Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Цитат

Украйна субсидира отоплението и електричеството за населението си. Причините са ясни, но в крайна сметка те трябва да бъдат премахнати, заяви управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева на пленарната сесия „Украйна: Начело на бъдещето“, организирана от фондация „Виктор Пинчук“ в Давос като част от Световния икономически форум (СИФ), предава РБК.

„Поглеждайки назад към историята на моята страна (България), мога да кажа, че беше много болезнено. След еуфорията от изчезването на комунизма, настъпи суровата реалност: икономическото възстановяване изисква жертви. Следователно това е основният проблем – недовършената работа“, заяви тя.

Георгиева посъветва украинците да вярват в себе си, като лъвове. „Затова ставайте сутрин и ревете. Увереността е важна. И ви казвам от моя собствен опит, българския опит, че това няма да е лесно“, посъветва ръководителят на МВФ.

Кристалина Георгиева поиска от Киев да отмени субсидиите за отопление и ток, посъветва украинците да „реват като лъвове сутрин“ и даде за пример „болезнения“ си опит от България

Spoiler

https://www.facebook.com/ukrnewsfeed/posts/pfbid04cJ4LZEgAu4vKP34cj3qMpKSA8FbhHhZKPUC2GbdcPNwEduYvWAk8L3mkh8rXDwGl

image.png.3b43a81dcd278ba6aaca906597670c95.png

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 9 минути, Banesc написа:

защо изгониха Зеленски от Давос ? :crying10:

Западни медии съобщават, че пътуването на Зеленски до Давос не е било планирано... То е било планирано и Зеленски го е обявил. Той възнамеряваше да донесе там план за възстановяване. Този план беше просяшка измама за 800 милиарда евро. Американците  грубо му отказаха. Зеленски сега седи в кабинета си и си ближе раните...     

Украинските власти се борят да задържат делегатите ангажирани, докато европейските лидери се борят с разпадането на трансатлантическите отношения.

И точно това не е наред: за каква Украйна може да става въпрос, когато Западът се разпада? Това стана кристално ясно с отмяната на посещението на Зеленски в Давос.

Самобомбенето отблизо

Липсва ми бъдито вече :)

Героят на следобяда

Некрофилеску :)

бъбривата хрема ли хвана. С изгорели пропагандисти хората не чатят.

Тия няма да минат ГТП

@kiro 2025 продължавам да не усещам липсата на сигнал от Старлинка, човек ;)

на 18.01.2026 г. в 1:13, communismatic написа:

Да, бе, ясно е... Аз това го разбрах. Въпроса ми е, какво значение има, дали са тримесечни или едногодишни статистики? Питам за 355-ти път, ама все още не искаш, да ми отговориш? Кажи ми, каква е разликата? Толкова ли е трудно?

Ти по-добре недей, да залагаш, че до момента имаш 100% успеваемост в "залозите". Нито едно от нещата, които си писал, не е било истина. 😆

Мхм, е... важното е, че ти си супер наясно с нещата. Личи си... 😆

Имал е достъп до информация? Верно? Каква по-точно? Конкретно? И тоя Путин, все ми го тикаш... що реши, че ме интересува мнението му?

Естествено, че имаш. Само нямаш право, да ми обясняваш, колко много си наясно с нещата... при положение, че ти не си наясно дори със себе си и с възможностите си.

Гавра с труп... 😆

Тъй ли? Ми айде... отговори ми на тия въпроси, които съм подчертал. :) 

1. Не би имало разлика, ако въобще има статистика. Ти изхождаш от идеята, че руска демографска статистика ще има някаква и не те бърка, че са спрели тази на тримесечие, ако запазят годишната. Аз изхождам от идеята, че след като са спрели тримесечната - без предупреждение, без обяснение и даже без някое подмятане по русофилските групи, явно има проблем. На всичкото отгоре още през май 2025 украинците и бившия служител на Росстат са ги захапали на тази тема - и забележи, никаква реакция. Няма опровержение, няма отговор, нищо.

Предвид катастрофалния начин на водене на война на руснаците а-ла "Добре дошла, 1917", липсата на сериозни териториални придобивки вече години наред и цифрите, които западните разузнавания дават, вероятно истинските цифри наистина са отчайващи. Иначе, спор да няма, щяхме да слушаме дитирамби от сутрин до вечер за великолепната СВО, пазеща живота на руснаци-руснаци и укронеещи се руснаци.

