Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 22 минути, Flashback написа:

Е, ти хептен изплиска легена! 🤣🤣🤣

Значи, хем аз да съм и в Русия, и в Украйна, а ти да си седиш на дивана вкъщи и по цял ден да плещиш фейкове, дезинформации и несъществуващи перемоги по социалките!

Не съм аз този, който настоява за война до последния украинец! Моята позиция е ясна - спираме финансирането на украинския прокси полигон и войната приключва!

Войнолюбците сте вие, които тотално игнорирате факта, че пан Зеленски държи мъжкото бедно население като заложник, насилствено го мобилизира и праща на клане!

Хора, пийте си хапчетата!

Стига с тия хапчета - дайте малко мезе!

Някой е burnout-нал на работното си място:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 часа, Мърдокс написа:

О, да!

Като почне кампанията на ЕССР да ни натискат да ядем насекоми, Козяшката агитка ще е първа на барикадите!

Ти изслуша ли обявяването на СВО или още си на "една жена ми каза на пазара"?

преди 13 минути, parmobil написа:

На въпрос с въпрос. Скучно.

Изясни си понятието "причинно-следствена връзка", пък тогава се пробвай да задаваш въпроси, тогава може някой да ти отговори. 

преди 5 минути, Flashback написа:

И от личен контакт с бесарабски българи знам, че колкото мразят Путин, два пъти повече мразят марионетката Зеленски

А каза ли им (на бесарабските българи), че ги искаш като трупове? Че предпочиташ Украйна да бъде изтрита, а населението избито или разселено по Сибир.

току-що, Flashback написа:

Изясни си понятието "причинно-следствена връзка", пък тогава се пробвай да задаваш въпроси, тогава може някой да ти отговори. 

Това съм го играл. Резултатите са едни и същи - индианци и защо биете негрите

преди 18 минути, БаалБек написа:

Много правилно ти е написал. Защото, ако защитаваш украинците, защитаваш и българите живеещи там. На нашите сънародници им е омръзнало от принудителни разселвания. И ако орките от РФ спечелят, нищо добро не ги чака сънародниците ни там.

Като не им харесва, могат да се преместят в друга държава. Относно последното ти изречение, Крим е вече много по-добро място за живот, от колкото когато беше под украински контрол.

току-що, *S197* написа:

Като не им харесва, могат да се преместят в друга държава. Относно последното ти изречение, Крим е вече много по-добро място за живот, от колкото когато беше под украински контрол.

Не си сериозен.

преди 4 минути, parmobil написа:

Това съм го играл. Резултатите са едни и същи - индианци и защо биете негрите

Не знам какво си играл, но ти се губи цяла хронология от събития. 

Руско-украинският конфликт не започва на 24 февруари 2022 г. както си се заблудил!

Така че  - на тъпи въпроси не очаквай отговор!

току-що, Flashback написа:

Не знам какво си играл, но ти се губи цяла хронология от събития. 

Руско-украинският конфликт не започва на 24 февруари 2022 г. както си се заблудил!

Не съм се заблудил. Просто при вас всичко е майдан и сникерси (Тошев).

Останах с впечатление, че и ти не си в Евразия, а в Швеция. Дребнаво е, знам, ама защо не си в Чебоксары, примерно?

преди 32 минути, parmobil написа:

Кой нахлу в Украѝна? Пак ли ще ми излизаш със следварителни "преговори" в Турция?

Никой никъде не е нахлувал. Русия се отзова на молбата за помощ от страна на ЛДНР. По същият начин Кравария се отзова на молбата за помощ на терористите от АОК и отцепи територия от Сърбия. Това явно е световна практика, разрешена от всички международни институции (след като Кравария не беше санкционирана...), и не виждам защо го наричаш "нахлуване" :speak:

преди 30 минути, parmobil написа:
преди 34 минути, Flashback написа:

Пан Зеленски само преди седмица призова доброволци от чужбина да помогнат на Украйна.

Ще се отзовеш ли?

Кой организира и спонсорира Майдана!?

На въпрос с въпрос. Скучно.

Въобще не е скучно даже. Много добре ти отговори. Явно те смята за умен и чрез въпроса си ти предоставя начин сам да си отговориш. Ама на теб не ти отърва и бягаш по тъча.

преди 6 минути, parmobil написа:

Просто при вас всичко е майдан

От там тръгва всичко. Така че не се прави на интересен и да го омаловажаваш. Майдана.

току-що, инж. Велев написа:

Въобще не е скучно даже. Много добре ти отговори. Явно те смята за умен и чрез въпроса си ти предоставя начин сам да си отговориш. Ама на теб не ти отърва и бягаш по тъча.

Не ми отговаря. whataboutism.

преди 19 минути, БаалБек написа:

А каза ли им (на бесарабските българи), че ги искаш като трупове? Че предпочиташ Украйна да бъде изтрита, а населението избито или разселено по Сибир.

