Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лиценза ще важи ли още, ако изтиря ОС-а временно?

Featured Replies

Тогава защо ме излъга, че твоя хардуер може да работи с Win7?

На база на какво ми го казваш - Може?

Ако желаеш да си вкараш таралеж в гащите - давай, опитай да му сложиш 7 на този "лаптоп" (калкулатор). Може и да успееш, евентуално ...

преди 14 минути, bootlicker написа:

Ясно.

изтрий картинката от твоят пост...тъй де, редактирай поста

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

А момчето с феноманалната памет?

вижда се активационен код което не знам до колко е редно във форума
просто исках да му покажа разликите

• Автор
преди 22 минути, дръндю написа:

изтрий картинката от твоят пост...тъй де, редактирай поста

Трябва да се свържеш с модератор, защото при мен бутона за изтриване и редактиране го няма. Опцията за изтриване и редактиране изчезва малко след като публикуваш нещо. Сега, аз не мога да го изтрия, само модератор може да го изтрие, предполагам.

преди 20 минути, plamen_petrov_80 написа:

А момчето с феноманалната памет?

Спокойно, сетих се за какво ми говори.

• Автор
преди 30 минути, plamen_petrov_80 написа:

Тогава защо ме излъга, че твоя хардуер може да работи с Win7?

Защо да не може? Проверих системните изисквания са Уин7. Лаптопа има по-високи изисквания от тези на Уин7. В такъв случай, защо Уин7 да не може да тръгне?

преди 31 минути, plamen_petrov_80 написа:

На база на какво ми го казваш - Може?

Защото РАМ-а и процесора са по-нови и по-добри от тези, които са съществували по времето когато Уин7 е бил създаден, следователно са и по-добри от тези, които са написани в минималните изисквания за Уин7. РАМ-а и процесора надхвърлят минималните изисквания за Уин7 - това е базата, на която съм сметнал, че Уин7 ще ми тръгне.

Защо мислиш, че няма да тръгне? И какво значи "калкулатор"? Всеки лаптоп днес е по-добър от лаптопите, произведени когато Уин7 е излязъл. В такъв случай, всеки лаптоп днес трябва да надхвърля минималните изисквания за Уин7.

преди 35 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако желаеш да си вкараш таралеж в гащите - давай, опитай да му сложиш 7 на този "лаптоп" (калкулатор). Може и да успееш, евентуално ...

Какво ще стане, според теб, ако сложа Уин7?

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Идея си нямаш, какво съм казал!

Имам, имам.

Нямаш, нямаш - но хайде обори ме и кажи какво имах в предвид!

Ти хубаво гледаш параметри и сравняваш ама ... можеш ли на твоя лаптоп да сложиш WXP, a 2000, 98, 95 ... и ако успееш изобщо, ще работят ли пълноценно? Да не се окаже, че един Celeron на 300 с 64 РАМ ще сгъне твоя калкулатор, опс извинявам се, ти му казваш лаптоп ...

Не съм съгласен с теб и тък като спориш - дай датата на излизане на 7-цата и наличните процесори по това време!

Да видим защо може да не тръгне 7-ца ... първо може би изобщо няма да можеш да боотнеш зареждащата памет, след това вероятно няма да видиш твърдия диск, по време на инсталацията може да нямаш мишка и клавиатура заради USB портовете и напрая ако успееш да я инсталираш може да имаш проблеми с драйверите заради това, че нямаш официална поддръжка от производителя, съответно някой хардуер може да не работи включително и различни клавиатурни комбинации за управление на хардуер. Накрая може да имаш една стара не поддържана вече система която утре като ти каже, че не може да инсталира приложение - трябва да я смениш или когато спре да ти зарежда сайтовете.

• Автор
преди 28 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да видим защо може да не тръгне 7-ца ... първо може би изобщо няма да можеш да боотнеш зареждащата памет, след това вероятно няма да видиш твърдия диск, по време на инсталацията може да нямаш мишка и клавиатура заради USB портовете и напрая ако успееш да я инсталираш може да имаш проблеми с драйверите заради това, че нямаш официална поддръжка от производителя, съответно някой хардуер може да не работи включително и различни клавиатурни комбинации за управление на хардуер. Накрая може да имаш една стара не поддържана вече система която утре като ти каже, че не може да инсталира приложение - трябва да я смениш или когато спре да ти зарежда сайтовете.

Ясно... сега вече разбрах.

Мерси за обяснението.

• Автор
на 5.02.2022 г. в 2:30, plamen_petrov_80 написа:

първо може би изобщо няма да можеш да боотнеш зареждащата памет, след това вероятно няма да видиш твърдия диск

Защо?

