Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, kosyo написа:

Дебелите червени линии и новата ядрена доктрина пази добре :) Дори и Иран опази. С такива приятели - не ти трябват врагове!

Няма ли да пораснеш и да разбереш накрая, че големите батковци лъжат на поразия по медийни изяви, но реалностите винаги са изненада и неочаквани за заблудените фенове като тебе?!

преди 3 минути, kosyo написа:

Войната била свършила и ти не си го  разбрал, виж станахме 2-ма дето не го знаели това. Чувстваш ли се тъпо да  си е един кюп с мен?

И да дрънкаш празни приказки, с нищо не помагаш на никого, още по-малко на себе си! Не ме интересува ти как се чувстваш, а аз отдавна съм претръпнал към почти всичко!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 22.07.2023 г. в 14:31, glen написа:

Със 70 процента одобрение в целия свят хората гледат на него като на световен лидер и най големия геополитически водач!

Майстор на многоходовия шах, пък го прецакват вече забравих колко пъти, по неговите собствени думи :)

преди 11 минути, Joss Bomon написа:

Няма ли да пораснеш и да разбереш накрая, че големите батковци лъжат на поразия по медийни изяви, но реалностите винаги са изненада и неочаквани за заблудените фенове като тебе?!

И да дрънкаш празни приказки, с нищо не помагаш на никого, още по-малко на себе си! Не ме интересува ти как се чувстваш, а аз отдавна съм претръпнал към почти всичко!

Е @В. Велев каза че войната била свършила, а пък аз съм приказвал празни приказки . Ти сега на него ли ще противоречиш? То е ясно че аз вярвам на тия приказки , ама май и ти си в кюпа, а? Да не знаеш че войната била свършила....май за 2-ри път сме в една лодка с тебе,а?

на 23.07.2023 г. в 7:52, Киро Н. написа:

Твърдо нема да има търговия с украинско зърно.

Баба Пенка твърдо позна отново!

на 23.07.2023 г. в 14:17, Богатир написа:

Ама стигнаха до Ростов. Объркали са маршрута или са се водили по ГЛОНАС?

на 23.07.2023 г. в 15:26, Киро Н. написа:

Укрите имат 2-3 седмици - и ЧАО

Баба Пенка е ЧАО:)

на 23.07.2023 г. в 13:18, glen написа:

Президентът Александър Лукашенко поиска разрешение от Общобеларуското народно събрание, правомощието да изпраща военни в чужбина.

Президентът на Русия Владимир Путин направи същото в Русия два дни преди нахлуването в Украйна.

Това означава ли, че Беларус влиза в ситуацията с Украйна? Или Беларус ще направи нещо . . . иначе? Като с Полша или Сувалкския пролом в Литва?

Това е изключително неочаквано и МНОГО сериозно развитие в Източна Европа.

Това действие на президента на Беларус беше извършено ТРИ ЧАСА ПО-РАНО, около ПОЛУНОЩ местно време в Минск, Беларус.

Какво се случва или какво са открили, което е наложило президентът на Беларус да направи това спешно искане в полунощ в нощта на събота срещу неделя?

Нещо сериозно става . . . . или . . . . идва нещо лошо насам.

Става страшно, нещо идва насам! Ох извинявайте фалшива тревога, пак някой е отмъкнал на баба Пенка кристалната топка в 3 часа вечерта без инструкцията за ползване :) Язък значи аз викам се почва сериозната част , а то пак литературния клуб се е развихрил малко повече.

преди 9 минути, kosyo написа:

Е @В. Велев каза че войната била свършила, а пък аз съм приказвал празни приказки . Ти сега на него ли ще противоречиш? То е ясно че аз вярвам на тия приказки , ама май и ти си в кюпа, а? Да не знаеш че войната била свършила....май за 2-ри път сме в една лодка с тебе,а?

Баба Пенка твърдо позна отново!

Последно, вярваш или не на разни приказки, щото половината Косьо уж вярва, а другата ти половина не и се вярва?!

Що му са пенсионери на Зельо бре?! Те младите изкарват по 5 часа на фронтовата линия ако имат късмет, а на пенсионерите няма смисъл да им дават и пушки, а по-добре направо чували... Казаха ти, че всичко е свършило преди да започнеш да дращиш в тоя форум, но твоите напъни граничат с лудост. Не се ли усещаш бе, човек?!

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Последно, вярваш или не на разни приказки, щото половината Косьо уж вярва, а другата ти половина не и се вярва?!

Що му са пенсионери на Зельо бре?! Те младите изкарват по 5 часа на фронтовата линия ако имат късмет, а на пенсионерите няма смисъл да им дават и пушки, а по-добре направо чували... Казаха ти, че всичко е свършило преди да започнеш да дращиш в тоя форум, но твоите напъни граничат с лудост. Не се ли усещаш бе, човек?!

Ама те пенсионерите, може и да са негри, нали? Ще ги внасяме на едро

преди 26 минути, Joss Bomon написа:

Недей да противоречиш на @В. Велев че войната вече е свършила.

