Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да прехвърля видео от от стар camcoder

Featured Replies

Касетата е тип Digital8. Не мога да свържа камкодера с компа през USB тъй като за Windows 7 и нагоре няма драйвери. Какви други комбинации на кабели могат да се използват? Има ли някакви хитрини за прехвърляне на информация от подобни носители в домашни условия?

Виртуалка с ХР не върши ли работа?

преди 4 минути, mudozvon написа:

Касетата е тип Digital8

Това са касети с лента,върху които се записва само аналогов запис.

преди 6 минути, mudozvon написа:

Не мога да свържа камкодера с компа през USB

То не е до свързването,а до конвертиране от аналогов към цифров видео запис.

преди 31 минути, Димитър 59 написа:

Ами не е точно аналогов...😎

Цитат

Digital8 equipment uses the same video cassettes as analogue Hi8 equipment, but they differ in regard to the fact that the audio/video signal for Digital8 is encoded digitally, using the industry standard DV codec.

• Автор
преди 41 минути, petie1 написа:

Виртуалка с ХР не върши ли работа?

Ако инсталирам подобна виртуалка, там мога ли да инсталирам програми? Понеже за прехвърляне трябва отделен софтуер за XP. За Windows 7 не трябва софтуер, там прехвърлянето става с помощта на Windows Live, но пък няма драйвер и програмата не вижда камерата. Прочетох, че трябва FireWire преходник, ама откъде да го взема...

преди 31 минути, Димитър 59 написа:

И как да го конвертирам? Нали след като камерата се свърже с компа, съдържанието на видеокасетата може да се прехвърли на компа в реално време с подходяща за тази цел програма? 

преди 4 минути, mudozvon написа:

И как да го конвертирам?

Най- лесно става ако има FireWire порт. Остава да използваш и подходящ софтуер.

преди 2 минути, mudozvon написа:

Ако инсталирам подобна виртуалка, там мога ли да инсталирам програми? Понеже за прехвърляне трябва отделен софтуер за XP. За Windows 7 не трябва софтуер, там прехвърлянето става с помощта на Windows Live, но пък няма драйвер и програмата не вижда камерата. Прочетох, че трябва FireWire преходник, ама откъде да го взема...

Да ще можете да си качите небходимия софтуер на виртуалката с ХР а аз мисля че драйверите за ХР ставаха и за 7 ама нека да каже @цър-вул той е форумния спец по разни Джамове

преди 9 минути, petie1 написа:

Да ще можете да си качите небходимия софтуер на виртуалката с ХР а аз мисля че драйверите за ХР ставаха и за 7 ама нека да каже @цър-вул той е форумния спец по разни Джамове

Може да станат, може и да не станат, трябва да се пробва. Може да се наложи и ръчно да се укаже пътя към драйверите, като преди това се разархивират от инсталатора.

преди 12 минути, lupis написа:

Най- лесно става ако има FireWire порт. Остава да използваш и подходящ софтуер.

Е да де ама автора няма такова чудо та затва е цялата чуденка

Сега, за по- евтино не знам, ама за по- качествено- със сигурност.

Цитат

Цени за формати, различни от VHS, VHS-C и miniDV

Видео формат Видео система Цена за всеки започнат нов час:
Betamax Pal / NTSC 24,00 лв.
Betacam Pal 96.00 лв.
Digital Betacam Pal 160,00 лв.
DVCPRO25 Pal 120,00 лв.
Video 2000 Pal 24,00 лв.
Digital 8 Pal 48.00 лв.

• Автор
на 9.02.2022 г. в 2:27, JKirilov написа:

Модел на камерката и какви изходи има?

Sony Handicam с Digital8 касети. iLink и S-Video.

на 9.02.2022 г. в 8:07, цър-вул написа:

Мерси. Само че това не е преходник, а видеокарта.

• Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

Не е видео карта, а Firewire pci КОНТОЛЕР! Но той няма да свърши работа с вашата камера...

А какъв друг начин има?

• Автор
преди 1 минута, lupis написа:

Търсиш нещо такова:

Това се слага в компютъра, така ли?

Да. И все пак не написа конкретния модел кой е... Но Сега видях че има и i.Link (IEEE-1394) FireWire, така че от линка, който дадох горе е по- добре.Защото svideo е аналогов, а FireWire е цифров.

https://www.jarcomputers.com/Kontroler-PCI-1394-card_prod_IDF17471.html#techs

преди 12 минути, lupis написа:

Търсиш нещо такова:

Четейки темата, смяташ ли, че само по картинка, авторът ще може да намери устройството?

преди 9 минути, цър-вул написа:

Четейки темата, смяташ ли, че само по картинка, авторът ще може да намери устройството?

По- горе съм му дал линк да си избира. Ако изобщо не разбира за какво става въпрос, по- добре да си намери някой по- разбиращ, който да му помогне. Иначе ще си пишем тук доста страници нахалост.

на 8.02.2022 г. в 22:59, lupis написа:
на 8.02.2022 г. в 22:30, Димитър 59 написа:

Ами не е точно аналогов...😎

Цитат

Digital8 equipment uses the same video cassettes as analogue Hi8 equipment, but they differ in regard to the fact that the audio/video signal for Digital8 is encoded digitally, using the industry standard DV codec.

Точно аналогов си е записа,в касетите.Самата камера,на този модел,използва стар вграден декодер за конвертирането му в цифров формат в единствено standard DV codec .Което въобще не означава,че е задължително да се използва,точно той.Нито мен ме устройва например.Вече има достатъчно нови модели usb audio/video converter ,чрез които може да се конвертира в какъв си формат пожелае и в какво качество си иска .

Много ми е интересно как точно разбра кой му е модела?

преди 10 минути, Димитър 59 написа:

Точно аналогов си е записа,в касетите.Самата камера,на този модел,използва стар вграден декодер за конвертирането му в цифров формат в единствено standard DV codec .Което въобще не означава,че е задължително да се използва,точно той.Нито мен ме устройва например.Вече има достатъчно нови модели usb audio/video converter ,чрез които може да се конвертира в какъв си формат пожелае и в какво качество си иска .

Ето ти и малко инфо за твърдението ти, че записът на лентата е аналогов.

https://www.sony.com/en/SonyInfo/News/Press_Archive/199901/99-001B/

преди 15 минути, lupis написа:

Ето ти и малко инфо за твърдението ти, че записът на лентата е аналогов.

Имал съм такава камера.Записа на касетката е аналогов,но е с по-голямо качество от другите аналогови,защото скоростта на видео главата е 2,5 пъти по-бърза от нормалната.За да прехвърлиш на цифров носител,се пуска да възпроизвежда цялата касета и в реално време,по време на възпроизвеждането,го конвертира в цифров файл.А не ,както в по новите камери,които са изцяло цифрови( без касети), където видеото е записано на един файл.

преди 25 минути, lupis написа:

Много ми е интересно как точно разбра кой му е модела?

Само като е написал ,че е с касети видео8,става ясно.Те записват само аналогов видео запис в тях.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.