на 5.02.2022 г. в 2:30, plamen_petrov_80 написа:

по време на инсталацията може да нямаш мишка и клавиатура заради USB портовете и напрая ако успееш да я инсталираш може да имаш проблеми с драйверите заради това, че нямаш официална поддръжка от производителя, съответно някой хардуер може да не работи включително и различни клавиатурни комбинации за управление на хардуер.

Драйверите ги актуализирам от Device Manager. Device Manager не сваля ли драйвери само от официални източници?

преди 53 минути, bootlicker написа:

Защо?

Виж дали има в BIOS CSM поддръжка, ако имаш превключи от UEFI на CSM, запиши Windows 7 под MBR partition table с rufus и инсталираш, ако след това имаш проблем с драйвер или хардуер, който проблем не може да бъде решен се връщаш на Windows 10.

преди 2 часа, ^Li^ написа:

Виж дали има в BIOS CSM поддръжка, ако имаш превключи от UEFI на CSM, запиши Windows 7 под MBR partition table с rufus и инсталираш, ако след това имаш проблем с драйвер или хардуер, който проблем не може да бъде решен се връщаш на Windows 10.

А NVME SSD-то ще тръгне ли от раз с оригиналния инсталационнен носител на Win7?

Device Manager не сваля ли драйвери само от официални източници - и точно и конкретно само от M$.

Дали M$ имат драйвери за твоя лаптоп за Win7 след като производителя на лаптопа ти няма?

Както казах - опитай, пък после ще разкажеш дали е било - next > next > finish (както всички смятат, че се прави инсталация на Win).

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

А NVME SSD-то ще тръгне ли от раз с оригиналния инсталационнен носител на Win7?

Може би не, но ще зареди драйвер по време на Windows 7 инсталацията. 

преди 3 часа, bootlicker написа:

Драйверите ги актуализирам от Device Manager. Device Manager не сваля ли драйвери само от официални източници?

Той в инсталиран WIn не слага драйвери ръчно ти искаш ...

• Автор
преди 36 минути, plamen_petrov_80 написа:

Дали M$ имат драйвери за твоя лаптоп за Win7 след като производителя на лаптопа ти няма?

Искам Уиндоус 7, но няма да рискувам, че може да се прецакам...

преди 5 минути, bootlicker написа:

Искам Уиндоус 7, но няма да рискувам, че може да се прецакам...

До къде стигна със смяната на SSD-то?

Когато закъпиш новото SSD - то няма да има OS, ти не можеш и директно на мигрираш сегашната без необходимия за това хардуер, значи ще трябва да сложиш на чисто 10-ка, е преди този момент нищо не ти пречи да пробваш със 7-ца, но ..

Вземи прочети това онова (примерно nvme + win7, Win7 + vega video adapter, win7 + usb 3 и т.н.), виж си HardwareID на хардуерните ти компоненти и потърси тяхни драйвери от сега. Добре е винаги да имаш друга работеща налична машина за всичко което изкочи от торбата .. и накрая ако не успееш сам - виж братучките май имаха готов леко модифициран win7 с поддръжка на nvme, usb3 и т.н. - ей така колкото да го видиш как наистина работи със 7-ца пък после ще го мислиш.

• 2 седмици по-късно...
на 4.02.2022 г. в 14:31, bootlicker написа:

А как Майкрософт ще разбере, че Уиндоус 10 е бил инсталиран преди на този компютър, и е бил активиран, ако първо изтрия уиндоус 10 и цялата информация се заличи?

Може.

Как се разбира какъв тип е лиценза?

Мога ли да направя архив на дял C/: с WinRAR и да съхраня архива пак в дял C/:, или трябва по друг начин да стане?

Още един въпрос. Ако инсталирам уиндоус 7, това ще инсталира ли и драйвери за уиндоус 7, или тях ще трябва да инсталирам ръчно, или те автоматично ще се инсталират, когато компютъра има връзка с интернет? Ще ми бъдат ли необходими външни носители, от които да инсталирам драйверите?

Също така, смятам да изтегля уиндоус 7 чрез програмата Refus. Тази програма е безопасна, нали?

Коя ОС е безплатна? Къде си видял безплатни операционни системи?

Към автора на темата:
Не че нещо, ама си за начална компютърно обучение с тези въпроси дето задаваш. По добре не се занимавай с неща от които явно не разбираш изобщо, защото с всички тези теми създаваш мнение на човек който хабер си няма от компютри и операционни системи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.