Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко е бърз интернет, който не е на максимална скорост?

Featured Replies

Предлага се неограничен интернет, който е с 10,000ГБ на максимална скорост. Въпроса ми е, какво ще стане, след като свършат тези 10,000ГБ? Да, ще продължа да имам неограничен интернет, но колко ще е бърз?

Прегледах плановете тук: https://www.vivacom.bg/bg/business/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/mobilni-planove/unlimited и се чудя кой да избера.

Искам да имам неограничен интернет, който ще го използвам за няколко устройства. Ще вкарам СИМ картата в таблета, и ще USB или Wi-Fi точка, за да давам интернет на другите устройства чрез таблета. Другите устройства са лаптоп, настолен компютър, смартфон, и още един таблет. Всички устройства няма да бъдат едновременно включено към интернет.

Доволен съм от сегашния си интернет, който го хващам от рутера на съседи, без те да знаят.😈

Това са резултатите от интернета, с който съм в момента:

PING: 4-8

DOWNLOAD (Mbps): 24,58

Upload (Mbps): 14

Доволен съм от това, и не държа да имам интернет, който да е по-бърз. Е, кой план бихте ме посъветвали да купя? Ако интернета, който НЕ е на максимална скорост не е твърде бавен и много по-бавен от сегашния ми, то тогава няма да е проблем да поръчам плана от 30 лева, който има само 10,000ГБ на максимална скорост? Интернета без максимална скорост доближава ли се до сегашния ми интернет, или е много по-бавен?

Без максимална скорост, каква ще ми е download и upload скоростта?

Гледам да мина тънко и евтино. VIVACOM са сложили капиталистически цени, и продават всичко на максимална пазарна стойност, с надценка многократно над истинската цена.

преди 29 минути, bootlicker написа:

Предлага се неограничен интернет, който е с 10,000ГБ на максимална скорост. Въпроса ми е, какво ще стане, след като свършат тези 10,000ГБ? Да, ще продължа да имам неограничен интернет, но колко ще е бърз?

Прегледах плановете тук: https://www.vivacom.bg/bg/business/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/mobilni-planove/unlimited и се чудя кой да избера.

Искам да имам неограничен интернет, който ще го използвам за няколко устройства. Ще вкарам СИМ картата в таблета, и ще USB или Wi-Fi точка, за да давам интернет на другите устройства чрез таблета. Другите устройства са лаптоп, настолен компютър, смартфон, и още един таблет. Всички устройства няма да бъдат едновременно включено към интернет.

Доволен съм от сегашния си интернет, който го хващам от рутера на съседи, без те да знаят.😈

Това са резултатите от интернета, с който съм в момента:

PING: 4-8

DOWNLOAD (Mbps): 24,58

Upload (Mbps): 14

Доволен съм от това, и не държа да имам интернет, който да е по-бърз. Е, кой план бихте ме посъветвали да купя? Ако интернета, който НЕ е на максимална скорост не е твърде бавен и много по-бавен от сегашния ми, то тогава няма да е проблем да поръчам плана от 30 лева, който има само 10,000ГБ на максимална скорост? Интернета без максимална скорост доближава ли се до сегашния ми интернет, или е много по-бавен?

Без максимална скорост, каква ще ми е download и upload скоростта?

Гледам да мина тънко и евтино. VIVACOM са сложили капиталистически цени, и продават всичко на максимална пазарна стойност, с надценка многократно над истинската цена.

"Доволен съм от сегашния си интернет, който го хващам от рутера на съседи, без те да знаят."

Ти не можеш да отделиш 20 лева за интернет при 1000 лева заплата, а мечтаеш за хубав живот, ферарита, голяма къща и всичко останало а КРАДЕШ от съседите си. Не те ли досрамя да го напишеш пред форума?

След като ти свършат мегабайтите интернета ти ще стане едвам 256 килобита като download, а за upload - да не говорим. Една страница ще я отваряш 2-3 минути.

Не съм срещал в този форум по прост човек от теб!

И имаш пусната тема точно по този въпрос на която ти е отговорено. Явно си твърде гламав!

ttps://www.kaldata.com/forums/topic/306506-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82/

• Автор
преди 14 минути, Kolev72 написа:

Ти не можеш да отделиш 20 лева за интернет при 1000б лева заплата

Мога, но не ми се е налагало да го правя досега. Защо ми е да отделям пари за интернет, като мога да хващам интернет от съседите? Искам да имам интернет и на едно друго място като отида, а интернета на съседите не стига до другото място, където искам да отида. Затова сега започна да се налага да плащам от себе си за интернет, вместо да го хващам от съседите.

