Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eлектрически четки за зъби

Featured Replies

Ползвате ли такива и какви са впечатленията ви , питал съм стоматолози и все са казвали че няма значение с каква четка си миеш зъбите.По новите реклами на ел.четки обаче обявяват почистване на плака в 20 пъти повече , което звучи нелепо.Мисля да  взема philips sonic care някаква струва ли си ?

От четките(каквито и да са)няма голяма полза!Много по-ефективни в почистването на зъбите и венците,както и на междузъбното пространство са душовете за зъби!https://revbul.com/nai-dobri-zabni-dushove/ Та съвета ми е ,ако те е грижа, към тях да се ориентираш........

преди 17 минути, Milkydead написа:

Ползвате ли такива и какви са впечатленията ви , питал съм стоматолози и все са казвали че няма значение с каква четка си миеш зъбите.По новите реклами на ел.четки обаче обявяват почистване на плака в 20 пъти повече , което звучи нелепо.Мисля да  взема philips sonic care някаква струва ли си ?

Пълна глупост. Имаш ли проблемни зъби и марсианците да дойдат нищо не може да те спаси.

преди 37 минути, Milkydead написа:

Ползвате ли такива и какви са впечатленията ви , питал съм стоматолози и все са казвали че няма значение с каква четка си миеш зъбите...

АКО ги миеш правилно и минаваш всяко място и всичко по реда си. Което 80% от хората не правят, нищо че вярват че ги мият правилно. 

преди 4 минути, N1K17Y написа:

АКО ги миеш правилно и минаваш всяко място и всичко по реда си. Което 80% от хората не правят, нищо че вярват че ги мият правилно. 

Няма как да ги миеш правилно, особено ако зъбите ти са плътни като моите и няма пролука между тях.

преди 53 минути, Milkydead написа:

Имам и съм доволен.

Моята е от Швейцария.

https://curaprox.de/info/schallzahnbuersten/hydrosonic-pro

https://curaprox.de

преди 52 минути, Емил Костов написа:

Пълна глупост. Имаш ли проблемни зъби и марсианците да дойдат нищо не може да те спаси.

E, това все пак не значи да не си мием зъбите, нали така? А човека точно това пита. С коя и каква четка би било най-добре да си мием зъбите и дали електрическите са по-добри. 

Аз мисля, че в днешно време ел. четките определено са по-добри. 

Иначе, той не иска да бъде "спасен", а да има чисти зъби (до колкото може). 

преди 3 минути, ostavime написа:

E, това все пак не значи да не си мием зъбите, нали така? А човека точно това пита. С коя и каква четка би било най-добре да си мием зъбите и дали електрическите са по-добри. 

Аз мисля, че в днешно време ел. четките определено са по-добри. 

Иначе, той не иска да бъде "спасен", а да има чисти зъби (до колкото може). 

Хайде сега кажи ми господин ШЕФЕ, къде написах или загатнах да не си мием зъбите. Казах, че електрическите четки са уникална глупост и пак ще го потвърдя! А ти може да ме пратиш на майната си, не че ми дреме от това!

Аз избрах електрическа, защото явно не умея да си мия зъбите и са ми чувствителни зъбите. Също така след всяко миене ме болят венците, явно много силно търкам. Първо пробвам с вода за уста, след разговор със зъболекар. Препоръча ми и паста за зъби за болки на венците, против пародонтоза, но не помогна.

https://galen.bg/listerin-voda-za-usta-naturals-gum-protect-500ml

Електрическата четка ме предупреждава, когато силно натискам върху венеца или зъба, почва да вибрира. Също така си има степени за честотата, която подхожда на зъбите ми. Четките за зъби са също много добри. Избледнява след време косъма и така разбирам, кога трябва да я сменя.

Засега нямам проблеми.

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Хайде сега кажи ми господин ШЕФЕ, къде написах или загатнах да не си мием зъбите. Казах, че електрическите четки са уникална глупост и пак ще го потвърдя! А ти може да ме пратиш на майната си, не че ми дреме от това!