Не, самите бесарабски българи (семейство с две деца) ми казаха, че са избягали в България, мъжът си е платил рушвет да напусне границата (8000 долара), щото се страхуваха, че Зеля ще го моГилизира. Вече повече от година живеят в София, в мой празен апартамент (аз живея в чужбина), безвъзмездно, дори намерих работа на мъжа в една мебелна фирма на братовчед ми. Мразят пан Зеленски повече от Путин!

А връзката с тях е от нашите бащи, които едно време са учили заедно ветеринарна медицина в Стара Загора. Когато това семейство е дошло в България още миналата година, са потърсили баща ми за помощ.

преди 48 минути, БаалБек написа:
преди 8 часа, инж. Велев написа:

Това е добре. Ще ускори приключването на войната и на Украйна като държава.

Ето и фактите:

Днес на територията на Украйна и Молдова живеят повече от 300 хиляди българи. Такава е официалната статистика. Още много, ако не и още толкова, не се самоопределят, но по родов корен и селищен произход са българи. По цялата територия на бившия Съветски съюз – в Приазовието, Крим, Северен Кавказ, Урал, Казахстан, Средна Азия и в далечния север има българи. Една част от тях – т. нар. бесарабски българи – са най-близо до днешните държавни граници на България и през последните десетилетия активно контактуват, идват за обучение и работа, а някои се преселват и за постоянно в прародината.

Най-висока е концентрацията на българско населения в Болградски (61%), Арцизски (39%) и Тарутински (38%) райони на Одеска област в Украйна. Българите съставляват и голяма част от населението на гр. Одеса. Българи живеят компактно също в Измаилски, Саратски, Килийски, Татарбунарски райони на същата област, както и в Приморски, Бердянски, Приазовски райони на Запорожка област.

Е, и?

В част от областта Украйна живеят доста българи. Също така живеят и много други националности.

И шепа фашисти, живеещи в украинска област, подстрекавани, подкупени и платени от САЩ, започнаха да малтретират всичките тия националности. С цел да предизвикат Русия да ги нападне.

И за съжаление успяха. САЩ отново разпали война далече от границите и насъска да се бият помежду си братски народи.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Никой никъде не е нахлувал. Русия се отзова на молбата за помощ от страна на ЛДНР. По същият начин Кравария се отзова на молбата за помощ на терористите от АОК и отцепи територия от Сърбия. Това явно е световна практика, разрешена от всички международни институции (след като Кравария не беше санкционирана...), и не виждам защо го наричаш "нахлуване" :speak:

Не бе, то руски войски няма в Украѝна. И до Киев бяха отишли да пробват местната кухня?

Само Вагнер на Пригожин казваше ти. Един готвач въртеше цялата работа, нали?

преди 2 минути, superiority написа:

Ти защо не се преместиш да живееш в Русия? Там детето ти ще учи и ще се развива.

Първо искам теб да те видя на украинския фронт, пан Зеленски има по-голяма нужда от теб, отколкото Русия от мен!

преди 1 минута, superiority написа:

На Русия и трябват деца, момчета за фронта и момичета за поколение. Ти защо не допринесеш на президента, ще те награди.

Русия ще си прибере 10 млн. православни руснаци от Украйна, та не я мисли!

Украйна има много по-голям демографски проблем от Русия, България - също!

369603535_6956119161066478_1741417252600

преди 5 минути, Flashback написа:

Русия ще си прибере 10 млн. православни руснаци от Украйна, та не я мисли!

Украйна има много по-голям демографски проблем от Русия, България - също!

369603535_6956119161066478_1741417252600

Хм.. Не беше ли точно РуZия и лично другаря Пу поръчал да се обмисли законодателно да се разреши на 14 годишни да работят че май и в някакви лагери. Че се бъзикаха че били да свикнат не с работа, а с лагерите? Или и това не е стигнало до отбор "Червено знаме"? Сигурно е щото нямат проблемът с работната ръка.. Пак съм се объркал значи...за 2-ри път днес...

преди 17 минути, Flashback написа:

Първо искам теб да те видя на украинския фронт, пан Зеленски има по-голяма нужда от теб, отколкото Русия от мен!

ние помагаме - като даваме на Украйна бомби, за да трепе руснаци

ТИ какво даваш на русия

преди 19 минути, parmobil написа:

Не бе, то руски войски няма в Украѝна.

Пак повтарям, че това не е нещо лошо, още по малко пък е "нахлуване" както се опитваш да го изкараш ти.

Това е отзоваване на молба за помощ и ти дадох пример как такова отзоваване на молба за помощ нито е санкционирано, нито е заклеймено като нахлуване, а още по-малко пък санкционирано -> следователно си е стандартна световна практика!

Поправка - закона бил приет за работата на 14-годишните. Сега се обсъждат някакви облаги на предлагащите такава работа:

https://www.rbc.ru/economics/25/08/2023/64e8de849a7947d355a971eb

Ама толкова мило това....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.