Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да получавам пари от държавата?

Featured Replies

преди 6 минути, vlado1985 написа:

А по добре ли е да чакаш да падне тавана и е така без да сиси мръднал пръста да получаваш пари. Стегнете се бе хора млади прави здрави и отгоре на това да ви мързи срамота е бе

Без никакви угризения ще точа  туй, дето по навик наричаме държава, дефакто е организирана престъпна група. Не гледай сегашните пенсионери, като дойде време за нашата пенсия ще са развъдили 2 милиона циг... ъъ роми, пък мераклиите да пълнят хазната ще са все по-малко. Цял живот си хранил малцинства, като остарееш и капнеш ще те изхвърлят да ровиш в кофите, а конкуренцията ще е огромна.

При всеки сгоден случай ще цоцам държавата, стига да ми се удаде възможност. В противен случай ни прибира над половината от доходите, после потъват по обръчите фирми "Батко и Братко ООД".

• Отговори 105
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На достойния комАнист пари не му трябват

• цър-вул
    цър-вул

А на българските пенсионери - по 10-20лв. Хора, работили за тази държава. На работещи хора - по има-няма 22лв.

• Колев 74
    Колев 74

Щом е така, много се радвам, че съм успял да ти намеря невеста. Ако не забравиш за мен, може да ме поканиш и на сватбата.(ама скрито от Анка, щото тя не ме обича много-много.)

преди 1 час, bootlicker написа:

Имам сефте.

Нищо от никого не очаквам - ТЪЙ КАТО В ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКЪВ ПОЛ СИ - В ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ. РАЗБИРАШ ЛИ? ПАРИ НЯМА!!! НИКОЙ НА НИКОГО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ДАДЕ И КУПИ, ТЪЙ КАТО НЯМА ПАРИ В САМАТА ДЪРЖАВА И ЗАПЛАТИТЕ СА НИСКИ!!!

Неочакваш нищо от никой ама искаш помощи от непознати хора да те спонсурират нали? Е според теб това на какво прелича кажи ми какво умееш да работиш какво ти се отдава или ти се отдава само да мрънкаш и да искаш просия? Срамота е бе млад човек си на 18г стегни се има момчета на твойта възраст си изкарват парите с труд без да се оплакват а ти какво правиш излагаш се в форум пред маса народ мързяло го било да работи искал нашия пари ей така на готово. Да ти кажа ли нещо днешната младеж проблема ви е че сте много разлигавини каквото видите го искате искате всичко което лети ама нестава така мойто момче за да получиш нещо и ти трябва да дадеш нещо за него нали се сещаш че обяда не е безплатен. Ти се хвалеше в една от темитети че си бил връзкар голяма работа висиш си в карулката и дремеше ама то твойте началници са виновни че взимат такива мързели на работа . Не ти се е паднало да бачкаш при гадни началници ем ще пазиш ем ще ти намери и друга работа да поливаш да косеш трева само и само да не бездействаш щото пари така лесно не се изкарват и дават.

Не мога да ви разбера, хем се оплаквате че пуска постоянно нови и безмислени теми, хем се изпотрепвате да пишете в тях! По-спокойно да не се изпокарате накрая.

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Да ти кажа ли нещо днешната младеж проблема ви е че сте много разлигавини каквото видите го искате искате всичко което лети

Днешните старци имат проблем, не младежите. Проблвмът ви е, че след цял живот блъскане накрая ще ви изхвърлят като кучета! Делил си от залъка си, половината пари отиват за чужди хора, като дойде твоят ред за теб няма да има.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Днешните старци имат проблем, не младежите. Проблвмът ви е, че след цял живот блъскане накрая ще ви изхвърлят като кучета! Делил си от залъка си, половината пари отиват за чужди хора, като дойде твоят ред за теб няма да има.