2. Не съм правил справка с книгата, за да споря с теб. Има достатъчно информация откъде черпи информация, с кой говори и т.н. Факт е, че цифрите му са относително завишени спрямо приетите за достоверни от повечето историци. Факт е също така, че дори турбокомунягите не смеят да оспорват мащаба на абсурдните средства спрямо собствения руски народ (макар и от грузинец фактически) и то спрямо най-читавата му, можеща и интелигентна прослойка + най-беззащитните.

Ако очакваш Солженицин накрая на книгата да има хиперлинк към страницата на Росстат - ще те разочаровам. Малко са събитията с милиони жертви преди ерата на интернет, за които да имаме точна бройка на загиналите. Да не кажа, че май нямаме. 

За мен важното е, че Солженицин, ако и да не е точна статистическа справка на онова време, дава добра картина на безумието и посочва точно основните качества на комунизма в СССР - параноя, омраза към умния, ненавист към можещия, погнуса към вярващия и неистово желание всички да бъдат стопени в аморфна сива маса, която да пълни заводите сутрин, докато партийните величия живеят мечтан живот в дачите си. 

Когато тази гнус приключва, излизат и документи, които не отричат написаното.

на 18.01.2026 г. в 18:14, Flashback написа:

Мирчолинке, не бой се!

Ще държите Донбас до последния украинец, после Русия ще си вземе и другата част от Новорусия. 

Значи само да вземете Покровск (ама целият, не само два завода и 15 къщи) и пътя към Варшава е открит. Нали така беше? 

Никога не съм вярвал, че Русия 4 години ще превзема две области от държава, чийто системи, инфраструктура и армия знае идеално, и че после ще се надява САЩ да й ги спечелят наготово.

Още малко остава да помолите Тръмп за малко ленд-лийз. 😃

на 19.01.2026 г. в 16:02, Оми написа:

Да, изключете САЩ и като следствие Канада от НАТО, та да ви лъснат задниците на останалите на месечина. 🤣

Е, нали ЕС и UK били "военнолюбци". Сега пък защо нямали армия?

Не ми отговаряй, изчакай инструкции, че не ми се четат разнопосочни тези през 3 минути. Писал си преди 2 дни, би следвало да си получил вече нещичко.

преди 6 минути, kaldata1 написа:

Не би имало разлика, ако въобще има статистика.

Да, де... Мисля, че уточних, че статистика има. Просто няма хора, които да мислят.

преди 7 минути, kaldata1 написа:

Ти изхождаш от идеята, че руска демографска статистика ще има някаква и не те бърка, че са спрели тази на тримесечие, ако запазят годишната.

Извинявай, колко пъти трябва, да ти бъде зададен въпроса "Какво значение има, дали статистиката е годишна или месечна?". Кажи ми, колко пъти, да ти бъде зададен един и същ най-обикновен въпрос, на който ти така и не искаш, да отговориш? Щото питам сигурно за 20-ти път вече, ама така и не го виждаш. Та... за 21-ви път. Чакам си отговора, повярвай ми, аз съм страшна гадина и ще продължавам, да те въртя на шиш, докато не си признаеш, че си тотално невменяем по всички теми.

преди 9 минути, kaldata1 написа:

Предвид катастрофалния начин на водене на война на руснаците а-ла "Добре дошла, 1917", липсата на сериозни териториални придобивки вече години наред и цифрите, които западните разузнавания дават, вероятно истинските цифри наистина са отчайващи.

Кой е този "катастрофален начин на водене на война" би ли обяснил? Доста мазохистично от твоя страна, че прескачаш от тема в тема, изобщо без да си даваш сметка, че сам се вкарваш в "тупик" (път без изход).

преди 10 минути, kaldata1 написа:

Не съм правил справка с книгата, за да споря с теб.

Аз не споря с теб, нещо си се объркал. Просто ти се подигравам на акъла. Спори се с човек, дето има някакви познания по съответната тема. Ти нямаш никакви познания по никакви теми.

преди 11 минути, kaldata1 написа:

Има достатъчно информация откъде черпи информация, с кой говори и т.н.

ОК. Щом има достатъчно информация, та... кои са му източниците на Солженицин?

преди 11 минути, kaldata1 написа:

Факт е, че цифрите му са относително завишени спрямо приетите за достоверни от повечето историци.

Аха, взехме, да въртим гъзицата вече. Сега вече "цифрите му са относително завишени"...

преди 12 минути, kaldata1 написа:

Факт е също така, че дори турбокомунягите не смеят да оспорват мащаба на абсурдните средства спрямо собствения руски народ (макар и от грузинец фактически) и то спрямо най-читавата му, можеща и интелигентна прослойка + най-беззащитните.

