Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Зельо сам си го изпроси Реджеп

Ще получи пълна програма и няма кой да му помогне

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 3.05.2023 г. в 10:58, attj написа:

Тази подводница с въоръжението си още няма аналог в света.  Торпедото Посейдон е като подводен дрон - няма разработена защита срещу удари с тях.  Плашат сега бабите в САЩ - да вразумяват те  навреме дядото Байдън.

Баба Станка е яхнала торпедото, вместо казаците на автогарата в Луганск:)

Достатъчно е че има 4 в Севастопол калъф

32 калибъра могат да излетят в всеки момент

Плюс 6 кораба - общо 96 ракети

Всеки ден като излязат в морето вой вой вой.

Или измислиха подморски дрони укрите ?

Аре чао нещастник 

на 3.05.2023 г. в 16:18, Banesc написа:

а се обзалагам че  украйна като тръгне да се разпада след няколко месеца

румъния и полша ще си откъснат по някое парче  защото така правят   тези държави в историята а  тя е циклична 

3-5-2022г

4-5-2025:) Аз казах ли ви!

Изчезвай бе жалък трол :)

Минаваше 2022 през 2023 беше на гребена - сега си жалък

Укрите са н@ебани и натикани в ъгъла 

на 3.05.2023 г. в 20:13, glen написа:

Напълно логично е Русия да накара дрон да се взриви върху или точно над Кремъл, за да накара хората да се усъмнят в защитата на Москва... ако сте нацист, имам предвид.

Приказките на Глен за лека нощ винаги са забавни!

на 17.03.2025 г. в 19:08, maxthon написа:

Знаем го този ленд-лийз. Накрая  помощ отвън се оказват под 10% от всичката използвана техника за всеки тип оръжие, което е доставено. И този господин колкото пъти да го показваш тези цифри няма да станат различни.

1941-1945 – Заем-наем… и едни 257 723 498 копчета! – Третото Освобождение

:hush:

kopcheta.png

преди 5 минути, nikolov2020 написа:

Достатъчно е че има 4 в Севастопол калъф

32 калибъра могат да излетят в всеки момент

Плюс 6 кораба - общо 96 ракети

Всеки ден като излязат в морето вой вой вой.

Или измислиха подморски дрони укрите ?

Аре чао нещастник 

Нека си стоят по корабите че като свалят няколко седмица трябва да сте в обяснителен режим.

Сигурно се питате Защо това заглавие? Откъде-накъде „Трето освобождение“? От кого?

Защото Историята показва, че зад първото „освобождение“, се крие просто амбицията на Руската империя за реванш за загубената 20 години по-рано, война! И стъпка към заветната цел – Проливите!

Защото следващата война на Русия през 1916 г, този път срещу България, щеше да мине под мотото „освобождение на България от немското влияние“, визирайки Фердинанд!

Защото терористичните актове на Съветска Русия през периода 1923 – 1944 г., се извършваха с аргумента за „освобождение“ от „фашисткия режим на Цанков“!

Защото митът за „освобождението от монархо-фашизма“ на 9 септември 1944 г., всъщност ни „освободи“ от самите нас – от министри, депутати, държавни служители, банкери, от голяма част от интелигенцията, от предприемачите, от частната собственост на голяма част от българските граждани, като ни натрапи един човеконенавистен режим, пряко под управлението на Москва!

Защото ако не се освободим от зависимостите, които ни водят към Евразия, разбирай – Азия на монголската орда, никога няма да бъдем свободни хора!

Това е Проект за „Освобождение“ от мита за „Двойното освобождение“!

Подводниците ли ще потопявате бе ванката :)

Какво ти разбира главата :)

Едни мрежи не могат укрите да скъсат

Кво става с моста - да ти пусна ли 100 закани

gruz-200.png

Новата смяна "асвабадители" - "братя славяни" и разбира се - "защитници на християнството". Всички народи възпитават децата си на морал, на доброта... А една държава ги учи на смърт! Да, да - на смърт! Да умират за родината, в името на путин!