Не те знам на колко си години но по разсъждениятати се вижда че си пишлеме. Това ако го кажеш на роднина дядо баба или познат съсед нещо бъди сигурен че ще те ругаят много хората. И още нещо мързелът не е никак хубав но всеки сам си знае най добре

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Не те знам на колко си години но по разсъждениятати се вижда че си пишлеме. Това ако го кажеш на роднина дядо баба или познат съсед нещо бъди сигурен че ще те ругаят много хората. И още нещо мързелът не е никак хубав но всеки сам си знае най добре

20 години стаж имам в IT сектора. Баби и дядовци не слушам за пътеводител в живота. С по 40+ години стаж са под прага на бедността, и получават помощи за отопление. При нас ще е още по-зле.

И да, скатавам и работя на черно, когато ми се удаде. При нашите доходи данъка е убийствен.

Мързелът е стимул да живееш умно, не да блъскаш като говедо.

преди 9 часа, bootlicker написа:

Здравейте. Заплатата ми варира между 900лв и 1000лв, според зависимост от месеца и това какво се прави. Имам собственост на мое име, но тази собственост лесно може да "изчезне", така да се изразим, ако се наложи. Имам навършени 18 години.

При това положение, има ли някакъв номер или трик, чрез който да направя така, че да получавам пари (помощи) от държавата, както правят някои хора?

Кажете дали има начин освен тези 900-1000лв да направя така, че да получавам още някой лев отгоре, че да имам повече пари. Има ли някакъв начин да направя така? Наистина искам още някой лев отгоре. Какво да направя? Къде да отида и какво да кажа, че да започна да се водя на социални помощи?

Благодаря.

Ооо, ти ли си известния потребител. Най-после оцелих.

На въпроса, като се продадеш, като се обявиш под наем или като си продадеш труда, ще получиш пари от държавата.

Другият начин е незаконен, но пък печеливш. Справка депутатите в парламента.

Как да се пиша, че съм ром, като очевидно не съм ром? По външния ми вид и начина на говор се разбира, че не съм от ромски етнос.

Щом не ти дават да си /'ромлянин" ще ревнеш че те дискриминират и пак ще цицац парички ама ха

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Неочакваш нищо от никой ама искаш помощи от непознати хора да те спонсурират нали? Е според теб това на какво прелича кажи ми какво умееш да работиш какво ти се отдава или ти се отдава само да мрънкаш и да искаш просия? Срамота е бе млад човек си на 18г стегни се има момчета на твойта възраст си изкарват парите с труд без да се оплакват а ти какво правиш излагаш се в форум пред маса народ мързяло го било да работи искал нашия пари ей така на готово. Да ти кажа ли нещо днешната младеж проблема ви е че сте много разлигавини каквото видите го искате искате всичко което лети ама нестава така мойто момче за да получиш нещо и ти трябва да дадеш нещо за него нали се сещаш че обяда не е безплатен. Ти се хвалеше в една от темитети че си бил връзкар голяма работа висиш си в карулката и дремеше ама то твойте началници са виновни че взимат такива мързели на работа . Не ти се е паднало да бачкаш при гадни началници ем ще пазиш ем ще ти намери и друга работа да поливаш да косеш трева само и само да не бездействаш щото пари така лесно не се изкарват и дават.

Идеален е за форумната ни принцеса само да се вземат :)

• Автор
преди 5 часа, vlado1985 написа:

За какъв труд говориш? От работа се става гърбав, не богат. Богатите са там в парламента - те не работят, е седят и лежат - и са хилядократно по-богати от тези, които работят.

преди 5 часа, ДзВяРа! написа:

Не мога да ви разбера, хем се оплаквате че пуска постоянно нови и безмислени теми, хем се изпотрепвате да пишете в тях! По-спокойно да не се изпокарате накрая.

Моите теми удрят силно хората, тъй като набиват горчивата истина. Критикуването и хейтването на темите ми идва от факта, че темите ми показват неудобната истина, която много хора мразят.

преди 4 часа, IvanKirov написа:

20 години стаж имам в IT сектора. Баби и дядовци не слушам за пътеводител в живота. С по 40+ години стаж са под прага на бедността, и получават помощи за отопление. При нас ще е още по-зле.

И да, скатавам и работя на черно, когато ми се удаде. При нашите доходи данъка е убийствен.

Мързелът е стимул да живееш умно, не да блъскаш като говедо.

