Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Летни гуми Нексен - мнения

Featured Replies

преди 2 минути, Христофор_първи написа:

Ясно поредния Ганьо с купена книжка. 

Какво да те гледам, всички ти се смеят, не се издавай поне. И не си единствен със купена книжка, имаш много колеги.:D

Според едно проучване, последните години са станали повече катастрофи заради бавно движещи се автомобили, отколкото заради тези, които карат бързо. Като това се получава заради постоянно растящите конски сили в новите коли, които собственици искат да използват на пътя. Не казвам, че трябва да караш откачено бързо, но не смятам, че трябва да се влачиш и да изнервяш останалите шофьори в движението.

преди 3 минути, plmen88 написа:

Според едно проучване, последните години са станали повече катастрофи заради бавно движещи се автомобили, отколкото заради тези, които карат бързо. Като това се получава заради постоянно растящите конски сили в новите коли, които собственици искат да използват на пътя. Не казвам, че трябва да караш откачено бързо, но не смятам, че трябва да се влачиш и да изнервяш останалите шофьори в движението.

И напълно подкрепям това проучване.

Според кое проучване и на кой е това проучване, нали не е мистериозно? В България ли е правено?

При нас пътната инфраструктура е от Бай Тошово време! Тясни пътища, завой след завой, дупка до дупка, какви конски сили. Защо все откачате когато някой пред вас кара по правилата и спазва ограничението на скороста?

преди 44 минути, ДзВяРа! написа:

Какво да те гледам, всички ти се смеят, не се издавай поне. И не си единствен със купена книжка, имаш много колеги.:D

Смеят са, щото са неудачници, които няма да имат хубав живот поради липса на сиво вещество на втория етаж. А ти, ако караш по-бавно от разрешената скорост при нормална пътна обстановка на изпит за СУМП си скъсан Ганчо.

преди 14 минути, plmen88 написа:

Остави го вносителя на BMW f-10 за България. Глъм като налъм е в материята.

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Според кое проучване и на кой е това проучване, нали не е мистериозно

Всъщност проучването наистина не си спомням на кого е. Четох го в интернет, но съм напълно съгласен с това.

преди 4 минути, Христофор_първи написа:

Смеят са, щото са неудачници, които няма да имат хубав живот поради липса на сиво вещество на втория етаж. А ти, ако караш по-бавно от разрешената скорост при нормална пътна обстановка на изпит за СУМП си скъсан Ганчо.

И по кой закон, или кой би те скъсал ако караш със по-ниска от разрешената скорост? Продължаваш да се излагаш, утре пак ще се чудиш защо ти се смеят.

преди 17 минути, ДзВяРа! написа:

Според кое проучване и на кой е това проучване, нали не е мистериозно? В България ли е правено?

При нас пътната инфраструктура е от Бай Тошово време! Тясни пътища, завой след завой, дупка до дупка, какви конски сили. Защо все откачате когато някой пред вас кара по правилата и спазва ограничението на скороста?

Конските сили ,,вносительо на BMW f-10 за България,, са именно за развиване на бързо скорости по пътищата в рамките на безопасното. За разлика от тебе, аз имам доста повече експирианс зад волана и мога да ти кажа, че завоите са изчислени да могат да поемат +30км/ч над позволеното на участъка. А на ли се сещаш за една една Германия например, където е разтоянията са огромни има хора пътуващи до работа по 150 км отиване и 150 връщане, че ако не надува колата с колко мое, нема се прибере у тях никога. 

преди 7 минути, ДзВяРа! написа:

И по кой закон, или кой би те скъсал ако караш със по-ниска от разрешената скорост? Продължаваш да се излагаш, утре пак ще се чудиш защо ти се смеят.

Ами, ако караш например на двупосочен път с разрешена 80км/ч. 70км/ч при добра пътна обстановка всеки зад теб ще тръгва да изпреварва, дори и в забранени участъци и птп-то е неизбежно. Книжката съм си я взел в Нидерландия, където изпитващите са в пъти по-строги от България и дори с инструктура ми сме разговаряли по тая тема за бавна скорост, който ми обясни това, което аз ти обяснявам. Освен което бавното каране е предспоставка за голяма тапа зад теб, и не знам на ме кой ще ми смее, ама родатати как го отнася по пътищата не е истина. И ще го отнася до като или се научиш да карал или се откажеш и си бръмчиш с рейса.

преди 35 минути, Христофор_първи написа:

Конските сили ,,вносительо на BMW f-10 за България,, са именно за развиване на бързо скорости по пътищата в рамките на безопасното. За разлика от тебе, аз имам доста повече експирианс зад волана и мога да ти кажа, че завоите са изчислени да могат да поемат +30км/ч над позволеното на участъка. А на ли се сещаш за една една Германия например, където е разтоянията са огромни има хора пътуващи до работа по 150 км отиване и 150 връщане, че ако не надува колата с колко мое, нема се прибере у тях никога. 