Кои са тия "турбокомуняги", които не смеят, да оспорват мащаба на абсурдните средства спрямо руският народ? Дай ми някакви имена... Путин? Щото постоянно ти е в устата, ти си направо болен на темата "Русия". Предполагам, че за него иде реч? Между другото, преглеждал ли си се наскоро? Щото не е признак за добро психическо здраве, постоянно да търсиш из Тик-Ток бедни руснаци, които се жалват там... 

преди 13 минути, kaldata1 написа:

Ако очакваш Солженицин накрая на книгата да има хиперлинк към страницата на Росстат - ще те разочаровам. Малко са събитията с милиони жертви преди ерата на интернет, за които да имаме точна бройка на загиналите. Да не кажа, че май нямаме. 

Аха, сега се оказа, че нямаме и точна бройка на загиналите. Всичко ще си кажеш... 😆
Само не е много ясно, що досега ми подскачаше, ама карай... То каква логика да се търсят у действията ти.

преди 14 минути, kaldata1 написа:

За мен важното е, че Солженицин, ако и да не е точна статистическа справка на онова време, дава добра картина на безумието и посочва точно основните качества на комунизма в СССР - параноя, омраза към умния, ненавист към можещия, погнуса към вярващия и неистово желание всички да бъдат стопени в аморфна сива маса, която да пълни заводите сутрин, докато партийните величия живеят мечтан живот в дачите си. 

Мхм, доста добро самобичуване. Т.е. той хем не дава точна статистическа справка на онова време, но пък хем и дава добра картина на безумието. И що трябва да лъже за едното, а да говори истини за другото? Ти как решаваш кое е истина и кое не?

преди 15 минути, kaldata1 написа:

Когато тази гнус приключва, излизат и документи, които не отричат написаното.

Верно? Я ми постни документ за 50 милиона жертви от Йосиф Висарионович Сталин, които са въдворени в концлагери...

преди 6 минути, communismatic написа:

Да, де... Мисля, че уточних, че статистика има. Просто няма хора, които да мислят.

Извинявай, колко пъти трябва, да ти бъде зададен въпроса "Какво значение има, дали статистиката е годишна или месечна?". Кажи ми, колко пъти, да ти бъде зададен един и същ най-обикновен въпрос, на който ти така и не искаш, да отговориш? Щото питам сигурно за 20-ти път вече, ама така и не го виждаш. Та... за 21-ви път. Чакам си отговора, повярвай ми, аз съм страшна гадина и ще продължавам, да те въртя на шиш, докато не си признаеш, че си тотално невменяем по всички теми.

Кой е този "катастрофален начин на водене на война" би ли обяснил? Доста мазохистично от твоя страна, че прескачаш от тема в тема, изобщо без да си даваш сметка, че сам се вкарваш в "тупик" (път без изход).

Аз не споря с теб, нещо си се объркал. Просто ти се подигравам на акъла. Спори се с човек, дето има някакви познания по съответната тема. Ти нямаш никакви познания по никакви теми.

ОК. Щом има достатъчно информация, та... кои са му източниците на Солженицин?

Аха, взехме, да въртим гъзицата вече. Сега вече "цифрите му са относително завишени"...

Кои са тия "турбокомуняги", които не смеят, да оспорват мащаба на абсурдните средства спрямо руският народ? Дай ми някакви имена... Путин? Щото постоянно ти е в устата, ти си направо болен на темата "Русия". Предполагам, че за него иде реч? Между другото, преглеждал ли си се наскоро? Щото не е признак за добро психическо здраве, постоянно да търсиш из Тик-Ток бедни руснаци, които се жалват там... 

Аха, сега се оказа, че нямаме и точна бройка на загиналите. Всичко ще си кажеш... 😆
Само не е много ясно, що досега ми подскачаше, ама карай... То каква логика да се търсят у действията ти.

Мхм, доста добро самобичуване. Т.е. той хем не дава точна статистическа справка на онова време, но пък хем и дава добра картина на безумието. И що трябва да лъже за едното, а да говори истини за другото? Ти как решаваш кое е истина и кое не?

Верно? Я ми постни документ за 50 милиона жертви от Йосиф Висарионович Сталин, които са въдворени в концлагери...

Няма значение дали статистиката е месечна или годишна. Само че сега няма никаква. И това явно доста те жегва.

За другото - вече съм обяснил. И цифри съм писал. Не мога да повтарям едно и също, прочети.

преди 3 минути, kaldata1 написа:

Няма значение дали статистиката е месечна или годишна.

