Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, attj написа:

Даже проспалият събитията   Путин се включи да го спасява от бандеровците    Русия е изпратила  нота до страните от НАТО относно доставките на оръжия за Киев. Външният министър Сергей Лавров заяви, че САЩ и НАТО участват в конфликта в Украйна, включително не само като доставят оръжия, но и чрез обучение на кадри  във Великобритания, Германия, Италия и в други страни.

Многонясно че ще го спасява. Нали им беше прокси првмиер в Украйна.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 14 минути, BANKATA написа:

Янукович си тръхна сам бе невежи.

Презобал си с украинските фейкове и пропаганда!

Зелю необратимо ви свари мозъците!

току-що, BANKATA написа:

Многонясно че ще го спасява. Нали им беше прокси првмиер в Украйна.

Нямаше досега да има 500 000 загинали -ако тези двамата бяха предотвратили преврата на бандеровците, като разпръснат със сила Майдана. Можели са.   Путин се е разсейвал със събитията в Сирия.

Нямаше досега да има 500 000 загинали -ако тези двамата бяха предотвратили преврата на бандеровците, като разпръснат със сила Майдана. Можели са.   Путин се е разсейвал със събитията в Сирия.

А ти сигурно ли си (щото не знам мъжко или женско си), чв от САЩ не са били дриги инструкциите? Майдан, хайдан - рассия, ако ще съществува, трябва поне 80% от границата ѝ да е със САЩ

току-що, teo-glavata написа:

А ти сигурно ли си (щото не знам мъжко или женско си), чв от САЩ не са били дриги инструкциите? Майдан, хайдан - рассия, ако ще съществува, трябва поне 80% от границата ѝ да е със САЩ

Премисли още веднъж какво искаш да кажеш.

преди 9 минути, Flashback написа:

Презобал си с украинските фейкове и пропаганда!

Зелю тотално ви свари мозъците!

Какъв зелю бре. Зелю го нямаше 2014. Ти ако си бил на ма**та си аз не и съм се интересувал поне малко какво е ставало.

Премисли още веднъж какво искаш да кажеш.

Казах това, което трябва! Ако искаш в прав текст: НЯМАТЕ ПРАВО ДА ИМАТЕ МНЕНИЕ!

преди 8 минути, attj написа:

Ако бабати беше мъжка нямаше да ръсиш глупости.

В  Кременчуг решили да снимат калиброването.

Понеже няма ПВО-то  снимали на воля

https://t.me/boris_rozhin/98277

Чувам нафтата станала кът

Чак Шмигаль се обидил.

ПП

ВАНКАТА едно време на такива като тебе им казваха ТЕМЕРУТИ.

Виж там в тълковния речник - ако можеш де

преди 16 минути, Hristo52 написа:

Е да...Трябва само да почакаме още малко! 

И така 30 години си чакате :giggle1:

Ама ти си на години бе, бай Ристо. Няма да го дочакаш. Но за успокоение и събратята ти русороби наполовина на възрастта ти, също няма да дочакат. 

преди 8 минути, BANKATA написа:

Ако бабати беше мъжка нямаше да ръсиш глупости.

Пишеш за своята баба, хлапе...Дъщерите ми са на твоята възраст.  Имам си и внуци.

преди 6 минути, kirko12 написа:

Реджепчо ръмжи си - никъму не пречиш.

Украинската капитулация се пече. 

Реджи, Косьо и Миро как ще го преживеят този момент, не смея да си представя, завалиите...

преди 19 минути, attj написа:

Пишеш за своята баба, хлапе...Дъщерите ми са на твоята възраст.  Имам си и внуци.

Дедиии, къде ви го ПВО-то. Фейк, фейк, фейк, и накрая се оказа че руското ПВО в Крим е чао.

току-що, BANKATA написа:

Дедиии, къде ви го ПВО-то. Фейк, фейк, фейк, и накрая се оказа че руското ПВО в Крим е чао.

Защо мечтаеш и сънуваш?   Хохли са безнадеждни да спорят с казаци.   Все са губили през вековете.  Пак губят.

Германия цъфна и върза без руския газ:

The Associated Press: Германия се превърна в най-зле представящата се развита икономика. Какво се случи?

През по-голямата част от този век Германия трупаше икономически успехи един след друг, доминирайки световните пазари за продукти от висок клас като луксозни автомобили и индустриални машини, продавайки толкова много на останалия свят, че половината икономика вървеше на износ.

Работните места бяха в изобилие, държавната хазна растеше, докато другите европейски държави потъваха в дългове, и се пишеха книги за това какво могат да научат другите държави от Германия.

Вече не. Сега Германия е най-зле представящата се голяма развита икономика в света, като Международният валутен фонд и Европейският съюз очакват тя да се свие през тази година.