Ами, ако караш например на двупосочен път с разрешена 80км/ч. 70км/ч при добра пътна обстановка всеки зад теб ще тръгва да изпреварва, дори и в забранени участъци и птп-то е неизбежно. Книжката съм си я взел в Нидерландия, където изпитващите са в пъти по-строги от България и дори с инструктура ми сме разговаряли по тая тема за бавна скорост, който ми обясни това, което аз ти обяснявам. Освен което бавното каране е предспоставка за голяма тапа зад теб, и не знам на ме кой ще ми смее, ама родатати как го отнася по пътищата не е истина. И ще го отнася до като или се научиш да карал или се откажеш и си бръмчиш с рейса.

Ти си най-добрия пример за Българския шофьор!:P

Интересното е със какви образи трябва да споря, значи аз ако спазвам правилата за движение, не нарушавам ограничението на скороста, съм опасен. И може да предизвикам ПТП, боже мили господи, жива да не бях!

Оказва си че ако караш нормално си опасен и убиец, газ и не му мисли, да си в крачка със движението, и накрая искаме да станем по-развита държава.

преди 3 часа, Христофор_първи написа:

.... завоите са изчислени да могат да поемат +30км/ч над позволеното на участъка.

автомобилния производител Дачия, намира този коментар за дискриминационен

• 3 седмици по-късно...

Гумите Nexen са корейски, но имат заводи още  в Китай и в Чехия. 12 години си купувам само оригинални корейки -от Германия. Гуми от клас А.   Правят пробег над 60 000 км, което е невъзможно за повечето други марки.     Всесезонните им гуми също са едни от най-добрите.  За тази марка научих от един приятел-съсед, който шофира такси - каза, че с никои други гуми за около три години не може да направи 90 000 км пробег,докато се износят.  Прав е.  

Тая марка пичове съм я ползвал още 2017г.  Много стабилни. 4 летни бях сложил от тях, с мек каучук и добра шарка. По нищо не отстъпват на премиум марките като Мишелин и Континентал.

преди 3 минути, Христофор_първи написа:

Тая марка пичове съм я ползвал още 2017г.  Много стабилни. 4 летни бях сложил от тях, с мек каучук и добра шарка. По нищо не отстъпват на премиум марките като Мишелин и Континентал.

Карал съм на служебната кола точно тези премиум марки -  след 45-50 000 км вече са без грайфери и трябва да се сменят.  Корейката ги бие по качество,здравина  и дълготрайност.  Затова вече 12 години си търся все такива и скоро пак ще си поръчам.  Да предупредя -произведените нексенки  в Китай и в Чехия не са клас А и не са на нивото на оригиналните корейски гуми     https://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/15163990/

преди 57 минути, attj написа:

Карал съм на служебната кола точно тези премиум марки -  след 45-50 000 км вече са без грайфери и трябва да се сменят.  Корейката ги бие по качество,здравина  и дълготрайност.  Затова вече 12 години си търся все такива и скоро пак ще си поръчам.  Да предупредя -произведените нексенки  в Китай и в Чехия не са клас А и не са на нивото на оригиналните корейски гуми     https://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/15163990/

За мен даването на пари за Премиум марки гуми е безмислено. Нали, ако говорим за нормално шосейно шофиране. Има една единствена тънкост, при подбирането на гуми, е те да са с мек каучук. Той има по-добро сцепление с асфалта. Както и пътната обстановка. В България с тия пътища като в Тамбакту, никогаш ниски гуми, ако не искаш да останеш и без джанти!

Автомобилът е закупен 2016г. За първи път ще му купувам нови летни гуми. С комплекта Мишлен, с който направих покупката съм изминал 32500км. При такова натоварване на колата няма никакъв смисъл да се хвърлям на Премиум марки. Аз просто не мога да им изразходвам капацитета. За това съм се спрял на : Fulda, Kleber, Nexen, Semperit,   Vredestein,  Uniroyal.  Oригиналният размер е 215/60/17. За това и търся същия. Марките подредих по азбучен ред. Но все още ( 3-4) дни имам колебания към коя марка да се насоча. Предната ми кола я експлоатирах с Fulda - зимни и летни. Бях много доволен от поведението им. 

Бих си поръчал  NEXEN N'BLUE HD PLUS 215/60 R17 96H от някой сайт за доставка на гуми. Летни или всесезонни.  Доставчикът ми ги носи за 14-15 лв за услугата . Няма да си ги купя от  България - защото не искам да бъдат китайски или чешки. Корейският каучук е с различна еластичност.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.