Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Достъпът до Facebook и Instagram може да бъде спрян в цяла Европа. Варианти за замяна ?

Featured Replies

Според новинарския сайт Вести.бг, в чиято група е и Нова ТВ,
се очертава реален риск Евросъюзът и Фейсбук (МЕТА) да не се споразумеят за прехвърлянето и съхраняването на данни от европейски потребители на американски сървъри.

https://www.kaldata.com/it-новини/facebook-и-instagram-може-да-спрат-за-европа-предупреж-378553.html

Марк Зукърбърг предупреждава, че може да изключи Фейсбук и Инстаграм в Европа.

Какво правим в такъв случай ?

1. Софтуерно заобикаляне с някакво маскиране на IP на потребителя ?

2. Създаваме си профили, страници и групи в руските социални мрежи "В Контакте" и др. ?

3. Намираме други варианти - примерно европейска социална мрежа, българска социална мрежа и др. ?

Примерна възможност е създаване на група във форума на KALDATA (май е най-големият в България)

https://www.kaldata.com/forums/clubs/
4. Какви възможности има Telegram ? Гледам, че не не един и двама блогъри си направиха резервни канали, за да се спасят от цензурата на YouTube и Facebook.

Струва ми се, че въпросът е важен за всички, които развиват бизнес и всякакви дейности с помощта на Фейсбук - търговия, услуги, фрийлансъри, художници и пр..
В нашата община Фейсбук беше много полезен като среда при организирането на Общинския Референдум и протестите срещу добива на шистов газ през водоносния слой под Добруджа.

Моля за предложения, идеи и опит по въпроса !

Предварително ви благодаря !

Цитат

Достъпът до Facebook и Instagram може да бъде спрян в цяла Европа

А дано ама на да ли. Зуки вече  загуби $200 000 000 000, ако сега изключи Европа от уравнението може и да фалира.

Няма нищо притеснително!
Фейсбук може да е голямо пространство, но повечето хора - си ходят на определени места, в конкретни групи. Както тук - във форумите.

преди 7 часа, Недко написа:

Според новинарския сайт Вести.бг, в чиято група е и Нова ТВ,
се очертава реален риск Евросъюзът и Фейсбук (МЕТА) да не се споразумеят за прехвърлянето и съхраняването на данни от европейски потребители на американски сървъри.

https://www.kaldata.com/it-новини/facebook-и-instagram-може-да-спрат-за-европа-предупреж-378553.html

1. Софтуерно заобикаляне с някакво маскиране на IP на потребителя ?

2. Създаваме си профили, страници и групи в руските социални мрежи "В Контакте" и др. ?

3. Намираме други варианти - примерно европейска социална мрежа, българска социална мрежа и др. ?

Примерна възможност е създаване на група във форума на KALDATA (май е най-големият в България)

https://www.kaldata.com/forums/clubs/
4. Какви възможности има Telegram ? Гледам, че не не един и двама блогъри си направиха резервни канали, за да се спасят от цензурата на YouTube и Facebook.

Струва ми се, че въпросът е важен за всички, които развиват бизнес и всякакви дейности с помощта на Фейсбук - търговия, услуги, фрийлансъри, художници и пр..
В нашата община Фейсбук беше много полезен като среда при организирането на Общинския Референдум и протестите срещу добива на шистов газ през водоносния слой под Добруджа.

Моля за предложения, идеи и опит по въпроса !

Предварително ви благодаря !

Е кой е тоя лудия дето ще си заколи златната кокошка. Както казват JKirilov и Ined - А дано ама надали! Сега по време на миграцията ще има спиране, докато трае процесът, но чак да го изключи немислимо. Да не говорим, че в цяла Европа ще има масови самоубийства.:)

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Не е толкова страшно да не ползваш Фейсбук.  Алтернативи, колкото искаш. Аз лично спрях да ползвам Фейсбук и всякакви Meta производни. Месинджърите са ми Viber и Telegram. Браузъри мобилен Yandex, на компютъра Firefox.

