен от 2007 година е по-добър от 4 ядрен с HT и много по-нов ...

Накрая не всичко е само процесор - охлаждането в даден лаптоп и като цяло всичко в него дава отражение. Нали?

Дай да видим твоето сравнение за конкретните процесори и видеокарти от питането на автора, за да има някаква база за коментар! Ако някой очаква конкретен отговор от тебе, трябва да се откаже предварително, или да се въоръжи с магарешко търпение, да изслуша всичките ти въпроси и предположения... Аз казах каквото имаше да се каже по темата. 

преди 49 минути, Joss Bomon написа:

Дай да видим твоето сравнение за конкретните процесори и видеокарти от питането на автора, за да има някаква база за коментар! Ако някой очаква конкретен отговор от тебе, трябва да се откаже предварително, или да се въоръжи с магарешко търпение, да изслуша всичките ти въпроси и предположения... Аз казах каквото имаше да се каже по темата. 

Остави го Пламен, той е като муха, само хледа да бръмчи наляво надясно без да прави нещо полезно

Тъй, тъй и да си побръмча още малко ...

На всякакви такива сайтове не може да се има пълно доверие, да не кажа никакво.

Тест на система се прави когато я имаш и преведеш двете системи в едно и също състояние за теста.

Обсъжданите два процесора са близки и не накланят везните при избора от гледна точка на игри. Тук нямате Intel vs AMD, нямате 2 срещу 4 ядра или 4 срещу 6, така, че сравнения на това какво могат кристалите няма никаква полза, човека го интересува само едно:

преди 21 часа, PetkoT написа:

Питането ми е на какви настройки ще върви играта при всеки от вариантите.

преди 19 минути, plamen_petrov_80 написа:

човека го интересува само едно:

преди 21 часа, PetkoT написа:

Питането ми е на какви настройки ще върви играта при всеки от вариантите.

Като намериш собственици на трите лаптопа, пиши им да ти ги пратят, да направиш компетентно сравнение...

До тогава, аз залагам, че лаптопа с най-добрата видеокарта ще се справя и най добре. Бръм, бръм...

преди 36 минути, Joss Bomon написа:

До тогава, аз залагам, че лаптопа с най-добрата видеокарта ще се справя и най добре. Бръм, бръм...

Ако е изряден да, защото процесорите са съпоставими и не играят "голямата" разлика в играта.

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

На всякакви такива сайтове не може да се има пълно доверие, да не кажа никакво

Ако иска лаптоп , който да го държи години наред  по добре да си купи нов отколкото от онлайн битака .

на 1.02.2022 г. в 15:58, adersa написа:

Ако иска лаптоп , който да го държи години наред  по добре да си купи нов отколкото от онлайн битака .

Пълни глупости. Реновираните лаптопи са бизнес клас и с правилна поддръжка остават вечни, буквално. Друг въпрос е, че за под 1000 лева не можеш да си намериш свестен нов лаптоп. Като недостатък на клас А реновираните единствено може да бъде батерията.

преди 3 часа, uprct` написа:

Пълни глупости. Реновираните лаптопи са бизнес клас и с правилна поддръжка остават вечни, буквално. Друг въпрос е, че за под 1000 лева не можеш да си намериш свестен нов лаптоп. Като недостатък на клас А реновираните единствено може да бъде батерията.

Ако под вечни имаш предвид работещи, но неизползваеми съм напълно съгласен

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.