Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вдигнаха ли заплатите?

Featured Replies

Някой знае ли дали са вдигнати заплатите? Ако, да - кога ги вдигнаха? Процента на "вдигане" по-голям ли е от процента на инфлацията?

• Отговори 53
  • Прегледи 3,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още миналата година ми вдигнаха заплата за да посрещна по-нормално задаващата се инфлация. Наблягам на хляба основно, защото "Има ли хлебец на софрата весело е на душата"!

• Димитър 59
    Димитър 59

Вдигат,ама само в чужбина.В Испания от 720 евро минимална заплата,тази година я направиха 990 евро.Говорим за минимума.А цените на стоките там,са приблизително същите като у нас,сметнато по курса на е

Да, депутати се вдигнаха заплатите с много, за твоята не знам, най-вероятно да не са я вдигнали.

Да, но инфлацията не е овладяна. 

Парите стигнаха до толкова да може да си платиш задълженията към  енергийните дружества. (Това от към битовите разходи.)

По този начин отново се стимулира вноса, а не производството ... = българския производител отново не е рентабилен на българския пазар ... 

Човекът пита за заплатите, не за пенсиите. Минималната вероятно ще я вдигнат от 1-ви април. Ако човек работи в частна фирма, трябва да пита началника си, а не тук. Другата седмица ни дават заплатите. Надявам се да е поне с 30 лева повече. Дано...

Вдигат,ама само в чужбина.В Испания от 720 евро минимална заплата,тази година я направиха 990 евро.Говорим за минимума.А цените на стоките там,са приблизително същите като у нас,сметнато по курса на еврото.

• Автор
преди 46 минути, Milkydead написа:

Абе стига с тея негативизми бе хора

Как да спрем с негативизмите, като само негативизми ни пуска глобалисткото правителство? В България имаме ниски заплати, високи разходи. Това пречи на хората да са щастливи и свободни. Всички хора искат високи заплати и ниски разходи. В България, точно обратното става - всичко поскъпва, а заплатите си стоят ниски.

това не е съвсем вярно , българското общество има класово-племенни разделения и има български племена като тези на мутрите , политиците и бизнес-мутрите които се облажват за сметка на останалите.Виждаме го дори в селата и малките селища , крадат общинските пари и си ги нацакват едни на други, не ремонтират пътищата , но с краднатите пари си купят джипове и не им дреме.Няма кой да виним  за провала на българския народ освен българския народ , пошло племе излезе.

преди 3 часа, bootlicker написа:

Някой знае ли дали са вдигнати заплатите? Ако, да - кога ги вдигнаха? Процента на "вдигане" по-голям ли е от процента на инфлацията?

Още миналата година ми вдигнаха заплата за да посрещна по-нормално задаващата се инфлация. Наблягам на хляба основно, защото "Има ли хлебец на софрата весело е на душата"!

преди 24 минути, Milkydead написа:

това не е съвсем вярно , българското общество има класово-племенни разделения и има български племена като тези на мутрите , политиците и бизнес-мутрите които се облажват за сметка на останалите.Виждаме го дори в селата и малките селища , крадат общинските пари и си ги нацакват едни на други, не ремонтират пътищата , но с краднатите пари си купят джипове и не им дреме.Няма кой да виним  за провала на българския народ освен българския народ , пошло племе излезе.

всеки народ си заслужава управниците
народ, който не се бори за бъдещето на децата си е робски народ
само при робите, бъдещето на децата зависи от господарите им...демек пак роби

преди 15 минути, дръндю написа:

народ, който не се бори за бъдещето на децата си е робски народ
само при робите, бъдещето на децата зависи от господарите им...демек пак роби

Тъй де, Народна Република, господарите сме Аз, Ти, Той, Тя ... Ние , понеже "we did not fight the enemy, we fought ourselves, and the enemy... was in us"!

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Тъй де, Народна Република, господарите сме Аз, Ти, Той, Тя

олелей

Цитат

L’État c’est moi (Държавата – това съм аз!) е фраза, приписвана на френския крал Луи ХІV. Традиционно се приема, че той я е изрекъл на 13 април 1655 г. пред депутатите в Парижкия парламент и в цялостен вид тя звучи: „Вие мислите, господа, че държавата – това сте вие? Държавата – това съм аз!".[1]

преди 27 минути, дръндю написа:

Не съвсем така е, управниците не са избрани от народа, избират се от малка част, която са успяли да убедят под една или друа форма с един или друг способ. 

преди 1 час, bootlicker написа:

В България имаме ниски заплати, високи разходи. Това пречи на хората да са щастливи и свободни.

Каква заплата искаш, за да си щастлив и свободен?

преди 4 минути, ncl написа:

Заплата не по ниска от 1500лв и пенсия не по ниска от 1000лв за стандартна на живот който е към днешна дата. 