Това се случи след нахлуването на Русия в Украйна и загубата на евтиния природен газ от Москва - безпрецедентен шок за енергоемките индустрии на Германия, която дълго време беше производствената сила на Европа.

Внезапното слабо представяне на най-голямата икономика в Европа предизвика вълна от критики, недоволство и дебати за по-нататъшните действия.

Германия вече се "деиндустриализира", тъй като високите разходи за енергия и бездействието на правителството по други хронични проблеми заплашват да изпратят индустрията и високоплатените работни места другаде, заяви Кристиан Кулман, главен изпълнителен директор на голямата германска химическа компания Evonik Industries AG.

Загубата на евтин руски природен газ, необходим за захранване на фабриките, "болезнено навреди на бизнес модела на германската икономика", каза Кулман пред Асошиейтед прес. "Намираме се в ситуация, в която сме силно засегнати — ощетени — от външни фактори."

https://apnews.com/article/germany-economy-energy-crisis-russia-8a00eebbfab3f20c5c66b1cd85ae84ed?taid=6509662a0289550001ea5c3f&utm_campaign=TrueAnthem&utm_medium=AP&utm_source=Twitter

преди 2 часа, miro20 написа:

Всички събития и трагедии са СЛЕД като рашистктие войски нахлуха в Крим и Донбас. СЛЕД като войната бе започнала.

Колко пъти ви питам да ми дадете поне един пример на една жертва в Крим и Донбас ПРЕДИ рашистите да нахлуят, преди февруари-март 2014 г , и вие отговор НЯМАТЕ.

Там проблеми преди Майдана нямаше. Един твой приятел ти го каза днес:

преди 9 часа, miro20 написа:

Преди Майдана и ПО ВРЕМЕ на Майдана проблем НЯМАШЕ . Нито в Крим,нито в Донбас.

преди 10 минути, attj написа:

Защо мечтаеш и сънуваш?   Хохли са безнадеждни да спорят с казаци.   Все са губили през вековете.  Пак губят.

Ти кажи къде го безаналоговото ПВО?

преди 52 минути, kirko12 написа:

В  Кременчуг решили да снимат калиброването.

Понеже няма ПВО-то  снимали на воля

https://t.me/boris_rozhin/98277

Чувам нафтата станала кът

Чак Шмигаль се обидил.

ПП

ВАНКАТА едно време на такива като тебе им казваха ТЕМЕРУТИ.

Виж там в тълковния речник - ако можеш де

Беше кът. Сега ще пооправят положението за сметка на свежи $.

А това какво мисли една ватенка за мен ми е през х**

Ауууу

Аз мисля че имаш пишл@

Предполагам розово ...

преди 31 минути, Flashback написа:

Загубата на евтин руски природен газ, необходим за захранване на фабриките, "болезнено навреди на бизнес модела на германската икономика", каза Кулман пред Асошиейтед прес.

Едно от шевчетата на BMW си го каза още преди година. Когато показах неговото интервю тук, на някои колеги-съфорумци не им се вярваше че нещата ще тръгнат в тази посока, ама явно човекът е бил прав:

https://www.reuters.com/business/sustainable-business/bmw-exploring-energy-investments-reduce-dependence-natural-gas-2022-05-23/

Цитат

„Нашата индустрия представлява около 37% от потреблението на природен газ в Германия“, каза той на въпрос какво ще се случи с заводите на BMW в случай на спиране на доставките на газ от Русия. "Не само BMW, но и целият сектор ще спре."

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Едно от шевчетата на BMW си го каза още преди година. Когато показах неговото интервю тук, на някои колеги-съфорумци не им се вярваше че нещата ще тръгнат в тази посока, ама явно човекът е бил прав:

https://www.reuters.com/business/sustainable-business/bmw-exploring-energy-investments-reduce-dependence-natural-gas-2022-05-23/

Той пък - сектора - не спря, нали? А новия москвич, още го чакаме :) 

току-що, teo-glavata написа:

А новия москвич, още го чакаме :) 

Ти па с москвич ли ше джиткаш? Копърка с москвич не е особено добра комбинация. Никой няма да се качи при теб. Промени си бизнес плана докато е време, щото може да се окаже после че и за нет нема да имаш парички, а как ще ни се хвалиш без нет колко си по-по-най?

Украинският премиер Шмихал заяви необходимостта от изграждане на защитни укрепления, подобни на тези, построени от руските сили в района на Запорожие.

Той подчерта необходимостта от бързо строителство на отбранителни окопи като заяви, че Киев има средства за това.

Чакай... какво стана с достигането на Азовско море? Пропускам ли нещо? 🤪

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.