Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде е най-евтино, в коя верига?

Featured Replies

Къде е най-евтино, в коя верига - BILLA, Lidl, Kaufland, METRO, CBA?

Интересуват ме предимно цените на месото и зеленчуците.

• Отговори 71
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

Аз си спомням едно време, че комунистите ползваха каруци и никой не ги крадеше. Защо не помислиш по този въпрос?

• цър-вул
    цър-вул

Ще падне такова родео, че и Бърза помощ може да се наложи да викат и после я протеза на крак/ръка, я нещо друго.Тоя само е слушал как се правят нещата. Ама не е чувал за преследване на прасе със забит

• Тва ще да е работа само на наш дръндя Ако бяха и теб откраднали по-добре щеше да сторят...

преди 3 минути, bootlicker написа:

В Бургас няма ли социалистически магазини за месо? При тях е по евтино и го продават барабар с...кожата.

• Автор
преди 7 минути, Kolev72 написа:

В Бургас няма ли социалистически магазини за месо? При тях е по евтино и го продават барабар с...кожата.

Най-евтино излиза да купя живо прасе, за което не са харчени допълнителни пари за рязане, опаковане и обработва, защото така разходите няма да са включени в цената и да я надуят.

В olx ги продават 50 килограмови за 200 лева, което означава 4 лева на килограм.

Проблема е, че ми откраднаха колата, и няма как да се извърши транспорт на прасето от мястото където се продава до там където живея.

Иначе бих се справил...

преди 6 минути, bootlicker написа:

Най-евтино излиза да купя живо прасе, за което не са харчени допълнителни пари за рязане, опаковане и обработва, защото така разходите няма да са включени в цената и да я надуят.

В olx ги продават 50 килограмови за 200 лева, което означава 4 лева на килограм.

Проблема е, че ми откраднаха колата, и няма как да се извърши транспорт на прасето от мястото където се продава до там където живея.

Иначе бих се справил...

Аз си спомням едно време, че комунистите ползваха каруци и никой не ги крадеше. Защо не помислиш по този въпрос?

Тази е най-ефтината,която намерих.Цък

преди 18 минути, bootlicker написа:

Иначе бих се справил...

Виждал ли си въобще прасе на живо? Представи си, че имаш кола. Разкажи как ще се справиш, стъпка по стъпка. И сигурен ли си, че излиза най-евтино?

преди 29 минути, bootlicker написа:

Те те знаят че си достоен комАнист и капиталистически автомобил не ти трябва, затова са те оттървали

• Автор
преди 9 минути, ncl написа:

Виждал ли си въобще прасе на живо? Представи си, че имаш кола. Разкажи как ще се справиш, стъпка по стъпка. И сигурен ли си, че излиза най-евтино?

Сигурен съм, че излиза най-евтино.

Виж сега, когато купуваш месо от магазина, ти не плащат само самата цена на самото прасето, но и разходите, включени в транспорта, обработката и опаковането, както и разходи за заплати на служители, наем на помещение, такси, данъци, и всичко...

Когато купуваш месото директно от самия производител, избягваш плащането на всичко това, което описах по-горе. Затова цената в магазините е 8-10 лева, а от производителя - около 4-5 лева.

Как ще се справя ли? Ето така...

1. Слагам прасето в багажника.
  2. Водя го пред блока, или в къщата - това зависи дали съм в Бургас, Черноморец или Созопол.
  3. Домъквам го по стълбите догоре...
  4. Напъхвам го в банята и пускам водата, да мие кръвта.
  5. Сядам отгоре му, извивам му главата нагоре и му прерязвам гърлото, за да изтече кръвта.

За всичко това ще използвам остър нож и ще режа там където няма месо, за да не го боли. Като се пререже гърлото, няма писъци и викове. Само трябва да ме седя отгоре, за да не бута и чупи неща.

Ето така бих се справил. Кое му е сложното?

преди 6 минути, Coco1 написа:

Те те знаят че си достоен комАнист и капиталистически автомобил не ти трябва, затова са те оттървали

Не се подигравай... Подиграваш се, защото не се е случило на теб.

Между другото, колата е намерена, но все още се държи в паркинга на МВР и ще остане там докато не се оформят дадени документи. Документите няма да се оправят скоро, тъй като аз не бързам за никъде и нямам важни пътувания към момента.

Бях си оставил ключовете вътре, а вратата отворена. Отидох да пазаря, а след като излязох колата я нямаше. Оказа се, че е открадната от някакво 31 годишно наркоманче, което бие майка си и баща си за пари и им продава вещи от домовете. Хванаха го за около 3 дни, тъй като имаха запис от охранителните камери.

преди 6 минути, bootlicker написа:

режа там където няма месо

През копитото.

п.п.Много искам да видя,как му извиваш главата.Освен ако не е морско свинче.

Правиш ли разлика,между месото в магазина и "живо тегло"?

• Автор
преди 16 минути, ncl написа:

А след това?

След това, мия месото и го вкарвам в хладилника и фризера. После вадя, мия, пека - ям.

преди 9 минути, TheDirtyCleaner написа:

През копитото.

п.п.Много искам да видя,как му извиваш главата.Освен ако не е морско свинче.