Какъв шеф съм ти точно на теб? 

Не разбирам реакцията ти?! Защо се палиш толкова? Никъде няма да те пращам. 

A иначе не знаех, че си компетентен и в денталната сфера. Браво. 

Ето защо съм останал в такова впечатление. 

преди 58 минути, Емил Костов написа:

Няма как да ги миеш правилно...

преди 1 час, Емил Костов написа:

Ако няма здравословен проблем, четка и паста + конец периодично или интердентални четчици е достатъчно.

Аз ползвам такава вода и такава паста , защото имам проблем с венците. Няма да ги излекувам, опитвам се поне да ги запазя в сегашното положение. За сега съм доволна. 

преди 7 минути, ostavime написа:

Какъв шеф съм ти точно на теб? 

Не разбирам реакцията ти?! Защо се палиш толкова? Никъде няма да те пращам. 

A иначе не знаех, че си компетентен и в денталната сфера. Браво. 

Ето защо съм останал в такова впечатление. 

Колкото и вие сте компетентен, щом твърдите че съм казал да не си мием зъбите.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Колкото и вие сте компетентен, щом твърдите че съм казал да не си мием зъбите.

Аз слушам зъболекарите, ортодонтите и т.н., които посещаваме. Всички те казват, че ел. четките са по-добри. За това споделям това мнение. Слушам професионалистите. 

Пак казвам, че така тълкувам изказването ти. 

И не се ядосвай. 

преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

Електрическата четка ме предупреждава, когато силно натискам върху венеца или зъба, почва да вибрира. Също така си има степени за честотата, която подхожда на зъбите ми. Четките за зъби са също много добри. Избледнява след време косъма и така разбирам, кога трябва да я сменя.

Това е мнение, което подкрепям. 

преди 7 минути, ostavime написа:

Аз слушам зъболекарите, ортодонтите и т.н., които посещаваме. Всички те казват, че ел. четките са по-добри. За това споделям това мнение. Слушам професионалистите. 

Пак казвам, че така тълкувам изказването ти. 

И не се ядосвай. 

Това е мнение, което подкрепям. 

Да и ако зъболекарят каже че си .... ас сигурно и с това ще се съгласиш. Дай ми един такъв зъболекар, защото аз тъпакът не ги посещавам и въобще не знам какво е зъбна хигиена. И ще попитам пак, къде написах да не си мием зъбите. Не се заяждам просто така ме цитираш и то не е отсега. Знам, че ми имаш зъб, но си го изкарвай на друго място.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Да и ако зъболекарят каже че си .... ас сигурно и с това ще се съгласиш. Дай ми един такъв зъболекар, защото аз тъпакът не ги посещавам и въобще не знам какво е зъбна хигиена. И ще попитам пак, къде написах да не си мием зъбите. Не се заяждам просто така ме цитираш и то не е отсега. Знам, че ми имаш зъб, но си го изкарвай на друго място.

Хахахаха, какъв зъб ти имам? Измит ли е? С електрическа или обикновена четка. 😁

Искаш зъболекар в София ли? Не те разбирам. Имам истински професионалисти. Ако имаш интерес, погледни Рибагин дент. Като става въпрос за зъби, на тях някак си имам повече доверие от колкото на всеки друг. Еле па на някакъв форум примерно. Все пак става въпрос за здраве.  

Пак ти казвам, че написаното от теб горе, го изтълкувах така. Изразявай се по-точно. 

Аз повече от 20 години ползвам ел.четка и след измиване Листерин.За последно съм ходил на зъболекар само за почистване някъде към 2000 г.Мисля че имам хубави и здрави МОИ зъби за разлика от много мои набори ,които са или с имплатанти или протези.Отдавна съм престанал да ям продукти със захар ,може би само понякога черен шоколад. Кафето го пия с мляко , а чая примерно с ябълка. Когато имам нужда от нещо сладко  ям плод. От няколко години сутрин пия един изцеден лимон ,малко мед и топла вода,за да събудя  стомаха  и жлъчката.За сега мисля ,  че това което правя е ПРАВИЛНО за моя организъм и зъби.Здравите зъби  водят до здрава храносмилателна система , която е в основата на общото здраве.