В Гугъл акаута съм изключил всичко което е възможно и ползвам само базовите му функции за Андроид. Основната ми поща е в Yandex.

Ша са събираме вечер у кръчмата на клюки   :beer:    :singer:

Повечето младежи отдавна не са във Фейсбук а и по последните данни за пръв път от създаването на Фейсбук се отчита намаляване на потребителите.

Руската мрежа е доста функционална и тя както Фейсбук е подчинена на правителството, в случая руското.

преди 6 минути, ntm7iv написа:

Повечето младежи отдавна не са във Фейсбук а и по последните данни за пръв път от създаването на Фейсбук се отчита намаляване на потребителите.

Руската мрежа е доста функционална и тя както Фейсбук е подчинена на правителството, в случая руското.

Отиди в едно кафе и виж насядалите по масите какво правят и ще се убедиш в точно обратното.

Аз имам профил в руския Фейсбук, но за съжаление там български фен страници няма много. Иначе сайта си го има и на български език.

Мен ме е яд много за българската социална мрежа Probook.bg, така и не разбрах какво стана с нея. Жалко, защото можеше да бъде достоен конкурент на "Фейсбук", много българи се бяха регнали там...............

Уф, да можеше да си имаме и ние една социална мрежа.............Така,както си имаме собствени торенти и видео сайт за споделяне.............

Значи можем да имаме собствена поща, собствени торенти, собствен сайт за видеосподеляне, даже и български игри като "Лейди попюлар", но пък нямаме право да сме конкурент на "Фейсбук"? Много, ама много ме е яд. При една наша мрежа нямаше да има такава цензура, май това му е проблемът на Зукърбъргчо.

преди 23 минути, Anneliese написа:

Аз имам профил в руския Фейсбук, но за съжаление там български фен страници няма много. Иначе сайта си го има и на български език.

Мен ме е яд много за българската социална мрежа Probook.bg, така и не разбрах какво стана с нея. Жалко, защото можеше да бъде достоен конкурент на "Фейсбук", много българи се бяха регнали там...............

Уф, да можеше да си имаме и ние една социална мрежа.............Така,както си имаме собствени торенти и видео сайт за споделяне.............

Значи можем да имаме собствена поща, собствени торенти, собствен сайт за видеосподеляне, даже и български игри като "Лейди попюлар", но пък нямаме право да сме конкурент на "Фейсбук"? Много, ама много ме е яд. При една наша мрежа нямаше да има такава цензура, май това му е проблемът на Зукърбъргчо.

Ти как си представяш да се направи и развива една социална мрежа. Трябва да има специалисти, поддръжка както и огромни средства. Колкото до цензурата тя си е навсякъде.

Точно в "Пробук" нямаше, май и затова и светиха маслото. Защото мнозина бяха набрали на Борисов и компания и идея нямаш там как го обсъждаха.

Ние интернет специалисти си имаме. Трябват ни само пари и някой да ни защити правото да сме конкуренти на "Фейсбук".

Дано пак да дават филма "Социалната мрежа", че го проспах. В нета преводите са ужасни, като правени от второкласник. Едно изречение няма смислено подредено, за главни и малки букви и пунктуацията да не говорим.

Нямах си на идея, че къдравелкото е откраднал идеята за фейсбук. Много, много грозно.:angry:

Поне, ако не друго, ще се върне модата на форумите.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Точно в "Пробук" нямаше, май и затова и светиха маслото. Защото мнозина бяха набрали на Борисов и компания и идея нямаш там как го обсъждаха.

Ние интернет специалисти си имаме. Трябват ни само пари и някой да ни защити правото да сме конкуренти на "Фейсбук".

Дано пак да дават филма "Социалната мрежа", че го проспах. В нета преводите са ужасни, като правени от второкласник. Едно изречение няма смислено подредено, за главни и малки букви и пунктуацията да не говорим.