• Автор
преди 8 минути, ncl написа:

Заплата, която да е достатъчно голяма, че след като платя сметките и данъците, да имам още толкова, че да мога да си купя каквото си поискам - готини коли, мотори, последни видео карти, процесори, много Айфони и много таблети на Apple, сървъри, много планове за безграничен интернет, хиляди флашки, SSD-та, премиум акаунт в MEGA хостинга, имоти на екзотични острови, и други такива.

Искам и да имам пари за готини платени момичета, както и за личен самолет, и кола Tesla. Не само Tesla, но и за Ferrari, BMW, Mercedes, и т.н..

И, след като имам всичко това, пак да ми останат толкова пари, че да имам достатъчно да поема всеки непредвиден като здравословни проблеми, примерно.

Да... ако имам толкова пари, определено ще съм много щастлив. Какво ли не бих дал за да имам нещата, които изброих. Готов съм на сделка с Дявола.

преди 14 минути, ^Li^ написа:

Заплата не по ниска от 1500лв и пенсия не по ниска от 1000лв за стандартна на живот който е към днешна дата. 

1500лв са горе долу добре, но пак не са достатъчно да ти е широко около врата, особено ако си млад човек. Като си млад, ще искаш това, ще искаш онова, ще искаш да имаш неща и да се радваш на живота - затова са нужни пари.

Принципно, няма значение в коя държава си. Навсякъде нещата са умишлено така направени, че да получаваш точно толкова пари, колкото да не умреш, и колкото да платиш сметките и данъците, и да продължиш да работиш за капиталистите, които имат всичко за твоя сметка.

преди 3 минути, bootlicker написа:

Заплата, която да е достатъчно голяма, че след като платя сметките и данъците, да имам още толкова, че да мога да си купя каквото си поискам - готини коли, мотори, последни видео карти, процесори, много Айфони и много таблети на Apple, сървъри, много планове за безграничен интернет, хиляди флашки, SSD-та, премиум акаунт в MEGA хостинга, имоти на екзотични острови, и други такива.

Искам и да имам пари за готини платени момичета, както и за личен самолет, и кола Tesla. Не само Tesla, но и за Ferrari, BMW, Mercedes, и т.н..

И, след като имам всичко това, пак да ми останат толкова пари, че да имам достатъчно да поема всеки непредвиден като здравословни проблеми, примерно.

Да... ако имам толкова пари, определено ще съм много щастлив. Какво ли не бих дал за да имам нещата, които изброих. Готов съм на сделка с Дявола.

С думи две искаш да живееш скромен живот. 

преди 5 минути, bootlicker написа:

1500лв са горе долу добре, но пак не са достатъчно да ти е широко около врата, особено ако си млад човек. Като си млад, ще искаш това, ще искаш онова, ще искаш да имаш неща и да се радваш на живота - затова са нужни пари.

Човек е алчен по същество, колкото и да получава все ще иска повече и повече. 

преди 5 часа, bootlicker написа:

Някой знае ли дали са вдигнати заплатите?

Вдигнаха цените.

преди 4 минути, bootlicker написа:

Принципно, няма значение в коя държава си. Навсякъде нещата са умишлено така направени, че да получаваш точно толкова пари, колкото да не умреш, и колкото да платиш сметките и данъците, и да продължиш да работиш за капиталистите, които имат всичко за твоя сметка.

Ъъъ я пак?
Сега си помисли каква би била инфлацията ако покупателната способност на масата хора стане такава.

преди 10 минути, bootlicker написа:

Не точно, в западна европа покупатлената им способност е по висока сравнена с югоизточна европа. 

преди 2 минути, Bubbles написа:

Ъъъ я пак?
Сега си помисли каква би била инфлацията ако покупателната способност на масата хора стане такава.

Такава че ще се премине в разплащане в натура. 

преди 6 часа, ncl написа:

Човекът пита за заплатите, не за пенсиите. Минималната вероятно ще я вдигнат от 1-ви април. Ако човек работи в частна фирма, трябва да пита началника си, а не тук. Другата седмица ни дават заплатите. Надявам се да е поне с 30 лева повече. Дано...

начи тва календарът връи навсякъде различно.....

при вас април е другата седмица....

при нас след месец и 18 дни....

преди 13 минути, дръндю написа:

на яхтите не са ги вдигнали, което значи че инфлацията не е чак толкоз много
https://nova.bg/news/view/2022/01/18/353552/нси-отчете-годишна-инфлация-от-78/
:lol6:

Ти яхтите ги не мисли, те са от желязо.😁

преди 7 часа, ncl написа:

Човекът пита за заплатите, не за пенсиите.

На мен пенсията ми не е само от тази държава. :)

Та, може да ме считаш като инвеститор ... :) с тази разлика, че не желая да инвестирам извън България и да ми носи печалба. ;) 

Иначе, казах -> в някои частни фирми са се вдигнали минималните заплати. ;) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.