Ще дам последно мнение, а всеки си решава сам за себе си.

1. Разлика между електрическите и обикновените четки нямат. Че чистели по-хубаво е абсолютен мит. А ако са ти по плътни зъбите даже може да си разкървавиш и венците.

2. Сегашните пасти за зъби са пълни боклуци и нарочно се правят некачествено. По-добре е да си миеш зъбите със сода за хляб и после да се нажабуриш с Листерин.

3. Ако са ти болни зъбите спасение няма. Без зъболекар няма да минеш.

4. В момента всички продукти като мляко, сирене и прочие, които трябва да доставят Калции на организма се правят от палмово масло. Като се добави и застоялия начин на живот самият калции не се усвоява както трябва. Не случайно има бум на развалени зъби при децата. Това зъболекарите го знаят, но си траят.

Освен това върви на мода слагането на протези и импланти. Въобще всичко свързано със зъбите не се покрива и от здравните осигуровки. Отиваш при зъболекар и си плащаш като поп.

преди 7 часа, Емил Костов написа:

Ще дам последно мнение, а всеки си решава сам за себе си.

1. Разлика между електрическите и обикновените четки нямат. Че чистели по-хубаво е абсолютен мит. А ако са ти по плътни зъбите даже може да си разкървавиш и венците.

2. Сегашните пасти за зъби са пълни боклуци и нарочно се правят некачествено. По-добре е да си миеш зъбите със сода за хляб и после да се нажабуриш с Листерин.

3. Ако са ти болни зъбите спасение няма. Без зъболекар няма да минеш.

4. В момента всички продукти като мляко, сирене и прочие, които трябва да доставят Калции  (Й)на организма се правят от палмово масло. Като се добави и застоялия начин на живот самият калции не се усвоява както трябва. Не случайно има бум на развалени зъби при децата. Това зъболекарите го знаят, но си траят.

Освен това върви на мода слагането на протези и импланти. Въобще всичко свързано със зъбите не се покрива и от здравните осигуровки. Отиваш при зъболекар и си плащаш като поп.

Прощавай, Колега, но без да се обиждаш бих се включил по по точките ( задраскал съм абсолютните неистини, както и съм добавил и редкация на правописна грешка, която вероятно е от бързане и клавиатурата ) 

1.Разлика между електрическите има, и то голяма, в полза на електрическите. Да, чистят по-хубаво, нищо митологично няма във фактите. Колкото до "плътност на зъбите" - като термин въобще не мога да разбера какво имате предвид, явно във стоматологичния факултет, в който сте учил има нова терминология, за която ние, обикновените ветеринари  все още не сме учили.Простет, но ще ми бъде интересно да споделите новата информация относно анатомията на устната кухина, зъбите и как точно "плътността" им влияе над хипотетичното  "Разкървявяане на венците" .

2.На пазара има и бокулци, но има и качествени пасти за зъби.Въпрос на избор на потребителя е какво ще избере.Да се обобощава "всички пасти са болкулци " е все едно дакажем "всички плевенчани за бокуци" ! Това ме обижда, тъй като и аз съм то този прекрасен град, пълен с хора от всякаквитипажи.Аз може и да съм боклук, но познавам и доста свестни хора, живеещи в града.Тъй и с пастите за зъби. Содата за хляб не е добра идея да се ползва за миене на зъби поради няколко неща : силен абразив, който прави драскотини на емайла, като при редовна употреба води до изтъняването му и в крайна сметка до разрушаване на зъба.За кратко може, но дълготрайната упореба води до разрушителни последици.Отелно Натривият бикаборнат като вещество (NaHCO3 - това е "содата за хляба - чист химикал, без примеси) , е силно химическо вещество, което попаднало върху венците води до кръвотечение, алергия, а нарушенията в pH на устната кухина води до чести афти и обриви по устните.Но пък ако предпочитате да го првите - кой съм аз, че да ви спирам ?Зъбите и устата са си Ваши все пак

3."Болести по зъбите" има не една или две. Каква е болестта - може да определи само стоматолог и то след преглед. Тогава ще назначи и лечението. И не, противно на Вашето менние повечето от болестите на зъбите се лекуват успешно.