а мечтаеш за хубав живот, ферарита, голяма къща и всичко останало а КРАДЕШ от съседите си.

Да... мечтая за тези неща...

Не те ли досрамя да го напишеш пред форума?

Не. Да са си сложили парола. При този необуздан капитализъм, всеки да оцелява както може. Защо да давам пари за интернет, който се продава на максимална пазарна стойност, с цена многократно над истинската цена, като мога да го хвана безплатно от някой друг? Защо да давам пари за нещо, което мога да получа безплатно?

И не си мисли, че 1,000 лева заплата са нещо голямо... нищо не са.

След като ти свършат мегабайтите интернета ти ще стане едвам 120 килобита като download, а за upload - да не говорим. Една страница ще я отваряш 2-3 минути.

Ясно. Мерси за обяснението.

Не съм срещал в този форум по прост човек от теб!

Не съм прост, а хитър. Все пак, аз съм този, който има (и ще продължи да има) безплатен интернет вкъщи, а не ти, нали?

Ако не беше капитализма, сега щях да имам всичко, което искам, включително и най-добрия абонаментен план за интернет.

преди 35 минути, bootlicker написа:

Ако не беше капитализма, сега щях да имам всичко, което искам, включително и най-добрия абонаментен план за интернет.

Да не вземеш да кажеш на някой :halloween10:

преди 38 минути, bootlicker написа:

Не съм прост, а хитър. Все пак, аз съм този, който има (и ще продължи да има) безплатен интернет вкъщи, а не ти, нали?

Седларов, ти си герой на социалистическия труд :lol6:

преди 41 минути, bootlicker написа:

Затова сега започна да се налага да плащам от себе си за интернет, вместо да го хващам от съседите.

Това е нет който на теб ти донася бърже информацията. :) 

Максимална (рекламирана) скорост на пренос на данните в 5G мрежата на Vivacom при download - 2071 Mbps, при upload – 167.8 Mbps; Максимална (рекламирана) скорост на пренос на данните в 4G мрежата на Vivacom при download - 745 Mbps, при upload – 75 Mbps; Максимална (рекламирана) скорост на пренос на данните в 3G мрежата на Vivacom: при download - 21 Mbps, при upload - 5.74 Mbps; Максимална (рекламирана) скорост на пренос на данните в 2G мрежата на Vivacom: при download - 236.8 Kbps, при upload - 118.4 Kbps. Максималните скорости са достижими при използване на съвместимо устройство. Максималните скорости не са гарантирани и зависят от натовареността и покритието на мрежата. За услуги с ограничен обем данни на максимална скорост, след изчерпването им се прилага ограничение до изрично посочената в договора скорост. Това, както и всяко отклонение от рекламираните скорости може да затрудни достъпа и разпространението на определени типове информация и съдържание, както и ползването на приложения и услуги, изискващи друга минимална скорост на интернет достъп.

Когато си изразходиш мегабайтите минаваш на 2G, до следващия отчетен период.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 4 часа, bootlicker написа:

10,000ГБ

Такъв интернет за подобна сума няма, може би имаш в предвид 10 000 МБ (10 ГБ)?

преди 5 часа, Kolev72 написа:

"Доволен съм от сегашния си интернет, който го хващам от рутера на съседи, без те да знаят."

а КРАДЕШ от съседите си. Не те ли досрамя да го напишеш пред форума?

Ако договорът е неограничен по обем, което е масовият случай, не краде от съседите.

Може да им пречи, ако той или те постоянно-интензивно свалят или качват нещо, което е много рядък случай.

преди 3 минути, lupis написа:

Като искаш да минеш тънко с повече MB, си вземи някой от тези https://www.vivacom.bg/bg/business/ceni-i-uslugi/internet/paketi/_mobix

Не го препоръчвам. 

преди 28 минути, Емил Костов написа:

Не го препоръчвам. 

Защо? Аз имам на две места и ми върши работа. Едното даже е в Балкана и скоростта е задоволителна.

