Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо ни насилват да използваме приложения, които не искаме?

Featured Replies

Какъв е смисъла да има вградени приложения, и на потребителите да не им е позволено да ги трият? Примерно, защо съм насилен на таблета ми да има приложения, които не искам и не ползвам, заемат място, но не ми е позволено да ги изтрия?

Ако има приложения, които не използвам, защо нямам право да ги изтрия от собствения си таблет, за който съм платил с парите, които съм изкарал с труд? Защо някаква си компания-производител ще решава какви приложения може и не може да има на моя таблет?

Че за капак на всичко, гаранцията на таблета щяла да отпадне, ако го root-на с цел да мога да изтрия вградените приложения, които заемат място, но не ми трябват и не ги използвам.

Защо са направени така нещата? Защо нямаме право да трием приложения, които не използваме и не са ни нужни?

Приложенията са с цел предварителна персонализация и последващо ползване на устройството без допълнителни търсения, също така са реклама на персонализиралите ROM-а които налагат да ползваш техния продукт по такъв начин. 

преди 7 минути, bootlicker написа:

Какъв е смисъла да има вградени приложения, и на потребителите да не им е позволено да ги трият? Примерно, защо съм насилен на таблета ми да има приложения, които не искам и не ползвам, заемат място, но не ми е позволено да ги изтрия?

Ако има приложения, които не използвам, защо нямам право да ги изтрия от собствения си таблет, за който съм платил с парите, които съм изкарал с труд? Защо някаква си компания-производител ще решава какви приложения може и не може да има на моя таблет?

Че за капак на всичко, гаранцията на таблета щяла да отпадне, ако го root-на с цел да мога да изтрия вградените приложения, които заемат място, но не ми трябват и не ги използвам.

Защо са направени така нещата? Защо нямаме право да трием приложения, които не използваме и не са ни нужни?

Това, че някоя червена кратуна не ползва дадено приложение, не означава, че нормалните хора не го ползват И второ, според Дериктива на ЕС 1999/44/EC получаването на root права, не води автоматично до отпадане на гаеанцията

• Автор
току-що, lupis написа:

Ами те вградените приложения могат да се изтрият и без руутване.

Как?

преди 5 минути, bootlicker написа:

Какъв е смисъла да има вградени приложения, и на потребителите да не им е позволено да ги трият?

Отдавна има способи да руутниш устройството си и да махнеш нежеланите приложения:

По кой метод да си рутна телефона? (androidbg.com)

• Автор
преди 1 минута, dioib написа:

Отдавна има способи да руутниш устройството си и да махнеш нежеланите приложения:

По кой метод да си рутна телефона? (androidbg.com)

Знам, че има... също, знам и как да го направя. Обикновено използвам програмата Odin. Обаче, не искам да си губя гаранцията. Доколкото знам, руутването инвалидизира гаранцията.

преди 1 минута, bootlicker написа:

Как?

Като ги забраниш, няма да стартират, няма и да се виждат на екрана

• Автор
преди 1 минута, NewRedDragon написа:

В сервиза, срещу заплащане!

Не е нужно да плащам - аз знам как се руутва. Проблема ми е, че руутването инвалидизира гаранцията, а аз не искам това да се случи.

преди 1 минута, ^Li^ написа:

Като ги забраниш, няма да стартират, няма и да се виждат на екрана

Но все още ще заемат място, и все още ще бъдат автоматично актуализирани, което има потенциала да добави още по-голям размер, и да заеме още повече място.

Знам, че има... също, знам и как да го нпаряв. Обикновено използвам програмата Odin. Обаче, не искам да си губя гаранцията. Доколкото знам, руутването инвалидизира гаранцията.

Не всички устройства са на Samsung, но това ти не можеш да го схванеш! Айде придобий root права на Huavei таблет/телефон с ODIN :) Гаранцията не се губи!

преди 2 минути, bootlicker написа:

Не е нужно да плащам - аз знам как се руутва.