Какъв е данъка? Колко ти е заплатата, и колко ти удържат за данък?

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

На въпроса, като се продадеш, като се обявиш под наем или като си продадеш труда, ще получиш пари от държавата.

А защо да не може хем нищо да не правя, хем пак да получавам пари?

преди 2 часа, petie1 написа:

Идеален е за форумната ни принцеса само да се вземат

Тя алчна ли а за пари? Питам, защото не искам да се занимавам със златотърсачки, понеже не съм богат и не мога да им угодя.

"Тя алчна ли а за пари? Питам, защото не искам да се занимавам със златотърсачки, понеже не съм богат и не мога да им угодя."

Не е алчна жената. Успокой се. Тъкмо ще изповядвате една "религия" - комунизма!
Лошото ще е, че на теб не ти се работи, щото те мързи а при нея ще си зает 24 часа в денонощието с грижи по нея. Още по вече, веднага ще усетиш че кака ти Анка, ти е...БАБА (15-16 години по голяма от теб)

Какъв е данъка? Колко ти е заплатата, и колко ти удържат за данък?

Данъкът на ИТ специалист често е на облагаемия максимум, и годишно внасяш над 10 000 лева само преди да си видиш нетото. После почват да те жулят за принудителни услуги, които не ползваш. Освен ДДС преки данъци и акцизи имаш и ГО, и към нея "зелена карта", която ползват максимум 1% от автомобилите. 1,20 е данъкът на всеки литър гориво, дори да не шофираш го плащаш в цената на всички стоки в магазина. ДДС ти начисляват върху тоя данък, данък върху друг данък.

Темата е много смислена, нормално е човек да си зададе въпроса за какво използват над половината от заработените му пари. После като опреш до държавна структура разбираш, че живееш в четвъртия свят. Някои африкански държави са по-уредени от нас.

Не ги слушай тукашните пишман предприемачи, от цензура и детска градина са стигнали до търговия на ФБ странички и обяви за пълнене на стоки в електронен магазин.

преди 1 минута, mr. 5r0ff написа:

само мозъчен може ...

Само мозъчен инвалид е ОК да си дава половината труд на държ. администрация и милион манг...

Стига сте ебавали момчето, на порядък по адекватно е от работно добиче на заплата.

Моите теми удрят силно хората, тъй като набиват горчивата истина. Критикуването и хейтването на темите ми идва от факта, че темите ми показват неудобната истина, която много хора мразят.

Моите теми удрят силно хората, тъй като набиват горчивата истина. Критикуването и хейтването на темите ми идва от факта, че темите ми показват неудобната истина, която много хора мразят

тъй ма удари чак са надървих от простотията ти ...

прост глупав  и мързелив мозъчен инвалид - типичен тийн с прясно поникнали мустаци ...

преди 2 минути, mr. 5r0ff написа:

прост глупав  и мързелив мозъчен инвалид - типичен тийн с прясно поникнали мустаци

Чиче, имам лоша новина. Вие дето блъскате цял живот накрая ще ви оставят да мрете от глад. Туй че има някакви мизерни пари за родителите ти не значи, че ще има за теб на старини.

Зеленски направи пенсиите в Украйна 50 щатски долара, независимо колко си бачкал. Това преди войната.

При нас ще е много по-зле, чисто демографски сме на порядък по-злокачествени. Сори за кофтито новини, не си ли опечеш отсега акъла на старини ще има плач и сърцане на зъби!

преди 15 минути, IvanKirov написа:

Чиче, имам лоша новина. Вие дето блъскате цял живот накрая ще ви оставят да мрете от глад.

абсолютно вярно ! но вече говорим за продажните ни политици изобщо !

те мислят единствено как да забогатеят  и грам не им пука за България или кой им плаща Америка или Русия или някой друг

ще продадат и майките си за някое евро !

а аз ти говоря за новото поколение - чети сърп и чука и реви ... мързел алчност и простотия

то и да крадеш се иска акъл нали !?

за радост се намират и свестни деца които още могат да мислят и да свършат нещо с ръце си ...

не ми се мисли какво бъдеще ги очаква ...