Аха, сега се оказа, че вече няма и значение. Т.е. руснаците са изкарали годишна статистика през януари 2025-та? Та, къде е проблема тогава? Що така биеш отбой от споровете с мен? Направо си се съгласяваш с всичко... Само не е много ясно, що досега ми подскачаше на оная работа? :) 

За другото - вече съм обяснил.

Обяснил си, от къде са източниците на Солженицин? Верно? Я дай да видя...

И цифри съм писал.

Да, де... Сега се оказа, че цифрите всъщност не са толкова, колкото Солженицин е писал в книгите си. Т.е. потвърждаваш това, което аз твърдях. Само не е много ясно, що досега ми подскачаше на оная работа? Странно... :) 

Не мога да повтарям едно и също, прочети.

Да, де... биеш отбой. Нормално...

преди 1 минута, communismatic написа:

Аха, сега се оказа, че вече няма и значение. Т.е. руснаците са изкарали годишна статистика през януари 2025-та? Та, къде е проблема тогава? Що така биеш отбой от споровете с мен? Направо си се съгласяваш с всичко... Само не е много ясно, що досега ми подскачаше на оная работа? :) 

Няма стистиката от 01.2025. И колкото и да ти е кофти от този факт, той си седи. Обади се да изкарват някаква годишна скоро време, че стана за смях на всички (ако въобще някой чете полюциите ти колко си чел и знаещ, а другите колко са глупави).

Ако това ще те утеши, поне пишеш доста грамотно. За човек, избиващ комплекси от маловажен реален живот във форум, и това е нещо.

Няма стистиката от 01.2025. И колкото и да ти е кофти от този факт, той си седи. Обади се да изкарват някаква годишна скоро време, че стана за смях на всички (ако въобще някой чете полюциите ти колко си чел и знаещ, а другите колко са глупави).

Извинявай, кога трябва да бъде постната годишна статистика за 2025-та година? Предполагам, през юли 2025-та? Или?

За човек, избиващ комплекси от маловажен реален живот във форум, и това е нещо.

Твърди го НЕизбиващият комплекси, дето по цял ден поства клипове от Тик-Ток на бедни руснаци. Забавно... :) 

Тръмп  в Давос: Европа и НАТО трябва да решат проблема с Украйна - нямаме нищо общо с това.   Чиста вода ненапита.

преди 26 минути, communismatic написа:

Извинявай, кога трябва да бъде постната годишна статистика за 2025-та година? Предполагам, през юли 2025-та? Или?

Твърди го НЕизбиващият комплекси, дето по цял ден поства клипове от Тик-Ток на бедни руснаци. Забавно... :) 

Ако е като тримесечната статистика - никога. Впрочем, защо не мъцнеш защо според теб са я спрели? Някакви предположения? При какви положения 140 млн. държава си спира статистиката за населението баш по време на война?

Знаех си, че клипчетата от Тик-Ток ще те жегнат. Спокойно, още много неща ще ти се изясняват. Ти какво смяташе - че живота в Русия е какъвто ти го представят във Фейсбук? Че "непринудените" клипчета от центъра на Москва със заглавие "Ето как живеят руснаците..." са истината за обикновените хора? 

Сблъсъка с реалността ще е тежък в твоя случай.

Планираното обявяване на съгласуван план за възстановяване на Украйна на стойност 800 млрд. долара, изготвен от Киев, европейските държави и САЩ, е било отложено, съобщава Financial Times, позовавайки се на свои източници, запознати с преговорите. Първоначално той е трябвало да бъде представен по време на Световния икономически форум в Давос тази седмица, но това е било отложено заради нарастващи разногласия между европейските столици и Вашингтон.

преди 4 минути, kaldata1 написа:

Ако е като тримесечната статистика - никога.

Е как никога, след като са я изкарали през януари 2025-та? 

преди 4 минути, kaldata1 написа:

Впрочем, защо не мъцнеш защо според теб са я спрели? Някакви предположения? При какви положения 140 млн. държава си спира статистиката за населението баш по време на война?

Предположения нямам, за разлика от теб, не си правя някакви генерални изводи от фантасмагориите в главата ми. И след като няма никакво значение, дали е годишна или месечна, тогава какво точно обсъждаме, че не ми е много ясно? Ти съвсем се обърка вече...

преди 5 минути, kaldata1 написа:

Знаех си, че клипчетата от Тик-Ток ще те жегнат.

Мда, определено ме жегнаха. Никога не съм предполагал, че има бедни хора в Русия. Винаги съм си мислил, че никъде няма бедни хора.