Балбучка стига си ръсил тъпи опорки

Хората ти казаха какво искат - всеки който забрани руски език ще бъде набит и еб@н

И никакви американци няма да помогнат

Тях ги е нагъзил Си

на 2.05.2024 г. в 10:08, glen написа:

Драматичната проява на сразяващата слабост на Украйна и, което е по-важно, на САЩ и НАТО е безпрецедентна в нашата съвременна епоха. НИКОГА ПРЕДИ САЩ или НАТО не са били толкова старателно бичувани на бойно поле.

Руснаците са толкова патриотични и подкрепящи това, което тяхната нация ТРЯБВА да направи в Украйна, за да се защитят от разширяването на НАТО, те пеят песни в своето МЕТРО за това, което вярват, че е предстоящата война:

https://rumble.com/v4sm84k-subway-in-russia-no-one-is-smoking-meth-or-defacating-on-the-floor-and-they.html

Никой не пуши метамфетамин или смърка кока. Никой не повръща или пикае във вагоните, както често се вижда в Америка.

Културата на Русия е твърда като скала, фокусирана върху Всемогъщия Бог. НЯМА отвратителни LGBTQ+ там; поне не публично. Няма "местоимения", които да се третират така, сякаш имат значение там. Без диви животни да се бият с юмруци в Walmart. Без плячкосване или палеж на магазини. Без сваляне на исторически статуи. Чисти, безопасни улици. Здрави, силни хора. Западът - няма нищо от тези неща.

Доказателство? Ето видео от военната демонстрация на Москва. ТОВА е, което те могат да постигнат.

"Аз съм Сънчо" от Глен:)

преди 42 минути, Без умствен капацитет написа:

каква е разликата между инфлация и хипер-инфлация

при инфлация 1 долар става 5 лв

а при хипер инфлация 1 долар  става 500000 лв 

идват американците с 50 цента и  ти купуват панелката 

Александър Проханов: Чучхе край Курск
2 май 2025 г.

Севернокорейски щурмови батальони превземат вражески крепости близо до Курск. „Ким, Ким, аз съм Пак, чуваш ли ме?“ „Пак, аз съм Ким, чувам те добре“ – се чува по ефира. И германските Леопарди горят, и американските Ейбрамси пушат.

Корейци и руснаци рамо до рамо в една и съща артилерийска батарея, на една и съща линия на атака. Чудо, което би било немислимо преди десет години. Чудо, което изглеждаше като жестока подигравка. Северна Корея с непоколебимия си народ, непоколебим лидер, стоманена идеология, на която се присмиват либералите по целия свят и се подиграват руските олигарси. И ако на заклет пропагандист му се наложи да направи гримаси в токшоу, той щеше да произнесе думата „Чучхе“. Сега тази дума, заедно с буквите z и v, свети върху бронята на руските танкове.

Слава на теб, славна севернокорейска армия! Слава на теб, Червена Република Корея!

Бях в музея на подаръците за другаря Ким Ир Сен. И сред фигурките, скъпоценните камъни и бродираните килими, под стъклото стоеше огромен черен брониран ЗиС-110 – подарък от Сталин. В този брониран ЗиС, в багажника му, Сталин изпраща на Ким Ир Сен чертежа, според който е създаден Съветският съюз. И Ким Ир Сен изгради държавата си според този план. Днес, когато идвам в Северна Корея, се чувствам сякаш съм се върнал в моя Съветски съюз. Тук можете да чуете съветски мелодии, тук пионерските връзки светят в червено, тук се извисяват съветски паметници. Генетичният код, предаден от Сталин на Ким Ир Сен, успява да спаси страната сред чудовищните сътресения на 20-ти и 21-ви век. Когато всички страни по света лежаха под ботуша на Америка, когато великият Съветски съюз се разпадна на прах и във всяка съветска институция, във всяко министерство, във всеки военен щаб седеше американец, Северна Корея стоеше непоколебимо.

Президентът Тръмп изпрати ядрени самолетоносачи до бреговете на Северна Корея и от капитанската кабина заплаши Пхенян с атомна бомба. И тогава той прибра опашката си между краката си, обърна се и отплува.