преди 5 минути, mr. 5r0ff написа:

а аз ти говоря за новото поколение - чети сърп и чука и реви ... мързел алчност и простотия

то и да крадеш се иска акъл нали !?

за радост се намират и свестни деца които още могат да мислят и да свършат нещо с ръце си ...

не ми се мисли какво бъдеще ги очаква ...

Нямам време да чета всеки откачалник, просто ви казвам, че принципно е прав. Защо милион хрантутници на държавна ясла да са ОК, че и се ползват с привилегии. Примерно полицаи и военни.

Чак ме е яд, че плащам заплата на митничари, на разни инспектори, дето за ден си рушветират месечната заплата. Че и годишната.

Защо това не е проблем за вас, а е проблем някой тийн да не му се ще да става работещ беден?

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Защо това не е проблем за вас

оо, проблем е но пак сме в политиката - каскети рашковци

нали знаеш че не зависи от мен и теб ...

току-що, mr. 5r0ff написа:

оо, проблем е но пак сме в политиката - каскети рашковци

нали знаеш че не зависи от мен и теб ...

Всъщност точно от теб зависи, дали ще издържаш милион нищоправячи, с труда си. Всички в сивата икономика, парите от данъци ги наливай в някой имот, на старини го дай под наем, и няма да ровиш по кофите. Ако бачкаш цял живот почти ти е гарантирано да просиш на старини, и няма да има кой да ти дава.

преди 42 минути, IvanKirov написа:

Нямам време да чета всеки откачалник, просто ви казвам, че принципно е прав. Защо милион хрантутници на държавна ясла да са ОК, че и се ползват с привилегии. Примерно полицаи и военни.

Чак ме е яд, че плащам заплата на митничари, на разни инспектори, дето за ден си рушветират месечната заплата. Че и годишната.

Защо това не е проблем за вас, а е проблем някой тийн да не му се ще да става работещ беден?

И според теб-е по-добре да се облегне на помощи?Колко са 300лв?Или е по-добре,да работи и да плаща данъци?Държавните хрантутняци,са в целият свят.Нищо различно,от при нас.Като казва че е високоинтелигентен,да измисли нещо.Само че,за сивият сектор,се иска много кураж.И мисловна дейност-да си винаги на крачка,пред онези същите,хрантутници.Давам ти пример,с мен.На 46,от два месеца пенсионер.Взимам две пенсии и двете,не са от България.Сега-оборудвах си една работилничка.Бачкам,когато ми е кеф.За тези два месеца,съм произвел един продукт,даже и го продадох...За следващият месец-имам четири оферти,приел съм едната.

преди 47 минути, TheDirtyCleaner написа:

И според теб-е по-добре да се облегне на помощи?Колко са 300лв?Или е по-добре,да работи и да плаща данъци?

Не оправдавай държавните хрантутници! Развъдиха се до умопомрачителни нива, и никой няма топки да почне да ги оптимизира.

Помощите не са 300 лева, не си в час. 8 стотака месечно дават безвъзмездно на манг... да гледат дете. В някои случаи тяхно собствено.

Ако си стисне ръката с шефа си и има 3 години стаж... борсата ще му снася 80% от последната плата. Някой с над 10 години стаж после има година такава борса.

Отделно, че ако мине в сивия сектор ще скатае едни 30% от брутната заплата, 15% за шефа му, 15 за него.

Примерно 22 лева е здравната осигуровка за безработен, ако си извън борсата, и 180 лева е за работещ. Накрая получаваш едно и също нищо. Викаш линейка и те ти викат сори оправяй се.

Абсолютно правилно отношение е, да си разделяме пътечките с тия по държавните болници, дето карат джипове по 200 бона. За КАТ-аджия рушветът е 50 бона, да се намърда да събира рекет от тебе и мене, заплата и облаги - отделно.

преди 14 минути, IvanKirov написа:

Не оправдавай държавните хрантутници! Развъдиха се до умопомрачителни нива, и никой няма топки да почне да ги оптимизира.

Помощите не са 300 лева, не си в час. 8 стотака месечно дават безвъзмездно на манг... да гледат дете. В някои случаи тяхно собствено.