4.Отново обобщение от типа "всички" . И пак споменавам - все едно да кажа "всички плевенчани са идиоти". Е, не са. Да, на пазара има и имитиращи продукти съдържащи палмово масло, но това не означава, че дори в тях няма калций.А има и много качествени сирена, кашкавал, прясно и кислело мляко. За разлика от предишното време, по соц-а, когато само с болклуци се тъпчехме. Отделно калциево-фосфорната обмяна в организма не зависи САМО от приетото количество калций с млечните продукти.И не, "застоелият начин на живот" не разрушава зъбите ви - все пак нито един човек не ходи чрез зъбите си, а с краката си ( те се намират малко по-надолу от устата и изглеждат по различен начин от зъбите). "Бумът" на заболявания на зъбите се дължи на много други фактори и зъболекарите предупреждават от години, а не си мълчат ! Достатъчно е да се напише в гугъл и ще излязат хиляди статии, предупреждения, съвети и начини за справяне с проблема. Някой обаче не ги  чете явно.

Последното изречение дори няма да се правя труда да коментирам. На сайта на НЗОК има достатъчно информация какво покрива пакетът  стоматологични грижи, който Ви се полага по линия на НЗОКсрещу здравните Ви осигуровки. Ако имате повече проблеми или не ви е досататъчно - имате възможност за допълнително здравно осигуряване към някой фонд, може и и допълнителна здравна застраховка, при която застрахователят ви ще поеме цената на лечението, има много варианти , но очевидно вие предпочитате да си плащате "като поп". Всъшност - аз лично не знам как си "плащат поповете", при положение, че никой от познатите ми свещеници не ми е споделял какво, къде и колко точно плаща.

Бъдете здрав и със здрави зъби.

А до автора на темата : спокойно си купете електрическа четка за зъби - която ви харева, и която ви е удобна. Ако не ви допадне - вземете си друга, или използвайте обикновена. Въпрос на вкус е и на лични предпочитания.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

преди 49 минути, Trichocephalus написа:

Прощавай, Колега, но без да се обиждаш бих се включил по по точките ( задраскал съм абсолютните неистини, както и съм добавил и редкация на правописна грешка, която вероятно е от бързане и клавиатурата ) 

1.Разлика между електрическите има, и то голяма, в полза на електрическите. Да, чистят по-хубаво, нищо митологично няма във фактите. Колкото до "плътност на зъбите" - като термин въобще не мога да разбера какво имате предвид, явно във стоматологичния факултет, в който сте учил има нова терминология, за която ние, обикновените ветеринари  все още не сме учили.Простет, но ще ми бъде интересно да споделите новата информация относно анатомията на устната кухина, зъбите и как точно "плътността" им влияе над хипотетичното  "Разкървявяане на венците" .

2.На пазара има и бокулци, но има и качествени пасти за зъби.Въпрос на избор на потребителя е какво ще избере.Да се обобощава "всички пасти са болкулци " е все едно дакажем "всички плевенчани за бокуци" ! Това ме обижда, тъй като и аз съм то този прекрасен град, пълен с хора от всякаквитипажи.Аз може и да съм боклук, но познавам и доста свестни хора, живеещи в града.Тъй и с пастите за зъби. Содата за хляб не е добра идея да се ползва за миене на зъби поради няколко неща : силен абразив, който прави драскотини на емайла, като при редовна употреба води до изтъняването му и в крайна сметка до разрушаване на зъба.За кратко може, но дълготрайната упореба води до разрушителни последици.Отелно Натривият бикаборнат като вещество (NaHCO3 - това е "содата за хляба - чист химикал, без примеси) , е силно химическо вещество, което попаднало върху венците води до кръвотечение, алергия, а нарушенията в pH на устната кухина води до чести афти и обриви по устните.Но пък ако предпочитате да го првите - кой съм аз, че да ви спирам ?Зъбите и устата са си Ваши все пак

3."Болести по зъбите" има не една или две. Каква е болестта - може да определи само стоматолог и то след преглед. Тогава ще назначи и лечението. И не, противно на Вашето менние повечето от болестите на зъбите се лекуват успешно.

