Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

на 8.07.2023 г. в 10:23, glen написа:

Извънредни новини: Русия потвърждава, че „БРИКС“ ще пусне валута, обезпечена със злато!

Според държавната руска телевизия (RT), руското правителство Е ПОТВЪРДИЛО, че Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, известни като страните от БРИКС, ще въведат нова търговска валута, обезпечена със злато.

Официалното съобщение се очаква по време на предстоящата среща на върха на БРИКС в Южна Африка, този август.

Ако това се случи, вероятно ще отбележи края на „фиатните“ валути като щатския долар, който не е обезпечен с нищо.

Колкото повече държави изберат да използват тази нова валута, толкова повече щатски долари, държани в чужбина, ще се върнат бързо в САЩ от тези страни, които вече не трябва да държат щатски долари за външната си търговия. Тъй като тези долари ще се върнат в САЩ, това ще доведе до скок на инфлацията по начини, невиждани досега  в Америка.

САЩ вече не произвеждат почти нищо . Почти всичко, което купуват и продават в САЩ, се произвежда в чужбина. Тъй като щатските долари се връщат от чужбина, стойността на щатския долар ще спадне рязко спрямо другите валути, което означава, че ще са необходими много повече щатски долари за закупуване на стоки от чужди държави.

Следователно, внезапна и драматична инфлация !

Ако Русия и страните от БРИКС направят това, което обявиха, това би означавало пълен крах на световното господство на САЩ. Има много хора в правителството на САЩ, които биха предпочели да изгорят целия свят до основи, вместо да загубят контрол над него.

Казано просто, те няма да се спрат пред НИЩО, за да запазят властта си за финансов контрол; и активно, подло, брутално ще унищожат всеки и всичко, което заплашва властта им. 

https://htrs-special.s3.us-west-2.amazonaws.com/BRICS-Gold-Backed-Currency.mp4

Другари, до къде стигна тази валута на Брикс , обезпечена със злато? Искам да купя малко? Благодаря предварително за информацията, знам че ще ми помогнете.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, kosyo написа:

Другари, до къде стигна тази валута на Брикс , обезпечена със злато? Искам да купя малко? Благодаря предварително за информацията, знам че ще ми помогнете.

Не знам за теб, но съм решил да правя цех за дронове.

току-що, В. Велев написа:

Не знам за теб, но съм решил да правя цех за дронове.

Ако ще плащаш с бриксове , обезпечени със злато мога да ти помогна- не приемам друга валута.

преди 2 минути, kosyo написа:

Ако ще плащаш с бриксове , обезпечени със злато мога да ти помогна- не приемам друга валута.

Нали знаеш че човешката история върви по спирала. Така че наближаваме времето пак на разменната търговия. Аз ти давам дрон, а ти една торба боб например.

преди 2 минути, kosyo написа:

Кажи докога ляхи и хохли напразно ще воюват с украинските казаци.  Стига некролози.

на 8.07.2023 г. в 18:33, Banesc написа:

вчера  генерал Румен  Радев каза че се спира всякаква  помощ за Украйна защото има безредици в Европа и Украйна да сядадат на масата  за преговори и да правят остъпки на Русия  териториална

ЕС изнемогва финансово 

Хм... Странно защо работят едни заводи на 3 смени у нас и дори се разширяват ? Сигурно е заради финансовото изнемогване :)

преди 2 минути, В. Велев написа:

Нали знаеш че човешката история върви по спирала. Така че наближаваме времето пак на разменната търговия. Аз ти давам дрон, а ти една торба боб например.

Аз си мислех че ще ми даваш бриксове , обезпечени със злато , пък ти боб.. Хайде отпусни се  - дай някой брикс. Искам и аз от вървежните валути :)

преди 3 минути, kosyo написа:

Хм... Странно защо работят едни заводи на 3 смени у нас и дори се разширяват ? Сигурно е заради финансовото изнемогване :)

Аз си мислех че ще ми даваш бриксове , обезпечени със злато , пък ти боб.. Хайде отпусни се  - дай някой брикс. Искам и аз от вървежните валути :)

А бе кой ти обезпечава сега пари. Печатат си ги и готово. По-лесно е.