Ако си стисне ръката с шефа си и има 3 години стаж... борсата ще му снася 80% от последната плата. Някой с над 10 години стаж после има година такава борса.

Отделно, че ако мине в сивия сектор ще скатае едни 30% от брутната заплата, 15% за шефа му, 15 за него.

Примерно 22 лева е здравната осигуровка за безработен, ако си извън борсата, и 180 лева е за работещ. Накрая получаваш едно и също нищо. Викаш линейка и те ти викат сори оправяй се.

Абсолютно правилно отношение е, да си разделяме пътечките с тия по държавните болници, дето карат джипове по 200 бона. За КАТ-аджия рушветът е 50 бона, да се намърда да събира рекет от тебе и мене, заплата и облаги - отделно.

Наистина не съм в час.Но,чак пък осем...Както и да е.Като си стисне ръцете със шефа,колко ще взима?Още осем.И какво ще направи,с тях?Едно голямо,нищо.Да не говоря,че през това време,му търсят работа и ако не се хване,му спират всичко.Рушвети-мушвети,има ги навсякъде.И не ги оправдавам.Напротив.Точно заради това,си плащах осигуровки,в други държави.

преди 16 минути, TheDirtyCleaner написа:

Наистина не съм в час.Но,чак пък осем...Както и да е.

Чак осем стотака да, месечно чисти да гледаш уж чуждо дете. Ромелите имат схема да си обявяват децата да чужди, и да вземат повече от нашия момък, той се гърби на работа, те не. Половината от труда ти потъва по подобни схеми, хиляди са. Нищоправячите нямат друга работа цял ден, мислят схеми как да грабят хазната. Аз затуй викам на "възрожденци" паразити. Чиновник освен да живее за сметка на чужд организъм - друго не умее.

Като си стисне ръцете със шефа,колко ще взима?Още осем.И какво ще направи,с тях?Едно голямо,нищо.Да не говоря,че през това време,му търсят работа и ако не се хване,му спират всичко.

Не е така. Казва, че той сам си търси работа, и не го занимават. 33 % прибират от брутото, преди да си види парите в сметката. Отделно, не пречи да се държи като идиот на интервюто, тъй че да не го вземат, ако го юркат да работи. Не знам за случай някого да са принуждавали да работи насила.

Рушвети-мушвети,има ги навсякъде.И не ги оправдавам.Напротив.Точно заради това,си плащах осигуровки,в други държави.

Ето, че си идем на думата. Младежът е прав, вие не сте!

преди 4 часа, IvanKirov написа:

Ето, че си идем на думата. Младежът е прав, вие не сте!

Не съм съгласен.Не може млад човек,да стои и да бездейства.Първо да се научи да работи и тогава,парите си идват самички.Давам ти пак,пример с мен.Защото,за другите не знам.От форума,имам предвид.Страшен мързел съм.Но,съм отличен маниджър.И пак но,за да стана такъв,трябваше да поработя тук-там.Крадеш занаят...Събираш кинти и като си готов-скачаш в дълбокото.Той си мисли,че като вземе хиляда отгоре и ще избие рибата.Не знам как е в другите райони(имам донякъде поглед,върху Плевен и Варна)но в София,с две хилки-си доникъде.

преди 2 часа, TheDirtyCleaner написа:

Не съм съгласен.Не може млад човек,да стои и да бездейства.Първо да се научи да работи и тогава,парите си идват самички.

Нашето поколение са ни учили, че който не работи не трябва да яде.

Сега се обърнаха диаметрално нещата, с по 40 години стаж се пенсионират на минимална пенсия, пробвай да изкараш месец с тия пари, особено в град.

Държавата прибира над половината, на Копейкин му малко и зейнал за още, и го раздава на готованци. Това е тенденцията, и ако цял живот блъскаш за награда ще ровиш по кофите, и няма да има и там. Грозна истина, ама натам сме се запътили. НОИ отсега е на минус и кара на дотации, като дойде нашето време за пенсия просто няма да има кой да пълни бездънната каца. Копейкиновите паразити ще са завзели всеки ъгъл, и само знаят да викат "дай".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.