Нямах си на идея, че къдравелкото е откраднал идеята за фейсбук. Много, много грозно.:angry:

Поне, ако не друго, ще се върне модата на форумите.

Само, че този който дава парите ще иска резултати и възвръщаемост. При толкоз социални мрежи такова начинание е безмислено. Сега, кой и какво е откраднал това са само конспирации. А и се вижда резултатът накрая. 

Има и по интересни сайтове от фейсбоклук според мои лични виждания руската ВК ги бие в всичко имат си музика , клипове , качват се нови песни всеки ден но има малко българи логнати там . А ако изчезне фейса пускам скайпа ;)

Няма и да ми липсва сега ще ми е интересно какво ще стане с хората , които заради фейса придобиха такова самочувствие , че те подминават на улицата .

Имала 3000 приятели у фейса 50000 последовали в инстаграм СМЕШНИЦИ долни сега ще ви видя айде дайте дата на приключването на фейс звездите .

преди 1 час, Anneliese написа:

Нямах си на идея, че къдравелкото е откраднал идеята за фейсбук. Много, много грозно

Е той не го е откраднал толкова си гледала филма отчало още си личи как пише първият алгоритъм , след това хаква базата данни с снимки на момиченца от колежа . Само отначало ми е интересно след това е адска скука до края .

За жалост няма да спрат Сурат Тефтера така че споко :) А що мислите че ако има българска социална мрежа няма да има цензура?

преди 1 час, Anneliese написа:

Значи можем да имаме собствена поща, собствени торенти, собствен сайт за видеосподеляне, даже и български игри като "Лейди попюлар",

Айде кат дрънчиш поне проверявай сървърите на кого са и пак кажи дали имаме такива сайтове дет си изброила м?

Проблема е, че народа има овчи манталитет. "Щом Пешо, Гошо, Пенка и... са у фейса и месинджъра значи аз трябва да съм там."

Ама колко е сигурна дадената мрежа или месинджър, какво става с личните данни "все ми е тая, нали моите ора са там"

Най-накрая в която и да била тъпа мрежа или месинджър зорлем се присъединяват и хората, които са напълно наясно в какво се обвързват, само заради това, че някак си трябва да имат връзка с Пешо, защото той може да бъде намерен само във Фейсбук.

И така тъпите и необразованите управляват голяма част от умните и интелигентните.

Хипотетично:  Аз съм от от тайните служби на Америка и искам да намеря начин да имам подробни досиета и психологически профили на хората. Ясно ми е, че никой просто така няма да поиска да си даде личните данни. Я виж ти на конференцията програмистите явно са намерили начин, който може да бъде успешен. Сега само трябва да си намеря някое невинно студентче, което да внедри и популяризира проекта.

преди 2 часа, Anneliese написа:

При една наша мрежа нямаше да има такава цензура

Ама ич нямаше да има цензура в българската социална мрежа, качулките направо влизат с вратата и арестуват сървъра :lol6:

преди 5 часа, ntm7iv написа:

И ква е разликата между двете мрежи щом и двете са на големия брат?

преди 29 минути, petie1 написа:

И ква е разликата между двете мрежи щом и двете са на големия брат?

На кой брат искаш да си лоялен! :)

преди 3 часа, Anneliese написа:

Уф, да можеше да си имаме и ние една социална мрежа.............

Калдата до някъде покрива това ти искане. В доста случай е по добро място дори, в новинарско отношение например не съм срещнал фейк новини тук, за разлика от фейса. 

Да се маха, хич не са приятрябвали никому тия кочини пълни само с плява.
Европейски алтернативи си имаме, ДГД рижавия гном!

Много хейтъри ще припадат по улиците ако няма Фейсбук в който да изливат злобата и лъжите си. Особено политическите! :weather4:

Други са задачите на TikTok. Там в буквалния смисъл си затрупан от видео и снимки, повечето от които безсмислени!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.