Човек виж  какви ливади са само. Единия пише глупости, ти дори не знаеш какво искаш , ама не смееш да му кажеш какви глупости е писал и продължава да пише  и накрая аз вярвам на разни приказки? Смятай за какво ниво говорим тук... Какво виждаш освен за подигравки за друго не стават , едно ниво над останалите си (според мен), не падай моля те на тяхното ниво. Това че някой пише тъпотии на килограм , не значи че трябва да го защитаваш на всяка цена. Нека си живее там в неговия измислен свят и ме остави аз да му кажа колко струва мнението му . Не съм аз виновния за глупостите написани от тях, виждаш. Пак мисля че си едно ниво над останалите и мисля че съм го казвал и преди. Не ме карай да променям мнението си за теб. 

на 23.07.2023 г. в 22:27, Киро Н. написа:

И така някой попита защо съм дошъл внезапно тук

Тук съм да въведа ред в дискусията като вкарам малко новини от надежни източници (разбирай американски) 

Това е нужно защото някой не знаят руски, други не знаят как да превеждат "украински" а нашия приятел NewRed Dragon e прочел вече Ню Йорк Таймс и мълчи като дупе.

И така да минем на статията - плод на ЕДНОМЕСЕЧНО ПРИСЪСТВИЕ НА ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ 

1. ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ -ЗАГУБИ   

Вывод - "боевые действия в основном зашли в тупик, а Украина столкнулась с множеством препятствий против решительного врага". 

ПРИЧИНИ:

1. Высокие потери, когда "небольшие территориальные приобретения обходятся слишком дорого".

"Украинская пехота все больше и больше сосредотачивается на окопных атаках, но после десятков тысяч потерь с начала войны эти ряды часто пополняются менее обученными и старыми солдатами", - говорится в статье.

Украинската пехота все повече се съсредоточова на окопни атаки (стил Първа Световна) НО след началото на атаките редиците се подпълват С ПО МАЛКО ОБУЧЕНИ И СТАРИ ВОЙНИЦИ

1."НИЕ ОБМЕНЯМЕ НАШИТЕ ХОРА ЗА ТЕХНИТЕ, НО ТЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ - И ХОРА И ОБОРУДВАНЕ "

В момента има липса на картечници, миномети (82мм) дори патрони...

"Мы обмениваем наших людей на их людей, и у них больше людей и оборудования", - говорит украинский командир, чей взвод "понес 200% потерь" с начала российского вторжения (то есть, состав взвода сменился уже дважды). 

У многих украинских формирований возникли проблемы с пополнением квалифицированными солдатами, способными проводить успешные штурмы. Пополнение иногда представляет собой возрастных мобилизованных новобранцев. 

"НЕ може да се очаква че 40-годишен чичко ще е добър картечар или пехотинец-щурмувак" - казва украинския командир (алексей, името е сменено)

Взвода има 200% загуби - тоест състава се е сменил ДВА ПЪТИ

Когато руските сили напускат позиция те започват много точно да обстрелват окопите - което гарантира че украинските войски не могат да останат там дълго.

Украинские потери выросли не только на юге, но и в последнее время вокруг Бахмута - в рамках "стратегии Украины по сковыванию российских сил вокруг города в дополнение к контрнаступлению на юге страны". Причина потерь - РФ перебросила в этот район больше артиллерии. 

Украинските загуби са нараснали значително около Бахмут. Вагнер се изтеглиха но РФ прехвърли в района МНОГО АРТИЛЕРИЯ.

2.ДЕФИЦИТ НА БОЕПРИПАСИ. Украйна разчита на безумно многообразие от заряди, патрони и снаряди - всичките с различна възраст - а продаи това с различна ТОЧНОСТ

Освен това пратените от някой страни снаряди се дефектни и нараняват песонала - СЕГА ТОВА Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ - сказал Алексей, командир украинского батальона.

3.  ЛАНЦЕТ

Този баражиращ руски боеприпас НЕ Е ИЗГРАДЕН ОТ КИТАЙСКИ МОДУЛИ и не може да се смущава . Те са по скоро управляеми БОМБИ а не дрони и поне сега смущаването им НЕ Е ВЪЗМОЖНО - казва специалист.

3. "Ланцеты". Эти российские барражирующие боеприпасы вынудили украинскую артиллерию и механизированные соединения принять масштабные меры по сокрытию своих позиций. 

ТАнкистите заваряват МРЕЖИ на танковете си за да избегнат кумулутативния удар на този дрон

4. При настъпление украинците не могат да вземат Старлинк антените от позициите си защото РФ почва т да стрелят ПРИЦЕЛНО ПО АНТЕНИТЕ СТАРЛИНК

РФ могат да насочват огъня и по рутерите на Старлинк, и освен това по мобилни телефони и комуникационна апаратура

Извод на световно известния вестник

НАСТЪПЛЕНИТЕО НА УКРАЙНА Е В ЗАДЪНЕНА УЛИЦА

Относно ОДЕСА

В дясно - сгради поразени от 500кг фугасна бойна глава

в ляво - сгради ударени от 60кг шрапнелна бойна глава на С300

Един от най големите блогъри в Украйна обвини директно ПВО за ударите в историческия квартал на Одеса

ЧАКАМ ВЪПРОСИ ОТ ПУБЛИКАТА

Ванката направо да ходи да спи 

IMG_20230723_143039_0099.jpg

Първи въпрос, как така надеждни източници пък на руZки?