Разривът на приятелството между Северна Корея и Русия е чудовищно насилие срещу пространствата – ние сме съседни държави, срещу историята – пролихме кръв заедно, срещу една мечта – мечтаехме заедно за перфектна, добра държава. Сега тази историческа аномалия се коригира. Ще се възхитим на „кутията“ на севернокорейските войници, които вървят по Червения площад по време на Парада на победата. Нека се поклоним на другаря Ким Чен Ун, застанал на площада до президента Владимир Путин. Нека отдадем почит на философията Чучхе, най-сложното и възвишено учение, в което народът, водачът, живите и мъртвите, цялата природа на вселената намират своето хармонично обяснение.

Веднъж, преди около десет години, вестник „Завтра“ изпрати свои представители на приеми в корейското посолство. И видях колко пуста беше тази зала, колко плахо служителите на нашите министерства присъстваха на тези официални приеми. Сега тази стая е препълнена догоре. Руски военни генерали, заместник-министри, партийни лидери. Руско-корейското приятелство се превърна в руско-корейско братство, напоено с праведна кръв.

И е радостно да слушаш предаването: „Ким, Ким. Аз съм Пак, как ме чуваш?“ „Пак, аз съм Ким, чувам те добре.“ — Чувам те добре, Иван.

"Украйна, едно ново и важно пространство на евразийската шахматна дъска, е ключова геополитическа зона, защото самото ѝ съществуване като независима страна спомага за преобразуването на Русия. Без Украйна Русия престава да бъде евразийска империя… Ако обаче Москва установи контрол над Украйна с нейните 52 милиона души и огромни ресурси, получавайки достъп до Черно море, тогава Русия автоматично отново се сдобива със средства да стане могъща имперска държава, обхващайки Европа и Азия…

Загубата на Кавказ събуди стратегически страхове от възвръщане на турското влияние там; загубата на Централна Азия породи болезнено чувство поради невъзможността да се експлоатират енергийните и минералните ресурси на региона, както и тревога от потенциална ислямистка заплаха; а независимостта на Украйна постави под въпрос самата същност на Русия да бъде призван от Бога носител на панславянска идентичност…

Най-голям проблем обаче поражда загубата на Украйна. Появата на независима украинска държава не само принуждава всички руснаци да преосмислят природата на собствената си политическа и етническа идентичност, но и представлява сериозен геополитически обрат за руската държава… Независимостта на Украйна също така лишава Русия от господстваща позиция на Черно море, където Одеса винаги е била жизненоважен пункт за търговията със средиземноморските държави и с останалия свят. Загубата на Украйна има ключово геополитическо значение… Дори без балтийските държави и Полша една Русия, запазила контрола си над Украйна, би могла въпреки всичко да се стреми да бъде лидер на могъща евразийска империя, в която Москва да господства над неславяните на юг и югоизток в териториите на бившия СССР.“

/ Збигнев Бжежински - в своето геополитическо изследване „Голямата шахматна дъска“ още преди над 20 години / 

Не пускай тия тъпотии бе 

Като те еб@ват измисляш отговор

Начукаха ли яко Украйна с Геранки

Трепери ли Зеля от корейците

айде къш - смотани писаници на някакъв пропаднал иноагент

Пп

Спрете с тая боза бееее

Украйна е н@ебана - сега трябва да се осъзнае

А вие - никога 

на 2.05.2024 г. в 17:04, kirko12 написа:

Всеобщо е мнението че заради Косьовците трябва да се изравни Киев с нивото на реката - и тогава да се ходи на преговори

Всеобщо е мнението на баба Пенка е важно за мен и го ценя.

на 2.05.2024 г. в 17:10, kirko12 написа:

Косе

Приятелче ще спреш с л@йната дето ги бълваш от Х

Но дотогава давай - лъскай. 

Да спра или да не спря -това е въпроса:) Ох аз съм бил спрял, я да не знам. Добре де като те нервя, що не ме блокираш? Тъжно ли ще ти е без мен?

на 2.05.2024 г. в 17:58, kirko12 написа:

Косе

приятелче, запознат съм с източниците ти преди да се събудиш.

Американците искат спиране на руското настъпление.

С дрони, камъни, дървета каквото има. И да слушат в Киев.

Те обаче не правят нито едно от двете - и ще си получат наказанието.

А ти лъскай - времето върви. Парите намаляват. Умните намират друга тема да се спасят.