на 8.07.2023 г. в 18:39, Banesc написа:

вече е решено

дедо байдън за последно дава касетъчни   ракети

които вече се знае къде ще пристигнат  в украйна и ще бъдат унищожени

Руските ракети вече са насочени

И тук позна.. ама са минали малко снаряди по черния път и вчера имаше една красота сътворена пак със тия снаряди( залежала стока, минала без да ги забележат ракетите )

на 8.07.2023 г. в 19:00, В. Велев написа:

Всъщност Украйна след войната става губерния. А скоро и Аляска.

Дано да стане скоро Аляска губерния, че да има за какво да се подигравам на по-умните тук. Убеден съм че във бриксове , обезпечени със злато ще я купят обратно

на 8.07.2023 г. в 21:46, Banesc написа:

@Banesc54 отчаян съм:)

преди 6 минути, kosyo написа:

Дано да стане скоро Аляска губерния, че да има за какво да се подигравам на по-умните тук.

Ще стане и то по-скоро отколкото се надяваш. Натам вървят нещата.

на 8.07.2023 г. в 21:57, Banesc написа:

нали ти казах че касетъчните бомби ще бъдат взривени и ще загинат западни инструктори в украйна 

Последните за които гледах определено бяха инструктори-мотористи. Ама в никакъв случай не бяха западни.

Ще стане и то по-скоро отколкото се надяваш. Натам вървят нещата.

Дори не си интересен за бъзици след малкото термоядрено устройство от Азовстал :) .

на 8.07.2023 г. в 23:55, maxthon написа:

Е именно де трябва да се ожъже и не да извози/продаде. А извозването става най-лесно и евтино с корабчета. А авантюрата с корабчетата е на път да приключи.

Интересно , бъди тая авантюра приключи ли? Знам че съм те оставил малко на спокойствие , но знаеш че винаги мога да те призова да ти се присмивам на обещанията :) Знам че ти е тежко , но знаеш че и си най-ниско в хранителната верига.

на 8.07.2023 г. в 23:56, maxthon написа:

Странни руски канали гледаш. Вероятно са от тези с фалшивите постове като тези от туитър, които пускаш.

Опа... Пак ли имаш да кажеш нещо? Я да чуем, ама първо за зърнения коридор. Знаеш че съм докачлив и обичам да те държа в напрежение.

на 7.07.2024 г. в 20:44, AAUUXX написа:

Нито САЩ ,нито Русия ще използват ядрено оръжие зареди Украйна показват мускули и нищо повече пък и войната най вероятно ще свърши в края на годината.

Най-вероятно си прав :)

преди 6 минути, Без умствен капацитет написа:

когато и шведчето😀

Ти недей да го прикриваш. Защото написа много подробно как е в Русия и затова го питам:

преди 1 час, kaldata1 написа:

Да, на Червеният площад положението винаги е розово ... така де, червено. 

И отвъд центровете на Москва и Петербург е истинската Русия - където жените се надяват мъжете им да не се върнат, за да може да им изплатят дълговете, където роболепничиш пред местния олигарх, защото неговият завод е основният работодател в цялата област.

71% от руснаците дори нямат паспорт. Хора, чието събитие в живота е да видят Москва. Ако не успеят, поне да познават хора, били в Москва.

Ти недей да го прикриваш. Защото написа много подробно как е в Русия и затова го питам:

пита ли го, за коя година говори - също така защо е емигрирал в Швеция, а не в Русия

преди 1 час, В. Велев написа:

А как е подобното положение в САЩ например или Франция и Белгия?

Русия вече спечели много от войната. И то едно много важно нещо. И то благодарение на санкциите. Разбра че за добро или за лошо трябва да си произвежда всичко. Най-важното е че има най-важното - природните ресурси. Япония и Германия например нямат такива.

