Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при покупка на дъно?!

Featured Replies

по темата йови и аз сум с куча комбинация дъно с подръжка на кросфаиер и карта на нвидиа малко странно ми звучи тая история на несъвместтимоста .

• Автор

Не съм закупил компонентите,но имам парите за тях! Да кажеш че марката на памета е лоша добре,но количеството че е малко лудост! 1GB ще ми стигнат пък след 2-3 години ако ми потрябва ще си кача още. Не мога да намеря процесор на цокъл AM2 за същите пари като този(100.00$). Видео картата ми се струва добра,но тази с която я сръвняаш не знам нищо за нея,и за това даи малко повече показате ли!

Аз няма да пиша от личен опит, а от чуто тук-там:

Много хора казват, че ако ще си взимаш АMD платформа компютър, изобщо не си и помисляй за ASUS дъно.

Много хора казват, че ако ще си взимаш АMD платформа компютър, изобщо не си и помисляй за ASUS дъно.

Сега, ако обичаш поясни на незнаещите, защо не трябва да си купуват дъно ASUS?

Много ми се иска да чуя твоите аргументи. Ще е интересно и на другите!

Сега, ако обичаш поясни на незнаещите, защо не трябва да си купуват дъно ASUS?

Много ми се иска да чуя твоите аргументи. Ще е интересно и на другите!

Както писах, не е лиичен опит, така че и аргументите не са мои, но съм съгласен с някои от тях.

1. Производителността е по-добра при други, не толкова реномирани производители - BIOSTAR, ASROCK...

2. Калпави БИОС-и - съответно нестабилна работа, сини екрани и прочее.

3. Вследствие на т.2 - за оувърклок изобщо не може и да става дума, при положение че на номинални честоти за процесора и паметта дъното е нестабилно.

4. От два сервиза чувам, че съотношението продадени/върнати платки е най-зле при ASUS за AMD.

За това се сещам в момента ...

Мда при ниската цена на процесорите в момента, по-добрият вариант ми се вижда по-евтино дъно с по-скромен клок, за сметка на по-бърз процесор. Мисля че няма смисъл да се хвърлят пари за хипотетични възможности (и то ако имаш знанията и късмета) след като можеш да си вземеш по-бърза система директно...

П.П. Внимавай и със захранването. В никакъв случай не разчитай на евтина/неизвестна кутия с 300W захранване. Така се насадих и аз и докато не го смених, системата ми на всеки 4 дни включваше от 4тия път за 2 часа... sad.gif

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

• Автор

Добрем да поясня малко,с клокове не се занимавам,няма и да се занимавам! Иначе при охлаждането съм при фортон :) .

Редактирано от fishesko (преглед на промените)

Добрем да поясня малко,с клокове не се занимавам,няма и да се занимавам! Иначе при охлаждането съм при фортон :clap: .

Не се заричай. Това е като със секса, започва се късно, но пък почнеш ли, няма спиране :P

Върнатите дънни платки са ASUS масово, защото в България се продава SLI варианта на nForce 4 чипсета при ASUS дънните платки, по принцип ATi X1600 серията си имат проблеми със дънните платки на nForce 4 чипсет поддържащи SLI, дори във самия форум на Sapphire го пише, ако някой си направи труда да го прочете, с nForce 4 Ultra чипсета проблеми няма, но nForce 4 SLI се дъни ужасно с X1600, в случая най-добре е да се гледа след като е спрял избора си на такава видеокарта, да вземе дъно с nForce 4 Ultra, а видеокартата, ако няма да го сбъркат малко повече пари да отдели да вземе X1600XT вместо Pro-то, с 256 MB вярно видео рам-а ще падне наполовина, но производителността на Х1600ХТ е доста по-голяма от на X1600 Pro. За Epox досега съм чувал и чел само хубави работи, според мен ще си доволен от едно такова дъно, процесора също не е лош, все още технологията не е излязла от употреба, първо трябва да спрат s.754, а чак после s.939 така че има още време докато "остарее", а и AM2 още не се е доказала като стабилна и надеждна платформа, та затова на сегашния етап би било прибързано да се скача директно на АМ2.

Добър избор като цяло.

• Автор
Не се заричай. Това е като със секса, започва се късно, но пък почнеш ли, няма спиране :)

Mod.edit - писането на кирилица е задължително ( правила на форума ) - kokomil

Сега по темата - аз също мисля,че ако имаш въэможност е по-добре да си вземеш 2х1Гб Рам -иначе паметта е хубава.

Относно видеокартата -моето мнение е ,че по-добрият вариант за видеокарта е MP GF7300GT 256 Mb TV OUT, HDTV, Dual DVI DDR3/HDTV PCIE - 116 $ -заради по-бързите памети,или ако разполагаш с повече пари -GF 7600GS- PCI Express, 256MB DDR3, 128bit, TV OUT, HDTV, Dual DVI- 142$ :)

Така се получава много добра машина ( имам предвид и останалите компоненти + едно добро захранване,че не видях такова, Fortron - 350 ) cool.gif

• Автор

Аххх появи се тая кирилица! На това дъно Epox,където ми го препоръчхате и на което се спрях има слотове за още памет,просто в момента нямам финанси за още! Kokomil тази VC която ми предлагаш е на същата цена,като на Sapphire.

MB:Epox EP -9NPA3 Ultra

CPU:K8 Athlon 64 3700+,2.2GHz,1MB,SanDiego,s.939,ADA3700BN

Memory:2X512MB 400MHz, Kingston HYPER X CL2 (за паммета не съм сигурен дали е добра,просто с такива впечатления останах от характеристики и т.н.)

HDD:250GB, DiamondMax, SATAII, 16MB, 7200rpm

VC:GF 7600GS

Колкото до захранването 400W Forton,въври ми с кутията :) .

Много ти скъп Радеон-а ,бре :) Аз го гледах в Мост за 20-ина $ по-малко.

Щом влизаш в цената,задължително си взимаш GF 7600 GS , но обърни внимание какъв GS - с памет DDR 3 - както съм ти посочил в поста,да не те набутат с някоя DDR 2 да си я чукаш после по главата -(картата съм я взел от Лидер ) . А захранването си е Су-у-пер ;)

Айде купувай машинката и после да се похвалиш cool.gif

• Автор

Galaxy GF 7600GS PCI-E, 256MB DDR3, 128bit, TV OUT, 2xDVI

Galaxy GF 7600GS PCI-E, 512MB DDR2,128bit,TV OUT,HDTV,DVI

Magic PrismP GF7600GS, PCI-E, 256MB DDR3, HDTV

Magic Prism GF7600GS, PCI-E, 512MB, HDTV

Коя от всички ohmy.gifsad.gif

МИМЕ аз лично съм имал 4 конфигурации с проц на амд и дъно на асус

A7N8X-E DELUXE -NFORSE2 ULTRA 400 +MCPT с АМД АТЛОН 1800+

-------------------- С АМД АТЛОН 3000+

A7N8X-X NFORSE2 +MCPT с СЕМПРОН 2500+

A8N-SLI +AMD ATLON64 3000+

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.