преди 5 часа, bootlicker написа:

Ако не беше капитализма, сега щях да имам всичко, което искам, включително и най-добрия абонаментен план за интернет

А какво ще стане ако комшията ти си сложи парола и неможеш да се свържеш повече с тяхната мрежа? Това че мрежата им е отключена неозначава, нищо винаги могат да сложат парола, също така ако искаш примерно с лаптопа да бараш пак нет от комшята в другата стая. Но сигнала до другата стая е много слаб или въобще не се появява. То тогава ти трябва антена за усилване на сигнала антени много има но вече каква може да ти се предложи. И ти се откъсне от душата си го преценяваш ти. Също така може да ти се размине да купуваш, антена и да си я направиш сам. Ако имаш разбирасе познанията, а за да се свържеш с други мрежи и да им научиш паролите ще ти трябва добър инструмент. Aз ползвам такъв но не в това е проблема все пак трябва да се по прочете малко за конкретен инструмент как стават нещата и темподобни но всичко това става разбирасе ако имаш желание да научиш нещо а не да си мислиш че всичко което хвърчи ей така се яде.

преди 18 минути, vlado1985 написа:

А какво ще стане ако комшията ти си сложи парола и неможеш да се свържеш повече с тяхната мрежа?

Ще има тема-Как да барнем,на комшията нет-а?Този капиталист,си е сложил парола.

преди 1 минута, TheDirtyCleaner написа:

Ще има тема-Как да барнем,на комшията нет-а?Този капиталист,си е сложил парола.

И да има такава тема ако не му се чете и неиска да вдяне как работи конкретния инструмент то файдата от обясняване ще е никаква

преди 29 минути, lupis написа:

Защо? Аз имам на две места и ми върши работа. Едното даже е в Балкана и скоростта е задоволителна.

Защото устройството се заключва за клетка и ако не знаеш как да ползваш такъв тип услуга много лесно можеш да си изразходиш мегабайтите.

преди 6 часа, bootlicker написа:

...

Искам да имам неограничен интернет, който ще го използвам за няколко устройства. Ще вкарам СИМ картата в таблета, и ще USB или Wi-Fi точка,

.....

.....

Абе как само капиталистически неща искаш, а изповядваш лозунга в подписа ти?! Всички трябва да имат еднакво интернет, трябва да сме равни, не може за теб неограничен, а други дори да нямат!

....

Това доказва, че сте наследник на "Шумкарите" ... предполагам, че всеки отключен имот или друга движима собственост бихте си ползвали така!

.....

преди 47 минути, Емил Костов написа:

Защото устройството се заключва за клетка и ако не знаеш как да ползваш такъв тип услуга много лесно можеш да си изразходиш мегабайтите.

Услугата предлага смяна на местоположението до 2 пъти в отчетен период срещу еднократна такса от 4.08 лв. без ДДС за всяко преместване през портала за управление на услугата (http://mobix.vivacom.bg).

преди 1 час, Емил Костов написа:

Мен ме устройва заключването към клетка, а и както каза @ined ако ти се налага можеш да смениш клетката. А мегабайтите винаги можеш да ги изразходиш, когато са определени, затова този тип услуга се ползва там, където няма възможност за друга. Или искаш да кажеш, че е по- добре да даде 30 кинта за 10 ГБ?

преди 4 минути, lupis написа:

Мен ме устройва заключването към клетка, а и както каза @ined ако ти се налага можеш да смениш клетката. А мегабайтите винаги можеш да ги изразходиш, когато са определени, затова този тип услуга се ползва там, където няма възможност за друга. Или искаш да кажеш, че е по- добре да даде 30 кинта за 10 ГБ?

Не, но си заслужава да дадеш 40 лева за неограничени мегабайти и разговори.

преди 7 часа, bootlicker написа:

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Не, но си заслужава да дадеш 40 лева за неограничени мегабайти и разговори.

Виж какво иска. Не разговори, а интернет и то на определено място(настолен компютър) и то на минимална цена.

току-що, lupis написа:

Виж какво иска. Не разговори, а интернет и то на минимална цена.

За мен това е минималната цена. С такъв пакет, можеш да нямаш и домашен интертнет. Навсякъде в БГ имаш връзка и не се притесняваш за мегабайти на бърза или бавна скорост.

току-що, lupis написа:

За теб

Да за мен. Никъде не съм казал, че ти не си прав. Давам просто мнение.

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Да за мен. Никъде не съм казал, че ти не си прав. Давам просто мнение.

Да, ама не го препоръчваш😉 Щом е за теб, трябваше да пишеш " Не го препоръчвам за себе си":) И отговарям на въпроса му, колко ще е скоростта след свършване на мегабайтите му-512 Kbps.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.