Ти обаче - не :) продължаваш да лъскаш перките :)

Баба Пенка пак е лъскала парапета преди 1 година и е останаланбез пари.. Така става като се слуша тъпата руZка проганда и се мятат пари през прозореца на непознати.

P.S. някой знае ли изхода към темата за спасение?

на 2.05.2024 г. в 18:14, kirko12 написа:

Няма тайни Косе

Украйна отстъпва - Как да го напиша че да ти уври главата?

Пусни ми всичките 3000 видеа с ударени руски танкове.

Завода работи. 

Пусни ми ударените нефтени комбинати - Владивосток е на 10000км

Пусни ми - ударени букове

Завода работи и бълва с350 и бук м3

Пусни ми утрепаните бойци.

Приятелите им накрая ще изгорят Крайна.

Крайна е за бо-клу-ка.

Няма пари , няма хора, няма власт,  няма азовци

Баба Пенка удря отново с тотален недоимък. Ще пусна една сълза 😢

на 2.05.2024 г. в 18:35, kirko12 написа:

Екстра съм

Ти не си нормален

С твойте постоянни видеа вече си супердосаден

2024-та година сме, Украйна бере душа, чакаме конференция за мир. Свършиха им номерата.

Спри най накрая

И 2025 баба Пенка бере душа, не и върви на жената, но да не и се присмиваме. 

А да бре :)

на 2.05.2024 г. в 21:48, kirko12 написа:

Какво правим оттук нататък - чакаме 16 юни с песен.

Знаем ли името на тази песен? Аз викам нещо на Пашкет?

Из "Дневника на Путин"

Ден 1165 от моята 3-дневна война. Украински морски дрон на стойност 250 000 долара превърна 2 руски изтребителя на стойност 60 000 000 долара в подводници.

Аз си оставам майстор стратег.

преди 2 часа, nikolov2020 написа:

Президентът Доналд Тръмп няма да поеме отговорност за свиващата се икономика, изрази несигурност дали трябва да поддържа Конституцията, за да изпълни програмата си за депортиране и каза, ЧЕ НЕ ИСКА да се кандидатира за трети мандат на Белия дом по време на широкообхватно интервю за NBC.

И агента на московитите не иска ходи на парада на 9 май 

иначе името русия е наречено от основателят на Киевска Рус,/Рюрик-Според хрониката Рюрик (починал през 879 г.) е варяжки-датски княз, призован от  народи в Северозападните земи през 862 година,наложил името Рус/която е област в скандинавия ,в знак че това е вече друга държава. После тарамбуките от московия са си го приписали...

През 1547 г. в Москва великият княз Иван Грозни е коронован за всеруски цар и самодържец с титулатура: „Наш велик господар Иван, по божията милост цар и велик княз Всеруски, Владимирски, Московски, Новгородски, Псковски, Резански, Тверски, Югорски, Пермски, Вятски, Български/тогава старата Волжска България с нечувана жестокост/ и на всички“.

https://bg.rbth.com/history/330959-ruski-vladeteli-predi-romanovi     https://bg.wikipedia.org/wiki/Руска_държава   https://forumabv.eu/index.php?showtopic=2652&pid=186031&mode=threaded&start=#entry186031

Московският, а по-късно и руският цар, разбирали, че без велико минало е невъзможно да се създаде велика нация, велика империя. За да се направи това, е било необходимо да се разкраси собственото историческо минало и дори да се присвои чуждо. Затова московските царе, започвайки с Иван IV (Грозни) (1533–1584), си поставят за задача да присвоят историята на Киевска Рус, нейното славно минало и да създадат официалната митология на Руската империя.

Screenshot2024-12-05at14-52-33Upload-.png.1b940d1cc2083ae16bec5ecc666fdb63.png

преди 11 часа, valkiria1 написа:

Ти си-Stupid or illiterate?

Какъв въпрос зададох:

Правиш ли разлика между думите "мразя" и " не харесвам"????

Аз се изразих меко, но истината е, че мразя тези неща. И как руснаците си мислят, че ние благоговеем пред тези неща или че трябва да благоговеем. Нагли същества са с необосновано огромно самочувствие.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.