Да, Япония и Германия например нямат ресурси, но обикновените японци и германци живеят много по-добре от гражданите на РФ /защото нека подчертая РФ не е само Москва и Санкт Петербург, РФ е също така и Бурятия и много други републики, където буквално гладуват/, което означава какво? Можеш ли да познаеш или аз да ти кажа? Знам, знам - не можеш. В Русия много се краде, крало се е, в момента се краде и ще продължи да се краде, нашите български политици оттам са се научили да крадат. 😉

https://fakti.bg/world/763362-godinata-e-2023-eto-taka-izglejda-grad-voronej-v-rusia

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/protsaftiavashta-rusiia-putin-kape-zlato-kremal-rusnatsite-tanat-mizeriia.html

https://chr.bg/dosieta/sibirskiyat-region-e-edin-ot-naj-bednite-v-rusiya-prodavate-babrek-za-kredit.html

https://ivo.bg/2022/12/25/злополучна-реклама-за-платена-военна/

https://boulevardbulgaria.bg/articles/na-voyna-zaradi-neplateni-zaemi-nay-bedniyat-region-v-rusiya-gubi-nay-mnogo-boytsi-na-fronta

на 8.07.2024 г. в 8:28, attj написа:

След падането на Бахмут през май 2023 г. и падането на Авдийвка през февруари тази година руските сили превземаха едно след друго села и заеха позиции близо до Часив Яр.                    

Ако Русия превземе Часив Яр, тя ще получи контрол върху ключови украински маршрути за снабдяване, което сериозно ще затрудни операциите в района.   В крайна сметка падането на Часив Яр би означавало, че последните украински крепости в Донецка област - градовете Костантиновка, Дружковка, Краматорск и Славянск скоро ще бъдат също атакувани.

Пълни слабаци. 1 година не могат да го вземат целия. 2-рата армия в света... 

на 8.07.2024 г. в 10:47, attj написа:

Одеса и Николаев също са проруски градове.  Като нищо ще ги загубят и тях.   Биха останали без достъп до Черно море. Без нито едно пристанище.   

Не се чуват бунтове там? Да не да са избягали казаците от там?

на 8.07.2024 г. в 12:06, attj написа:

Ако Одеса и Николаев се разбунтуват -  и на тях ли ще изпрати антитерористична военна операция?   Обаче руската армия е твърде близо.

image.gif.59589e482140eff737324f50be1e3c00.gif

на 8.07.2024 г. в 13:57, Flashback написа:

Пан Зельо в снощното си традиционно видеообръщение към хохлите, които държи като заложници: "Ще изгоним Русия от Черно море". 🤡🤡🤡

Кървавият клоун още повече настървява руснаците да си вземат обратно Одеса и въобще цялото украинско черноморие. 

Кога ще я вземат?

преди 6 минути, Мери) написа:

Да, Япония и Германия например нямат ресурси, но обикновените японци и германци живеят много по-добре от гражданите на РФ

Точно затова имено тях ти дадох за пример.

преди 7 минути, Мери) написа:

Можеш ли да познаеш или аз да ти кажа? Знам, знам - не можеш. В Русия много се краде, крало се е, в момента се краде и ще продължи да се краде, нашите български политици оттам са се научили да крадат. 😉

Пак не позна. Мога да ти кажа.

Кажи само, защото явно имаш сведения в Русия ли сега крадат повече или в Европейския Съюз?

на 8.07.2024 г. в 18:29, attj написа:

НАТО се страхува да им изпрати войници дори и като сини каски.   Защото ще бъдат унищожени.    Само с плямпане плюс пари и оръжия не е достатъчно.    В Бандеристан всичко изчезва - неизвестно как, къде и колко...

:) Баба Станка пак е фантазирала малко. Друго казваха едни изтекли документи...

на 8.07.2024 г. в 21:05, attj написа:

Този пенсионер вече разбира,  че НАТО не може да противостои на новия военен съюз Пекин-Москва-Техеран-Пхенян.       Ами той е възникнал точно заради САЩ.