Правиш ли разлика,между месото в магазина и "живо тегло"?

Да, правя разлика. Едното е живо, другото - не.

Какво имаш предвид?

преди 24 минути, bootlicker написа:

Не се подигравай... Подиграваш се, защото не се е случило на теб.

Кое не ти стана ясно от долното

преди 28 минути, Coco1 написа:

преди 1 час, bootlicker написа:

Проблема е, че ми откраднаха колата...

Тва ще да е работа само на наш дръндя:hush:

Ако бяха и теб откраднали по-добре щеше да сторят...

преди 7 минути, bootlicker написа:

Какво имаш предвид?

Живото-расте на кокъл.Като заколиш прасето,имаш 40% фира.Ще ти го дам в килограми,че с милиметрите не се оправяш-сигурно и с грамовете.100кг. животегло-като стане неживо,автоматично отиваш на 60кг.100кг. по 5  лв. са 500лв.40 кг х 5лв са 200лв.60кг по 5лв. са 300лв+200лв. фира.500лв делено на 60 кг са 8.33лв в период.За килограм.Понимаеш тавариш?

в посочените вериги няма да намериш евтина и хубава стока, а буклуци
избирай стока от кварталните магазини
има един магазин на 20 метра и си купувам от там, а ако искам по-евтин зеленчук, отивам в зеленчуковия
ако искам  по-евтино месо, отивам в магазин за месо
няма такова нещо като "верига" и евтино
удобството на веригите магазини е че не обикаляш маалътъ, а всичко е накуп

Сигурен съм, че излиза най-евтино.

Виж сега, когато купуваш месо от магазина, ти не плащат само самата цена на самото прасето, но и разходите, включени в транспорта, обработката и опаковането, както и разходи за заплати на служители, наем на помещение, такси, данъци, и всичко...

Когато купуваш месото директно от самия производител, избягваш плащането на всичко това, което описах по-горе. Затова цената в магазините е 8-10 лева, а от производителя - около 4-5 лева.

Как ще се справя ли? Ето така...

1. Слагам прасето в багажника.
  2. Водя го пред блока, или в къщата - това зависи дали съм в Бургас, Черноморец или Созопол.
  3. Домъквам го по стълбите догоре...
  4. Напъхвам го в банята и пускам водата, да мие кръвта.
  5. Сядам отгоре му, извивам му главата нагоре и му прерязвам гърлото, за да изтече кръвта.

За всичко това ще използвам остър нож и ще режа там където няма месо, за да не го боли. Като се пререже гърлото, няма писъци и викове. Само трябва да ме седя отгоре, за да не бута и чупи неща.

Ето така бих се справил. Кое му е сложното?

Това ще е най-смешното нещо ако го направиш. Много искам да ме поканиш за да снимам сцената, дори ще платя аз прасето и ще ти го подаря. Обаче искам екшъна да е в апартамента в банята, със 100 килограмово прасе. И да седнеш върху него и да забиеш нож в гърлото му?:lol6:

• Автор
преди 41 минути, TheDirtyCleaner написа:

Живото-расте на кокъл.Като заколиш прасето,имаш 40% фира.

Иииииии, вярно, бе... Аз изобщо не се сетих за кокалите...

преди 48 минути, grizly написа:

Тва ще да е работа само на наш дръндя:hush:

Ако бяха и теб откраднали по-добре щеше да сторят...

Крадат се неща имащи стойности, тоя кой ще го краде. Майка му 30 години се чуди как да го изрита и да спре да ѝ харчи парите. 

Така и така пишеш само смехории , искам да те попитам нещо!

Абе, теб да не са те цаняли в този форум за да повдигаш настроението на хората? Ако е така, няма лошо, но все пак да кажеш, за да не оставаме с лоши помисли от твоето присъствие. Из новините на форума ако се появиш и си редовен и там, можеш и от форума да изкараш някой лев, което няма да ти навреди. Я да чуем коментара ти?

преди 1 минута, bootlicker написа:

Иииииии, вярно, бе... Аз изобщо не се сетих за кокалите...

НЕ са само кокалите, например едно агне което тежи 25 килограма живо тегло, трупно излиза 10-11 килограма със главата и кокалите!

А това прасе докато направиш опит да го вкараш във входа на блока, имаш ли си напредстава като се разцерика каква врява ще вдигне? Ще се ужасят целия блок хората ще излязат да видят какво се случва. Ще дойдат полиция, линейка че дори и пожарната.

И къде ще го колиш в банята ли…? Бегай с тая мизерия. Тука при нас на пазара храната е най-ефтина и прясна.директно от производитела. Има от птиче мляко. Мразя да се мотая по пазари за дрехи храни, но мисля вече от там да си купувам храната. Можеш и да правиш пазърлъци, до като в магазина забрави. В района ми има и доста ферми, продават яйца и други хр. неща. Утре има пазар, и времето се оправи за барбекю на терасата. Почивка съм, мисля да запаля скутера и да се метна до битака.

Настава петък и лудите ги пуснаха ,прасета виждат хапчета зобат опраявия няма ...:singer2::min03:

най- ефтино е в лидъл и кауфланд определени неща  според седмичната промоция

иначе за зеленчуци  и обикновените магазини  не са им високи цените 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.