Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вдигнаха ли заплатите?

Featured Replies

преди 17 минути, Bubbles написа:

Ти яхтите ги не мисли, те са от желязо.😁

реално стойноста им падна
колко кебапчета се купуваха ено време на цената на една яхта, а колко сега
тъй де, ако мерим стойността ѝ в кебапчета и кифтета

• Отговори 53
  • Прегледи 3,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още миналата година ми вдигнаха заплата за да посрещна по-нормално задаващата се инфлация. Наблягам на хляба основно, защото "Има ли хлебец на софрата весело е на душата"!

• Димитър 59
    Димитър 59

Вдигат,ама само в чужбина.В Испания от 720 евро минимална заплата,тази година я направиха 990 евро.Говорим за минимума.А цените на стоките там,са приблизително същите като у нас,сметнато по курса на е

Заплата не по ниска от 1500лв и пенсия не по ниска от 1000лв за стандартна на живот който е към днешна дата. 
Ми тя проста работа! Отива при шефа си и казваш - „За по-малко от 1500 чисто - няма да работя!”
И после - споделяш резултата.
преди 1 минута, jhoro написа:

Ми тя проста работа! Отива при шефа си и казваш - „За по-малко от 1500 чисто - няма да работя!”

За които работят разбрах, а пенсионери като мен при кого трябва да отидем? 

преди 23 минути, ^Li^ написа:

При децата, естествено!

Прабаба ми не е получавала пенсия - дали е гладувала?

преди 3 минути, jhoro написа:

При децата, естествено!

Нет, имам принципи и достойнство. 

преди 2 минути, ^Li^ написа:

Просто не си гладен!

Пп. Пенсиите са според осигуровките. Ако си бил осигурен на голям доход - ще получаваш голяма пенсия.

преди 3 минути, jhoro написа:

Просто не си гладен!

Не, просто един проблем прехвърлен на друг не е решен проблем.

преди 4 минути, jhoro написа:

Пп. Пенсиите са според осигуровките. Ако си бил осигурен на голям доход - ще получаваш голяма пенсия.

Точно така е. 

преди 14 минути, jhoro написа:

Ако си бил осигурен на голям доход - ще получаваш голяма пенсия.

Ако под "Голяма пенсия" имаш предвид нещо между 700 и 900 гроша, нема к'во, че си отживееш, особено при текущите постоянно растящи цени.

• Автор
преди 48 минути, jhoro написа:

Ще те изгонят, и ще те заменят с друг, който може да прави това, което ти не можеш. Ако ти откажеш да работиш за малко пари, някой друг няма да откаже, и така някой друг ще дойде да твоето място - и така на шефа пак няма да му се налага да прави това, което не иска - да плаща големи заплати.

преди 3 минути, Bubbles написа:

Ако под "Голяма пенсия" имаш предвид нещо между 700 и 900 гроша, нема к'во, че си отживееш. особено при текущте постоянно растящи цени.

700-900 лева отдавна не са пари, с които може да ти е широко около врата. В България, минималната заплата трябва да е поне 2000 лева, а пенсията към 1100 лева, примерно.

В България все още има "таван" за пенсиите. Този "таван" му е време да се махне, така че хората, които са работили на големи длъжности, да могат най-сетне да си вземат пенсиите, които са заслужили.

преди 16 минути, jhoro написа:

Какво общо имат осигуровките с цените? Ако имаш ниска пенсия, а има високи цени, тогава защо не получаваш висока пенсия, а вместо това се гледа какви осигуровки си получавал преди години, когато цените са били по-ниски?

преди 19 минути, ^Li^ написа:

Не си огладнял. Гладът е по-силен от принципите и достойнството.

преди 5 минути, bootlicker написа:

Гладът е по-силен от 

тока. 

преди 6 минути, bootlicker написа:

Ще те изгонят, и ще те заменят с друг, който може да прави това, което ти не можеш. Ако ти откажеш да работиш за малко пари, някой друг няма да откаже, и така някой друг ще дойде да твоето място - и така на шефа пак няма да му се налага да прави това, което не иска - да плаща големи заплати.

Така ще е - докато има хора, които не си ценят труда!
Вече няколко пъти правя подобен „пазарлък“ и нямам отказ!

700-900 лева отдавна не са пари, с които може да ти е широко около врата. В България, минималната заплата трябва да е поне 2000 лева, а пенсията към 1100 лева, примерно.

Много зависи от това - колко ти е широк врата! Един възрастен човек (не е нужно да е пенсионер) - няма разходи, като млад човек, с деца. Пенсиите на родителите ми са по-малки, но нямат проблеми.3

Какво общо имат осигуровките с цените? Ако имаш ниска пенсия, а има високи цени, тогава защо не получаваш висока пенсия, а вместо това се гледа какви осигуровки си получавал преди години, когато цените са били по-ниски?