От тая ос Техеран малко поотпадна , че една малка държава реши да му разкаже играта на безаналоговото ПВО :) Доста къса ос се оказа, дори и пенсионерите го разбраха.

преди 3 минути, kosyo написа:

Друго казваха едни изтекли документи...

Ляхите и хохлите отчаяно желаят войници от НАТО - или губят в Украйна. 

преди 11 минути, В. Велев написа:

Точно затова имено тях ти дадох за пример.

Пак не позна. Мога да ти кажа.

Кажи само, защото явно имаш сведения в Русия ли сега крадат повече или в Европейския Съюз?

Заповадай,  ето чети: https://www.dw.com/bg/кой-управлява-милиардите-на-путин-и-неговите-яхти-и-дворци/a-62248658

https://frognews.bg/novini/medvedev-zabogatia-voinata-krie-rezidentsiite-iahtite-loziata-zad-fondatsii.html

https://boulevardbulgaria.bg/articles/dvortsite-na-ruskite-oligarsi-vav-frantsiya

https://www.dw.com/bg/олигарсите-на-путин-по-ръцете-им-лепне-кръв-от-украйна/a-60959794

https://www.iskra.bg/detsa-na-ruski-oligarsi-rastat-v-strani-koito-roditelite-im-tvardyat-che-mrazyat/

Информирай се, за да не се излагаш. 😁

на 8.07.2024 г. в 22:35, glen написа:

Въпреки че е на руски... ... можете ясно да видите "ефективността" на произведената от САЩ противовъздушна отбрана, която е скрита в клъстери от сгради в Киев и можете ясно да видите какво изглежда като NASAMS AIM-120, който губи насока и удря сградите на Киев. 

Що се отнася до унищожаването на три M-270 с ATACMS заедно с "чужди" екипажи - това е, което очаква сега всички тези американски "доброволци".

Включително онези задници от "Избраните", които все още си мислят (защото са добри само в екзекутирането на военнопленници), че руснаците не знаят кои са и къде са.

Киевският режим може да очаква повторение на такива пристигания в близко бъдеще, докато целият 404 не бъде деелектрифициран, което е близо. 

Е тука вече ти повярвахме :)

преди 5 минути, attj написа:

Ляхите и хохлите отчаяно желаят войници от НАТО - или губят в Украйна. 

Не просто казвам че едни документи казват че имало едно постове , дето слухтели и. И дето е ти се връзва с тезата че нямало НАТОВЦИ там. Е едни 50-ти ама ги имало. Ама то реши че темата не е интересна вече,а? Нали знаеш че това с общите приказки не помага :) Смърдите така на жалки тролки, хванати натясно ,  а аз ги надушвам тия неща, знаеш.

на 8.07.2024 г. в 22:38, Киро Н. написа:

Косе разбираш ли поне малко колко си смешен с тия дрони.

Най веселото е че до месец само те ще останат на укрите.

Всичко друго ще изгори.

Единственото смешно тук е литературния клуб "баба Пенка" отчаяно опитваща да се измъкне от написаното преди време с отчаяно опити за смяна на темата. Отбор смешници сте всичките , другари. Децата ви се подиграват вече с тия болни изхвърляния на тъпата руZка пропаганда.

Напоследък на  Маруся,  Роузи и Атидже не им се пише в този форум.  Отвратени са от некролозите на Косьо.   И от модераторите -защото не го ограничават.      На трите дами вече не им се пише в общия акаунт.  Вечна им памет на неживите.    

преди 9 минути, attj написа:

Напоследък на  Маруся,  Роузи и Атидже не им се пише в този форум.  Отвратени са от некролозите на Косьо.   И от модераторите -защото не го ограничават.      На трите дами вече не им се пише в общия акаунт.  Вечна им памет на неживите.    

Ето виж твоите казаци какво пишат: https://offnews.bg/sviat/zashtitnitci-na-zhivotnite-v-donetck-ruskata-armia-e-iziala-chast-ot-788758.html

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.