Втори въпрос - прочете ли инструкцията за кристалната топка и тя на какъв език е :)

Много благодаря за реда , който внасяш в дискусията между другото. Без него и твоите предсказания тази дискусия нямаше да е същата! Ама поне правиш весело, човек. Ето затова те уважавам- затънал си до уши в несбъднати обещания, ама това няма значение :) Всяко 3-то изказване е бисер , но ти не спираш и даваш още . Само така мой човек!

на 23.07.2023 г. в 23:32, Киро Н. написа:

Бате Лукашенко демонстрира какво може въпросния апп - яка работа. Отделно отключвачката на Айфони също е  яка работа.

:) дори се сещам за какво говориш. Да му мислят тия със стари модели iPhone...

преди 6 часа, teo-glavata написа:

Със сигурност не си си приготвял в къщи рибай стек

не обичам телешко

малко ми е като  охлюви вкуса

само варено и на съдърма и луканки ....

Добро утро , второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел.

Героят на сутринта.

Англо-саксонци да не да задействали HARM-a с това земетресение и цунами в Камчатка?

Естествено че поради ТОТАЛНОТО китайско ембарго на баба Пенка и тази сутрин няма бодра дробонарезка 

Между другото видеото от полигона излезе и вече съм готов с отговор от 21 некролога @Киро Н..

Възпитаника на московските гей-клубове, минал спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск, Новоросийск и Екатеринбург хвали размера на помощта от Червения кръст и се жалват че няма алкохол

Мухата цеце трябва да чете киевските вестници

Та до Чернигов паднали 2 искандера и утрепали двама минувачи

пп

Косе - не си смешен - жалък си на фона на кютека който получава украинството при Покровск

1.

2.

3. Специално този дори 21 не могъл да направи , ама вече е интернационалист

4.

5.

@Киро Н. убеден ли си че не мога да ги направя до 21 още? Аз не говоря празни приказки като тебе, ако не си разбрал :)

преди 9 часа, kosyo написа:

Не ме карай да променям мнението си за теб. 

Ти наистина си се взел много на сериозно, след като си класифицирал всички в темата по нива и си се самопоставил на най-високото! Казах ти, че твоите мнения и оценки за останалите са си само твои и ако слезеш от "белия кон" ще осъзнаеш, че ти си шута и заслужаващия подигравки в темата!

преди 34 минути, Киро Н. написа:

Косе

от една година пускаш празни приказки и не се усещаш.

на 23.07.2023 г. в 15:26, Киро Н. написа:

Укрите имат 2-3 седмици - и ЧАО

На баба Пенка празните приказки са най-сладки:)

6

Поредното безаналогово творение на руZкото танкостроене

на 23.07.2023 г. в 7:52, Киро Н. написа:

Твърдо нема да има търговия с украинско зърно.

преди 15 минути, Киро Н. написа:

Имаме AI клоун в темата

7

Косе

От една?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 1 час, Киро Н. написа:

Косе

Нима очаквате пълни приказки - щом Кокич лекува с първак Косич в Мосейково!?    

Очевизно Тръмп иска да запази режима в Киев,  а дали ще му стигнат сили за това      https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/quotDeset-dni-schitano-ot-dnes-quot-Trump-utochni-srokovete-na-ultimatuma-si-kum-Putin-za-prekratyavane-na-ogunya-v-Ukraina-2647213

на 19.07.2023 г. в 14:10, Киро Н. написа:

И кой ще даде пари за тая Усрайна - вие ли бе ? Великите западни смотаняци ?

8

9

Ще помоля за масовост, щом и най-отчаяната тролка тук се включи , знаете колко загубена кауза е това. Най-хубавото че и той го знае:) Нали така бъди?

10

на 14.07.2023 г. в 11:33, Киро Н. написа:

Кликай дебил  - 2-3 месеца ти остава

Чак ми става тъжно..

11 героят на обяд

на 3.08.2024 г. в 15:18, nikolov2020 написа:

СПИРАНЕ ПРОДАЖБИТЕ НА ДРОНИ И  ЧАСТИ ЗА ТЯХ И ТОТАЛЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ДИСТРИБУЦИЯТА ИМ СТРОГО САМО ЗА ЦИВИЛНИ ЦЕЛИ

От 1 септември Косьовците ще ядат дървото - освен ако някой не даде пари да се запасят с части сега

От първи септември съм на дървена диета :) Много е важно че ТОТАЛНОТО китайско ембарго работи. За второто да направя важното уточнение ! Че после имаше още едно, за което няма да споменаваме, както и че Украйна щяла да продава дрончета на Щатите....Такива липса на части направо убива всичко в мен.

Възпитаника на московските гей-клубове, минал спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск, Новоросийск и Екатеринбург хвали размера на помощта от Червения кръст , но вика няма дрога...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.