4.Отново обобщение от типа "всички" . И пак споменавам - все едно да кажа "всички плевенчани са идиоти". Е, не са. Да, на пазара има и имитиращи продукти съдържащи палмово масло, но това не означава, че дори в тях няма калций.А има и много качествени сирена, кашкавал, прясно и кислело мляко. За разлика от предишното време, по соц-а, когато само с болклуци се тъпчехме. Отделно калциево-фосфорната обмяна в организма не зависи САМО от приетото количество калций с млечните продукти.И не, "застоелият начин на живот" не разрушава зъбите ви - все пак нито един човек не ходи чрез зъбите си, а с краката си ( те се намират малко по-надолу от устата и изглеждат по различен начин от зъбите). "Бумът" на заболявания на зъбите се дължи на много други фактори и зъболекарите предупреждават от години, а не си мълчат ! Достатъчно е да се напише в гугъл и ще излязат хиляди статии, предупреждения, съвети и начини за справяне с проблема. Някой обаче не ги  чете явно.

Последното изречение дори няма да се правя труда да коментирам. На сайта на НЗОК има достатъчно информация какво покрива пакетът  стоматологични грижи, който Ви се полага по линия на НЗОКсрещу здравните Ви осигуровки. Ако имате повече проблеми или не ви е досататъчно - имате възможност за допълнително здравно осигуряване към някой фонд, може и и допълнителна здравна застраховка, при която застрахователят ви ще поеме цената на лечението, има много варианти , но очевидно вие предпочитате да си плащате "като поп". Всъшност - аз лично не знам как си "плащат поповете", при положение, че никой от познатите ми свещеници не ми е споделял какво, къде и колко точно плаща.

Бъдете здрав и със здрави зъби.

А до автора на темата : спокойно си купете електрическа четка за зъби - която ви харева, и която ви е удобна. Ако не ви допадне - вземете си друга, или използвайте обикновена. Въпрос на вкус е и на лични предпочитания.

Дори и няма да споря. Авторът може сам да си купи и да пробва. А дали аз съм се изказал неестетически ще го разбере след време сам.

на 6.03.2022 г. в 18:41, P!NK написа:

Ако няма здравословен проблем, четка и паста + конец периодично или интердентални четчици е достатъчно.

Аз ползвам такава вода и такава паста , защото имам проблем с венците. Няма да ги излекувам, опитвам се поне да ги запазя в сегашното положение. За сега съм доволна. 

Венци винаги могат да се излекуват. Само, че ти си в бегето, а аз съм в кралството където сме светлинни години нали се сещаш. Аз бях много зле 2005г. Направо умирах. Свързах се с дентален хигиенист, почисти ми на ръка без никакви машини зъбния камък и ми изполира зъбите, като почисти всички петна по тях. Научи ме как правелно да си мия зъбите. Каза ми само меки четки, никакви медиум. И ми препоръча дентални клечки за между зъбите, преди миене вечер. И до ден днешен си ходя два пъти в годината на дентален хигиенист за почистване и полиране на теракота:D

Моите 5ст. по темата е, че електрическите са пълен жмел. Нито почистват по-добре, а може и да си изпилиш венците. Аз ползвам само ръчни екстра меки, ето тази швейцарска марка. И ще си карам с нея до живот. 

7C85FB94-BE07-403A-98C2-E3A9970F53A4.jpeg

• 4 седмици по-късно...

Ползваме цялото семейство Philips DiamondClean Smart. По-добра четка през живота си не съм ползвал

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.