Не знаеш

Но все още ще заемат място, и все още ще бъдат автоматично актуализирани, което има потенциала да добави още по-голям размер, и да заеме още повече място.

Място заемат, но няма да бъдат актуализирани, както и няма да стават по големи приложенията. 

преди 3 минути, bootlicker написа:

Но все още ще заемат място, и все още ще бъдат автоматично актуализирани, което има потенциала да добави още по-голям размер, и да заеме още повече място

Купуваш си устройство с "повече място"

преди 12 минути, bootlicker написа:

Знам, че има... също, знам и как да го направя.

А не знаеш, че може да ги забраниш ли?! -> Мисля, че ти казаха по-горе как да ги забравиш ... 

Успех в незнанието си как се руутва и гаранцията си остава ... :) 

Въпреки всичко - питането му е доста резонно.

Защо наистина разни неща ти се "налагат" отгоре, без реално ти да ги желаеш. Не товоря само за телефоните.

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Въпреки всичко - питането му е доста резонно.

Защо наистина разни неща ти се "налагат" отгоре, без реално ти да ги желаеш. Не товоря само за телефоните.

Нищо не ти се налага. Производителя, не може да знае, какво ти трябва, точно на теб и какво - не. Един пример: Преди време, когато взех първия си смартфон от Note серията (тройката) на Самсунг, първата ми работа, беше да махна целия S-Pen framework... ама като видях, как хората ползват "писалката".....хайде наноео флаш :) 

В края на краищата, всеки производител дава начини за пълна къстумизация на устройствата си

Защото ти си продуктът. Производителите на телефони работят така, че освен от от надценката върху хардуера, печелят и от това да знаят повече за теб и да ти сервират персонализирани реклами.

преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Нищо не ти се налага. Производителя, не може да знае, какво ти трябва, точно на теб и какво - не. Един пример: Преди време, когато взех първия си смартфон от Note серията (тройката) на Самсунг, първата ми работа, беше да махна целия S-Pen framework... ама като видях, как хората ползват "писалката".....хайде наноео флаш :) 

В края на краищата, всеки производител дава начини за пълна къстумизация на устройствата си

Което не пречи конкретно приложенията да могат да се махат и слагат - нали - може да ги има там в началото, но ако наистина не ти трябва го махаш. Ако пак ти потрябва си го слагаш - начини бол.

преди 5 минути, killchain написа:

Защото ти си продуктът. Производителите на телефони работят така, че освен от от надценката върху хардуера, печелят и от това да знаят повече за теб и да ти сервират персонализирани реклами.

То отдавна ние сме продукта за всичко, но така ли трябва да бъде?

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

То отдавна ние сме продукта за всичко, но така ли трябва да бъде?

Естествено, че не. Просто констатирам положението.

Конкретно с телефоните: докато на 98% от хората не им пука, че не могат да си отключат bootloader-а на телефона без последствия върху гаранцията, така ще е.

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Което не пречи конкретно приложенията да могат да се махат и слагат - нали - може да ги има там в началото, но ако наистина не ти трябва го махаш. Ако пак ти потрябва си го слагаш - начини бол.

Естествено, че нищо не пречи. Не всички арр са системни. Тези, които просто са имплементирани в ROM-a си ги махаш, а ако ти харесат - плащаш си лиценза им. Производителя, все пак трябва да печели от нещо

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Естествено, че нищо не пречи. Не всички арр са системни. Тези, които просто са имплементирани в ROM-a си ги махаш, а ако ти харесат - плащаш си лиценза им. Производителя, все пак трябва да печели от нещо

Едно време се печелеше от това което създадеш и продадеш, сега печелиш от този който го купи .... и после пиратството ограбвало ... ама май не е само то.

преди 5 минути, lupis написа:

Може да пробваш и това: https://adbappcontrol.com/en/

тъкмо щях да пускам линк и аз....

само че внимателската щот полечка требе да борави с програмата...

преди 4 часа, bootlicker написа:

....

Що не вземеш да споделиш кой те насилва и какво те насилва? Ей така ... да поразсееш скуката, а?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.