Не си огладнял. Гладът е по-силен от принципите и достойнството.

Тук си прав - същото казах и аз.

преди 6 минути, jhoro написа:

Много зависи от това - колко ти е широк врата! Един възрастен човек (не е нужно да е пенсионер) - няма разходи, като млад човек, с деца. Пенсиите на родителите ми са по-малки, но нямат проблеми.3

Тука не е въпроса дали имат проблеми а бъди сигурен че имат самоче ти не знаеш защото те не искат да знаеш, въпроса е, че като си блъскал 50+ години за кочината, не може накрая да ти хвърлят едни 3-4 стотака и готово.

преди 6 минути, Bubbles написа:

Тука не е въпроса дали имат проблеми а бъди сигурен че имат самоче ти не знаеш защото те не искат да знаеш, въпроса е, че като си блъскал 50+ години за кочината, не може накрая да ти хвърлят едни 3-4 стотака и готово.

Какво аз знам и какво не - ти само предполагаш!

току-що, Bubbles написа:

Именно. ;)

Тогас - не са напиняй!

на 10.02.2022 г. в 8:45, bootlicker написа:

Някой знае ли дали са вдигнати заплатите?

Па питай вашите - или те на социални?

преди 8 часа, jhoro написа:

Един възрастен човек (не е нужно да е пенсионер) - няма разходи, като млад човек, с деца. Пенсиите на родителите ми са по-малки, но нямат проблеми.3

вярно е че младите имат много разходи, ама и на възрастните разходите не са малко спрямо пенсиите
у дома с жена ми сме с по 650лв пенсия от която 100 и кусур отиват за ток, 250 отиват за лекарства
от банкомата като ги вземем 1320 и 350 изчезват веднага
искаме да помагаме на младите, а не можем, както правеха едно време хората за техните деца

преди 9 часа, ^Li^ написа:

моли се!
както се очертават нещата, днешните пенсии ще се обезценят
тъй де, покупателната способност на повечето пенсионери ще пада с времето

преди 3 часа, дръндю написа:

моли се!

На арменския поп? 

Което е трайна тенденция последните три десетилетия. 

Това е глобална тенденция за обезценяване на парите, но няма как да има хипер инфлация понеже лева е обвързан с еврото, ама на база нашият стандарт си се осеща - 100 долара в САЩ началото на 20 век са едно, както са били по това време 100лв. в България.

преди 6 часа, дръндю написа:

вярно е че младите имат много разходи, ама и на възрастните разходите не са малко спрямо пенсиите
у дома с жена ми сме с по 650лв пенсия от която 100 и кусур отиват за ток, 250 отиват за лекарства
от банкомата като ги вземем 1320 и 350 изчезват веднага
искаме да помагаме на младите, а не можем, както правеха едно време хората за техните деца

Кучето скача според тоягата! Не можеш да ме убедиш, че 650 лева на човек са малко.

Лекарствата - за хронично болни са с намаление, отделно за пенсионелите има други намаления.

А това „да помагаме на младите“ е най-голямата простотия, която може да съществува! Ти не помагаш - пречиш им!
Когато си заминете - кой ще им помага?

преди 15 минути, jhoro написа:

Кучето скача според тоягата! Не можеш да ме убедиш, че 650 лева на човек са малко.

Иска ми се да те видя с 650 гроша как ще се справяш.
Ти май още живееш по Татово време.

преди 16 минути, jhoro написа:

Не можеш да ме убедиш, че 650 лева на човек са малко.

Зависи от коя гледна точка правиш констатацията, от тази на която живееш с 650лв или от тази която виждаш как някой живее с 650лв.

преди 18 минути, Bubbles написа:

Иска ми се да те видя с 650 гроша как ще се справяш.
Ти май още живееш по Татово време.

преди 16 минути, ^Li^ написа:

Зависи от коя гледна точка правиш констатацията, от тази на която живееш с 650лв или от тази която виждаш как някой живее с 650лв.

Заповядайте - в момента живея с точно толкова! По-конкретно - с 32 лева на работен ден!

преди 1 минута, jhoro написа:

Заповядайте - в момента живея с точно толкова! По-конкретно - с 32 лева на работен ден!

Хм, аз също съм с подобен бюджет за месеца, но това не означава добър живот, защото след плащане на месечните сметки които са около 20% от сумата не остава много. 

преди 4 минути, jhoro написа:

аве ти да не би да работиш като чистачка?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.