преди 5 минути, kaldata1 написа:

То големи "сблъсъци с реалността" с теб... Все неща, дето ти твърдиш, твърдиш... та накрая се съгласяваш с мен.

Зеленски лети спешно за Давос, след като Тръмп го потърси в залата.           "В контакт съм с президента Путин и съм уверен, че той иска да се подпише споразумението.   Работя с президента Зеленски и ще се срещнем. Надявам се, че е в тази зала в момента.    Вярвам, че и той иска да сложи край на тази война", заяви Тръмп в речта си пред Световния икономически форум".

преди 42 минути, kaldata1 написа:

Има сайт, в който са събрани повечето големи градове в света (м/ду които и около 15 в Русия) и като цъкнеш на някой от тези градове, има реални клипчета снимани от автомобил, от колоездач, от човек ходещ пеша, от дрон и всичко това докато слушаш местна радиостанция по избор:

https://drivenlisten.com/city/#

Стиска ли ти сам да провериш какво е положението, или ще продължиш да вярваш на пропагандата?

пп: Там фигурира примерно и Добрич. Град, който е в просперираща държава членка на ЕС, Еврозоната, Шенген, НАТО... По-добре обаче не цъкай на него, щото разликата с руските градове е колосална (и не е в полза на Добрич)

Тръмп нарече чичко Путин и Зеленски „глупаци“ след речта си на Световния икономически форум в Давос.

Ако украинският президент Володимир Зеленски и руският лидер Владимир Путин не подпишат мирно споразумение, това означава, че „са глупави“.„Става въпрос и за двамата. Знам, че не са глупави, но ако не сключат тази сделка, значи са глупави. Така че не искам да обидя никого, но те трябва да сключат сделка“

преди 7 минути, glen написа:

Тръмп нарече чичко Путин и Зеленски „глупаци“ след речта си на Световния икономически форум в Давос.

Ако украинският президент Володимир Зеленски и руският лидер Владимир Путин не подпишат мирно споразумение, това означава, че „са глупави“.„Става въпрос и за двамата. Знам, че не са глупави, но ако не сключат тази сделка, значи са глупави. Така че не искам да обидя никого, но те трябва да сключат сделка“

Не е далеч от истината.  Русия и Украйна губят, Китай, Щатите, Индия и т.н. печелят. Украйна нямаше избор, но Русия можеше да не се хваща на хорото и много щяха да спечелят от това в дългосрочен план. 🙄

преди 1 час, glen написа:

ами глупаци са че се бият толкова време за Украйна - виж ся друго си е Венецуела, Канада, Гренландия - доста по голям потенциал има в тях

преди 33 минути, Мери) написа:

Не е далеч от истината.  Русия и Украйна губят, Китай, Щатите, Индия и т.н. печелят. Украйна нямаше избор, но Русия можеше да не се хваща на хорото и много щяха да спечелят от това в дългосрочен план. 🙄

Украйна нямала избор, която от глупост и пещерна русофобия с голяма охота се натресе да го играе прокси на НАТО срещу Русия.

Нека Русия все така да продължава да "губи" - накрая "загубите" ѝ ще се изразяват в поне 10 милиона нови православни граждани, които ще допринасят за руския БВП, плюс нови територии, колкото територията на две Българии с прилежащите им природни ресурси. 

Да не говорим, че тази прокси война на НАТО срещу Русия предизвика такива необратими геополитически последствия, че брюкселските имбецили са като цапнати с мокър парцал и  все още не могат да се осъзнаят накъде върви светът.

на 28.11.2023 г. в 20:14, kirko12 написа:

Докато не видите 30-40 билиона и 1 милион снаряда 155мм те съветвам да не пускаш видеа :)

Всички са на ясно че Крайна потъва като Титаник - дават им живот до февруари месец - ако не се появят кинти:)

Просто нямам думи отбор Козяк - слаба ракия сте

Баба Пенка винаги е била слаба ракия в предсказанията, но пък вече мога да пускам видеа :).

на 29.11.2023 г. в 0:58, Flashback написа:

Падането на Авдеевка ще бъде сериозен психологически удар върху и без това спадналия морал на хохляците. Да не забравяме, че Авдеевка беше НАЙ-силно укрепеният град в целия УкроРайх. В продължение на 8 години НАТО строи укрепления и бункери в Авдеевка като опорна точка за планираната кампания в Донбас, планирана да започне през март 2022 год. 

Направо им падна морала, но пък НАТО не знаех че строял бункери. С вас всеки ден нещо ново научава ;).

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.